AKHIRNYA SAIFUL NANG AKUI KEBENARAN KATA2 SULTAN MELAKA

23.5.14 Suria Lekatlekit 13 Comments

Tak pepasal pulak saiful nang & sultan melaka jadi retis dalam blog melekit ni. kekekekeke... Yolah den kan peminat sultan melaka tapi akibat dari isu semalam yang den tulis dalam blog (boleh rujuk entri ni Sultan Melaka Vs Saiful Nang ) maka den try intai2 saiful nang ni even nama dah biasa dengar cuma orang nya je tak berapa kenal. Sebab semalam pasal isu salah faham depa dua ni, rasa tak adil pulak kalau tak buat entri jawapan balas saiful Nang ni, kan? Nampak berat sebelah pulak nanti.




Hari ni intai lagi page saiful nang terjumpa dengan status ni. Dari apa yang den baca status saiful nang ni bukanlah berbentuk permohonan maaf pada sultan melaka tapi lebih kepada mengakui kata- kata & teguran dari Sultan Melaka ni ada benarnya. At Least dia tak tolak kebenaran even dia punya follower lagi gempak berbanding sultan melaka, kan?? Yelah.. orang yang hebat bukan sentiasa rasa diri hebat tapi sentiasa lihat kesilapan diri. Tak kira la berapa besar pengaruh yang mereka ada. Jadi salute jugak dengan Saiful Nang sebab tak guna pengaruh dia untuk terus membetulkan diri even dia tak kata dia silap at least dia tak kata jugak Sultan Melaka tu salah, ye dak?? erkk.. Sebenarnya, pening jugak nak faham depa ni sebab masing2 jenis sarcasm tapi aku terima dari sudut positif je la. Kalau maksud dia tu sebenarnya berlawanan apa yang aku faham.. Tak kisah la janji aku ambil yang positif, kan??

Sumber FB Saiful Nang

Sejak aku follow Sultan Melaka.. memang aku boleh nampak kelebihan sultan melaka selain dia mampu hiburkan ramai orang dengan status2 kelakar tapi bukan sekadar lawak bodoh yang takde isi even dia tak habis mengaku kacak. kekekekeke.. Aku nak huraikan secara terperinci pun aku tak berapa reti nak tulis apa kata korang follow je la sultan melaka & korang maybe akan jumpa apa yang aku cuba sampaikan.

Nak tegur orang berpengaruh ni siapalah kita kan. kita pun manusia yang sentiasa buat silap lagi. Apapun sama sama kita jadikan pengajaran. Yang penting Aku masih lagi peminat sultan melaka. Peace tongku!

P/S : bahaya status petik2 nama orang ni even tak jugak selamat kalau buat status secara rambang. Apapun bergantung pada keadaan.. kadang2 yang baik boleh jadi memudaratkan kalau salah cara & perbuatan so pandai2 la kita timbang tapis sebelum melakukan sesuatu. Peace!

13 comments:

  1. Yana follow saiful nang ni sbb tertarik dgn gaya hidup dia. kaya raya dia ni sebenarnya, tp anak2 dia main, belajar, makan sama2 dgn anak2 yatim. dia pun salah sorang penyumbang utk rumah asnaf RWP. Boleh follow page RWP, memang best sgt2 tgk budak2 yatim & asnaf ni sbb cara mrk di didik sangat berbeza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya isu ni takde kena mengena dengan kebajikan yang dia buat. apa yang baik dia buat tu tetap la baik takde pertikaian apa2.. cuma isu dia dengan sultan melaka ni even dia banyak buat kerja kebajikan pun tak semestinya jadi betul utk semua perkara lain yg dia buat kat laman sosial ni, kan?? apapun.. tak di nafikan kerja amal yg dia buat tu tetap kerja yg mulia cuma takde relate dengan isu ni jer

      Delete
    2. Aq perati blog kau ni..bile org komen benda2 yg x ikut ckp kau. Terus kau nk shoot ek? Mcm x comel jek x cantek jek. Bek xya buat blog ek. Buat fan page. Budak atas ni cume puji si saiful ni. Saje bg different opinion. Salah?

      Delete
    3. aku takde masalah pun.. yg ada masalah rasanya kau. aku approve & jelaskan jer apa yang aku tulis. Rasanya apa aku reply ni tak jadi isu pun yang kau touching lebih2 kenapa. hahahaha

      Delete
  2. tetiba jadi popular saiful nang ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi saya SN dah lama popular dengan kerja photographer dia. Seorang disleksia yg akhirnya berjaya.

      Delete
    2. Bagi saya Saiful Nang dah lama popular. Mula2 kenal dia dlm arena photographer sehingga kini dengan RPWP dan Sarcasteek team dia. Disleksia yg akhirnya berjaya

      Delete
  3. Errr... saiful nang is a well known personality in malaysia.

    ReplyDelete
  4. Errr... saiful nang is a very well known personality in Malaysia.

    ReplyDelete
  5. both are glamorous personalities..

    ReplyDelete
  6. salam mami lala..

    hihi..sampai sekarang cma tak tau sape owner page fb sultan melaka tu..

    ReplyDelete
  7. saya start follow sultan melaka sebab blog cik lekit ler
    saiful nang cam tak minat pula...hehe

    ReplyDelete
  8. Takpe la..rilek la tak yah gaduh gaduh. Tuan blog ni punya hak dengan apa dia ckp. Da blog dia. Dia bukan kutuk pun. Open minded la.dia ckp apa yg dia rasa.yg mana mana fanatik supporter ni rilek rilek la.. tak kemana pun korg..bukan bila jadi fanatik follower dia terus conpem jadi ahli sunnah wal jamaah.. ni kan bincang tentang duniawi..so take it easy

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!