YANG SUKA TUNJUK KEMESRAAN LAKI BINI SECARA UMUM TU ELOK BACA

18.6.14 Suria Lekatlekit 6 Comments

Sekarang aku perasan satu trend asal ada retis upload gambar mesra laki bini je mesti jadi kontroversi. Ramai yang mengutuk & ramai jugak yang menyokong.Dan yang pasti ramai yang tak tahu samada boleh atau tak menunjuk kemesraan suami isteri secara umum walau hubungan mereka halal untuk mereka bergaul mesra.

Gambar carian google sekadar hiasan

Akibat dari fenomena tu melanda maka aku pun rerajin la google untuk pengetahuan aku sendiri & untuk di share dengan sapa2 jer yang sudi baca blog comot lagi melekit ni. Mesti ramai yang kata.. Alah laki bini beromen pun dapat pahala apatah lagi setakat bercium.. Yer betul tapi tetap ada batasan kemesraan tu. Bukan dalam semua keadaan & tempat kau boleh bergomol & tayang, hokay! Dari pembacaan aku ni.. aku nak share la dengan korang. Meh la baca supaya faham apa yang boleh & tak boleh

sumber rujukan & artikel penuh baca kat SINI

Apapun.. berpada pada dalam nak tunjuk kemesraan kita dengan pasangan kita di khalayak ramai even hanya kata kata sekalipun. Zaman media sosial ni nak cakap rindu kat asben pun up status kat FB walhal secara personal boleh lafazkan. Kalau malu nak cakap boleh sms wassap wechat segala bagai tapi tetap la kan nak cakap biar orang nampak & tahu. Gambar2 mesra pulak.. bukan la kata tak boleh tapi jangan sampai dok baring2 atas katil sambil berselimut pun nak upload tunjuk kat orang. Tau la hangpa dah kawen tengah honeymoon. cium mium bagai tu.. tak payah la nak tunjuk kat orang.

Sumber Google

Moral of the story.. setiap apapun perbuatan kita kalau melebih lebih yang halal pun boleh jadi haram. So, renung renungkan selamat berfikir termasuk untuk diri sendiri juga moga jadi peringatan setiap masa. Manalah kot2 tetiba jadi terlampau romantik mengalahkan romeo & juliet lupa pulak batas2 apa yang boleh & tak boleh, kan.

6 comments:

  1. aku kalau nak show off pikir 2-3 kali..... lelagi bab gambar ni.... kalau daring sangat, terasa aib pulak... patut gegambar daring ni simpan sendiri je kan......

    ReplyDelete
  2. sendiri simpan sudahlaa. tunjuk kat orang nt ada yg sakit mata pulak

    ReplyDelete
  3. malu nk upload..sendiri rasa sweet..org lain yg tgk rasa hazabb..xselera..haha

    ReplyDelete
  4. huhu kalau sekali sekala duk cakap rindu update dkt fb tak pe lg rasanya [my opinon], tapi kalau sikit2x update rindu je keje, dah kenapa?

    gambi cium miom, siap berselimut berdua tak patut rasanya, walaupun dh halal

    tang update status tu,meluat pulak rasa kalau SELALU je update status rindu.. lagi2x kalo yang belum kawen..

    ReplyDelete
  5. sokong sangat.
    islam kan indah.
    malu la.
    kadang2 bukan semua over 18years yang leh tengok.
    boleh la bagi chance masa weeding tu, peluk sikit2 nak bagi OP mik gambar.

    ReplyDelete
  6. salam mami lala..
    tak perlu kot nk bg orang tahu semua tu..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!