AWAS KOMEN DI FB YANG MENYAKITKAN HATI BOLEH DI PENJARA

9.9.14 Suria Lekatlekit 10 Comments

Kita biasa buat status sarcasm yang tak menyebut nama mana2 individu bagi tujuan kadang2 nak buat teguran secara umum.. kadang2 memang sebab tak puas hati dengan someone.. kadang2 takde pun maksudkan sesapa just terilham secara semulajadi jer.. Tapi kalau ada yang sakit hati dengan status kita tu adakah kita perlu bertanggungjawab dengan hati dia yang terluka?

Sumber gambar carian google. Sekadar hiasan

Pening jugak aku nak fikir permasalahan ni.. Hahahahaha... macam mana yang terasa tu kita takde niat pun nak kata kat dia? Dia boleh dakwa kita kat mahkamah jugak ker sebab dia sendiri yang terasa hati dengan status FB kita? Memang aku kurang memahami la dalam kes ni.. Tapi takde bukti macam mana nak dakwa ye dak?? tapi kes yang satu ni memang la ada bukti boleh dakwa cuma kes dia aku rasa macam kelakar sikit.

Aku nak tergelak & tertanya tanya lepas baca berita harian online kes seorang penyelia tapak di hukum penjara setahun sebab komen sesuatu yang menyakiti hati orang lain. Aduhai.. nak komen pun kena gud2 je lepas ni. Kalau tak boleh komen gud2.. jangan komen. Kalau jujur yang menyakitkan hati orang lain pun tak boleh gamaknya. Nak tak nak kena jugak komen gud2 kalau tak berisiko kena tindakkan undang2. hahahahahahaha


 Sumber berita harian

Tak tau la apa yang dia komen.. dia maki hamun ke.. dia mencarut ke.. dia kutuk kaw2 ker.. dia hina ke hapa ke tapi artikel berita tu tulis camtu je. Tapi maybe komen yang melampau sangat kot.. cuma tu la.. komen je kot. kau delete sudah la. Siap ambil tindakkan undang2 macam mahkamah takde kes dah nak handle. Lain la dia sebarkan fitnah ke hasutan ke hapa ker...

Aduhai.. semakin tinggi teknologi semakin manja manusia. Sikit2 saman.. sikit2 c u in courts.. sikit2 see u in padang masyar.. op's... marah AA. Jangan saman I ok!! kekekekkee

Update terkini:
Rupanya kes hina Islam & raja. Berita harian pun tulis la berita yang tak mengundang kontroversi. Yelah.. kau nak jual paper tapi kami ni baca online jer. At Least jangan bagi la berita tak mengundang salah faham kalau tak boleh share full artikel pun. Kalau kes komen penghinaan Agama & Raja.. Yup hukuman tu berbaloi sebab bagi pengajaran pada orang lain tak kira Islam atau bukan Islam.. Jangan menyentuh sensitiviti agama ia boleh mengundang kekecohan. Ingat sebab komen orang lain sakit hati kena penjara memang la bunyi dia macam lawak je kan? hahahahaha


Sumber FB
 

10 comments:

  1. so marilah kita sama2 berhati2 jangan sesuka suki hati melontarkan komen dan juga status...muahahaha... kalau status yang #mohonterasa tu macam mana pulak??? wakakakaka....

    ReplyDelete
  2. Sekarang ni bukan leh sesuka hatija tuliskat FB ni.. Kena berhati2..

    ReplyDelete
  3. orang kalo dah rasa hebat memang camtu..tegur sikit melenting..emmm...takpela..think +ve jelah..

    ReplyDelete
  4. Makin bahaya terlibat kat laman sosial ni, silap taip merana badan

    ReplyDelete
  5. Sekarang ni manusia makin maju dan makin banyak perkara kena jaga.

    ReplyDelete
  6. kena mulut badan binasa :) kena pikir seploh kali kalaupon nak tulis komen kt FB.

    ReplyDelete
  7. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you're just too fantastic.
    I actually like what you have acquired here, really like what you are
    stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still
    take care of to keep it sensible. I can't wait to read much more from you.
    This is really a terrific website.

    My blog post - top search engine optimization

    ReplyDelete
  8. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.

    Look advanced to far delivered agreeable from you!

    However, how could we keep in touch?

    Also visit my site ... make money blogging

    ReplyDelete
  9. Fabulous, what a web site it is! This weblog presents valuable facts to us, keep it up.


    my blog sell your house online

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!