RESTORAN TAK SEDAP & BAHAYA KAT SELAYANG

30.9.13 Suria Lekatlekit 10 Comments

Ni alkisah pasal semalam keluar cuci2 mata.. beli barang sikit kat selayang. Destinasi pertama pergi selayang Mall... Lama rasanya tak jejak kaki kat dalam selayang Mall gitu. Rasa biasa je.. takde apa menarik sangat. Tapi bukan pasal selayang Mall yang nak cerita tapi pasal 1 restoran berdepan dengan pintu masuk selayang Mall tapi restoran tu seberang jalan.

Restoran tu sebenarnya di buat dalam kawasan perumahan. Maaf yer Restoran Affendy's Cyber Cafe kena mention jugak nama nanti kalau ada kakitangan atau owner restoran tu baca dia alert sikit tentang bahaya yang ada dalam restoran dia tu.

Semalam adalah kali pertama den makan kat situ. Walaupun agak sempit ruang dalam restoran tu tapi menarik jugak la susun atur dia. Yang best pertama sekali adalah haiwan yang korang display dalam Restoran tu. dekat dengan meja den makan tu ada 1 sangkar di huni seekor beruk yang sukakan perempuan dari pandangan mata den la. Bab dia suka perempuan tu.. dia pun makhluk berperasaan takpe.. di maafkan. apa yang tak boleh di maafkan pasal kejadian semalam depan mata den sendiri.

Seorang perempuan sedang dukung seorang budak perempuan kecik lagi.. maybe muda sikit pada lala kot.  dalam setahun setengah rasanya budak tu. Mungkin jugak dia sebaya lala 2 tahun.. Lalu dekat dengan sangkar beruk tu. Ruang dalam tu sempit jadi memang la kalau lalu dekat beruk tu nescaya hampir dengan sangkar. Biarpun dia dalam sangkar tapi tangan dia boleh mencapai apa2 saja yang lalu dekat sangkar dia. Nyaris2 budak perempuan tu kena gigit dengan beruk tadi masa lalu berdekatan dengan sangkar beruk tu. Cepat sungguh kejadian tu.. beruk tu tak semena2 hulur tangan & tarik baju budak perempuan tu. Nasib baik dekat dengan meja kita & asben den sempat tepis tangan beruk tu kuat2. Kalau tak.. trajedi september jugak la malam tu.

Kalau beruk tu baca blog den nak nasihat jangan gatal2 & nakal2 yer beruk. Jangan cuit2 anak dara orang lagi. -gambar sekadar hiasa. Carian google-

Pada Owner Restoran Affendy;s Cyber Cafe.. Tolong alert pasal benda ni yer kalau terbaca. Mungkin tak pernah berlaku kejadian beruk tu cederakan sesapa tapi semalam hampir2 berlaku. Jadi tak payah la nak buat restoran anda yang sangat sempit tu macam zoo.Sangat bahaya kalau ada budak2 yang dok usik2 beruk tu. Yelah budak2 kadang2 dia bukan reti bahaya ke tak. Lagi satu tolong cari tukang masak yang pandai masak sikit. Totally masakan yang kita order semalam.. nasi goreng kampung & mee goreng bukan tahap orang yang layak masak untuk di jual lagi. Tak tau la macam mana korang boleh buat catering. Memang tak sedap langsung. Mee goreng masin & lembik dengan bahan2 perasa yang tak balance.. rasa jadi entah apa2. Nasi goreng kampung... Nasi lembik. Satay je boleh tahan. Harga memang berpatutan tapi jadi tak patut sebab aku makan mee goreng tu dua tiga suap je walau sangat2 lapar masa tu tetap tak boleh telan. Husband habiskan jugak nasik goreng kampung yang lembik tu sebab dah lapar tapi dia sendiri kata memang tak sedap & den rasa pun tak sedap sebab nasi lembik sangat. Meja sebelah tengok makan bihun tomyam pun nampak tak luak.

Jadi semoga owner Restoran Affendy's Cyber cafe ni terima dengan hati yang terbuka & buatlah perubahan demi kebaikkan restoran anda.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

10 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

JANGAN MARAH KALAU JIRAN TULIS CERITA BURUK ANDA KAT BLOG

29.9.13 Suria Lekatlekit 15 Comments

Haritu dok baca blog Ben Ashaari pasal jiran dia yang mula2 pasal sampah.. lepas tu pasal jemur baju kecik kat luar tanpa cover.. lepas tu katanya jiran dia tu ada follow instagram dia ke hapa dapat tahu en ben ni cerita pasal perangai dorang tu kat blog makan dorang macam tak puas hati sangat la kot.. Secara detail cerita tu tak berapa ingat sangat.

Tu kisah Abang Ben Ashaari tentang jiran2nya tak tak reti nak jaga kebersihan & tak reti rasa malu bila nak jemur baju2 & seluar2 kecik. Ni kisah jiran den.. bukan jiran sebelah kiri atau kanan jugak bukan jiran depan pintu tapi jiran tingkat atas. Kiranya bumbung rumah den lantai rumah dia la. Dulu ingat rumah atas takde orang & ada hantu sebab manjang dengar bunyi guli jatuh.. orang seret2 perabot tapi takde la rasa seram pun dengan bunyi2 tu sampai en husband pi siasat. Rupanya ada orang tinggal. Sebuah keluarga gitu. Bab2 bunyi tu takde masalah.. orang ada anak tengah membesar biasa la main2 campak barang ni.

Yang aku kesah ala2 mak esah ni.. Perangai jenis fikir perut dia je. Kejadiannya satu pagi sabtu yang indah iatu semalam.. Tetiba dengar bunyi air jatuh atas bumbung kat tempat mengampai baju dengan kuat. Dah macam batu jatuh atas bumbung tu. Kita pun nak tau juga apa kes.. pergi la siasat kat tempat ampai baju tu. Wah.. sudah lebih. Air yang depa simbah tu dah tempias masuk kat tempat ampai baju yang kebetulan memang ada baju. Basah jugak la... Lepas sekali dia menyimbah..  menyimbah lagi dan lagi maka menyirap jugak la darah ku ini.

Den keluar jenguk jugak ke atas dari tembok tepi rumah. Cakap jugak la.. Agak2 la nak simbah air pun ni sampai masuk dalam umah orang, basah baju orang jemur. Tetiba jenguk sorang budak kecik menjawab dengan kereknya.. Ada sampah la! Ayat tu dengar biasa tapi nada dia kau rasa macam nak lempang je budak tu. Berlagak sungguh tanpa rasa bersalah. Aku pun sound jugak la budak tu.. Ko cakap baik2 sikit. kang aku sepak (bukan terajang, sepak = lempang) kang. Mak kau mana.. suruh dia keluar aku nak cakap. Lepas tu budak tu buat tak tau je.. Den pun diam masuk rumah.. tak sampai seminit dia simbah lagi. Takpe la.. kalau esok hari kau buat lagi aku takde nak berdiskusi dari tembok sambil mendongak keatas dah.. aku pi ketuk pintu umah hang nanti. Kali pertama.. biarlah setakat tu je.

tempat jemur baju dia lebih kurang macam ni la tapi den tutup sebab taknak orang nampak baju2 den tak kira la yang kecik atau yang besar kan. Takde la nak gantung sampai bawah macam gambar. den gantung dalam pagar jer..lepas tu keliling dia di tutup tapi bila jiran atas simbah air..tempias jugak sebab bahagian atas ada jugak ruang sikit buka. dah la jemur takde panas.. so kena bagi la ruang angin sikit. Inilah nasib duduk rumah apartment budget ni.(Gambar ni bukan rumah den tau.. sekadar hiasan)

Faham dia nak cuci sampah2 yang kadang2 orang atas buang tersangkut kat bumbung tempat jemur baju umah den ni. Sakit mata & nampak kotor bila orang atas pandang tapi guna la kaedah lain. Guna la penyapu. aku pun pernah buat.. tapi takde sesuka hati nak simbah air. Kat tempat jemur baju tu bukan berdinding cuma dia grill jer.. tu pun nasib baik kita tutup jugak sikit sebab taknak orang nampak baju bajan terjemur kat situ.

Aku ni bukanlah jenis suka bergaduh dengan jiran2 sangat pun. Selama tinggal kat sini sorang je jiran pernah kena sound dengan aku tu sebab mulut dia mengalahkan syaiton. Abis semua di jaja cerita bukan2 pasal aku padahal aku kenal pun tak orang2 kat situ. Ni kali kedua la jiran yang aku sound. Den memang jarang amik pot pasal jiran2.. kau nak bising ke memekak ke.. lantak la janji tak kacau rumahtangga aku sudah. Tapi kalau sampai dah ganggu dalam rumah kita takkan nak buat tak tau jugak. kena la jugak bersuara,

Pada jiran2 kalau orang tegur tak reti nak timbangrasa jugak jangan marah kalau kau terbaca jiran kau canang dalam blog perangai buruk kau tu. Reti2 la hormat hak & hidup orang. Duduk kat rumah bertingkat2 ni jiran2 kau bukan setakat kiri kanan & depan je.. atas bawah pun jiran jugak. ada paham??

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

15 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

ADAKAH VIDEO BINI MAT YO MAKI PAKCIK GUARD TAK BENAR??

27.9.13 Suria Lekatlekit 9 Comments

Mula2 isu pasal bini mat yo pemain bolasepak negara aku cuma ambil tahu tapi takde minat pula nak kupas kupis & kopek kat blog melekit ni. Masa tu fikir kalau nak buat entri menegur pun ramai dah buat kot tapi bila keluar statement si minah tu minta maaf kat rakyat Malaysia ikuti dengan statement “Saya percaya, kebenaran kes ini akan terbongkar. Tolong jangan hukum saya tanpa mengetahui apa yang berlaku,” kata Siti Aisya Adam, 24, isteri kepada pemain bola sepak negara, Norshahrul Idlan Talaha atau lebih dikenali dengan panggilan Mat Yo " terus tergeletek hati nak komen jugak sepatah dua kata.

 Pakcik guard & bini mat yo -Gambar carian google-

Kebenaran apa yang si minah ni nak bongkar gamaknya. Video dah tersebar. Yang jelas nyata memang dia maki hamun pakcik tu dengan kata2 kesat. Dari pihak management pakcik tu pun dah keluarkan kenyataan yang mereka dah tengok kejadian sebenar kat cctv & dorang pun dah buat laporan polis pasal si minah tu ada tendang pakcik tu. Jadi apa lagi kebenarannya yang tersembunyi yang semua orang tak tahu. Yang nyata orang marah sebab kebiadapan dia.. Dia ngaku atau tak dia biadap tetap ada bukti dia biadap..

 Untuk berita penuh baca kat SINAR HARIAN

Kita dah dengar penjelasan pakcik tu kenapa perempuan tu jadi biadap. Sebab dia suruh alihkan kereta je.. Kalau betul ada lagi benda tersembunyi yang buat perempuan tu jadi biadap.. dedahkan je. Bersihkan nama kau buat apa nak sorok2. Nak tunggu kebenaran terbongkar sedangkan keaiban ko dah tersebar 1 Malaysia, nak tunggu apa lagi. Ke dah takde kebenaran nak di bongkarkan cuma ego je taknak mengaku salah?? (ni tanya je buat tuduh tau!!)


Yang belum macam mana minah ni maki pakcik guard tengok boleh tengok video ni

Kalau betul pakcik tu salah.. pihak pengurusan syarikat pakcik tu pun rasanya takkan ambil risiko nak fight kes pakcik tu kalau minah tu nak saman. Pakcik tu security guard je kot.. kalau dia salah dorang boleh buang jer & ambil staff baru tapi kenapa pakcik tu tetap nak di bela?? Kita kena fikir jugak pasal tu. Sebab pihak management pakcik tu tahu & yakin pakcik tu tak salah. Dia hanya menjalankan tugas seperti yang di amanahkan pada dia.

gambar carian google

Sebenarnya kes ni kes remeh sangat boleh settle macam tu je. Kalau tak minta maaf pun boleh diam & biar dia berlalu macam tu jer. Tapi memandangkan video tu di sebarkan.. kes ni jadi besar & serius. Bab sapa yang sebarkan tuan punya badan tak ngaku dia yang upload jadi benda tu mungkin betul dia tak upload. Tapi den tak berani ni buat apa2 spekulasi cuma nak komen statement dia yang misteri sangat konon kebenaran akan terbongkar tu je sedangkan video tu di rakam empunya badan sendiri. Dok cari2 jugak kebenaran apa lagi yang boleh terbongkar.. kalau dia nak bongkar kebenaran sapa yang upload video tu memang takde pertikaian la dari den tapi kalau dia maksudkan nak tunjuk antara dia & pakcik guard tu sapa yang salah.. memang agak lawak jugak la kot.

Moral of the story kat sini.. Kalau benda yang mengaibkan diri sendiri tu tak payah la record & simpan. Semua tu senjata orang nak jatuhkan kita je. Aib sendiri.. sendiri jaga & tutup la.Aiyo.. tu pun tak boleh fikir ke?? Ke memang dia rasa dalam video tu dia tak salah & nampak teraniaya sangat?? entahlah....

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

TAKZIAH.. MANTAN MB KEDAH KEMBALI KERAHMATULLAH

26.9.13 Suria Lekatlekit 2 Comments

Sebagai anak kedah berita pemergian bekas menteri besar kedah Tan Sri Azizan Abdul Razak yang di sahkan meninggal dunia jam 11.10 pagi tadi adalah satu kehilangan besar.

Apapun setiap yang bernyawa pasti mati. Semoga roh beliau di tempatkan bersama orang2 yang beriman & takziah kepada seluruh ahli keluarga beliau,

 
Sumber Sinar Harian

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BERJAYA TURUN 2KG DALAM MASA 2 MINGGU DENGAN SERI DEWI MALAM

25.9.13 Suria Lekatlekit 5 Comments

Ramai yang tanya gemuk sangat ke den ni?? Ada yang kat tengok gambar tak gemuk pun.. Balik kampung pulak ramai kata dah gemuk tapi bukan gemuk sangat cuma berisi atau bahasa omputih cakap chubby. Ada yang kata ok la badan macam tu nampak la besar sikit. Ada yang kata.. abislah baru anak sorang perut dah macam orang mengandung trimester pertama.

Sebenarnya den ni bukan jenis dengar je pendapat orang semata mata kalau bab badan ni. Ikut keselesaan jugak. Tapi sebetulnya daku memang tak berapa selesa sejak berat badan yang lepas pantang turun sehingga tinggal 38kg dapat berat badan masa zaman anak dara & sebelum ada anak tetiba bila budak lala naik ke umur setahun berat pun mula maju angkanya. Sampai umur lala masuk 2 tahun berat den naik sehingga 46kg Uolls. Mesti orang rasa 46kg tu tak gemuk.. yelah bagi mereka2 yang berketinggian normal tapi bagi yang size blogger yuyu zulaikha macam den ni 46kg angka yang agak menakutkan jugak la. Berat ideal sebenarnya tak boleh lebih dari 40kg jer.. kalau 42kg pun kira berat atas pagar la. Sedang2 saja tak gemuk tak kurus. Jadi untuk membenteras lemak2 yang mula beranak pinak kat sudut2 terpenting pada badan ni sang lekit secara tak sengaja sebenarnya cuba jamu dari produk seri dewi malam. Jamu tu namanya Jamu dewi dara.

Sekali makan jer esok tu dah ada rasa best kat badan.badan rasa segar sangat. Lenguh2.. sengal2.. dah tak rasa lagi bila bangun pagi. Tu kira kesan pertama yang terpantas la den rasa. Daku teruskan lagi pengambilan jamu dewi dara ni & setiap hari memang badan kita akan rasa perubahan yang sangat2 best. Rasa lemau.. letih tu memang takde la bila bangun pagi. Sampai 2 minggu den makan jamu tu.. petang tadi kebetulan keluar jumpa mesin penimbang apa lagi nak try la timbang berat sebab dah rasa seluar2 & baju2 makin longgar sikit. Perut pun nampak mengempis sikit berbanding 2 minggu sebelum ni.

Seronoknya dah turun 2 kg. Last timbang kat klinik masa check up lala bulan lepas 44kg.. masa tu tak ambil jamu lagi. Cuma konon nak rampingkan perut pakai bekung je la.. turun la 1kg kot. Lepas control la sikit2 makan tu.. turun la 1kg lagi. Lepas tu jadi malas berbekung & control makan dah biarkan je. Yang boleh try jamu dewi dara ni sebab nak beli feminim wash seri dewi malam ni.. tapi nak cukupkan order RM100.. tanya la apa2 produk yang si polan tu nak suggest untuk cukupkan RM100.

Segalanya kebetulan.. period yang sejak amik vitamin c maixara tidak lama dulu jadi tak stabil.. kejab ada.. kejab takde.. kalau ada pun sikit sangat (entri pasal vitamin c maixara tu boleh baca kat SINI ). Tapi lepas makan jamu dewi dara ni.. period bulan ni sangat baik hasilnya. Tak sikit & tak banyak jugak tak panjang sangat & tak pendek sangat tempohnya.

Untuk pengetahuan semua Jamu dewi dara ni bukanlah untuk kurus semata mata ataupun untuk ketat & rapat jer tapi banyak fungsinya untuk badan kita.Ops untuk perempuan sahaja ok!

Kelebihan Jamu Dewi Dara ni adalah seperti berikut;

JAMU DEWI DARA berfungsi memberikan tenaga, merawat masalah keputihan, memecahkan angin dalam badan dan terkentut2, memanaskan urat2 yg sejuk & ngilu, merawat sengugut, mengecutkan dan mencuci rahim, melancarkan peredaran darah, membuang toksik dalam badan dgn memudahkan buang air besar, membantu wanita berahi. Diperbuat dan diadun dgn 23 jenis herba..insyaallah dapat merawat cyst atau fibroid

 

Antara lain :-
* merapatkan otot2 rahim akibat melahirkan
* melancarkan pengaliran darah
* memberi tenaga / hyperaktif / megurangkan penat lesu badan
* buang angin
* meningkatkan nafsu syahwat

*IA JUGA MAMPU BERPERANAN MERAWAT RAHIM DARI DALAM SECARA SEMULAJADI
* MENGECUTKAN RAHIM
* MENGECUTKAN BATU MEROYAN
* MAMPU MENURUNKAN BERAT BADAN
* MAMPU MENAIKKAN SERI WAJAH JIKA DIAMBIL SECARA KONSISTEN
* MENEGANGKAN PAYUDARA
* MENEGANGKAN PUNGGUNG
* MERAWAT KEPUTIHAN
* MERWAT MASALAH PERIOD
* AWET MUDA


Dan juga feminim wash (pencuci peribadi wanita) sangat2 best den guna. Selain rasa mint je lepas guna.. dia juga buat kita rasa segar & bersih. Antara kelebihan feminim wash ni..

 Ia Pencuci Intim yang berubat dan mampu merawat masalah-masalah bahagian intim anda seperti
~ keputihan
~ kegatalan
~ bau
~ buasir
~ v tidak merapat
~sering berpeluh,melecet
~masalah kutu kelamin
~faraj sering mengeluarkan lendir/air
~kekeringan
~kurang sensitif pada bahagian intim
~v mengendur tidak tegang

Malah, ia amat menyegarkan dan juga mampu mengatasi masalah peluh-peluh dibahagian intim anda..
Bau yang sangat wangi herbanya, cecair yang pekat yang mampu menjimatkan anda..


harga kedua dua produk yang den try ni RM48 (50 biji untuk Jamu dewi dara) & RM48 untuk feminim wash 100ml tapi tak payah guna banyak sangat untuk sekali cuci. Memang jimat wangi & menyegarkan. Harga tidak termasuk pos. Den beli online. Order kat Ekin tapi kata ekin ada jual kat luar bagi mereka yang berdaftar dengan SDM tapi susah sangat nak cari den order je dengan ekin. hari ni transfer duit lusa tu dah dapat barang. Kalau korang nak order dengan ekin pun boleh. Inbox dia kat FB Ekin SDM

Banyak lagi produk keluaran seri dewi malam ni tapi den review 2 benda ni je sebab den cuma guna 2 benda ni. Jangan risau produk SDM halal & ada kelulusan KKM & GMP. selamat di gunakan. Segala masalah dalaman wanita produk SDM ni mungkin boleh membantu. Kalau macam den ni rasa 2 benda ni dah cukup berbaloi guna.. apatah lagi kalau dapat tambah lagi koleksi SDM makin berbaloi baloi la kot gamaknya. kekekekeke

 P/S : Den cuma berpantang minum ais je selama 2 minggu makan jamu dewi dara ni ternyata berkesan menurunkan berat badan & menghilangkan masalah2 sakit badan & masalah dalaman yang kadang2 rasa sakit la jugak.

 Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

ADAKAH MENTERI KITA DAH NYANYUK?

24.9.13 Suria Lekatlekit 5 Comments

Lepas minyak dah muncul isu gula naik harga pulak. Alasan gula naik untuk mengurangkan masalah penyakit diabetes di kalangan rakyat Malaysia sekarang ni tengah jadi bahan ejekkan & ketawa ramai manusia tak kira penyokong kerajaan (yang sokong tak membabi buta la..) apatah lagi yang tak menyokong juga tidak ketinggalan golongan yang takde berpihak kat mana2 parti kat Malaysia ni macam den.

Kadang2 statement2 menteri sekarang macam budak tak lulus SPM pun ada. Agaknya sebab faktor usia la kot membuatkan para pak menteri mula mengalami penyakit nyanyuk sampai tak mampu berhujah dengan bijak lagi?? Pertanyaan bukan tuduhan atau pitnah yer.. kang ada pak2 menteri saman den pulak mana nak cekau duit. dah la orang semekin.. kekekekeke

Tolonglah wahai menteri2 kesayangan rakyat Malaysia.. Tolong la kaji, tapis & fikir banyak kali sikit sebelum mengeluarkan sebarang kenyataan. Atau lepas ni rakyat Malaysia kena suggest kat PM supaya pilih menteri2 di kalangan belia yang muda2 sikit supaya tak keluarkan statement macam orang nyanyuk. (ini rayuan jer bukan kutukan.. hahahahaha)

Mungkin dia pun pening kepala nak bagi alasan apa jadi terhasilah alasan paling lawak bulan ini.Jangan guna alasan kesihatan bila nak naik harga barang.. Takpe kalau itu alasan tahun depan minta pihak hospital keluarkan laporan pesakit diabetes nak tengok berapa peratus turun.-Gambar carian google-

Aku bukanlah pembangkang juga aku bukanlah penyokong tegar kerajaan.. Aku ni lebih kurang rakyat Malaysia yang takde pegangan parti politik la. Bukan nak jadi lalang.. sekejab sokong sana, sekejab sokong sini.. tapi apa yang baik dari penilaian & pandangan mata den.. den sokong la. Dulu den tak sokong perhimpunan bersih ramai yang tuduh den macai umno la bn bagai.. sekarang dah tak sokong kenaikkan harga barang dah kata den balaci pembangkang pulak. Suka hati la nak cakap apa.. aku cakap apa yang aku nampak & rasa betul je bukan cakap aku selalu betul tapi tak juga aku sentiasa salah.

Aku tak tau la menteri ni dia tak pernah jenguk kampung atau dia memang suka menyorok dalam kereta mewah dia jer. Kalau kat malaysia ni hanya jual kereta mewah.. Aku accept la statement dia orang2 kaya je pakai kereta. Satu lagi dia fikir orang2 bandar je pakai kereta. orang kampung semua hanya mampu pakai kereta lembu je kot. Jadi untuk apa proton jual kereta. Orang2 kaya bukan pandang sangat pun kereta proton melainkan orang2 berpendapatan rendah & sederhana je.Jadi adakah orang2 kaya saja pakai kereta kat Malaysia??

Berbalik pada isu statement tak berapa bijak sesetengah menteri kat Malaysia harap lepas ni semua bapak2 menteri lebih sensitif & bijak untuk mencari alasan bila nak naik harga barang. Bagi alasan yang logik & susah orang nak pertikaikan sikit. Kalau boleh jangan naik harga barang sebab tak payah keluar statement & bagi alasan kurang bijak. Lagi senang kan?? kekekeke .. Dan jangan keluarkan statement yang menunjukkan anda sangat2 tak pernah ambil tahu pasal rakyat sampai tak tau orang kampung sekarang majoriti semua berkereta even kereta tempatan sekalipun. Sebab kereta sekarang bukan lagi lambang kemewahan tapi keperluan yer pak2 menteri. Jadi yang pakai kereta kena isi minyak petrol bukan minyak angin atau minyak masak jauh sekali boleh di tukar kepada air. Jadi harap maklum & minta tolong paham. Sekian wasalam...

P/S : Cukup la 2 contoh menteri yang keluarkan statement yang tak sepatutnya terkeluar dari mulut seorang menteri. kalau korang nak cari banyak contoh korang google sendiri


 Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

GARANG SUNGGUH AKAK JUAL NASI AYAM DENGAN PELANGGAN

23.9.13 Suria Lekatlekit 11 Comments

Semalam hari minggu maka hari untuk melihat dunia luar. Yelah.. hari2 bekerja ni banyak terperap je dalam rumah maka hari minggu la hari yang paling di nanti nantikan surirumah macam den. Tak larat dah nak baca berita online & blog nak juga tengok kehidupan manusia di luar sana. hahahahaha.. statement macam tak pernah keluar rumah.

Mula2 destinasi pertama keluar dari rumah mencari makan untuk tengahari walau time tu dah masuk waktu petang. Pergi ke Taman melawati.. Singgah kat gerai melawati Nasi ayam hainan singapore katanya. Kat dalam kedai makan tu banyak gerai tapi saja highlight Gerai nasi ayam tu sebab kisahnya berkait dengan gerai nasi ayam.

Memang ramai orang semalam.. tak tahu la sebelum2 ni ramai ke tidak. Nak kata tak pernah makan kat situ rasanya pernah juga dulu2. Tapi tak sure la pulak memang hari2 minggu kat situ memang orang makan ke tidak. Bapak si lala pergi la order 2 pinggan nasi ayam. Ayam dia minta bahagian dada. sebab dia tak makan bahagian ayam yang lain tak kira la KFC ke RFC ke apa je masakan yg ada ayam dia minta bahagian dada kecuali ayam yang dah di potong kecik2 (potong dadu) yang selalu kedai atau restoran guna untuk masak nasi goreng atau apa2 masakan panas. Masa order tu takde pulak akak nasi ayam tu cakap apa2.. bila sampai jer order bapak si lala tengok ayam tu bukan bahagian yang dia nak. Jadi dia panggil balik akak nasi ayam tu cakap...

Tersentak jugak dengan suara lantang & nyaring sambil sibuk hantar order nasi ayam meja yang berjiran dengan kami dia kata.. "ayam tak boleh pilih2. Ayam tak cukup." Memang ayat dengar tak apa2 tapi dengan nada suara & cara dia cakap tu boleh la kategori kurang ajar jugak la. At least ko cakap baik2.. minta maaf ke hapa takde la sakit hati. Ni suara mengalahkan petir dengan muka macam longkang tersumbat terus temperature naik Uols. Nak2 lagi memang suasana pun tengah panas.

Bapak si lala cancel je nasi ayam tu suruh akak tu angkat balik.. kami makan laksa yang ada jual gerai dalam situ. Lepas makan laksa berdesup ke Bukit antarabangsa makan Chinese food kat Haji shahrin low muslim Chinese food. Senang je nak minta ayam bahagian dada. Takde kena tengking.

Bukanlah nak jatuhkan bisnes orang melayu Islam.. tapi ini kita macam teguran la buat semua peniaga yer.. Even ko banyak pelanggan, ko sibuk.. ko penat.. ko tak patut nak tengking pelanggan sedangkan laki den tu tanya dengan perlahan & baik2 bukan dia maki pun akak tu. Ko patut bersyukur pada hari yang ramai pelanggan sampai tak cukup ayam ko nak hidang apatah lagi kakitangan nak layan bukan ko tunjuk muka stress bila ko penat. Kalau ko nak kerja rilex maka hari2 ko doa la kat Allah supaya jangan ramaikan pelanggan datang makan kat gerai ko supaya ko boleh kerja sambil bersantai & menikmati hari tanpa lengguh walau sehelai urat pun kat badan ko. Bila bisnes tak maju merungut bila ramai orang jadi berlagak. Maybe dia fikir setakat sorang customer lari tak rugi perniagaan dia hari tu kot. Amalkan la mentaliti macam tu yer.. 1 hari sorang ko buat kalau hari2 ko kira la sendiri. Meniaga pandai tak kan buat kira2 tak reti kot.

Lepas je makan.. pergi stesen Komuter kg batu.. park keta kat situ.. Amik komuter pergi sogo. Konon support hari tanpa kereta la.. walhal saja je nak mengelak jam alih2 tak jam la pulak. Takpe at least merasa budak lala naik komuter ni. Mak lala pun boleh kira la bapa kali je pernah naik pengangkutan awam kat KL walau dah dekat 7 tahun berhijrah kesini. Seronok la jugak sekali sekali naik sebab semalam tak ramai orang. Lengang je.

Abaikan rambut dah serabut tu. dah tak larat nak sikat.keaktifan beliau menyebabkan dia tak mempedulikan penampilan diri lagi

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

11 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PENGALAMAN SERAM PEMANDU VAN JENAZAH

21.9.13 Suria Lekatlekit 6 Comments

Bila orang bekerja berkaitan jenazah atau mayat atau lebih seram lagi kita sebut orang yang dah mati ni tak mustahil mereka2 ni akan berdepan dengan situasi yang kadang2 tak masuk akal, seram & menginsafkan. Kita kena percaya setiap apa yang berlaku itu dengan keizinan Allah mungkin untuk memberi iktibar kepada kita yang masih hidup.

Maaf kalau ada yang muncung cakap alah takat share benda dari akhbar je baik tak payah.. Bukan apa tak semua orang baca paper. Macam den kadang2 artikel dari akhbar pun den baca dari blog. Maybe sebab terlepas pandang & mungkin juga artikel dari paper yang den tak baca. Jadi bagi mereka2 yang malas belek akhbar ni boleh la baca.


Berbalik pada cerita pengalaman ngeri & seram seorang pemandu van jenazah ni.. Bila baca mungkin kita tak dapat feel seram sebab jalan cerita & gaya penceritaan tu  bersahaja & tak cukup seram untuk di bayangi tapi bagi yang melalui situasi macam tu.. Confirm seram. Jom kita baca pengalaman seorang pemandu van jenazah ni..


Untuk artikel penuh sila baca kat SINI

Kalau kita berdepan dengan situasi macam ni gamaknya kita stay lagi ke?? Sebab tu la setiap pekerjaan tu walau kita nampak macam simple & senang tapi tetap juga memerlukan kepakaran & kemahiran untuk menguruskan kerja tu. Biarpun pemandu van jenazah ni kita dengar alah kerja driver jer.. Tapi perlukan kekuatan mental, fizikal & iman jugak. Kalau takde semua ni.. mesti tak tahan punya bila berdepan dengan situasi macam ni, betul tak?? Jadi.. jangan pandang rendah pada setiap pekerjaan yang orang lain buat sebab semua kerja di buat dengan kepakaran cuma kepakaran setiap orang jer berbeza.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

6 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BAS EKSPRES JATUH GAUNG DI SLIM RIVER

20.9.13 Suria Lekatlekit 2 Comments

Aduhai makin menjadi jadi pulak bas jatuh gaung ni kan?? Belum lagi sejuk kes bas ekspres jatuh gaung kat genting dah muncul pulak berita bas jatuh gaung kat slim river.

Berita penuh baca kat SINI

Nasib baik la takde sebarang kematian. Mesti makin ramai yang trauma nak naik bas kan??? bagi yang ada pilihan.. boleh la buat pilihan bagi yang takde pilihan terpaksa juga guna bas ekspress ni. Yelah.. kadang2 bukan salah semua pemandu bas ekspres tu. Kemalangan jalan raya ni tak sebab kecuaian kita.. mesti di sebabkan kecuaian pemandu lain. Yelah kenderaan tengah bergerak even ikut had laju yang di tetapkan kalau tiba2 muncul halangan kat depan tak dapat nak elak pun nak buat macam mana. Jadi berhati2 la sebab kecuaian anda bukan hanya menyusahkan diri sendiri malah orang lain juga.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PERTANDINGAN RATU CANTIK MUSLIMAH BERUNSUR ISLAMIK

19.9.13 Suria Lekatlekit 11 Comments

Masa duduk2 di tengahari sambil fikir nak masak apa petang ni untuk makan malam nanti tengok la berita tv9. Sebagai manusia kena jugak tengok berita untuk tahu isu2 semasa & perkembangan terkini dalam & luar negara. Tertarik pula dengan satu berita pasal pertandingan ratu cantik muslimah yang berunsur islamik yang di adakan di indonesia & di sertai ramai muslimah dari seluruh negara. Tak tau berapa buah negara yang menyertai pertandingan ni tapi yang dengar dari Malaysia & brunei pun ada.

Memang konsep dia ada islamik sebab perserta semua bertudung & harus kena pandai baca Al Quran. Tak sure surah apa maybe ikut juri la kot dia nak suruh baca surah apa kan. Syarat2 lain seperti cantik, menarik & kelancaran bertutur kata macam pertandingan2 ratu cantik lain juga menjadi penilaian.


Tapi kan.. sesuai ke adakan pertandingan ratu cantik untuk muslimah ni?? Dorang kena peragakan badan & muka jugak. Kena sumbangkan suara jugak. Isk... tak berapa Islamik jugak la kan. Nak cakap lebih2 tak berani sebab den bukan ilmuan agama atau manusia yang dalam kategori warak. Den ni pun serba serbi cacat cela & tak sempurna imannya cuma tu la den sekadar nak menyuarakan pendapat jer. Kita gunakan nama Islam untuk menghalalkan sesuatu acara dengan mencampur adukkan unsur2 Islam dengan yang di tegah Islam.

Sumber di SINI

Banyak sangat dah sekarang orang gunakan nama Islam untuk meraih keuntungan.. Orang buat filem pun sekarang umpan pendakwah2 bebas yang popular untuk berlakon. Bagi dua tiga scene pun cukup la mengumpan penyokong2 pendakwah bebas ni untuk beli tiket wayang. Konon berdakwah melalui filem.. tapi kita sendiri pun tahu yang baik tu sikit.. Yang tak berapa nak baik tu lebih banyak.

Jadi terpulang pada penialaian masing2. Korang rasa sesuai ke di adakan pertandingan ratu cantik muslimah ni?? Even ada ciri2 Islamik seperti menghafal Surah dalam Al Quran. Tepuk dada tanya Iman.. sekadar berkongsi pandangan & pendapat bukan berniat nak mengondem mana2 pihak atau tunjuk baik.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

11 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PERMINTAAN PEMINAT UMIE AIDA YANG TAK BERAGAK LANGSUNG

17.9.13 Suria Lekatlekit 12 Comments

Kalau baca dari permintaan dia bunyi macam simple jer.. Macam tak besar je apa yang dia minta. Tapi bagi seorang artis permintaan macam tu dari seorang peminat memang boleh mengundang serba salah. Yelah.. kalau sedara, kalau kawan baik atau kenalan rapat memang permintaan macam tu tak jadi masalah sangat tapi ini peminat..

Yang pelik peminat ni takde pulak rasa malu nak minta. Tak fikir ke sebelum minta. Dia tu artis.. Di zaman yang jenayah berleluasa macam cendawan tumbuh lepas hujan ni memang la permintaan macam tu dari orang yang kita tak kenali tapi atas nama peminat boleh buat seorang artis tu jadi serba salah & dalam dilema. Kang tak bagi habis keluar kat paper ruangan gosip.. keluar melodi.. kiah propa mula mengkrik krik dalam galaksi.. kata retis ni berlagak.. Peminat nak tumpang bermalam kat rumah pun tak bagi. Masa nak meraih undi untuk menang apa2 awards boleh pulak merayu2 peminat.. bila dah menang awards buat ucapan kekonon semua ni jasa peminat. Tapi tu la.. Rumah kan tempat privacy tak kira la kau retis ke tidak.. Nak2 lagi retis dah la kat luar takde privacy takkan sampai dalam umah nak bawak peminat.


Dalam kes umie Aida ni den faham kenapa dia jadi serba salah. Kata tak boleh.. nanti keluar pulak macam2 cerita tak best kat ruangan gosip.. nak bagi dia sendiri pun rasanya tak kenal sapa peminat tu. Yelah.. yang seribu memang boleh ingat & kenal seorang.. Yang seorang tak pelik la kalau tak boleh ingat yang beribu. Kang bagi tumpang bermalam yang datang tu penjenayah mengaku peminat.. pun susah jugak. Taktik penjenayah sekarang macam macam. bukan tuduh peminat yang minta tumpang rumah Umie Aida tu penjenayah.. Tapi tak mustahil kalau senang2 bagi peminat tumpang bermalam penjenayah pun boleh ambil kesempatan.

Kita sebagai peminat ni kena faham jugak masalah artis yang kita minati. Jangan hanya kita die hard fan dia kita tanpa segan silu nak minta tumpang bermalam.. tumpang tu.. tumpang ni.. walau tak retis pun kita kalau tak berapa kenal dengan seseorang tu pun malu jugak kalau tetiba nak minta tumpang bermalam rumah orang kan?? Jadi nak minta sesuatu pada seseorang tu fikirkanlah dulu.. Tak semua benda remeh yang kita minta tu remeh juga bagi orang yang nak memberi. Permintaan tu bunyi je remeh tapi nak tunaikan berat & banyak risiko yang terpaksa dia hadapi. Jadi kalau Umie Aida tak izinkan peminat tu tumpang pun bagi den.. Bukan sebab dia sombong tapi sebab soal privacy & keselamatan dia & ahli keluarga dia jugak.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

12 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

ZORRO TAK BERSELUAR BURU GADIS DI TERENGGANU

15.9.13 Suria Lekatlekit 6 Comments

Mesti gegadis ganu mula tak sedap hati bila baca tajuk entri ni kan?? Yang mak bapak gadis pun turut rasa tak tenang jugak la..  Mana la datangnya zorro tak berseluar ni pulak?? Dia shooting filem ke? ni bukan filem atau drama tapi ini betul2 punya terjadi..

MARANG - "Sebaik sahaja tersedar daripada tidur, saya lihat ada lelaki separuh bogel memakai topeng ‘Zorro’ berada atas badan. Saya cuba menjerit namun mulut saya penuh dengan cecair seperti minyak dan ditutup,” kata mangsa, seorang pelajar berumur 17 tahun.

Dalam kejadian kira-kira jam 3.30 pagi itu, pelajar terbabit mendakwa lelaki separuh bogel itu telah memasukkan cecair seperti minyak dipercayai telah dicampur bahan lain ke dalam mulutnya agar dia tidak sedarkan diri.

Bagaimanapun lelaki yang tidak memakai seluar itu tidak sempat berbuat apa-apa apabila bapa pelajar terbabit juga tersedar daripada tidur lalu memeriksa bilik anak perempuannya sebelum menyergah lelaki itu yang kemudiannya melarikan diri. 


Menurut mangsa, lelaki terbabit hanya sempat mengambil telefon bimbit miliknya dan bersyukur kerana tidak diapa-apakan (artikel penuh baca kat SINAR HARIAN )

Jadi pada para gegadis tak kira la yang dah jadi mak bapak gadis andartu, janda, ibu tunggal malah sesapa saja la.. berhati hati yer sebab lelaki tak berseluar ni masih berkeliaran kat sana. Tutup rapat kunci mati semua pintu & tingkap sebelum tidur. Kang datang Zorro yang berseluar tu dalam bilik korang... Aduhai.. takut tak sempat nak jerit je. Be careful yer gegadis semua.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

6 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

EMAS TAK SELAMAT LAGI DI PAKAI KAUM WANITA

14.9.13 Suria Lekatlekit 4 Comments

Selalunya kita dengar jenis peragut yang bermotor ni suka meragut handbag atau rantai emas kat leher mangsa. Jarang kita dengar orang ragut cincin atau gelang/rantai tangan. Sebab benda yang tersangkut di bahu & leher lebih senang di ragut berbanding benda yang ada di tangan atau di jari mahupun dalam poket. Kalau benda2 macam tu selalunya di kaitkan dengan di rompak atau samun tapi bukan ragut. Sebab ragut ni bermaksud rampas & lari. Cewah.. aku dok jadi wikepedia sdn. Bhd pulak, kan?? sesuka hati je buat kamus sendiri. Tapi selalunya ragut macam tu la sifatnya, kan??

Tetiba tadi jumpa satu status di mana seoarang perempuan yang di ragut rantai tangan. RANTAI TANGAN bermakna benda tu tersakut pada lengan. Lengan biasanya dia terjuntai di bawah bukan tergantung di atas macam rantai leher. Tapi peragut ni memang sangat2 berbakat la dalam kemahiran meragut. Mungkin dia dah banyak pengalaman ragut kot sebelum ni sehingga berjaya meragut rantai tangan milik mangsa.


Betapa tak selamatnya emas di pakai kaum wanita zaman sekarang. Kalau kita bertudung, rantai di leher tak nampak dorang target pula benda yang nampak. Tak kira la tersangkut kat mana pun emas tu dorang tetap akan cuba meragut.

Sebab tu la betapa lebih selamat kita nampak miskin di mata orang juga penjenayah asalkan kita tak terdedah pada bahaya yang kita sendiri tak sangka. Zaman menunjuk2 gelang separuh lengan, cincin penuh 20 jari atau rantai berselerak sangkut kat leher dah berakhir. Jadi berhati hatilah kaum wanita.. Selalu den tulis dalam entri.. kaum wanita/perempuan/gadis adalah sasaran penjenayah. Selalulah beringat walau di mana juga kita berada walau dalam rumah sendiri sekalipun.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BUDAK 8 TAHUN MAUT MALAM PERTAMA PERKAHWINAN

13.9.13 Suria Lekatlekit 10 Comments

Sentap tau baca cerita pasal tu! Sentap sangat - sangat! Den pun perempuan & ada anak perempuan yang tengah membesar. Tak faham sungguh dengan hati & perasaan mak bapak budak ni. Nilai kasih sayang dorang mungkin boleh di tukar dengan wang ringgit. Alasan kemiskinan?? Aku macam tak boleh terima sangat - sangat sebab seorang ibu sanggup miskin asalkan anak dia berada dalam keadaan selamat. Aku rasa aku lagi sanggup bagi orang adopt anak aku kalau aku tak mampu sangat dah nak bagi dia makan dari aku kawen kan budak 8 tahun dengan lelaki 40 tahun.


Walau cerita ni bukan dari Malaysia tapi tak kira la dari pelusuk & ceruk mana sekalipun mangsa adalah manusia. Ada rasa sakit.. ada rasa sedih & ada semua rasa yang semua manusia ada. Tak tahu la macam rakus & kejamnya si suami yang berusia 40 tahun tu layan isteri yang berusia 8 tahun pada malam pertama perkahwinan sampai budak tu mengalami kecederaan dalaman yang serius sampai mati. Ya Allah.. tak sanggup bila terbayang betapa tersiksanya kanak2 tu sebelum meninggal

 Sumber dari blog Kaki Bising Dot Com

Kalaupun kau suami.. perikemanusiaan la sikit. Budak 8 tahun kot. Kau sanggap macam tak pernah jumpa perempuan tu dah kenapa?? budak 8 tahun kena tahu jugak kemampuan dia nak layan suami umur 40 tahun. Fizikal & tenaga dia tetap budak - budak. Ya Allah.. jantan jenis apakah ni. Kawen semata mata nak puaskan nafsu dia. Memang inilah perkahwinan yang kejam.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

10 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

TUDUHAN ROGOL ANAK TIRI BEKAS ANGGOTA RUFFEDGE FITNAH SEMATA??

11.9.13 Suria Lekatlekit 9 Comments

Kita sedia maklum bekas anggota kumpulan Ruffedge dah pun di jatuhi hukuman penjara 20 tahun & 10 sebatan atas tuduhan merogol anak tirinya. Tapi tetiba tadi den terbaca satu artikel kat blog yang mengatakan tuduhan tu fitnah semata mata atas dasar tak puas hati bekas bini & anak tiri beliau. Betul ke tak.. Sang lekit tak berani nak buat pengesahan cuma nak share jer apa yang sang lekit baca untuk kita yang mempunyai akal & fikiran yang waras & matang dapat menilai sejauh mana kebenaran atau kepalsuannya..


untuk cerita penuh korang boleh baca kat sini >> Warung Kopi See Sharp Minor

Sekali lagi sejauh mana kebenaran cerita ni sang lekit nak bagitau sang lekit tak tahu cuma sekadar berkongsi apa yang sang lekit baca untuk kita sama2 berfikir sejauh mana perkara yang di ceritakan ni betul ataupun rekaan semata mata. Den pun tak pernah tengok penampilan terkini atau tahu kehidupan terkini bekas anggota ruffedge yang dituduh merogol anak tiri tu untuk menilai samada apa yang di ceritakan betul atau tak betul.

Tapi sekiranya dia hamba yang teraniaya.. Insya Allah doa2 orang yang teraniaya akan di makbulkan Allah.

 Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

TAK BESTNYA JADI ARTIS DAN TERKENAL

10.9.13 Suria Lekatlekit 9 Comments

Walaupun ramai yang pasang impian nak artis atau personaliti TV.. dari sekecik2 anak sampai la sebesar2 mak bapak ramai yang berangan nak jadi artis. Muka keluar tv & majalah.. suara keluar kat radio. Bila kat luar peminat jumpa minta autograf & ajak bergambar. Sekali show bayaran puluh ribu ringgit.. Betapa bestnya hidup kalau jadi retis. Muka 24 jam ada orang touch up.. hidung yang kemek boleh jadi mancung.. muka berkawah gunung berapi boleh jadi putih gebu licin & berseri.

Tu semua bayangan seseorang yang belum melangkah ke dunia retis ni. Kalau dah humban diri ke dunia retis ni baru tau apa yang best & tak best. Bila baca isu Adi putra yang kononnya di dakwa skandal dengan bini orang & selalu bertukar2 mesej lucah.. rasa oh tak bestnya jadi artis. Benda tak tau la betul ke tidak tapi dah mengaibkan orang yang di tuduh. Semua orang nak tulis pasal tu. Bila kat luar mesti ramai akan pandang sinis.. nampak je mesti berbisik2.. tu la adi putra yang hantar gambar tut.. kat bini orang tu.

Sumber rentakartis
Pandangan masyarakat pun dah mula serong.. di tambah lagi sana sini reporter dok cari. Dok desak jawab soalan pasal isu tu. Tu tekanan dari masyarakat & reporter.. tak termasuk la tekanan dari keluarga & sedara mara yang nak jugak dengar sendiri penjelasan tuan punya badan pasal isu tu. Macam mana boleh timbul benda macam tu kalau tak buat.. Apa yang buat benda tu sampai boleh jadi kaitan dengan tuan punya badan...

Fuh... lap peluh kejab la nak cari jawapan untuk menjawab. Masa tu rasanya artis2 akan mula terfikir.. tak bestnya jadi artis. Kalau depa bukan retis takde la letih sangat nak menjawab semua orang pasal sesuatu isu hangat tu. Dah tu jadi retis ni.. korek hidung pun boleh jadi isu. Tak payah kata jadi retis jadi orang terkenal ni memang tak best sangat la. Contoh budak pompuan yang buat video couple seminggu tu.. baru2 ni den ada terbaca kat blog orang tulis pasal muka dia kena panau. Ya Allah betapa tak best kan bila jadi orang popular ni. Kena panau pun jadi Isu.


Bersyukur la kita jadi apa yang kita jadi sekarang. At least takde wartawan nak kejar kita.. takde blog nak up pasal buruk kita (kalau ada pun takde sampai keluar blog beautifulnara kot..hahahaha) & takde majalah atau surat khabar nak canang pasal gosip kita. Jadi pada mereka2 yang berangan nak jadi retis atau berangan nak popularkan diri tak kira di alam maya atau nyata tu.. Bekalkan diri dulu dengan kekuatan mental & fizikal.. Kalau tak kuat jadi je la benda lain. Macam kerjaya yang best2 dalam dunia ni lagi boleh pilih. Bukan best sangat pun jadi retis @ popular ni.hahahahaha

P/S : Dengar khabar sakinah si bini nombor 2 Ashraff Muslim dah mengandung. Tahniah lah yer.. Rezeki kamu dulu. Mungkin berkat kesabaran & keredhaan Dayana.. lepas ni Allah kurniakan dia pulak rezeki zuriat.

P/S : Manalah tau tetiba satu hari den yang jadi terkenal.. hope takde la benda2 tak best. hahahaha.. nak jugak berangan tu.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BERKOMEN KAT BLOG PUN DAPAT DUIT,ALHAMDULILLAH

9.9.13 Suria Lekatlekit 14 Comments

Tu la orang kata kan.. Rezeki kalau Allah nak bagi bila2 pun Dia boleh bagi. Cara apa.. bagaimana.. melalui apa.. tu bukan satu persoalan sebab Allah nak bagi kita rezeki kadang2 tanpa kita sangka. Itulah yang terjadi kat den ni ha.. Rezeki yang den pun tak sangka nak dapat. Nak tahu rezeki dari mana??

Rezeki hasil den selalu komen kat satu blog ni. Memang blog ni ada bagi rewards la kat top komentar kat blog dia tapi den ni bukanlah di antara top pengomen yang rajin berkomen sangat. Den select juga entri2 den nak baca & komen. Bak kata bukanlah den berkomen semata mata nak jadi top komentar untuk dapat duit tu. Blog ni antara blog informasi & berita jugak la. Tak di nafikan artikel2 yang dia share boleh tahan jugak best.

Nak dijadikan cerita.. tetiba tengah malam semalam dah baring2 tunggu budak lala tido ada pulak orang mention nama den kat FB. Check la kejab FB.. maka terbacalah satu komen ni..


tengah2 malam kena puji siap orang nak bagi rewards lagi sebab konsisten berkomen kat blog dia & katanya komen2 yang berkualiti. Amboi.. kualiti gitu. Itulah kan.. kita kalau nak berkomen biar ikhlas komen jangan komen sekadar meninggalkan jejak kat blog orang padahal baca tajuk entri je lepas tu terus komen. Komen2 macam tu kita boleh nampak dari cara dia berkomen.. samada komen dia lari tajuk atau komen dia sesimple yang boleh. Den ni kebanyakkan la kalau nak komen entri orang memang den baca & cuba faham.. kalau ada salah faham jugak tu tak boleh buat apa la.

Itulah cara den kalau nak komen kat entri orang. Sejujurnya.. den ni orangnya kalau berkomen kadang2 outspoken sikit. Kadang2 direct to the point jugak. Tapi rasanya itu lebih bagus cara kita bagi komen. Biar pendapat kita tu jujur & ikhlas walau ada ketikanya kita perlu jugak tak jujur untuk kebaikkan bersama, kan??

Jadi pada blog fuh.my terima kasih atas rewards yang korang bagi kat den ni walaupun den bukan top komentar kat blog korang. Pada korang2 semua yang nak dapat ganjaran dari rajin berkomen boleh la singgah & berkomen di blog fuh.my. Manatau lepas ni rezeki korang pulak.ye dak???

P/S : jangan tanya berapa den dapat tapi cukuplah sekadar kita tahu berapapun yang kita dapat tetap rezeki kurniaan Allah yang kita patut syukur walau 20sen je pun.. 20sen pun bukan jer tau!! sebab 20sen pun tak jatuh dari langit kalau kita tak usaha cari. betul tak??



Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

14 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PELAKON NABILA HUDA & ANAKNYA KEMALANGAN

8.9.13 Suria Lekatlekit 4 Comments

Baru terbaca kat Oh!Bulan katanya Nabila Huda kemalangan jalan raya kat karak katanya. Seram jugak bila terbaca anak dia pun ada sekali.

Untuk artikel penuh clik je Oh!Bulan

Den memang minat dengan lakonan Nabila huda ni walau den tak berapa suka dengan kehidupan sosial dia. Tapi bab berlakon dia di antara pelakon yang hebat sekarang ni yang boleh bawak macam2 watak dengan jayanya. Tak kira la watak baik atau watak Jahat. Kalau dia kurang kontroversi & perbanyakkan kain pada baju seluar @ kain dia tu rasanya lagi bagus. Dia akan lebih popular sebab dia memang antara artis yang bermula dari 0 to hero bagi den. Mula2 dia berlakon memang la ada kekayuannya tapi makin lama dia makin improve & sekarang lakonan dia memang mantap.

 Jadi sebagai peminat den harap Nabila Huda & anaknya tidak mengalami sebarang kecederaan serius. Akhirkata  kurang kontroversi tingkatkan pretasi.. hati2 di jalan raya yer Nabila Huda.

Update terkini :

Difahamkan bahawa pelakon Nabila Huda dan anaknya, Keisha telah terlibat dengan sebuah kemalangan di Lebuhraya Karak sebentar tadi. Daripada apa yang dibaca di MIG Online, Keisha dilaporkan tercampak keluar daripada kereta namun hanya patah tangan sahaja. Namun begitu keadaan Nabila Huda masih belum diketahui lagi.
 Sumber Beautifulnara

P/s : Den menulis entri ni sebab den memang minat dengan lakonan Nabila Huda. Kira peminat jugak la kan walau aku pun kadang2 mengutuk dia jugak kalau ada kontroversi yang tak senonoh pasal dia atau pasal baju2 dia pakai.kekekekeke

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PELAKON MAIMON MUTALIB MENINGGAL AKIBAT BARAH PAYUDARA

7.9.13 Suria Lekatlekit 4 Comments

Al fatihah buat pelakon berbakat besar Maimon Mutalib baru sahaja kembali ke rahmatullah.


Arwah menderita kanser payudara dah lama. Dah sampai stage 4. Semoga roh nya di tempatkan bersama sama orang yang beriman. Takziah kepada seluruh ahli keluar arwah. Semoga tabah hadapi ujian Allah ini.

 Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BUKAN SALAH PERAGUT KALAU KENA RAGUT

6.9.13 Suria Lekatlekit 10 Comments

Peragut tak salah?? Kerja meragut tu baik ke? Mulia ke? Bawak bertenang je anak2.. adik2.. kakak2.. abang2... pakcik2.. & makcik2.. semua. ketenangan saja boleh buat kita berfikir dengan waras. Jadi tarik nafas dulu.. jangan buat apa2 spekulasi sebelum baca habis entri ni.

Biasa la rutin harian den clik2 jugak la akhbar online ni nak ambil tau isu2 semasa dalam & luar negara katanya. Mana yang best untuk di kupas kupis dalam blog melekit ni harus la jejari kontot ku menaip sepatah dua kata dalam entri. Berita hari ni yang buat den tertarik pasal berita dua gadis yang tercedera terbabas motorsikal selepas cubaan meragut. Baca dulu sedutan berita kemudian baru kita kopek dengan lebih rakus.


Sumber Sinar Harian

Kalau macam ni punya kes memang bukan nak salahkan peragut. Peragut dah tau la sejenis manusia bertopengkan syaitan. Jadi dia memang la jahat tak boleh di nafikan lagi. Akal dia 80% di kuasai syaitonn... Tapi kita yang manusia ni. Dah kau tahu jenayah sekarang macam cendawan yang tumbuh selepas hujan. Mentang2 la sebelum ni maybe tak pernah kena ragut jadi macam confident je takkan kena ragut sampai tak ambil pusing soal keselamatan diri & harta benda.

Banyak kot kes ragut di sebabkan kelalaian kita sendiri. Macam si gadis ni.. Kira memang berani mati la letak handbag dalam bakul motorsikal tu. Orang sekarang majoriti memang tak berani dah buat macam tu. Even galas kat bahu pun orang tak berani ambil risiko. Kalau boleh sorok sesoroknya la handbag tu dari penglihatan peragut kalau nak memandu ni tak kira la motorsikal ataupun kereta.

Jadi dalam kes ni kesalahan utama adalah dari sikap cik adik ni sendiri yang mendedahkan diri dia pada risiko jenayah. Jadi pada semua gugurl.. kakak2.. makcik2.. beringatlah! Kaum wanita adalah sasaran penjenayah jadi alert sikit bila ada kat luar. bawak handbag tu tak payah la sangkut kat lengan ala2 mak limah pulang petang sangat. senang2 je peragut nak tarik. Gunalah handbag yang tali panjang boleh galas silang walaupun tak menjamin 100% selamat tapi at least tak senang2 la peragut nak tarik. Dia nak ragut pun dia fikir jugak berapa peratus peluang dia berjaya ragut. Kalau yang galas bersilang tu peratus untuk dia dapat kurang sikit sebab tersakut pada badan si mangsa.

P/S : Bukan kata kerja meragut tu tak salah tapi kita tak mampu nak tangkap semua peragut yang ada kat Malaysia ni jadi kita sendiri yang kena ambil langkah keselamatan untuk mengelak diri kita jadi mangsa ragut. Kang ada pulak yang salah faham kata den ni cakap peragut tu tak salah.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

10 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BLOG GANTUNG IKLAN ADALAH PENYEMAK DUNIA BLOG

5.9.13 Suria Lekatlekit 15 Comments

Sekarang ni bila orang tau boleh jana pendapatan melalui blog ramai nak jadi blogger walau ada yang tak berapa blogger cuma ada blog semata mata nak gantung segala mak nenek iklan sampai orang nak baca entri pun dah tak boleh. Motif kau buat blog semata2 nak orang tengok iklan kau yang tergantung2 macam ikan salai kering, kan??

Hangin jugak la kan bila kita tengok kat FB tajuk gempak kebabom macam best je cerita tu. Kita clik nak baca apa ceritanya. Tapi yang keluar dulu.. kebanyakkan kotak Like Fanpage.. kau tak like berjanggut perang ko tunggu waiting tu sampai berjuta saat. Lepas dah like kadang2 kotak tu tak hilang2.. dok nganga kat situ jugak. Ko tak payah scroll mouse keatas kebawah memang kotak tu akan ikut sekali. Ok tu satu hal...

Satu hal lagi bila clik link blog tu tu dia awal2 lagi muncul kotak2 iklan tergantung kiri kanan atas bawah. Scroll pun dia tetap la ikut. Ada yang kotak iklan block separuh entri. Nak close takde button.Bila tengok blog macam ni kebanyakkan blog cari makan dengan entri copy paste tapi traffic ribu riban dalam satu2 masa.. dah macam ampaian atau orang utara kata penyidai. Mana tak macam ampaiannya kalau kiri kanan atas bawah tergantung iklan yang dok ikut je bila kita scroll mouse tu.

Kejadahnya kau buat blog semata2 ko buat entri gempak alih2 orang buka blog kau sekadar boleh tengok iklan yang kau gantung jer. Setakat ko pacak kat side bar kat widget box kaku kat situ je den boleh accept. At least tak ganggu biji mata orang nak baca cerita yang kau sampaikan kat blog. Sebenarnya korang ni nak tulis blog ke sekadar kau nak minta clik iklan kau jer!! Dah la entri manjang copy paste.. kau sebenarnya takde bakat nak menulis blog langsung cuma kau ambil kesempatan buat duit dengan blog semata mata je kan??

Ni salah satu blog copypaste yang menyemak dunia blog. Traffic dia memang tak kalah tapi follower setakat 14 orang je. Confirm orang clik blog dia tapi tak boleh nak baca entri sebab korang tengok sendiri la macam mana dia mengampai iklan tu. Di nasihatkan baik kau tak payah tulis blog.. kau buat blog kau sekadar pacak iklan jer.

Pada pengusaha blog macam ni.. kau la golongan penyemak dunia blog sebenarnya. kalau kau nak sampaikan infomasi atau berita tak kira kau cedok dari akhbar atau memana pastikan orang boleh baca info atau berita yang nak kau sampaikan bukan sekadar orang clik tapi tak boleh baca apa2 melainkan nampak kotak like fanpage ko atau iklan kau yang tergantung block entri kau tu.

Tak salah sesambil tulis blog nak cari side income.. aku pun buat jugak. Tapi kalau melampau sangat orang pun rasa semak. Kau lebih nak orang tengok iklan kau dari entri kau tu bukan namanya tulis blog. Tolong la.. tau la entri aku ni tak jejas pun traffic blog copypaste korang tu tapi tolong la jangan tunjuk korang tu terdesak sangat nak cari duit. Rezeki tu dari Allah.. kau gantung keliling blog kau dengan iklan sekalipun kalau Allah tak bagi rezeki tu kat kau tetap kau tak dapat. konsep tulis blog biar orang boleh baca entri bukan sekadar orang clik blog kau semata2 nak tunggu waiting kat kotak like fanpage kau atau nak tengok iklan jer.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

15 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

KENA TANGKAP KHALWAT DENGAN BEKAS SUAMI MALAM PERTAMA KAHWIN

4.9.13 Suria Lekatlekit 9 Comments

Kisahnya dia dah kawen dengan suami baru.. baru je kawen 1 hari tup tup.. malam tu kena tangkap basah dengan bekas suami. macam mana tu Uolls... kira trajedi malam pertama la ni. Trajidis sungguh kisah ni. Mesti korang tak berapa paham lagi kan??


Alkisahnya sorang makcik ni 55 tahun ni dah bercerai dengan ex asben dia bulan Januari lepas & telah pun bernikah dengan suami baru sehari sebelum dia di tangkap khalwat kat rumah bekas suami. Biarpun dah bercerai katanya si makcik ni still lagi selalu bermalam kat rumah ex asben ni.. Yang suami baru tu tahu tapi tak kisah. Korang baca sendiri untuk lebih faham kisahnya kat bawah ni

Sumber Sinar Harian

Ni terlampau hidup gaya barat la ni.. terlampau open minded & sporting. Bila berkurung berdua duaan dalam rumah tanpa ada ikatan pernikahan yang sah memang la boleh mendatangkan syak & boleh kena tangkap khalwat. Aduhai makcik.. Semoga mendapat pentunjuk & hidayah la lepas ni. Kalau tak tau takpe lepas ni belajar yer makcik.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

JOM TENGOK BEDAK TANAKA YANG MURAH DENGAN YANG MAHAL

3.9.13 Suria Lekatlekit 8 Comments

Setelah aku kaji2 baru aku tau ada bedak tanaka yang mahal & ada yang murah. Yang mahal tu label Nora Danish.. Yang murah bawah label shwe pyi nann mana yang ada kat bekas dia tulis bahasa myamar.

Akibat ramai yang ambil kesempatan bila Nora Danish mengeluarkan bedak Tanaka untuk pasaran tempatan dengan nama T.A.T.E ni dengan menjual bedak tanaka yang bukan dari label Nora Danish dengan harga yang sama macam Nora Danish punya produk maka Pihak Nora Danish dah tukar packaging dia supaya tak nampak sama.

Jom kita tengok bedak tanaka yang label Nora Danish yang berharga RM40++ dengan bedak tanaka label mymar yang harga sebenarnya tak sampai RM10 pun tapi di jual kat online harga sama dengan yang label Nora Danish supaya korang semua tak terpedaya.

Tengok betul2 ni bedak tanaka bawah label Nora Danish pack lama punya.Harga dia memang RM40
Yang packaging macam ni kalau ada orang jual RM40++ sila jangan beli. Ni kat luar rega dia ada yang kata RM5 pun boleh dapat. Apa2 hal pun rega dia memang bawah RM10 je

Ni kalau tak silap Packaging baru dengan formula baru jugak. Rega dia memang RM40++. Bawah label Nora Danish.

Jadi pada penggemar bedak tanaka @ Tate ni sila periksa betul2 sebelum membeli. Jangan terbeli barang RM10 dengan harga 3 kali ganda sudah. Pada peniaga sila jangan ambil kesempatan untuk kaut untung atas angin yer.. Tak baik. menipu tu dosa.


P/S : Den tak sure samada Nora Danish ambil produk yang sama & tukar label saja atau bedak bawah label Danish ni formula dia berlainan dengan produk bawah label shwe pyi nann ni yang pasti harga bawah label Danish ni memang takde RM10 kebawah.. semua RM40++ tapi yang label shwe pyi nann ni korang kena hati2 sebab ada yang jual RM40 walhal harga kat luar bawah RM10

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

RAMAI YANG TAK BERSYUKUR HARGA MINYAK PETROL NAIK

2.9.13 Suria Lekatlekit 5 Comments

Kalau ada yang bersyukur tu bermakna dia menikmati hidup dengan harta yang melimpah ruah sampai tak tau nak simpan celah mana dah. Sampai terlebih2 & tak tau nak buat apa dengan duit & harta2 yang ada.. memang dia akan bersyukur bila di umumkan harga minyak petrol akan naik sebab ada juga tempat untuk di salurkan duit2 dia yang melampau banyaknya tu.

Tapi bagi golongan yang rega minyak tak naik pun tiap2 bulan tergaru garu kepala nak cukupkan budget... mesti la mengeluh bila dengar harga minyak petrol naik. Yelah.. bagi yang berkemampuan mesti rasa 20sen pun nak kecoh.. kecoh jugak la yang di umumkan naik harga minyak tapi yang bakal2 naik bersama harga minyak macam - macam barang lagi dengan alasan harga minyak naik. Jangan cetek akal sangat fikir.. 20sen tu bagi budak2 pun tak pandang.. sikit sangat nilainya.. Belajar buat matematik sikit baru tau nilai 20sen boleh jadi besar mana kalau harga minyak naik.

Rata2 kat Facebook dok kecoh memberi pandangan, pendapat,luahan tak puas hati pasal harga minyak ni. Majoriti tak payah cakap ramai yang mula rasa terbeban & marah. Yang sokong & rasa selesa cuma 2 3 peratus je dalam friendlist aku. Mungkin itulah golongan yang duit & harta dia melimpah ruah. Ada jugak yang bagi pendapat katanya bukan harga minyak yang naik tapi subsidi yang di kurangkan.. tak kira la memana pun.. point tetap kena bayar lebih & membebankan orang yang kurang berkemampuan.

Kesimpulannya susah untuk orang bersyukur kalau yang di beri tu bebanan. Nak2 lagi bebanan yang terpaksa di tanggung sebelah pihak manakala sebelah pihak lagi boleh hidup selesa & kaya raya. Tak perlu libatkan politik dalam soal macam ni.. tak kira kita pandang dengan mata atau akal sekalipun tetap akan nampak beban dari kenikmatan. Jadi sebagai rakyat yang tak kaya raya.. saya tak sokong harga minyak naik walau saya tahu ketidaksokongan saya malam ni belum tentu mengubah apa2 tapi akan datang mungkin dapat mengubah sesuatu.kekekekeke


Saya orang tak kaya sebab tu saya join benda ni untuk cari duit lebih. Kalau korang pun tak kaya & terbeban bila harga minyak naik jom la join >> Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

KAYAKAH BLOGGER2 YANG SHARE IKLAN??

2.9.13 Suria Lekatlekit 7 Comments

Ramai yang dah mula berjinak jinak dalam arena share iklan secara online kat FB twitter ataupun blog. Macam2 la cara orang buat nak meraih clik ni.. Sebab setiap unik clik akan di bayar. Jadi lagi banyak orang clik lagi banyak la pendapatan.

Tapi banyak2 pun pendapatan yang dapat dengan share iklan tidaklah sebanyak blogger2 popular.. blog2 yang SEO ke hapa.. siap boleh upah penulis lagi untuk update entri. Den pun pernah dapat offer untuk menulis kat blog2 macam ni tapi tak berani ambil tanggungjawab sebab takut tak terpikul. Blog sendiri pun nak kena update tu pun kadang2 3 hari sekali baru terupdate. Jadi kesimpulan pertama kat sini blog2 tepian pantai macam den ni tak pernah la merasa sebulan tu dapat ribuan ringgit tapi setakat nak beli sepasang dua baju.. sebotol dua facial cream tu boleh la. Tak banyak mana pun nak cerita pun segan..

Kalau kitorang yang gigih dok share iklan kat FB tu jangan la memperkecilkan usaha kita yer. At least kita berusaha jugak bukan duduk goyang bontot cari fans banyak kemudian share link iklan banyak2 minta jasa baik peminat tolong clik tapi kita berusaha membuatkan iklan tu jadi menarik untuk orang clik. Kadang2 original caption iklan tu memang already gempak yang buat orang tak menahan nak clik.. Bila clik rupanya iklan maka muncul la status2 memerli mereka2 yang share iklan tu sebagai seolah2 menipu orang yang melihat. Kalau tertipu tu salah advertiser tapi adat la mengiklan.. mesti la kena ada tarikan. Korang nak tengok filem pun korang tengok trailer atau baca sinopsis filem tu dulu walau kadang trailer je gempak cerita hapak.

Tapi bukan la kami ni terdesak sangat kalau korang tak clik iklan tu kami tak dapat makan.. Ataupun kalau korang clik nescaya kami akan kaya raya sekelip mata. Ada la habuan.. tak banyak mana.. macam den cakap kat perenggan mula.. dapat la beli sepasang dua baju bajan.. facial2 cream yang dah habis.. Nak merasa mewah macam blogger2 popular & blog2 SEO sehingga boleh upah penulis untuk tulis dalam blog mereka tu belum lagi setakat ni. Kalau ada rezeki di masa akan datang, Alhamdulillah tapi apa yang dapat sekarang ni pun tetap den syukur & sentiasa berusaha untuk lebih baik di masa akan datang.

Kesimpulannya.. dengan share iklan secara kecil kecilan ni takde la kaya tapi merasa juga la hasil dari usaha tu. Ada juga la 3 angka masuk dalam akaun bank setiap bulan. Takpe.. sikit2 lama2 jadi bukit.  Jadi sapa2 berminat nak bermula dari sikit2.. boleh la try kat sini >> Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE
 Korang sign up je dah masuk RM5 dalam account. Apa lagi sign up sekarang (sumber gambar pinjam dari link tersebut)
 

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!