BANGLA BHPETROL SANGAT BIADAP ADA SAPA NAK TOLONG SEKOLAHKAN

16.6.14 Suria Lekatlekit 8 Comments

Aku ni bukan racist atau pandang rendah dengan sesapa ikut bangsa atau agama mahupun warganegara tapi kalau kurang ajar.. memang sapa - sapapun hangin kan? Nak2 lagi yang kurang ajar dengan kita tu pendatang menumpang cari makan kat sini. Tercabar jugak la ego seorang manusia.


Alkisahnya malam sabtu aritu dalam perjalanan balik dari pi bawak budak shahila main2 kat padang.. dia termuntah dalam kereta. Banyak pulak tu. So, cari la tempat terdekat nak tumpang cuci muntah shahila dengan budak tu sekali la. Faham2 la muntah budak yang minum susu ni.. bau dia kan masam. Kira cuci temporary bagi hilang bau la.. walau dah nak dekat sampai rumah tapi paham2 je la rumah aku tingkat 9 mana nak cari paip air nak cuci muntah kat tempat parking. bukan cuci macam kat car wash tu. bilas sikit2 seat yang kena muntah dengan cuci badan budak tu sementara nak tunggu sampai rumah nak mandikan dia. Takkan la dengan muntah aku nak angkut anak aku naik lift, kan? Singgah la BHPetrol Sri Damansara. Tengah asben cuci seat bekas muntah budak shahila tu datang bangla yang aku sempat tengok nametag dia kalau tak silap nama Ibrahim.

Sound mengalahkan kami ni pencacai & buat salah besar sangat. Aku tak dengar sangat la butir bicara dia dengan laki aku tapi aku boleh dengar tone dia cakap dengan sombong & berlagak tu. Tapi cara dia sound tu rasanya kalau orang panas baran kena hentak jugak la. Aku cakap la tumpang basuh anak aku muntah.. dia kata tak boleh sebab bawah tanah tempat paip tu ada minyak. Macam gila pula aku dengar alasan tu. Kalau ye pun ada minyak.. takat sebab aku tumpang basuh seat kereta dengan tumpang basuh anak aku air tu boleh serap sampai bawah masuk dalam minyak pulak. Lagipun kat situ ada tempat saluran air keluar ke longkang. Bukan basuh basah bersepah kat tar tu. Kalau hujan tak pulak air hujan tu serap ke bawah.

Lepas tu dia blah.. pi jaga pump minyak.. boleh dia dok cerita kat orang yang isi minyak pasal kami laki bini tumpang basuh muntah anak aku tu. Geram sangat panggil balik.. dapat la kau lazer berapi melekat lekit tapi bangla tu punya tahap kurang ajar.. dia siap lawan. Bercekak pinggang tu. Ya Allah.. rasa nak amik stereng lock hayun kat kepala dia. Datang sorang pakcik melayu konon nak tolong settle cara baik. Sempat tengok tag pakcik tu nama Muslim. Cakap kat situ tak boleh cuci kereta. Asben aku cakap la.. kalau ye pun cakap la elok2. Pakcik tu selamba je cakap nak buat camna cara dia macam tu. Dia punya cara je ke aku kena fikir, meh sini aku punya cara lak nak lazer. Ewah.. kalau cara kau biadap orang pulak kena terima. Lagipun bukan basuh kereta macam kat car wash. Tumpang cuci seat sikit ja.. Bangla tu sampai sudah dok kurang ajar. Boleh lagi dok lawan cakap sampai kami blah.

Ni owner BHPetrol cawangan sri damansara..Takat basuh seat camtu hangpa nak berkira baik jangan letak paip air macam sesetengah Stesen Minyak kan senang. Petronas pun tak berkira sampai macam tu. Dan tolong train hangpa punya bangla tu jangan biadap sangat. Pakcik Muslim Melayu tu boleh je cakap elok2.. Ni bangla mai merempat pula naik tocang. Tak kira la kau kerja kat sini lama ka baru.. Tak bermakna kau boleh kerek dengan semua orang. Ingat mungkin kami ni boleh tahan sabar.. Tak mustahil satu hari kalau dia dok biadap camtu, ada bangla mati kena hentak dengan sapa2. Time tu baru nak terkebil2 tak guna. So, cegah sebelum parah.

8 comments:

  1. hahahaha..padan muka kan dah kena dgn akak..elok lah akak share benda ni byk2..biar org tau.
    kalau x boleh cakap je elok2, lg pun basuh seat..bkn buat berenang. itu lah malaysia, agung2 kan sgt bangsa luar..bangla petrol pump pun naik tocang.

    BHPetrol Sri Damansara, sila ambil perhatian!

    ReplyDelete
  2. kekadang depa ni kalau masuk negara orang memang buat kapla... banyak dah kena dengan bangla angkuh ni... nasib baik laki aku ni jenis anti-bangla, memang kena berdasssss laaa..... aku pulak hangin baca kisah kau ni kak......

    ReplyDelete
  3. ada sesetengah mereka nie dah berlagak macam dia pulak warganegara sini..bagi sebijik kak..hehe

    ReplyDelete
  4. dorg ni x sdr untung...makin berani dah pijak kite..dorg tahu dorg terbela kt cni...

    ReplyDelete
  5. bukak le sekolah untuk bangla sebelum masuk malaysia....

    ReplyDelete
  6. salam mami lala...
    hahah..belum cma ade kat tempat tu.. siap la dia.. :p

    ReplyDelete
  7. Sy peenah tendang kaki org Indon sbb kes kurg ajar tolak tolak org..hahaha

    ReplyDelete
  8. Saye pernah pukul bangla kurang ajar mcm tu teros masuk ICU bangla macam tu kena ajar baru ada akal

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!