NAK MASUK TANDAS AWAM KENA TUNJUK KAD PENGENALAN

20.11.14 Suria Lekatlekit 11 Comments

Amboi nak kencing berak pun susah dah ka la ni? Nak tunjuk ic bagai.. Kalau lupa bawak ic camna? Tahan sampai rumah la gamaknya. Mau ada yang kena sembelit & batu karang. Apa kes la sampai nak kena tunjuk ic masuk toilet ni?? Mangkuk toilet emas ka hapa? cuba story sikit...

Dok aih.. mana ada kat Malaysia nak masuk toilet kena tunjuk ic lagi tapi tak mustahil kalau memudaratkan perlu buat macam tu sebab sekarang kan golongan Maknyah @ pondan dah mendapat kelulusan berpakaian seperti wanita di tempat2 awam. Dah tak jadi satu kesalahan lagi.. So benda ni mendatangkan bahaya kat golongan wanita yang sememangnya menjadi sasaran jenayah.

Sumber google

Mesti semua pelik.. yang songsang pondan yang wanita pulak jadi masalah kenapa? takut saham jatuh ka pondan lagi santek dari perempuan. Dok aih.. cantik pun buat apa tak original, kan? tetap takdak rahim nak mengandung & beranak. Yang menjadi bahaya tu kemungkinan penjenayah boleh menyamar sebagai pondan untuk masuk ketandas wanita. Manalah tau perogol ka.. perompak ka.. pakai baju kurung tudung bagai masuk tandas perempuan. Dok kata pondan sekali abg DanDinDon yang masuk. Tak ke benda tu memberi risiko pada golongan wanita. Kita sedia maklum pondan memang suka masuk tandas perempuan.. konon feelling women sangat atau alasan takut kena liwat. Dah macam fenomena biasa jer pondan masuk tandas perempuan.

Kalau nak halang, makcik jaga toilet atau abangla tak dan nak check mana pondan mana perempuan. Takkan nak kena berbaris tunjuk ic kan? Sebelum berlaku la kita kena cegah & fikir kemungkinan yang bakal berlaku takkan nak tunggu jadi dulu baru nak fikir cara pencegahan.  So, hope pihak2 yang sepatutnya tu tolong fikir. Bukan masalah akhlak jer tapi macam2 masalah boleh berlaku.

P/S : Mesti ada yang kata dari dulu Mak Nyah masuk tandas pompuan tak jadi isu pun.. tup2 bila dapat kelulusan berpakaian wanita tetiba jadi bahaya pulak.. Yelah, dulu menjadi kesalahan, so tak semua Nyah yang 24 jam berpakaian wanita tapi bila dah kata boleh dah pastinya semakin berleluasa la mereka berpakaian wanita & mungkin ada penjenayah ambil kesempatan.

11 comments:

  1. saya ingatkan betul punya cerita
    tapi relevant juga kan, cuma kalau betul ada, kira menyusahkan la
    buat satu tandas lagi lah tuk diorang ni, idaklah rasa takut kita pun =)

    ReplyDelete
  2. kebenaran yg salah.. jd menyeramkan..

    ReplyDelete
  3. pasni nk masuk public toilet kena ati2 laa..kalau bole jgn la masuk toilet yg sunyi, xde orang...
    penjenayah / perogol skrg mcm2 sanggup buat..yg penting dpt apa yg mereka nak..

    semoga kita semua sentiasa di lindungi Allah swt

    ReplyDelete
  4. Asalam..takuttnya dengaq,sekarang macam2 cara penjenayah dok ada..mai pulak hat lagu nie lagi cheq takutt...

    ReplyDelete
  5. Risau btoi ler nak msk tandas kalau mcm ni..
    Jenuh ler...
    Sekali keluar suara GARAU kau...

    ReplyDelete
  6. tulah kan betul apa yang lekatlekit katakan ni..
    tak pikir dulu sebelum putuskan apa2..

    ReplyDelete
  7. eeiii..geli la..dah la depa kencing berdiri..

    ReplyDelete
  8. Hakikat d msia.. lepas ni gay n lesbian lak di benarkan.. nauzubillah..

    ReplyDelete
  9. Ya tak ya jugakan... tak terfikir pun. Sebabnya saya memang jarang masuk public toilet ni. Kalau boleh tahan, memang tahan sampai balik rumah. Kalau tak, barulah menonong laju masuk bilik air. Kalau jadi kes macam ni, bahaya juga untuk kita yang memang original perempuan nih!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!