TURUN SALJI DI MESIR BUKAN TANDA KIAMAT

17.12.13 Suria Lekatlekit 8 Comments

Kiamat itu pasti.. Ya sememangnya dah banyak tanda kecil kiamat kita boleh tengok. Tak tau apa tanda2 kecil & besar kiamat boleh la google yer. Betul.. bumi semakin tua & kita sekarang hidup di era akhir zaman. Tapi baru2 ni kecoh orang dok share pasal turunnya salji kat mesir adalah salah satu tanda kiamat.

Daku pun tak terlepas membaca sebaran pasal tu tapi setakat ni takde pulak berani nak share sebab tak berapa berilmu untuk mengatakan benda tu benar tercatat dalam hadis. Memang terfikir jugak nak cari maklumat pasal tu tapi tu lah bila dah sibuk dengan urusan harian.. terlupa la pulak. Umpama mengantuk di sorong bantal pulak... Tetiba terbaca status dari Dr Maza pasal isu tu. So bila dapat info.. Elok lah kita kongsi bersama.. ye dak??

Sumber FB DrMaza.com

Jadi moral of the story.. Ini peringatan untuk diri sendiri jugak yang kadang2 terbabas share benda2 yang tak pasti. Yelah.. kita manusia kan. Buat silap tu perkara biasa.. yang luar biasa cuma orang yang buat silap tahu dia silap tapi tak mengaku kesilapan dia jer.  Jadi kalau korang tershare tu nak buat macam mana kan.. niat tu sekadar mengingatkan orang lain tentang kiamat yang semakin hampir.. Tapi dengan info ni Insya Allah mampu memberi kita sedikit ilmu.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

8 comments:

  1. people easily jump to conclusion. hehe


    lawat smbil comment :)

    ReplyDelete
  2. manusia kalau bnda pelik mmg cepat percaya..
    lepas tu pakat share reramai..
    lepas tu keluar hadis mcm2..

    ReplyDelete
  3. macam2 hal la sekarang singkat sgt sampai terus fikir macm tu..kiamat tu pasti tp x tau la bila kan...

    ReplyDelete
  4. Kita ni siapa nak huraikan hadis tu apa yg kita tau baca tanpa memahami huraian seterusnya...tahu sikit2 kemudian share lepas tu jadi surat berantailah.

    ReplyDelete
  5. Hu...hu..hu..percaya boleh tapi jgn sampai terpesong akidah

    ReplyDelete
  6. susah bila ramai sangat nak tunjuk pandai.. akak memang tak berani nak share bab benda2 yg tak sahih ni... takut tak betul..

    ReplyDelete
  7. Memang seronok apabila membicarakan pasal kiamat, sekurang-kurangnya mampu mendekatkan diri dengan kematian..

    ReplyDelete
  8. salam abby..

    apa yg pasti, KIAMAT itu pasti akan tiba..
    pakat cukupkan bekalan akhirat.. :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *