INILAH USTAZ KAZIM ELIAS 32 TAHUN YANG LALU

9.11.14 Suria Lekatlekit 4 Comments

Sesi terobek (throwback) kezaman silam. Kadang2 bila tengok gambar dulu2 memang Ya Allah nak gelakkan diri sendiri pun ada. Dengan fesyen zaman tu yang kalau budak2 sekarang tengok macam kelakar sangat... dengan muka yang fokus gila kat flash camera filem. Gambar memang tak boleh delete dah kalau dah snap. Memang jadi bahan gelak je la kalau tengok balik.

Sumber google

Tadi terjumpa post dari Fanpage Ustaz Kazim Elias yang share satu gambar dia masa budak2 dulu. Caption kat gambar tu tulis tahu 1982. Bermakna 32 tahun yang lalu la kan.. Gambar pun tak berapa jelas.. yelah kualiti gambar time tu bukan macam DSLR..kaler pun spehia tone je. Untung la ada jugak gambar zaman tu.. ada orang tak merasa langsung ambil gambar. Yelah tahun 80an.. bukan semua orang mampu ambil gambar apatah lagi beli camera kan.


Tapi nampak bulat sungguh kan muka ustaz kazim masa budak. Mata terbeliak. Time tu tak rabun lagi kot. Takde sapa sangka budak tu sekarang dah jadi pendakwah terkenal.

4 comments:

  1. Muka budak bijak. Mesti dari kecik dah pandai bercakap-cakap ni

    ReplyDelete
  2. Jangan la ada yang muat naik gambar bro dulu2 ek he...23x

    ReplyDelete
  3. Terharu pulak rasanya... siapa sangka budak mata terbeliak tu boleh jadi ustaz sekarang. Ustaz pun mungkin tak tahu masa tu. Mungkin cita-cita dia nak jadi bomba je, macam zaman akak kecik-kecik dulu. Nak jadi bomba, polis, askar dan apa-apa seangkatan dengannya. Tak pernah pun kata nak jadi ustaz ke, ustazahkan....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!