SULTAN MELAKA DI SYAKI SEBAR AJARAN SESAT

17.9.14 Suria Lekatlekit 9 Comments

Sapa tak kenal dengan seorang yang mengelarkan dirinya Sultan Melaka kan? Terkenalnya sampai ada seorang pelawak memparodykan Sultan Melaka dengan create satu fanpage sultan melaka version parody & selalu update status2 yang memang mengelikan hati.

Ni sultan Mahmud mangkat di julang dalam filem yer.. sekadar hiasan carian google

Apa kes pulak ni.. Baca Berita harian Online & Astroawani katanya dia kena tahan sebab di syaki menyebarkan ajaran sesat & mengaku dirinya sultan Mahmud & Iman Mahdi. Aduhai.. macam mana boleh jadi pengasas ajaran sesat pulak ni? Frust tak dapat di iktiraf sultan melaka ker??


 Sumber berita harian

Apapun cuma di syaki belum terbukti bersalah. Jadi harap apa yang berlaku bukanlah seperti yang di laporkan. Tak payah la meramaikan majlis ajaran2 sesat kat Malaysia mahupun dunia ni.

P/S :Jadi sultan melaka tak di iktiraf sudah tak payah jadi bebukan sangat. kekekeke

9 comments:

  1. Ramai yang tak kenal siapa Imam Mahdi :) suka betul claim diri sebagai Imam Mahdi... haihhh

    ReplyDelete
  2. Bkn raja noor jan shah ...org lain nie

    ReplyDelete
  3. ni sultan melaka yang cik lekit cite dulu ke?
    tapi dah bebas tu, tak salahlah gamaknya

    ReplyDelete
  4. salam mami lala..
    ingatkan admin page fb sultan melaka tu..
    huhuhuu :p

    ReplyDelete
  5. Thank you for this website, can blissfully announce we are in possession of a steam shower of our very own and
    we like it so much

    my web blog - insignia steam shower []

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!