PEGEMIS MUDA MINTA BUNGKUS SISA LAUK ORANG

28.10.13 Suria Lekatlekit 2 Comments

Muda2 lagi jadi pegemis. Aku memang kalau yang muda belia nampak ada kudrat untuk kerja tapi pilih nak minta sedekah.. memang agak kurang simpati la. Yelah.. kau nak kerja senang tadah tangan je abis orang yang sedekah kat kau tu ingat senang nak dapat walau seringgit kalau tak berpeluh ketiak??

Semalam.. masa makan satay kat Jalan Ipoh.. kat situ deretan gerai makan cina je tapi ada sorang akak melayu akan menumpang meniaga satay. Jadi semalam kita tumpang la makan kat situ even makan satay je bukan makan masakan dari gerai cina non halal tu. Sambil duduk2 makan tu datang seorang lelaki india muda lagi.. rasanya macam awal 30an.. atau maybe hujung 20an la kot. Datang dengan bertongkat.. tapi tak tau la kaki dia tu sakit apa. tengok.. macam takde kecederaan serius.. cara dia jalan pun takde azab sangat.. terjengkek2 sikit2 je. Kira takde la derita sangat keadaan dia tu. Ala2 orang jalan macam kaki terseliuh je.

Datang tadah tangan dari meja ke meja termasuklah meja den & asben den ni. Malas nak layan.. yelah.. muda2 lagi dah malas kerja nak minta sedekah. apa kes kau! Nak2 lagi bila masa tu datang apek tua jual stokin dari meja ke meja.. Apek tua pun tau kerja nak dapat duit.. ni tambi muda2 lagi malas kerja. Tak bagi pun.. bukan pasal rasict ke hapa ke.. tapi pasal kalau bagi kita macam galakkan dia malas kerja.

Mula2 dia datang & pergi.. lepas tu dia pusing balik.. dia singgah kat meja sebelah kita duduk. Dia tengok ada lauk yg dorang tak abis makan. Kat meja tu ada 2 orang awek india. tetiba dia minta lauk yang tak abis tu untuk di bungkuskan & dia tambah order nasi kosong. Tercengang jugak 2 awek india tu tapi dorang izinkan je dia ambil sambil salah sorang yang mula2 tak nak bagi masa kali pertama dia datang minta sedekah kat meja dorang.. terus hulur sedekah tapi tak sure la berapa. Kami meja sebelah ni pun tercengang jugak la dengan mamat india tu.

Mula2 rasa kesian.. rasa nak suruh je akak satay tu bungkuskan satay untuk dia.. Tapi asben kata tak payah. Erkk.. pelik. selalunya asben aku kalau orang minta sedekah memang dia tak suka tapi kalau orang minta makan.. dia bagi je. Sebab pernah jadi tak lama dulu masa makan pizza hut kat kota damansara, sorang lelaki india masuk dalam restoran terus datang meja kami minta makan.. mula2 kena halau dengan staff situ tapi asben den kesian tengok dia.. asben den orderkan dia jugak KFC yang restoran dia sebelah je dengan pizza hut. Walau tambi tu pun kategori muda belia yg sihat tubuh badan jugak. Tapi kali ni dia tak bagi.. Sebab katanya nampak pemalas. Mula2 minta sedekah.. lepas tu minta sisa orang makan. Duit orang bagi dia sedekah tu buat apa??

Bukan taknak bersangka baik tapi zaman sekarang ni ramai yang suka ambil kesempatan. Sebab bersangka baik la pegawai bank tu mati di tembak dengan orang yang sepatutnya jaga keselamatan tapi sebenarnya penjenayah. Zaman sekarang ni kadang2 kita sendiri tak tahu nak percaya siapa, betul tak?? Dalam kes pengemis muda ni.. maybe kita rasa kalau bagi dia sedekah takde la jadi jenayah serius tapi kita tak tahu dia guna duit tu untuk apa. Maybe beli dadah? Sebab dia minta sedekah juga minta sisa makanan orang. Orang cacat pun boleh kerja, inikah orang bertongkat dengan kaki tak nampak apa2 kekurangan. walau terjengkek pun nampak takde la payah sangat dia nak jalan. Senang je dia bergerak laju. Macam di buat2 pulak.. sekali pandang tapi tak berani tuduh la kan. Cuma naluri ni tengok macam.. takde apa2 pun tambi tu.

Mak aku seusia dengan perempuan ni walau anak berderet2 & kecik2 rasanya dok kat Kilang membanting tulang cari rezeki tambahan untuk bantu si ayah membesarkan anak2. Boleh jer.. - gambar sekadar hiasan dari google saja-

Memang betul.. bila kita sedekah antara kita dengan Allah.. dia tipu ke hapa ke tu dia dengan Tuhan la kan. Tapi kalau yang sangat2 mencurigakan macam tu.. Takut kita bersedekah untuk tujuan dalam pada masa yang sama menyumbang pada gejala yang tak baik. Kalau betul nak sedekah banyak saluran yang lebih menyakinkan untuk kita sumbangkan sedekah kita tu. kan?? Apapun.. kadang2 memang penilaian manusia tak semua betul tapi tak semua jugak salah. Pandai2 la kita bezakan yer..

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PERANGAI PELIK PEGAWAI BANK YANG DI TEMBAK SEBELUM MENINGGAL

25.10.13 Suria Lekatlekit 6 Comments

Bila membaca kisah2 pasal Pegawai Bank yang di tembak mati dalam satu insiden rompakkan bank yang di lakukan pengawal keselamatan di situ sendiri.. Hati tersentuh. Rasa - rasanya ramai yang turut bersedih walau kita tak pernah kenal dengan arwah sekalipun. Semua orang rasa ini satu pembunuhan kejam.. sebab dari video yang tersebar kita boleh tengok arwah tidak langsung melawan atau bertindak yang boleh membahayakan suspek.. Tanpa sebab di tembak tanpa perikemanusiaan.


Kalau kita yang tak pernah kenal arwah boleh tersentuh dengan kejadian ni.. apatah lagi ahli keluarga arwah. Mereka lebih merasai semua tu. Jadi untuk tak menambah luka di hati mereka.. hentikanlah penyebaran gambar ngeri arwah yang di tembak & video kejadian tu. Hormatilah mereka sebagai seorang manusia. Jangan hilang perikemanusiaan tu semata2 mengejar raking, rating & traffic di laman sosial. Dan ia salah di sisi undang2 jugak.


Bila baca kat sinar harian tadi, panggilan terakhir arwah kepada suaminya Ya Allah, rasa macam kita pula sedang di uji dengan kehilangan macam tu. Sejam sebelum arwah di tembak, dia ada hubungi suaminya untuk tanya samada masih sayang pada dia atau tak??

Untuk artikel penuh baca kat Sinar Harian

Selain tu ada perangai pelik arwah yang di sedari ahli keluarganya sebelum dia meninggal. Menurut cerita ibu arwah.. dia basuh kereta  tengah hujan.

 artikel penuh sila baca di Sinar harian

Selalunya perangai2 pelik orang yang meninggal dunia ni kita akan sedar setelah pemergiannya. Jarang kita nak rasa perangai pelik seseorang tu adalah petanda dia akan pergi buat selamanya.. Apapun semoga Allah kuatkan semagat & kesabaran kepada seluruh ahli keluarga arwah untuk terima dugaan hebat ni & semoga arwah di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman.

Jom kita sebarkan wajah penjenayah berbahaya ni untuk memudahkan pihak polis membuat tangkapan seterusnya menjatuhkan hukuman setimpalnya pada penjenayah kejam ni.

 
Gambar suspek, Ardi Hamza, pengawal keselamtan yang dikehendaki polis berkaitan kes rompak dan bunuh di sebuah bank di USJ, Rabu lalu. FOTO Osman Adnan -sumber HM-

6 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

GAMBAR PAK GUARD YANG MEMBUNUH PEGAWAI BANK DAN MEROMPAK

23.10.13 Suria Lekatlekit 11 Comments

Terkejut jugak la baca & tengok gambar seorang officer bank yang di tembak kat dahi & mati di tempat kejadian. Ya.. Allah orang2 sekarang memang dah tak takut dengan undang2 dunia mahupun akhirat gamaknya.

Kebiasaannya mana2 premis mengharapkan security guard untuk jaga keselamatan tempat tersebut tapi bila kejadian pak guard tu sendiri yang membunuh & merompak tempat kerja dia kat sapa lagi la gamaknya boleh di percayai kalau orang yang di tugaskan menjaga keselamatan tu memberi ancaman.

Gambar dari rakaman CCTV

Semua ni sebab DUIT. Sebab duit manusia dah tak kenal dosa pahala. Lepas rompak kat mana agaknya dia lari. Kalau dalam Malaysia tak selamat la. Untuk apa merompak sampai sanggup membunuh kalau tak dapat nikmati hasil rompakkan tu dengan gembira & bahagia kan? Baik la berpeluh ketiak dengan gaji yang seciput at least dapat tidur lena & makan dengan tenang.

Sumber Harian Metro

Moga penjenayah kejam tu dapat di tangkap dengan kadar segera & takziah kepada keluarga mangsa yang di bunuh. Semoga roh beliau di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

11 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PELAKON/PENYANYI NOREEN NO0R 80an MENINGGAL DUNIA

22.10.13 Suria Lekatlekit 6 Comments

Sesungguhnya yang hidup pasti merasai mati. Takziah kepada seluruh keluarga pelakon popular sekitar 80an Noreen Noor yang telah kembali keramatullah. Semoga roh beliau di tempatkan bersama orang2 yang beriman.

Sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada pelakon dan penyanyi yang popular sekitar 80-an iaitu Noreen Noor. Allahyarhamah telah meninggal dunia awal pagi ini di Hospital Ampang Puteri akibat penyakit darah tinggi dan buah pinggang. -sumber Beautifulnara-

6 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BAKAL NURSE BERTUDUNG BERGAMBAR DENGAN ANU LELAKI

21.10.13 Suria Lekatlekit 9 Comments

Manusia sekarang bila berdepan dengan laman sosial macam FB/twitter atau sebagainya macam dah takde privacy & malu dalam hidup depa. Kalau boleh semua nak tayang.. semua nak cerita.. Kalau boleh tu setiap inci apa yang ada kat badan atau ada dalam rumah atau ada dalam hidup dorang semua nak tayang. Macam tu la yang terjadi pada budak2 bakal nurse ni.

Tahulah kau bakal nurse jadi kau akan belajar & tengok semua tu. Tapi perlu ke sampai kau upload gambar macam ni.


 Sumber FB

Yang pelik ada pulak yang backing.. tapi masalahnya lecturer kau bagi markah kat korang berdasarkan jumlah LIKE @ Share kat FB ke sampai kena upload tunjuk kat orang dengan aksi tak berapa ada kemaluan sambil memegang kemaluan patung lelaki itu?? Perlu ke kau ambil gambar & upload kat FB untuk lulus exam? Kalau betul.. memang dahsyat la sebab markah berdasarkan jumlah LIKE & Share FB.

Cuba2 la buat sempadan sikit kat FB tu. Dan cuba2 la ada rasa malu sebagai seorang manusia lebih2 lagi korang tu perempuan. Mak bapak angpa tengok pun tutup mata dek non Ooi.. tolong malu dengan perangai anak2 depa. Cheq pun termalu jugak bila tengok tapi harus la berucap sepatah dua kata sebagai teguran & peringatan untuk orang lain & juga diri sendiri.

Moral of the story.. kadang2 kita je rasa benda tu kelakar tapi ramai orang rasa benda tu sangat mengaibkan & memalukan. Jadi jangan memalukan diri sendiri dengan buat kelakar yang tak kelakar macam ni.

 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

GADGET JENAMA SAMSUNG MEROSAKKAN ISLAM?

20.10.13 Suria Lekatlekit 19 Comments

Ok.. sesapa yang pakai smartphone/android/tab bagai berjenama samsung sila campak beramai ramai dalam sungai ke laut ke atau tanam dalam tanah kalau taknak akidah korang rosak di sebabkan semua tu.

Amboi sang lekit ni berani2 buat statement camtu. Kau nak kena saman dengan samsung?? Itu cuma sindir2 manja buat golongan yang suka mengadakan isu yang sebenarnya tak patut pun di perbesarkan. Isu apa??.. Ni nak cerita. Baca elok2 dengan hati yang terbuka bukan dengan hati yang terluka, hokay.

ni la image anjing yang kononnya merosakkan Islam
Alkisahnya.. baru2 muncul tips untuk mengesan samada telefon jenama samsung yang kita pakai original atau tak dengan menaip satu code ni. Kalau dah taip code tu & ikut arahan tertentu finaly kita akan jumpa 1 gambar anak anjing kaki pendek. Kalau muncul gambar anak anjing tu bermakna original samsung & kalau bukan bermakna tak original la. Maka berpusu2 la orang test kat handphone dorang. Bila dah ramai buat tu maka ada la setaz setazah online mungkin mula dapat idea nak cetuskan kontroversi lalu membuat spekulasi bahawa Samsung salah satu agenda Yahudi merosakkan Islam sebab menyembunyikan Imej anjing dalam telefon mereka selama ni tanpa kita sedari.

Sesungguhnya ia sangat lawak bagi aku. Nak tau kenapa lawak?? Sebab dimana logiknya spekulasi bahawa imej anjing yang tersembunyi dalam handphone samsung original tu mampu merosakkan Islam? Takkan hanya tengok gambar anjing tu jadi terpesong akidah kita? Dalam hidup kita hari2 pun kita memang nak tak nak akan tertengok anjing kat mana2 saja. Tak kat tv majalah surat khabar.. kat jalanan & merata rata apsal tak pernah pun timbul isu tengok anjing boleh rosak iman, rosak akidah atau rosak Islam??

Status ni mula di sebarkan (ayat pun macam budak2)

Ke sebab imej anjing yang tersembunyi dalam handphone kita tu membuatkan kita sentiasa di dalam keadaan bernajis & kena samak? Hello... pegang anjing waktu dia kering pun tak perlu samak.. ini pulak sekadar tengok gambar. Lagipun gambar tu bukan terpampang macam wallpaper.. gambar tu tersembunyi & perlukan code untuk membuka. Ke nak kata haram menyimpan gambar anjing dalam handphone? Argh.. pening tau fikir. Apa yang merosakkan Islam macam yang cuba di sebarkan. Bila den tanya.. bukan sipolan yang menyebar tu nak jawab terus block & remove padahal tanya dengan baik je. So, sapa2 ada penjelasan mohon jelaskan kat den mungkin den salah penilaian ke.

Sebahagian perbincangan kat FB den

Apapun kat Malaysia ni ni den tengok kebanyakkan Melayu Muslim ni terlebih sensitif kot pasal isu anjing sedangkan anjing ni bukan haiwan hina walau dia haram di sentuh dalam keadaan tertentu & kita orang Islam tak boleh membela kalau takde kepentingan tertentu tapi bukan bila apa je berkaitan anjing tu semuanya merosakkan akidah. Anjing pun makhluk ciptaan Allah..  Dalam isu ni  bagi den la.. setakat gambar tersembunyi tu yang kalau kita nak tengok kena bukan dengan code bagai rasanya tak gugat kot keimanan seseorang. Lebih tergugat Iman kalau korang simpan gambar pakwe/makwe korang dalam handphone & dok tengok selalu berbanding tengok gambar anjing tu. Lagipun selera ke korang nak tengok gambar anjing tu sampai menaikkan nafsu syahwat atau sampai nak murtad supaya korang boleh pegang & bela anjing sebagai pets?? Takde sampai macam tu kan?? Jadi dimana relevannya bila ada yang kata Imej anjing yang tersembunyi dalam handphone samsung agenda Yahudi nak merosakkan Islam?? Bukan sokong yahudi.. tapi nak ajak korang berfikir sikit.

Moral of the story terutama adik2 ni kalau nak share tu ambil masa study skit apa benda nak share. Zaman sekarang apa yang kita baca seimbas lalu tu kadang2 dengar je macam betul tapi bila baca dua kali boleh jadi kita nampak yang tak betulnya

P/S : Yang terang & nyata agenda kafir nak rosakkan Islam salah satu arak. Tapi tak ramai yang pandang benda tu serius pun.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

19 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

CARA JIN MEMBIAK DAN BOLEHKAH MANUSIA DAN JIN BERKAHWIN?

19.10.13 Suria Lekatlekit 5 Comments

Satu persoalan den dari dulu sampai sekarang.. Dari cerita orang2 ada manusia kawen dengan orang bunian (jin). Ada manusia yang sesat di alam bunian & hidup di sana sampai mati.. Banyak cerita pasal makhluk ghaib bernama jin yang biasanya kita panggil orang bunian. kejadian Jin & kejadian manusia tak sama.. Jadi bolehkah jin & manusia berkahwin seterusnya menghasilkan zuriat hasil perkongsian hidup mereka sedangkan kejadian mereka jauh berbeza?

Jadi sebelum kita tahu adakah jin boleh kawen dengan manusia jom kita ambil tahu macam mana jin di jadikan.

Sumber di SINI

Kita dah tahu kan macam mana proses kejadian jin.. Jom kita tengok pulak macam mana jin membiak.


 Sumber di SINI

Setelah kita berkenalan dengan jin.. cara kejadian & cara dia membiak.. adakah boleh jin & manusia berkahwin, bersama & seterusnya menghasilkan zuriat??


 Sumber kat SINI

Jadi bergaul & berkahwinlah dengan makhluk yang sejenis dengan kamu yer bukan hubungan sejenis jantian tau! jangan salah paham kekekekeke.. Tak payah sesusah nak pergi bertapa dalam belantara gunung ganang bagai semata2 terpedaya dengan cerita2 orang yang kononnya anak2 dara & anak2 teruna bunian ni cantik2 & hensem2 belaka. Sebab makhluk bernama jin ni boleh menyerupai apa saja selagi di izinkan Allah.

Sekadar perkongsian ilmu di hari minggu. Yang baik kita ambil sebagai pengajaran.. Yang buruk kita jadikan sempadan.

 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

JOM BACA ENTRI LUCAH KAT BLOG NI RAMAI RAMAI

17.10.13 Suria Lekatlekit 10 Comments

Sapa nak baca entri lucah mai sini cepat2! Sapa baca tajuk jer confirm rugi sebab tak boleh baca & tengok benda2 lucah yang terdapat dalam blog melekit ni. Yang kaki2 porno tu harus clik lelaju sebab blog ni memang sedang berusaha menyumbang cerita2 lucah.. kalau boleh video lucah pun nak attach sekali bagi gempak sikit. Biar dapat traffic juta2... Ha.. tudia! Kali ni baru puas hati kalau nak kena sembur tak usul periksa pun. Apa kes ni sang lekatlekit?? Ni nak cerita la kes dia...

Ini adalah kejadian pertama sejak 4 tahun den berblog. Sesungguhnya sepanjang den berblog tak pernah terfikir pun nak buat entri lucah ataupun ada unsur lucah tak kira dari susunan ayat, bahasa ataupun perkataan. Tapi bila ada manusia yang suka menilai dari tajuk entri jer.. maka terjadilah perkara ni.

Perkara apa?? Perkara di mana satu entri di blog den yang den ping kan di salah satu group kat Facebook telah di reported sebagai entri lucah. Terkejut jugak la.. sebelum den di beritahu entri den kena reported macam tu ada la sebelum tu sorang minah ni budget suci murni sangat sound den kat salah satu group blogger kat FB.. katanya den menyebar fitnah sedang dia tak baca pun entri tu. Daku pun tak berapa paham fitnah apa yang di maksudkan. Yelah fitnah bermaksud cerita yang tak wujud tapi di reka2 untuk menjatuhkan seseorang tapi entri tu just kisah yang di ambil dari akhbar sekadar untuk di ulas di blog melekit. Takde pulak den attach nama penuh atau muka orang tu kat blog. Tak sentuh pun maklumat peribadi cuma yang den tulis dalam entri tu pandangan den terhadap isu tu & kesan untuk budak2 di masa depan. Fitnah ke kalau camtu? Korang nak tahu isi kandungan entri baca & nilai sendiri kat SINI


Bila di luahkan kat FB ada jugak yang kata tajuk entri tu menyumbang pulak pada orang untuk mencari benda2 yang tak senonoh sebab katanya dia pun bila baca tajuk entri tu terus search video yang berkenaan. Kalau otak kau dah otak blue jangan salahkan orang & jangan nak cari salah orang sangat la kan.. Dah bangka pun nak kata orang pengaruh dia buat benda2 jahat awat akai takdak ka nak pikiaq. Jangan jadi macam lagu bangau oh bangau sangat la. Semua silap nak letak atas bahu orang. Nak2 lagi video tu memang kau google pun takkan dapat. Mungkin tersebar di kalangan orang2 terdekat je kot.



Ye betul! kritikan daripada orang yang hanya baca tajuk hanya sampah semata mata, hokay!

Kalau betul la tajuk entri Bila video seks ustazah tersebar mampu memberi impak negatif pada orang yang hanya baca tajuk jer betapa berpengaruhnya la den kan?? Kalau den nak bagi gempak tak payah letak perkataan BILA tu.. sebab bila tu bermaksud kesan bila benda tu tersebar. Bila tersebar.. maka ada kesan negatif kat situ. Kalau nak traffic juta2 lemon baik den letak je tajuk VIDEO SEKS USTAZAH. Kan lagi gempak, betul tak??

Di pendekkan cerita la.. jangan menghukum sebelum selidik apa benda yang kita nak jatuhkan hukum tu. Hanya baca tajuk terus judge benda tu fitnah.. benda tu lucah.. benda tu tak senonoh.. tu bukan perangai orang yang cerdik kot. Kalau manusia boleh scan semua cerita hanya dengan baca tajuk.. maka kita dulu sekolah tak payah hafal nota. Baca tajuk pun dah cukup la. Kalau nak kondem ke komen ke kutuk ke keji ke hapa ambil la sikit masa baca dulu. Bukan apa takut apa yang kau kata tu kena kat batang hidung kau balik. Yelah kau tuduh orang sebar fitnah dalam pada masa yang sama kau yang menfitnah orang yang kau tuduh tu. Sendiri mau ingat la kan..

Pada yang baik hati report entri den sebagai entri lucah tu terima kasih la. Hanya Allah je mampu membalas jasa kau tu. Siapalah den nak membalas segala apa yang kau buat pada den tanpa usul periksa.

P/S : Bila den nak leave group tu tetiba je kena sound nak jadi blogger kena kental. ni bukan soal kental ke kenyal.. ni soal menjaga hak sendiri dari di sabotaj orang lain. dah tau ahli group tu jenis yang suka hukum orang tak tentu pasal harus la clik leave kan?? Nak tadah kepala suruh orang pijak lagi buat apa. Banyak lagi group blogger kat FB tu tak payah gigih sangat la pada group yang ada ahli yg suka khianat orang tu.

P/S : Pada yang beranggapan tajuk entri tu boleh mempegaruhi orang untuk melakukan perkara negatif dengan hanya baca tajuk & anggap kebanyakkan orang hanya baca tajuk entri je.. untuk pengetahuan korang entri tu dah cecah dekat 2k++ views.. yang berbunyi sumbang umpama langau yang mempertikaikan tajuk entri tu cuma sorang dua je, hokay! Jadi kesimpulannya orang bila baca tajuk entri yang hot kebanyakkan akan clik link ke blog tu untuk membaca kisahnya.. sekerat dua jer yang baca tajuk terus buat judgement. Setakat ni orang yang baca entri tu takde la kata entri tu ada unsur fitnah atau menyebarkan perkara lucah.

P/S : Apapun terima kasih kepada yang memberi pandangan tak kira la cuma baca tajuk atau baca keseluruhan cerita tu. Dan terima kasih juga pada yang bagi info pasal reported tu.

p/s : Entri ni berkisah kejadian sebelum raya aidiladha. Nak post hari raya macam tak best pulak. Boleh spoil mood raya jadi draft dulu ler..

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

10 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

GAMBAR ANAK WAWA ZAINAL & ARIEL ZAFREL

15.10.13 Suria Lekatlekit 7 Comments

Mesti semua nak tengok muka baby yang menjadi kontroversi statusnya bila mak bapak dia menyembunyikan perkahwinan dengan alasan risau di marahi pihak pengurusan syarikat. Apapun bagi den baby ni tak patut di sensasikan status atau di hina.. dia cuma seorang anak yang masih belum mengerti apa2 & apa yang berlaku bukan salah dia pun.

Jom tengok baby comel milik pasangan artis comel ni. Dah mak bapak pun comel.. anak apatah lagi kan?? Subahanallah... kecantikkan ini anuegrah Allah pinjaman untuk manusia


Pada semua wartawan moga cukup2 la memberi tekanan pada pasangan ni dengan soalan2 yang tak mampu dorang jawab. Cukuplah dorang dah menghalalkan hubungan dorang tu. Korang pi la terjah artis2 yang terang2 dok bermaksiat tu. Semua orang buat silap.. Moga kesilapan dorang ni jadi pengajaran pada orang lain juga.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

MAKCIK TAKUT LEMBU KORBAN TAK KENAL DIA KAT PADANG MASYAR

14.10.13 Suria Lekatlekit 2 Comments

Betul ke boleh berlaku kes haiwan yang kita korbankan tak kenal kita kat padang masyar? Wajib ke kita kena berkenal kenalan dulu dengan haiwan yang bakal kita korban tu? Bunyi macam kelakar kan?? Tapi memang berlaku tau..

Tak tau la den nak gelak ke nangis bila terbaca cerita pendek pasal sorang makcik ni yang katanya lama tercangak depan lembu yang bakal di korbankan esok. Bila di tanya seorang hamba Allah ni kenapa makcik lama dok tenung lembu tu jawabnya... Korang baca sendiri cerita & jawapan makcik ni kat bawah..

Sumber Fb Ustaz Kazim Elias

Kan?? Tak baik tau percaya benda2 yang karut marut ni. Tak pasal2 termelakukan perkara yang khurafat. Sapa la yang ajar makcik ni berkenalan dengan lembu korban supaya dia kenal tuan korbannya di padang masyar.. Aduhai makcik. Takpe la makcik.. semua orang buat silap. At least dari kesilapan kita belajar & dari kesilapan kita mungkin orang lain pun boleh belajar juga.

Apapun selamat hari raya korban maaf zahir & batin. Jangan anda terkorban dalam keghairahan menyambut raya sudah la yer.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

WANITA MISTERI MELAWAT USTAZ KAZIM SEMASA SAKIT

13.10.13 Suria Lekatlekit 7 Comments

Pertama sekali nak cakap harap takde sapa yang scan cerita melalui tajuk entri je yer.. Kalau rasa nak kondem sangat pun sila baca entri dulu. Tu dia pembukaan pun dah warning bagai kan?? Bukan apa.. orang2 sekarang ni nak jadi pengkritik tapi tak tau apa benda pun sebenarnya yang dorang nak kritik. Bila kita fire balik mula la cakap kita ni blogger yang tak boleh terima kritikkan. Jadi kena mention awal2 la..

Berbalik pada isu berkenaan tajuk yang gempak sangat tu. Harap tajuk gempak tu tak mengundang fitnah lah yer.. Yelah, kang ada orang tuduh kata tajuk entri den ni menyumbang fitnah pulak. Fitnah ni selalu terjadi bila ada sesuatu cerita yang di reka2. Macam orang baca tajuk entri terus kondem jugak la.. boleh jadi fitnah sebab dia membuat spekulasi dari tajuk jer padahal isi kandungan cerita tak macam yang dia fikir dari tajuk. Jadi untuk tidak mengundang tanggapan negatif tu sila la ambil masa baca.. Kalau malas baca jangan buat spekulasi atau tuduhan tak berasas. Kang yang di tuduh menyebar fitnah & aib tak buat yang menuduh tu pulak yang dapat dosa fitnah. Peace!

Okies berbalik pada cerita ustaz kazim di ziarahi wanita misteri masa dia sakit tu.. Dari mana pulak den dapat cerita ni? Ke cerita dogeng jer... Isk.. walaupun daku tak sebaik2 insan di mata korang tapi daku takde la seburuk2 manusia perangainya yang nak reka2 cerita tak wujud ni. Cerita ni den baca dari status ustaz kazim sendiri rasa macam best pulak nak share.


Tu la kan.. kadang2 apa yang kita nampak mungkin orang lain tak nampak. Dengan izin Allah dia memberi kita melihat sesuatu yang orang lain tak boleh lihat. Dalam kehidupan kita ni bukan sahaja kita yang hidup malah ada makhluk ghaib yang hidup. Makhluk ghaib ni tak semuanya jahat2.. Hanya Allah saja yang tahu siapakah wanita misteri yang tak dapat di lihat 3 wanita yang ziarah ustaz kazim tu. Apapun dia tetap makhluk Allah.. Jadi kita tak perlu takut sangat dengan dia yer..

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

VIDEO BLOGGER LUCAH NAK BUNUH DIRI

12.10.13 Suria Lekatlekit 3 Comments

Alvin & vivian.. sapa tak kenal dalam dunia blog memang dorang jenis setahun sekali je kot bukan blog. Blogger yang menjadikan kisah sex dorang sebagai bahan cerita dalam blog.. mencetus kontroversi yang hangat. Pernah di tangkap sebab di tuduh menghina umat Islam dengan muat turun ucapan berbuka puasa dengan daging babi. Semua orang tahu kan kes hot & spicy dorang.

Terbaru.. dorang muat turun video bertajuk regret.

 Sumber Sinar harian

R.I.P la kalau betul nak bunuh diri. Apa lagi ucapan yang paling manis kan boleh bagi. Sendiri yang cari pasal.. sendiri tanggung la. Tu la terlampau open minded sangat sampai yang tak sepatutnya open untuk tontonan umum pun nak open. Tak kira la kau bangsa apa.. agama apa.. tapi semua bangsa & agama pun ada nilai2 murni yang harus di pratikkan dalam kehidupan seharian. Takde bangsa & agama yang pandang perbuatan ko tu tidak memalukan & bermoral. Jadi kau tak boleh rasakan apa yang korang buat tu tak salah sedangkan ramai yang menganggap ia salah. Kalau korang nak tengok video nye.. kat bawah ni



Kalau umur panjang hope dua insan bercinta ni berubah la kearah yang lebih baik. Hidup la seperti manusia normal. Tak perlu jadi luarbiasa sangat sebab kita semua manusia biasa jer.


** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BILA VIDEO SEKS USTAZAH TERSEBAR

12.10.13 Suria Lekatlekit 8 Comments

Pepagi lagi dah baca cerita tak best. Seorang ustazah sepatutnya menjadi contoh kepada anak murid dari penampilan, perwatakkan juga perangai. Yelah.. ustazah la katakan.. Orang dah tahu nak jadi ustazah kena pandai agama. Kalau baca al fatihah pun tak lepas & rukun islam & rukun Iman pun tak hafal, tak mungkin boleh jadi ustazah kan??

Ilmu bila di convert untuk duit maka kurang di amalkan tapi cuma di pratikkkan untuk pekerjaan macam ni lah jadinya. Lebih kurang macam tu la yang boleh daku umpamakan kisah seorang ustazah yang membuat hubungan seks luar nikah dengan pasangannya seorang warden asrama ni.

Memang kita rasa seorang ustazah ni.. mesti arif & pakar dalam soal hukum hakam. Lebih bijak berkenaan dosa pahala. Sebab dia yang menyampaikan ilmu2 itu kepada anak murid seharusnya dia lebih tahu berbanding orang lain. Tapi mungkin gelaran ustazah @ guru agama bagi dia sekadar satu pekerjaan untuk dapat gaji setiap bulan sebab tu dia tak amalkan apa ilmu yang dia ada sehingga video seks haram dia dengan pasangannya tu tersebar. Inilah yang terjadi pada seorang ustazah ni..

Dah la kau buat benda terkutuk, rakam pula untuk simpanan peribadi buat kenang kenangan. Pelik jugak kalau ada orang suka mengenang benda buruk dalam hidupnya sebagai sesuatu yang indah untuk di ingati. -Sumber Kosmo -

Beza orang berilmu tapi tak amalkan ilmunya memang tak mustahil boleh buat apa saja dalam gelaran yang mulia tu. Bila nafsu mengatasi segalanya.. ustazah pun boleh selak tudung & Ustaz pun boleh baling serban.

Dulu pekerjaan guru/ustaz/ustazah memang sangat2 di hormati orang. Beza guru dulu dengan sekarang bagai langit dengan bumi. Tapi bila sekarang kebanyakkan guru memilih menjadi guru kerana senang untuk dapat pekerjaan atau takde pekerjaan lain.. asalkan ada gaji tiap2 bulan, cukup la. Jangan marah cikgu2.. ini realiti. Cuma kita perlu tanya diri kita sendiri adalah kita menjadi guru kerana kita bersedia untuk menggalas tanggungjawab besar itu kerana Allah atau kerana tuntutan hidup yang memerlukan gaji setiap bulan?

Moral of the story.. mungkin masa depan seorang ustaz @ ustazah mungkin tak ada apa lagi istimewa di mata anak2 kita kerana cerita2 macam ni. Bila murid takde lagi rasa hormat & kagum pada guru.. Maka apa yang cikgu sampaikan bagi mereka cuma nota untuk lulus periksa bukan ilmu untuk jadi pegangan hidup.Moga anak2 kita mendapat didikkan yang mampu jadi pendinding mereka dunia akhirat.Amin..

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

VAKSIN ROTAVIRUS HARAM KERANA ADA UNSUR BABI

12.10.13 Suria Lekatlekit 1 Comments

Sungguh den tak pernah tahu langsung. Samada den ni kurang alert atau den terlepas pandang selama ni tak tahu la. Alhamdulillah.. den tak apply vaksin ni untuk anak dara kecik den. Tapi pernah terbaca ada blogger yang pernah ambil vaksin ni untuk baby dorang. Mungkin dorang pun tak tahu jugak. Jadi mari kita berkongsi info secubit ni untuk panduan masa akan datang.

Gambar carian google

Masa dok layan status FB orang terjumpa satu komen yang menyatakan Vaksin rotavirus ni haram. Den try minta dia apa2 link yang berkaitan benda dia cakap tapi dia lambat je nak reply so kita google sendiri la. Okies.. den dapat satu info berkaitan di laman web e-fatwa.

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-81 yang bersidang pada 31 Mac 2008 telah membincangkan Hukum Penggunaan Vaksin Biothrax Dan Vaksin Rotateq Yang Menggunakan Unsur Babi Dalam Proses Penghasilannya. Muzakarah telah memutuskan bahawa penggunaan vaksin BioThrax dan RotaTeg adalah tidak dibenarkan kerana:
Situasi kini dianggap tidak dharurat;

Terdapat bahan atau ubat alternatif selain penggunaan unsur babi dalam pemprosesan kedua-dua vaksin dan Tiada data sokongan yang kuat untuk membuktikan rakyat negara ini memerlukan kedua-dua vaksin ini.

Islam mengharuskan berubat dengan benda-benda yang diharamkan sekiranya dalam keadaan dharurat iaitu tiada ubat alternatif yang lain adalah berpandu kepada Firman Allah s.w.t.,
Maksudnya : Dan tidak ada sebab bagi kamu, yang menjadikan kamu tidak mahu makan sari sembelihan binatang-binatang halal yang disebut nama Allah ketika menyembelihnya, padahal Allah telah menerangkan satu persatu kepada kamu apa yang diharamkan ke atas kamu, kecuali apa yang kamu terpaksa memakannya. (Surah al-An’am : 119)

RotaTeq pula ialah vaksin bagi mencegah kes rotavirus yang menyebabkan muntah dan cirit birit di kalangan kanak-kanak. Penggunaan Vaksin Biothrax dan Rotateq tidak diperlukan memandangkan Malaysia bukan dalam keadaan dharurat dan telah ada vaksin halal untuk kegunaan umat Islam di Malaysia

-Untuk info lengkap korang boleh baca sendiri kat sini >> Hukum Penggunaan Vaksin Biothrax Dan Vaksin Rotateq Yang Menggunakan Unsur Babi Dalam Proses Penghasilannya

Den baca jugak kat blog Dr Zubaidi yang jugak mengesahkan ada unsur babi dalam vaksin ni (boleh rujuk kat SINI ). Jadi kita bukan keperluan & darurat tak payah la kita bagi benda yang ada unsur babi ni kepada anak kita

Sekadar berkongsi info dengan semua.

**Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

JOM BERIKLAN SECARA PERCUMA DI BLOG MELEKIT

11.10.13 Suria Lekatlekit 8 Comments

Amboi baiknya hati tuan blog. Sediakan medium untuk orang lain @ pengunjung blog menampal iklan mereka secara percuma... Orang lain semua buat sewa tapak iklan kat blog, kau bagi free2 pulak kan??

hahahahaha.. Baik la sangat kan?? Sebenarnya takde la sebaik baik manusia sangat dan takde la sejahat2 jin. Daku insan biasa ada baik & buruknya.. ada kurang & lebihnya.. ada comel & comotnya. Tapi bila tengok ramai yang suka beriklan kat shoutbox blog den ni maka den rasa macam best pula bila tengok shoutbox hari hari ada iklan. Meriah gitu. Dah macam papan iklan pulak sebab jarang orang ber say hi kat shoutbox tu kebanyakkan semua beriklan je kat situ.

Bagi den takde apa yang nak di kedekutkan sebab den percaya kadang2 dalam hak kita tu mungkin ada hak orang lain jugak. Lagipun kat shoutbox je kot. Rezeki masing - masing la kan.. Kalau ada rezeki korang dari shoutbox blog melekit ni alhamdulillah..  Cuma beriklanlah secara berhemah. Jangan menipu & jangan share link iklan 8share atau churp2 kat situ sebab ianya salah di sisi undang2 mereka. Iklan 8share & churp2 hanya boleh di share dia laman sosial sendiri atau blog sendiri sahaja. Jadi jangan libatkan saya dalam aktiviti penipuan korang yer.

contoh2 iklan yang di tempek kat shoutbox

So, tak perlu rasa bersalah lagi lepas ni kalau nak share iklan kat shoutbox silakan. Anggaplah shoutbox tu macam papan iklan percuma untuk sesapa saja. Biar meriah blog melekit ni. Macam macam ada katanya.. kekekekekeke

Terima kasih juga buat semua yang sudi singgah blog melekit walau sekadar hanya untuk tempek iklan kat shoutbox. Sesungguhnya setiap clik anda ke blog ni sangat bermakna bagi den. Tanpa korang semua yang support blog ni maka siapalah blog melekit.

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

TERKINI! KAPAL TERBANG MASwings TERHEMPAS DI KUDAT SABAH

10.10.13 Suria Lekatlekit 6 Comments

Berita terkini yang den baca nak share la dengan semua.


Sumber Harian Metro

Takziah kepada semua mangsa yang terlibat & tercedera. Semoga semuanya akan semakin baik.

P/S : Moga tak jadi musim pesawat terhempas macam musim bas ekpress terjun gaung haritu. Semoga kita semua di lindungi Allah walau di mana juga berada

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

6 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

LEMBAGA PENAPISAN FILEM MALAYSIA BOLEH KLASIFIKASI FILEM ATAS DASAR SIMPATI KE?

10.10.13 Suria Lekatlekit 4 Comments

Bukanlah gila traffic kat blog mahupun kejar rating. Memang dah control tak nak tulis isu ni.. tup2 terkeluar jugak 1 entri yang berkaitan dengan Sipolan tu. Lepas tu berikrar jugak dalam hati, cukup la 1 entri tu tup tup hari ni hati tergedik gedik jugak nak tulis berkaitan isu tu lagi. Aduhai hati.. kau kalau tak puas hati mesti kau paksa juga jari jari menaip entri yer... hahahahaha

Isu apa tu cheq?? Alahai pasal kontroversi filem KL gangster la apa lagi. Mula2 kontroversi pengarah dia merajuk nak bersara dari mengarah filem sebab filem dia di curi dengan kejam & di sebarkan kat internet tanpa perikemanusian sebelum tayangan di pawagam. Lepas isu tu dia sentap pulak dengan sorang retis yang compare dengan filem dia yang dapat klasifikasi PG13 sedangkan filem dia filem aksi yang penuh keganasan & aktiviti yang tak bermoral. Boleh rujuk entri ni Pengarah Filem Gangster Mudah Sentap.

Hari bapak dia pula keluar statement.. Pasal klasifikasi filem KL Gangster 2 yang dapat PG13 tu kerana dorang buat rayuan kat Lembaga Penapisan Filem & atas dasar kesian sebab filem tu kena sabotaj maka LPF pun bagi la kelonggaran dengan mengklasifikasikan filem tu sebagai PG13.

Aku nak pertikai jugak la LPF ni bukan pertikai Filem KL Gangster 2 yer.. Kalau klasifikasi filem boleh di buat atas belas kasihan mana kewibawaan badan tersebut? Ketelusan dorang mengklasifikasikan filem? Klasifikasi boleh pulak berubah bila buat rayuan. Bila buat rayuan.. aksi & babak2 ganas tu jadi lemah lembut ke? Atau semua babak2 yang tak patut ada dalam filem yang di klasifikasi PG13 harus di potong? Boleh pulak di beri keistimewaan bila filem kena cetak rompak awal sebelum tayangan. Aduhai.. nampak sangat LPF ni satu badan yang menapis filem atas dasar belas kasihan bukan dasar garis panduan yang di tetapkan. Rasa nak gelak pun ada.. nak menangis pun ada. Demi keuntungan dah tak ambil peduli kesan dari pengaruh filem tersebut. Kalau nak kesian banyak filem yang mengharap simpati LPF ni.. sanggup ke mereka beri simpati itu pada semua filem yang harap belas kesian mereka?? Sanggup tak sanggup tak pe sangat.. masalahnya boleh ke buat supaya LPF tak nampak berat sebelah seperti yang Sharifah Amani cakap? Takkan boleh kan?? Kalau tak boleh buat la apa yang sepatutnya jangan buat apa yang tak patut buat dengan alasan kesian. Orang dengar pun berbulu jugak telinga, kan?? (Boleh Rujuk Beautifulnara berkaitan isu LPF ni)- berbulu telinga mengalahkan aku orang2 filem pulak kan?? kekekekeke takdelah bila bicara soal keadilan, maka kat situ nampak tak berapa nak adil la. Kalau nak kurangkan Klasifikasi jugak babak2 yang tak sepatutnya pun kena kurang jugak la kan...

10 orang penerbit yang memberi sokongan dengan mengeluarkan budget untuk 5 ribu tiket filem KL gangster 2 untuk di beri percuma kepada penonton bertuah

Tu satu benda.. Ni yang satu benda ni lawak sikit la. 10 orang penerbit bergabung membantu filem KL Gangster yang di sabotaj walau filem tu tak rugi mana sangat pun. Prihatinnya mereka kan?? Sanggup sponsor 5 ribu tiket untuk penonton bertuah sebagai tanda sokongan pada filem yang di sabotaj tu. Tu la kan.. bila orang ada nama... ada kedudukkan.. rugi sikit pun ramai yang sudi hulur tangan ringankan beban. Kang ada pulak cakap.. Rm4 juta budget filem tu bukan sikit.. tapi setakat ni tak nampak pun  nak rugi sampai tak balik modal. Kalau betul nak bantu mereka yang terlibat dalam industri seni tempatan ni rasanya ramai lagi artis yang perlukan bantuan kewangan. Nak kata Ahli keluarga mereka bankrup dengan sabotaj 1 filem tu tak nampak pun kebankrupan yang bakal berlaku. ramai orang pertikaikan benda ni sebab mungkin ramai yang rasa duit tu adalah lebih baik di salurkan pada mereka2 yang lebih berhak & layak dengan kesusahan hidup yang mereka hadapi.

Sumber Sinar Harian

Banyak betul cerita sedih & lawak dengan kontroversi filem ni. Kerana KL Gangster 2.. benda yang tak perlu di buat & benda yang tak sepatutnya buat di jadikan alasan untuk buat.




antara komen komen tentang isu 10 penerbit bergabung tolong filem KL Gangster 2


P/S : Si pengarah tu sampai bila gamaknya nak guna mulut bapak jer.. Sudah2 la tu. Filem ko dah dapat simpati & sokongan ramai pihak. Bawak2 lari diri keluar terima kenyataan sikit. Lagi bapak ko dok jadi jurucakap kau selagi tu kau menjadi bahan ejek orang. Tunjukkan kelakian kau sikit.



 ** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PENGARAH FILEM GANGSTER YANG MUDAH SENTAP

9.10.13 Suria Lekatlekit 11 Comments

Tajuk pun orang dah tahu siapa pengarah filem gangster tu kan?? Sapa tak kenal anak datuk sorang ni. Bapak dia pun penggiat filem yang mampu raih juta2 lemon jugak. Sekarang anak dia pulak mewarisi bakat bapak dia yang mampu buat filem juta2 punya.

Sapapun dia.. Tak payah sebut2 nama kot. Kita berbalik pada cerita yang nak di ceritakanlah. Mula2 si pengarah juga seorang pelakon ni sentap sampai merajuk tak nak jumpa sapa2 bila filem dia dapat tayangan free awal kat internet sebelum di tayangkan kat pawagam. Senang cakap orang curi filem dia tu sebar kat internet maka merajuk la sipolan itu sampai nak berhenti buat/arah filem kerana terlalu kecewa filem dia kena cilok. Tapi bila sampai waktu di tayangkan di pawagam.. Jualan tiket takde la rugi sangat.. Walau tak mencapai target tapi tetap kutipan cecah juta2 jugak. Muka ada senyum la kot kan...

Lepas dah merajuk filem kena curi tu.. Tup tup muncul pulak satu cerita yang dia sentap dengan sorang retis di twitter. Ceritanya si retis anak dara ni meluahkan perasaan tak puas hati kat Lembaga penapisan filem yang katanya tidak adil dalam mengklasifikasikan filem. Katanya filem yang di berlakon tu unsur2 ganas tu tak seberapa tapi di klasifikasikan PG18 tapi filem gangster pengarah anak datuk ni dah sah2 penuh dengan aksi2 ganas & bahasa2 kasar tapi dapat PG13. Dah sentap pulak pengarah anak datuk ni seolah2 si retis tu mempertikaikan filem dia. Si retis tu pertikaikan penapisan filem je kot walau dia buat perbandingan dengan filem pengarah tu tapi apa yang den baca tak nampak unsur dia mempertikaikan kerja pengarah tu pun. Dia pertikaikan kerja orang2 yang menapis filem je.

Tweet dari retis anak dara.maybe sebab dia tiru bahasa gangster tu buat pengarah tu terasa bagai di sindir kot -sumber Rotikaya-

Dah report mak retis tu bagai dengan hastag kepada ibu si retis tu. Alahai pengarah itu.. Kenapalah dikau ni cepat sangat sentap yer?? Manjanya anak datuk ini. Tak boleh tercuit sikit. Pada si pengarah itu.. Umur pun dah melepasi angka kanak kanak mahupun remaja. Dah dewasa kot jadi kurang2kan la kesentapan itu. Cuba berfikir terbuka sikit. Gangster kan sikit hati mu itu.. jangan sikit2 nak sentap tak tentu pasal. Semoga kita semua kawal kesentapan kita agar hari kita tak di selebungi stressssssssssssssss....

Tweet dari retis teruna -sumber Rotikaya-

Explanation dari retis anak dara atas salah faham yang berlaku. Nak baca lebih banyak tweet depa ni pi tengok kat Rotikaya @ mana2 la blog retis. Atau google je melambak keluar isu ni

P/s : Apapun den setuju dengan amani penapisan filem nampak berat sebelah. Bukan soal suka @ tak suka filem syamsul tapi dah terang2 filem tu penuh babak & aksi2 ganas yang tak sepatutnya dapaty PG13.

P/S : Semalam sentap jugak bila ada sorang memberi kata den ni blogger lalang yang suka ikut apa orang kata semata mata nak publisiti di blog.(sebab isu kenaikan harga barang je pun.Memang la den tak sokong kenaikkan harga barang.Takkan sebab tak sokong benda2 camtu di kategorikan blogger lalang yang nak meraih publisiti untuk populariti blog kot). Publisiti apa la sangat blog melekit ni dapat dari dulu takdenya hot & spicy sangat pun. Kalau orang yang mengikuti blog den ni dari dulu maka tahulah mereka samada blog melekit ni lalang ke tidak. Tapi itu cerita sentap semalam.. hari ni takde dah sentap mentap ni. Biarpun semalam dia buat daku sentap tapi hari ni dia tetap kawan aku macam biasa. Peace!

** Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

11 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BAHAYA NASI KANGKANG,BUKAN HANYA UNTUK BODOHKAN PASANGAN

7.10.13 Suria Lekatlekit 15 Comments

Nasi kangkang.. dengar pun jijik apatah lagi orang yang mengamalkannya memang sangat sangat hina kan. Bagi yang tak tahu nasi kangkang ni adalah salah satu amalan sihir yang di gunakan untuk tujuan menundukkan pasangan menggunakan makanan. Ada jugak yang guna darah haid di campurkan dalam makanan berserta dengan jami serapah tertentu. Tak paham tundukkan macam mana?? Alah.. untuk buat pasangan dorang tu ikut je apa dorang kata tanpa membantah walau sepatah. Lebih senang macam jadi bodoh jer..

Cara buat nasi kangkang. -gambar carian google-

Biasanya kita dengar Nasi kangkang ni perempuan la yang akan buat untuk lelaki supaya tunduk pada mereka. Tapi ada jugak manusia buat nasi kangkang ni untuk porak perandakan hubungan/rumahtangga orang lain dengan tujuan tertentu la. Samada dia syok kat laki perempuan tu atau dia memang dia rasa panas bontot tengok orang lain bahagia. Atau tak mustahil tujuan dia bagi seseorang makan nasi kangkang untuk merampas harta yang sipolan tu ada.

Sumber berita Sinar Harian

Bahaya nasi kangkang ni bagi sesapa saja yang terkena sebab ubat dia takde jual kat hospital2 atau klinik2. Perlu di rawati dengan rawatan altenatif. Jadi kita kena berhati2 nak makan makanan yang orang bagi lebih2 lagi orang yang mencurigakan. Kadang2 orang yang kita tak curiga pun ada niat tak baik dengan kita, inikan orang yang kita sendiri rasa pelik bila tiba2 dia bagi kita juadah. Den pernah dengar sendiri cerita dari seorang akak ibu tunggal ni.. Dia di ceraikan suaminya sebab nak kawen perempuan lain. Akak ni baik jenis lurus bendul sikit. Susah nak ada prasangka buruk kat orang lain. Katanya perempuan yang jadi bini bekas suaminya dulu pernah datang rumah dia atas hubungan adik angkat & abang angkat dengan bekas suami dia tu la. Tapi orang dah lurus bendul kan.. kata adik angkat.. maka dia percaya la adik angkat. Datang bawak makanan sekali. Orang bagi dia makan jer tak fikir dah apa orang letak & hembus kat makanan tu.. Yang tak best menurut cerita akak ni.. mak si perempuan tu juga bukan takat sokong tapi turut terlibat dalam acara menghembus (sihir) akak ni supaya dia & bekas suami dia berpisah. Akak ni kata dia sanggup di madukan tapi suaminya tetap nak ceraikan dia. Cerita ni dah lama.. tak tahu la akak ni dah kawen dengan orang lain atau masih setia tunggu bekas suami dia. Sebab masa den kenal dia.. dia masih berharap dapat bersama bekas suami dia balik.

Moral of the story kadang2 kita tak boleh terlalu bersangka baik dengan semua orang yang datang dalam hidup kita.. tak kira la takut kena mak esah (pinjam ayat kiah propa jab.. mak esah merujuk kepada di bomohkan yer..) takut jugak la dengan jenayah2 yang ada sekarang ni. Sebelum menjamah apa2 makanan.. baca la apa2 ayat al - quran yang patut dia baca. Percaya atau tak sihir memang wujud & masih di amalkan di zaman moden ni. Malah semakin moden & canggih teknologi makin advance pulak cara menyihir.. melalui facebook pun orang boleh sihir..dek non. Jadi jangan anggap amalan sihir ni kuno sebab sihir pun ikut peredaran zaman jugak tau!

Pada yang mengamalkan sihir ni bertaubatlah sebelum terlambat. Mintalah pertolongan dari Allah bukan jin & syaitan. Jangan tak tau golongan muda belia sekarang pun banyak yang suka mengamalkan sihir untuk tujuan tertentu. Jadi jangan sia2 kan hidup dengan amalan syirik & khurafat. Yakin.. segalanya datang dari Allah.. Mintalah pada Dia. Sesungguhnya Dia lebih tahu apa yang terbaik & tidak untuk hambaNya.

Sumber berita Sinar harian

p/s : Biar apapun masalah rumahtangga moga kita di jauhkan dari melakukan amalan2 khurafat & syirik ni. 

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

15 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

PENYEBAR GAMBAR 8 BUDAK SUSPEK ROGOL BAKAL DI SAMAN

5.10.13 Suria Lekatlekit 8 Comments

Mesti korang ingat lagi kan kes sorang budak perempuan 12 tahun yang mula2 keluar paper kononnya dia sanggup tipu family dia untuk keluar layan nafsu 8 budak lelaki kat surau padahal cerita sebenarnya budak tu di paksa layan 8 budak lelaki kat sebuah rumah kosong.. selepas selesai di rogol dia singgah kat surau berdekatan untuk cuci pakaian dia. Kesian kan.. dah la kena rogol kena tuduh pulak bukan2. Sepatutnya keluarga budak perempuan ni boleh saman malu pihak akhbar yang sebarkan cerita fitnah macam tu.


Tapi tak dengar pun pihak budak perempuan tu nak saman.. Alih2 yang dengar nak saman keluarga 8 budak lelaki suspek rogol budak perempuan tu sebab gambar anak mereka dah tersebar kat internet & akhbar katanya sedangkan kesemua suspek masih dalam siasatan & perbicaraan belum pun di jalankan. Nak saman malu kononnya mengaibkan maruah keluarga mereka.

Sumber Sinar Harian

Betul la tu.. baru suspek kan.. Belum terbukti bersalah. Tindakkan menyebarkan gambar2 mereka memang la bagi kesan pada keluarga2 suspek. Tapi kalau betul suspek2 tu buat.. lambat laung orang akan tahu jugak. Sama je dapat malu. Beza malu sekarang & malu akan datang. Den tak pertikaikan pasal saman malu tu.. Tapi bagi den perbuatan budak2 tu dah pun memalukan keluarga masing2. Tapi salah mereka2 yang menyebar gambar budak2 tu sebelum di buktikan bersalah oleh mahkamah pun tetap jugak salah. Jadi masing2 ada kesalahan masing2 jadi masing2 tanggunglah yer... Samada suspek rogol mahupun yang sebar muka suspek2 rogol tu.

Nak buat apa pun kalau fikir guna akal.. fikir banyak kali sikit sebelum clik publish @ post Insya Allah.. tindakkan kita tak memudaratkan diri sangat. Jadi sama2 la kita beringat termasuk diri sendiri. Jangan rating di kejar.. sakit yang dapat sudah.

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

SIFAT HANTU YANG BOLEH DI CONTOHI

4.10.13 Suria Lekatlekit 8 Comments

Hantu?? Menakutkan! Jahat! Kejam! Seram! Buruk! semua tu kita gambarkan pasal hantu tapi kita tak pernah tahu & tak pernah fikir ada sifat2 hantu yang sepatutnya kita contohi. Tak semua yang buruk itu jahat, kan??

Mesti korang tertanya tanya sifat hantu apa menda la yang boleh di jadikan contoh ni. Hantu tu kan setan.. setan mana ada baik.. Op's nanti dulu. Jom tengok ni ada sifat2 hantu yang boleh kita jadikan teladan & kita patut malu kat hantu kalau kita tak mampu adakan sifat ni dalam diri kita..

Sumber Facebook

hahahahaha.. Jangan marah ok! sekali sekala kita kena ada jugak entri ringan2. Tak boleh manjang entri serius je kan?? Tapi dalam lawak2 pun ada jugak moral of the story, kan?? Salam Jumaat buat semua. Peace

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

BUDAK DARJAH 2 DAN 4 TENGOK PORNO DI KOMPUTER SEKOLAH DAN ROMEN BUDAK 7 TAHUN

3.10.13 Suria Lekatlekit 9 Comments

Macam mana la sekolah tu tak menyekat laman pornografi dari boleh di akses melalui komputer di sekolah?? Apakah pihak sekolah rasa budak sekecil tu tak pandai tengok pornografi melalui internet. Aduhai cikgu cikgi.. Zaman serba maju & laju ni dah takde apa yang mustahil kot.

Pagi2 lagi dah terbaca kat blog Sozcyili pasal budak lelaki dua beradik sorang darjah 4 & sorang lagi darjah 2 tengok filem lucah kat komputer sekolah. Mungkin teransang & nak cuba buat apa yang depa tengok tu maka depa pun ajak la sorang member budak pompuan umur 7 tahun datang rumah depa kononnya nak tolong buat kerja sekolah. Alih2.. depa kerjakan budak kecik tu.

Gambar takde kena mengena dengan cerita. sekadar hiasan. -sumber google-

Bayangkan baru besar tu dah pandai tengok porno & romen anak orang... Kalau besar sikit lagi entah apa dia buat. Makin mantap la kot skill nak rogol anak orang. Yang paling aku rasa tak boleh terima.. macam mana komputer sekolah boleh akses laman web lucah ni?? Macam mana pihak sekolah tak terfikir nak block semua laman web lucah di komputer sekolah?? Macam mana dorang boleh terlupa benda2 macam ni??

Yelah.. orang kata lagi tak terhantuk selagi tu tak rasa sakit. Ni dah jadi moga semua sekolah kat Malaysia ni tak kira sekolah tadika sekalipun kalau ada computer & akses internet tu sila la block laman2 web yang tak sepatutnya di tonton di sekolah. Jangan fikir budak kecik tak reti.. ni bukan budak kecik zaman 90an kebawah.. ni budak2 zaman 2000an keatas, hokay!

Apapun semoga anak2 kita di jauhkan dari terjebak dengan gejala2 negatif macam ni.. Amin

Sumber berita dari Sozcyili

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

AWAS WANITA! MEMANDU BOLEH ROSAKKAN OVARI

1.10.13 Suria Lekatlekit 12 Comments

Wah benarkan apa yang daku baca ni?? Wanita yang memandu berisiko rosakkan ovari. Aset penting tu.. Walau daku tak pandai drive tapi tak semestinya tak boleh ambil tahu pasal ni kan??

Sumber Sinar Harian

Betul ke wanita yang memandu terlalu kerap boleh menyebabkan anak menghadapi masalah klinikal?? Patut la kan kat Arab wanita tak boleh memandu.. tapi negara2 lain di benarkan kaum wanita memandu. So gugirl & women sekalian.. Macam mana kita nak cari penyelesaian masalah ni kalau memandu boleh memudaratkan kaum wanita?? Bagi surirumah macam den tak pe la.. ni bagi yang berkerjaya ni.. susah jugak, kan??

Nak tahu apa kaitan rambut anda & gelang tangan? Jom tengok >> SINI <<

Dok berfacebook, bertwitter sampai bosan & nak cari sesuatu yang baru. try ni.. Sambil online sambil share iklan sambil dapat duit. Jom sign up sekarang. Free je kat sini >> CARI DUIT KOPI SAMBIL ONLINE

12 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *