JOM JAWAB LIEBSTER AWARD KALAU NAK FREE TOPUP

17.9.14 Suria Lekatlekit 17 Comments

Hari Rabu ni kita santai2 jawab tag Liebster award sat noh.. Yelah.., tak baik tau hampakan harapan orang sedangkan task dia bagi tak susah mana pun. Tak payah kerek sangat yer lekatlekit.. hahahahahaha

Tak kerek pun. Siapalah daku nak kerek2 sangat kan?? Jadi untuk tidak menghampakan rakan blogger yang tag den untuk cabaran Liebster Award dengan soalan2 yang den boleh maka den sahut la cabaran ni. Thanks pada MNH Sastera Melayu sebab sudi jugak tag blogger melekat lekit ni...


Cabaran ni den harus jawab semua soalan yang di berikan.. Maka marilah membaca jawapan hampeh den ni...

1. Penulis paling di minati?
 Penulis blog Apa yang melekat lekit hari ni? hahahaha boleh gitu syok sendiri

2. Buku @ Novel yang di minati?
 Novel Cemburu seorang perempuan. (Masa baca tu novel pinjam jer)

3. Ahli politik yang anda kagumi
 Erk.. Politik pun tak minat macam mana nak kagum ahlinya. hahahaha

4. Filem Yang di minati?
 Banyak.. terutamanya filem seram

5. Pelakon Korea yang di minati?
 Takde

6. Pelakon Hollywood yang di minati?
 Tak tentu. Kalau dia act bagus dalam filem tu suka la

7. Pengacara yang paling di minati?
 Entah la.. dah tua2 ni tak pulak minat sangat dengan retis2 ni.. hahahaha

8. Pendapat tentang orang melayu yang suka bertutur dalam bahasa Inggeris berbanding bahasa melayu?
 Mungkin dia tak reti bahasa melayu kot atau dia feel stupid when speak Malay.. (hahahaha macam kenal ayat tu)

9. Blogger yang ingin anda contohi?
 Blogger yang selalu datang baca & komen kat blog Melekit. Baik dorang hahahaha

10. Jika sudah meninggal dunia, mahu di kenali sebagai apa?
 Sebagai orang yang baik & mati dalam keadaan yang baik & mulia

Kekekekeke.. Jangan marah yer. Kena tag jugak ke orang lain? Ok ok den nak tag cabaran liebster award ni pada semua yang baca & komen entri ni. Penjawab bertuah den hadiahkan topup RM10 (serius ni bukan buat lawak).So, Marilah mencuba menjawab soalan yang sangat mudah den nak bagi.. Manalah atau ada tuah & rezeki korang.

1. Kat mana korang mula2 jumpa blog lekat lekit? Melalui bloglist blogger lain @ melalui link yang di share kat group2 blogger @ kat memana sila nyatakan?

2. Apa yang korang tak suka tentang blog melekat lekit? Hahahahaha jawab!

3. Secara ringkas tentang diri korang dalam sebaris ayat dengan hanya satu noktah.

3 soalan dah la yer... Kalau dah jawab sila sertakan link entri anda kat kotak komen di bawah.Selamat mencuba kepada semua..

P/S : kalau takde orang jawab den topup kat diri sendiri jer.. hahahahaha. 
** Tawaran RM10 topup untuk penjawab bertuah telah di tutup tapi kalau nak jawab boleh jer**

17 comments:

  1. serius ke ni? jawab dapat top up
    tak pernah dibuat orang ni...

    nak buat entry lagi cam tak lalu, saya tulis aje kat sini ye
    tapi saya tahu saya tak akan dapat hadiah tu pun, memang sah-sah disqualified..hehe
    saja nak supportive...hehe

    1. tahu blog ni secara rambang, tak ingat secara specific tapi sebab dok cari pasal apa ntah jumpa blog cik lekit ni, terus melekat sampai sekarang =)
    2. tak suka? emm...rasa tak ada kot. ok aje setakat ni.
    3. saya adalah seorang mama kepada dua orang putera dan puteri. full stop =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. mesti dah kena tag sebelum ni kan?? yang pasal topup tu memang serius nak bagi. Saja jer ada rezeki lebih sikit dari blog.. maka kita sedekah melalui blog sikit. kekekekeke

      Delete
  2. ok..nanti akak nak jawab..topup punya pasal..muahaha..eh.sampai pukul berapa nih??

    ReplyDelete
  3. Takde tarikh tutup lagi la.. tapi sepanjang hari ni & esok boleh try :D

    ReplyDelete
  4. waa...menarik..tahniah ye...follow ni mmg best...free top up sape tak nak..leh calling2 mak ayah..haaaa kan2...

    ReplyDelete
  5. 1. saya baru kenal blog lekatlekitgurl ni...sebab saya pun baru mula bw ...menarik juga nak follow blog orang ni..so kita boleh kenal each other kan...

    2. tka suka??? saya view blog ni masa bw ...happening.. tak da n tiada yang saya tak suka..sebab kita kan saling nak merapatkan ukhwah...

    3. saya??? saya seorang WAHM dengna menjaga anak-2 saya fulltime..putera dan puteri. seronok life WAHM ni..ok fullstop kat sini je....

    suka suki nak mencuba..kalu rezeki siapa tau kan... amin... alhamdulillah.. btw salah ukhwah suria lekatlekitgurl

    ReplyDelete
  6. Suria, saya sahut cabaran awak tu tau. Hihi. Tengok kat blog saya.

    http://sayapejuangbahasa.blogspot.com/2014/09/mnh-sahut-cabaran-blogger-suria-lekat.html

    ReplyDelete
  7. Singgah dan follow dari KBBA!
    Salam kenal ;)

    ReplyDelete
  8. http://aunidenovella.blogspot.com/2014/09/liebster-award-by-lekatlekitgurl.html

    demi mengisi entri yang kosong...wkakakaka

    ReplyDelete
  9. haii.. tetiba rasa nak jawab gak.. heee.. teman jawab dalam entri yang ni tau.. sila baca.. heee

    http://tengkubutang.blogspot.com/2014/09/lekat-lekit-story-sila-jawab-yea-he3.html

    ReplyDelete
  10. haha sume boleh join kee??hehe

    Jom follow zarith balik:

    http://butikgebugebu.blogspot.com/2014/09/resipi-makanan-baby-6-12-bulan.html

    ReplyDelete
  11. kathy menjoinkan diri ini...


    http://kathyrbain.blogspot.com/2014/09/liebster-award-by-suria-lekat-lekit.html

    ReplyDelete
  12. Dah jawabbb ;)
    http://ceritanurulcahaya.blogspot.com/2014/09/libester-award-by-lekat-lekit.html

    ReplyDelete
  13. Eh..kena letak link kat sini ke..ok2..jemput semua yang komen2 tu mai baca ahkak punya entry ye..hehehh
    http://www.dianarashid.com/2014/09/ini-sebab-kenapa-saya-tak-suka-blog.html

    ReplyDelete
  14. Salam Mami Lala..
    lupa nak letak link kat sini.. ehhe..
    saya join!
    http://shiemacma.blogspot.com/2014/09/lekat-lekit-story-jom-jawab-liebster.html

    ReplyDelete
  15. oh oh. cemburu seorang perempuan. saya rarely baca novel melayu sbb jln cerita dia klise but cemburu seorang perempuan mmg lain dr yg lain. xsangka ada yg taw. mention kat membe2 yg dok baca novel diorg tak taw pon..sama la gi pinjam. tah dr sapa tah pinjam nya. *eksaited

    ReplyDelete
    Replies
    1. akan boleh ulang 2 3 kali baca tu Nurul Afifah.. memang akak kagum dengan watak Dhia.. dia bukan jer sahabat yang baik, malah isteri & madu yang baik. ada ke manusia sebaik tu macam tak pernah ada rasa marah @ dendam langsung

      Delete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!