KISAH SERAM PUKUL 3 PAGI

21.9.14 Suria Lekatlekit 4 Comments

Bagi yang dah kenal blog lekat lekit dia tak heran dah kalau entri kisah2 seram ni bagi baru yang berkenalan dengan blog lekat lekit jangan baca sambil pejam mata yer.. Tu namanya tak baca hahaha. Apa kesahnya pulak milah Ooi.. Kisah apa yang seram sangat pukul 3 pagi ni?? Cik Non.. baca la dulu baru tau kesahnya... tak gitu?? kekekekkee

Alkisah 3 kisah seram yang berlaku pukul 3 pagi dalam satu dvd yang bertajuk 3AM part 2. Dalam filem ni ada 3 kisah seram tapi ketiga2 kisah seram walau berlainan cerita seram semua ada kaitan antara satu sama lain. Starting tu macam bosan sikit tapi pertengahan cerita ni dah mula enjoy jugak tengok.. ending dia kelakar sikit.


Kisah first seorang pembuat barangan untuk orang mati. Ada sorang kawan dia mati accident motor masa tengah kejar awek dia dengan lelaki lain. So, dia jadi dendam nak2 lagi masa hari kematian dia ada antara kawan2 dia mempersendakan cara kematian dia konon frust sebab di curangi. Maka dia cuba membunuh semua orang yang terlibat dalam kematian dia termasuk awek dia, lelaki yang rampas awek dia & kawan2 yang mempermainkan kematian dia. Kesemua mereka mati terbunuh.

Kisah kedua dalam filem ni nampak seram sikit (tapi aku dah takde feel seram maka aku takde rasa seram sangat). Kisah lagenda hantu birawati tanpa kepala dia sebuah biara (gereja) lama. Sebab rasa bersalah jatuh cinta dengan seorang lelaki birawati ni bunuh diri dengan menembak kepalanya dalam gereja di depan sebuah piano yang selalu dia mainkan untuk luahkan rasa cinta dia. Dia menjadi lagenda yang di percayai sekumpulan pelajar yang berperasaan songsang. Kira cinta kaum sejenis la.. Perempuan cinta dengan pengkid. Pengkid ni percaya dengan cerita lagenda birawati tanpa kepala ni mampu tunaikan hajat percintaan maka pengkid ni buat ritual untuk dapatkan seorang gadis dia suka.. tanpa sedar dia dia permainkan bekas awek dia dengan berpakat dengan gadis yang pengkid ni suka untuk kenakan dia. Gadis tu pura2 suka konon permintaan pengkid ni dah di kabulkan oleh hantu birawati tanpa kepala.. Sehinggalah ritual terakhir pengkid ni kena buat setelah hajat dia tercapai.. bekas awek dia & gadis yang dia suka bagitau kisah sebenar yang di di permainkan. Waktu muncul hantu birawati tanpa kepala membunuh pengkid ni.. & gadis yang berpura2 suka pada pengkid ni cuma yang tinggak ex girlfriend pengkid ni je tak di bunuh hantu birawati tanpa kepala.

Cerita ketiga ni baru dia tunjuk apa kaitan cerita pertama & kedua tu.. Tapi lawak sikit cerita yang ketiga ni. Berkisah kat kedai pembuat barang2 orang mati. Kisah ni lawak sikit sebab semua yang ada dalam kisah pertama & kedua termasuk kisah ketiga ni semua dah mati tanpa depa sedar. Bila tengok balik cara mereka mati kat satu laman sosial baru kesemuanya tahu bahawa mereka semua dah mati. Yang lawak.. yang mati ni memula nampak orang lain mati.Cuba lari sebab takut.. last2 semua depa tu dah jadi hantu.

Kaitan cerita pertama dengan kedua.. adalah perempuan ex girlfriend pengkid yang mati di bunuh hantu birawati tanpa kepala tu datang ke kedai buat barangan orang mati ni untuk tempah barang2 nak di bakar untuk kawan2 dia yang nak mati. Tetiba satu patung birawati yang di tempah jatuh & tertanggal kepala dia ketakutan tak sempat nak ambil replika piano yang di tempah terus pecut kereta tanpa bayar barang2 yang dah di tempah & sebahagian yang dah ada dalam kereta tu. Kaitan cerita kedua dengan pertama.. ada satu adengan dimana perempuan yang curang pada kekasih dia yang mati kemalangan tu di langgar oleh kereta yang di pandu laju budak perempuan ex girlfriend pengkid tu sebab terlalu takut dengan kejadian patung birawati yang tertanggal kepala.

Agak kreatif cara mengaitakn ketiga2 cerita ni. Tahap seram boleh lagi di tonton semua golongan la. Boleh layan jugak cerita ni sebab aku pun enjoy jugak tengok. Cerita seram yang best tak boleh di nafikan cerita thailand.. Kalau korang nak tengok dengan family boleh jer.

Sumber google

Cerita2 pendek ni bagi aku tak bosan sangat sebab kita nak tunggu part yang best tu tak lama & tak meleret2 sangat cerita dia. Tapi bergantung pada cerita jugak.. Kalau tak best tetap tak best kalau best tetap la best, kan? kekekeke. So, aku rasa tak nyesal tengok filem 3am part 2 ni. Not bad jugak.

4 comments:

  1. ooo...filem...ingat kisah betul td....if filem ke siri tv ke SAx tgok de sbb SA penakut....hihihi

    ReplyDelete
  2. betul..akak paling suka citer seram thailand..dia orang punya citer komedi seram pun best jugak..akak ingat satu citer seram lucu tahun 2001 ke 2002 entah.citer tu seram tapi lucu sangAT.tapi tak inagt tajuk apa..itu lah citer seram thailand yang paling akak suka

    ReplyDelete
  3. setuju, cerita hantu thailand aku takut tengok sorang2.... jiwa tak kental seh..... teringat tengok cerita Cara Mengundang Hantu, sangat mengecewakan.....

    nanti nak try test tengok 3am ni...

    ReplyDelete
  4. betul sangat ler tu, saya setuju
    cara produksi thailand bawa cerita hantu, sungguh real
    tapi saya penakut, susah sikit tengok cite hantu =)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!