KENA UGUT NUFFNANG BARU DAPAT BE

21.2.14 Suria Lekatlekit 11 Comments

Wah... bunyi keras je kan tajuk entri ni. Ugut boleh di sabitkan kesalahan ni. Bahaya sungguh blogger sorang ni kan? Tak dapat BE terus ugut tu? Kau berani buat ke??

Alahai... rasanya Nuffnang pun tak tacing dengan ugutan den tu cuma maybe bila den ugut2 manja camtu baru dia perasan kot kewujudan blog den disisi Nuffnang. Semalam ada jugak up status kat FB berbunyi ugutan camni..


Ugut nak cerai je pun. Takut menjanda la tu Nuffnang dengan den la tu!! hari ni tetiba tergerak hati nak tengok account Nuffnang. Tu dia ada la seketoi BE pertama untuk 2014 ni. Tu kira rezeki la tu. Tak tau bapa ringgit dia nak beranak pinak hope iklan dia selalu2 menggedik la kat banner blog den ni baru la earning naik. Jangan takat kau pujuk hati ku bagi BE tapi ko malu2 nak siar iklan tu kat blog aku sudah. Kalau camtu samalah ada dalam tiada gitu.


Apapun rezeki semua datang dari Allah tapi kita tak boleh nak tadah tangan je minta kena juga usaha, kan?? Dalam duni blog ni banyak lubang2 rezeki yang korang boleh cari... Usaha je Insya Allah ada. Macam ni den even tak selalu dapat cashout Nuffnang tapi 8share tiap2 bulan boleh la jugak cashout. Churp Chrup pun ada jugak hasilnya walau tak sebanyak 8share tapi lebih banyak la dari Nuffnang. Yang penting kena usaha.. selebihnya doa & tawakal je la. Rezeki ni kadang2 tak datang dalam bentuk duit jer... datang dalam bentuk macam2. Walau account kering tetiba asben ajak gi holiday obersi.. Tu pun rezeki jugak tu.

So, pada yang masih berusaha mencari pendapatan samping secara online ni jangan putus asa, Kalau Nuffnang lambat nak tuai hasil sila cuba 8share & churp2 pulak mana tau hasil menuai dengan depa ada hasil nanti.

11 comments:

  1. tahniah..akhirnya selepas penantian kan..

    ReplyDelete
  2. hebat lah akak..nuffnang sampai takut hehehehe..tp mmg lah kak, 2014 ni naik berape sen je..thn lepas lebat..takde modal dah kot..huhuhu

    ReplyDelete
  3. Tahniah. Ramai juga yg dapat BE. Saya pon dpt 3 ketul ☺☺

    ReplyDelete
  4. haha, mmg nuffnang kedekut sket la this year, my acc pun baru masuk gak. suka rupa baru blog ni. thumbsup

    ReplyDelete
  5. hehehe..sy nk ugut gak la.. tp iklan INTI ni biasanya japppp je melekat.. sy ada la 2 3 kali dpt BE tu.. hurmmm..

    ReplyDelete
  6. 8share masyuk kalau rajin..tapi kena pandai guna perkataan yg menarik kan..hihi..

    ReplyDelete
  7. salam Mami lala..

    eheh..kan dah kene ugut..
    hihi..tpi sekarang ni ada ramai yg jgk yg baru terima BE..
    be initi tu cma dpt last year.dah selamat kredit..
    tahun ni je gersang lagi..

    apepun tahniah... :)

    ReplyDelete
  8. hahaha sm dgn la ngan sy.tp kalo sy ugut pon bukan nuff nak pndg sbb blog suam2 kuku je kiki

    ReplyDelete
  9. akak sekarang ada 3 CPUV yang tengah running.2 dapat dalam minggu ni,satu lagi selepas raya cina tu hari...yang dapat dalam minggu ni tu,laju je naik duit nya.baru 2 hari kot tapi dua2 dah nak cecah 10 ringgit.risau je rasa sebab selalunya kalau naik laju gini cepat la iklan tu habis.hehheh

    ReplyDelete
  10. Tahniah....akhirnya dapat juga :D

    ReplyDelete
  11. hehe...kelakar plak rasanya
    dapat juga tak apa, alhamdulillah =)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!