RAMBUT PECAH MINYAK BILA PANAS

10.9.14 Suria Lekatlekit 4 Comments

Ni apa kes rambut pecah minyak bagai. Black magic ke hapa ni?? Macam mana rupa rambut pecah minyak tu maybe mungkin ada yang tak berapa paham kan?? Kejadian apakah rambut pecah minyak ni. Ok ok... jangan la konpius teruk2 sangat... Saja jer aku guna istilah pecah minyak tu sebab kalau kita masak.. tumis cili kisar tu nak tau cili tu dah masak ke belum kena tunggu sampai dia pecah minyak. Nak bagi pecah minyak memang kena panaskan, ye dak?? bila panas baru terhasil kejadian pecah minyak. Tu jer... hahahaha

Korang ada pernah tak alami atau sedang alami masalah rambut berminyak? Mesti rimas kan? Baru jer lepas syampoo kering jer rambut terus berminyak. Minyak pulak bukan sikit2.. dah rasa macam pakai minyak rambut code10 tu nak2 lagi kalau cuaca panas amboi kemain berkilat2 berketul2 rambut jadinya. Kalau tengah panas pecah telur atas kepala rasa boleh makan telur dadar jimat minyak & gas dah. Goreng telur atas kepala jer..

Lama jugak aku alami masalah rambut berminyak. Dalam 2 3 bulan jugak la. Cuba macam2 syampoo ni..  Tiap kali aku try satu2 brand syampo aku gagah jugak guna sampai abis sebotol tapi hasilnya hampa & hampeh. Tetap rambut jadi berminyak sampai aku dah tak pakai serum rambut takut semakin berminyak. Dalam minggu lepas aku secara tak sengaja terpandang syampoo sebamed (oily hair syampoo). Macam mengantuk di sorong bantal la kan.. Memang dok cari2 la apa2 lagi syampoo boleh atasi masalah rambut berminyak. So, tak fikir panjang rembat sampai gol la. hahahaha..

Gambar sumber Google

Consistent guna seminggu tanpa skip walau 1 hari. Alhamdulillah rasa sebamed ni la kot yang paling bagi kesan puas hati, jiwa & raga kat aku. Rambut dah tak berminyak lagi. Kulit kepala pun tak gatal.. apatah lagi kelumumur tak memang takde la. So bagi mereka yang ada masalah rambut berminyak tahap kritikal boleh try syampoo sebamed. Boleh beli je kat memana ada jual.. watson ada, guardian ada.. atau supermarket pun banyak jual. Harga dia 200ML RM20.80 aku beli. Mahal sikit jer dari syampo biasa dok beli janji rambut takde macam pakai minyak rambut code10 lagi, kan??

P/S : setiap produk ikut kesesuaian jugak.. Kita boleh mencuba mungkin hasilnya sama.. dan mungkin tak jugak tapi tak cuba tak tau kan??

4 comments:

  1. seba med memang bagus tapi betul tu bergantung kepada kesesuaian seseorang...

    ReplyDelete
  2. SA xde masalah rambut mcm ni...masalah SA rambut cuma cpt panjang...hihihi....sekarang guna shampoo dove

    ReplyDelete
  3. Boleh cuba ni. Rambut saya pun memang selalu berminyak.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com