BLOGGER ADA FANPAGE BAJET RETIS

23.9.14 Suria Lekatlekit 23 Comments

Banyak sangat ke kau punya fans sampai nak kena adakan fanpage bagai? Ko fikir kau ben ashaari? Mat Gebu? hanis Zalikha? Yuyu Zulaikha? Redmummy? atau ko fikir kau popular macam sharifah sakinah yang tak lawak boleh menang Anugereh lawak warna tu? Fanpage la sangat.. padahal blog kau tu traffic ala2 mati tak mau, hidup pun segan jer..

Amboi hang lekatlekit.. Tau dak statement hang tu blogger lain rasa macam nak hentak ja muka hang dengan kebot. hahahahahahahaha

Tu contoh statement orang yang pandang blogger yang tepian longkang ada fanpage sendiri. Bukanlah bajet retis bagai..  Iskk.. masih sedar diri lagi kot. Yang tercetusnya entri ni bukan apa Semalam lepas terbaca satu status dari seorang blogger kat FB yang memberi jawapan balas kepada seorang Insan yang katanya blogger biasa biasa ni tak payah berfanpage sangat konon bajet retis. Mungkin dia cakap camtu dia tak paham niat kita ni adakan fanpage untuk blog.. Tak boleh salahkan dia. pemahaman dia mungkin agak skema bila sebut fanpage jer hanya untuk kelab peminat.

Konon kau sapa nak berfanpage bagai? Cermin la blog kau tu dulu? ye ye.. dah cermin. Den pun ada fanpage tapi bukan la dengan niat yang LIKE kat situ adalah peminat. Fanpage den ni lebih kepada friendspage jer tapi dah FB takde friendspage.. tumpang jer bangunkan friendspage tu kat fanpage.

Fanpage ni banyak kegunaannya.. tak semestinya untuk retis2 kumpul peminat. Ada yang meniaga online pun buat fanpage untuk memudahkan mereka mempromosi produk mereka.. atau macam aku buat fanpage ni bukan la nak kumpul peminat aku tapi lebih nak cari geng2 yang suka tengok filem seram. Kiranya peminat cerita seram la..  & sekaligus untuk yang suka baca entri di blog melekit sebab kalau korang follow fanpage tu update2 terkini blog aku akan di post secara auto kat situ. Ada yang buat fanpage untuk kumpul kawan sekolah lama..  Tak semestinya fanpage tu untuk seseorang yang ramai peminat jer.

Jadi jangan salah paham.. bajet retis,bajet popular,bajet cun, bajet ensem ni bergantung pada niat la kenapa dia adakan fanpage. Tapi kalau blogger macam aku follower blog pun tak sampai 2k tapi ada jugak fanpage adakah aku berangan aku banyak peminat?? Kadang2 benda tu takde apa2 pun.. sekadar macam trend @ for fun jer. Yelah benda free sapa2 pun boleh create dengan bermacam2 tujuan, ye dak??

Moral of the story.. jangan pukul rata semua blogger yang ada fanpage tu bajet retis & ramai peminat. Sebab fanpage bukan hanya untuk kelab peminat. Fungsinya boleh di pelbagaikan mengikut kreativiti masing2 walau di bawah satu nama Fanpage. So, jangan salah faham lagi yer... Peace!

Jadi Kalau rasa nak LIKE friendspage aku tanda sokongan  sila LIKE kat bawah ni kekekekkeke... hahahaha sempat lagi kau promot page sendiri.



P/S : Nama2 besar yang aku sebut kat awal entri ni bukan tujuan mengaib atau merendahkan mereka tapi mereka memang di antara blogger yang ramai peminat. Sapa tak kenal ben ashaari? Mat Gebu? hanis Zalikha? Yuyu Zulaikha? Redmummy kan? So, dorang memang banyak fans jadi kalau dorang ada fanpage pun tak siapa boleh pertikaikan.

23 comments:

  1. I have read so many articles or reviews regarding the blogger lovers however this
    article is truly a fastidious piece of writing, keep it up.


    Feel free to visit my web site; vodafone customer Care

    ReplyDelete
  2. akak tak de fan page..tapi kan akak tegok ramai blogger tak reti nak manfaat kan fanpage dia.,..post kat fanpage dia semuanya artikal2 blog dia je..padahal macam2 vbenda dia boleh letak..bukan semata2 citer2 kat blog dia je..tu yang buat fanpage macam hidup segan mati tak mau sebab blog pun jarang2 update.patutnya bila blog tak update pun apa salahnya share2 la video ke,artikal2 yang bermanfaat dari mana2 laman web dan sebagainya..

    Ni tengok la..pantang buat GA dan segmen sibuk suruh like fanpage dia tapi bila kita like ,tengok fanpage dia last update 28 August 2014..ceh!!!baik tak payah buat fanpage..guna je facebook peribadi tu..

    ReplyDelete
  3. Xteringin lg nk wat fanpage. Dh taw xde org nak like haha

    ReplyDelete
  4. hahaha kak..good entry! msa liniey bt fanpages tu x terlintas langsung nak bajet dri ni retis.. n tak terpikir pn ada yg menganggap org yg bt fanpages ni perasan retis smpailh trbaca status smlm..ish2 agaknya xde benda lain kot nak pertikaikan smpaikan fanpages pun nak jadi isu.. mcm akk ckplh, kdg2 bnda ni just for fun @ trend..yerla, liniey buat fanpages pn mse newbie then tgk kebanyakan blogger lain ada fanpages siap letak link kat blog so kita pun terikut2lh jgk bt fanpages..then letak plak kt blog dengan niat xnk letak personal fb sbb nakkan privacy.. msa dulu2 lh..skrg ni semua benda cheq p letak..fanpages n personal fb mmg ada kt blog...haha errr pnjang pulak komen..nk up entry malaih..up kat sini jer lah..apa yg akak tulis kat atas tu liniey sokong mokong 100 % heeee larikkk

    ReplyDelete
  5. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?
    Plz answer back as I'm looking to create my own blog and would like to
    find out where u got this from. kudos

    Feel free to surf to my site ... mirahealth garcinia Review

    ReplyDelete
  6. If some one wants to be updated with newest technologies therefore
    he must be pay a quick visit this web page and be up to date
    every day.

    My website - mirahealth garcinia

    ReplyDelete
  7. I'm not positive the place you are getting your info, however good topic.
    I needs to spend a while finding out more or working out
    more. Thanks for wonderful information I was on the lookout for this
    info for my mission.

    My blog post: page design tips (wikibooks.co)

    ReplyDelete
  8. aku dah lama buat fanpage kak suria last2 malas amik tau... last2 kubur je laaa fanpage tu.... pendapat dalam blog ini aku setuju..... muahahahhaa !!

    ReplyDelete
  9. Magnificent web site. Plenty of useful information here.
    I am sending it to some friends ans additionally sharing in delicious.

    And of course, thanks to your effort!

    Here is my web site ... Superior Velvet Reviews

    ReplyDelete
  10. Asking questions are in fact fastidious thing if you are not understanding something
    totally, except this post gives nice understanding even.

    Feel free to visit my weblog Sana Hemp Juice

    ReplyDelete
  11. It may possibly guide you maximize the pot while you flop
    a monster or fold your draw when someone bets all-in. As users
    have become used to of exploring the navigation over
    the left panel of profile, the fan page navigation has also been shifted to
    the left side of the page layout. Share interesting, behind-the-scenes photos and videos that will make your fans feel part of your community.


    my blog post how to hack someones instagram

    ReplyDelete
  12. It's in fact very difficult in this full of activity life to listen news on Television, therefore
    I simply use the web for that reason, and obtain the hottest information.

    Feel free to surf to my blog moviestarplanet hack tool

    ReplyDelete
  13. Hi everyone, it's my first visit at this website, and piece of writing is in fact fruitful designed for
    me, keep up posting such content.

    Here is my web blog mirahealth garcinia Reviews

    ReplyDelete
  14. hehe...ingatkan apa kes tadi
    perlu dak cik lekit tuk blogger cam saya ni ada fanpage?
    kurang paham sebenarnya

    ReplyDelete
  15. Kdg page ni kite nk bgtau yg kite ade update terkini kt blog..jd klo bukk pg tu dh tau ade yg terkini.

    ReplyDelete
  16. Buat fan page Sbb Kdg2 kdg member sekolah nak ikut jalan cerita hehe

    ReplyDelete
  17. suka suki...benda free...ikut creativity memasing lar kan...ni susah klu ada PHD...

    ReplyDelete
  18. fan pages untuk semua pembaca dapat update terus dari apa entry baru dan kongsi apa2 yang patut dikongsi..walaupun rupa ada iras2 zul arifin tp sy maintain x bajet retis tau hahaha

    ReplyDelete
  19. fanpage mama hidup segan mati tak mahu... kiki.. layan jelah.. hihi

    ReplyDelete
  20. Fanpage kak Suria mesti ramai orang like kan? Fanpage saya tak sampai 30 orang yang like. Kihkihkih

    ReplyDelete
  21. Kalau mcm saya..kat blog saya bnyk tutorial..utk newbie..entry pun bnyk ke arah berkongsi ilmu..buat page sbb nk lg mudah org2 yg nk belajar contact sy dan dpt respon dgn lebih cepat..ye la x smua kenal blog sy yg di tepian gantang tu haha..slain tu utk bisnes gak haha.. Mai singah noh ke tratak usang saya.

    http://dingraphic.blogspot.com

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!