CINTA TROLL AMRAN FANS & YANA SAMSUDDIN BERAKHIR DI JINJANG PELAMIN

31.12.14 Suria Lekatlekit 8 Comments

Siapa sangka setelah cinta troll Amran dengan pilot cun Air Asia mendapat tentangan hebat BFF nya.. Jodoh troll Amran bersama retis Yana Samsuddin. Mesti ketap bibir BFF pilot air asia tu kan. Kau hado dapat cinta troll retis.. takde kan??

Yana bersama salah satu hantara kawen troll dia dengan meran hahahaha

Hari ni seperti di war warkan sebelum ni Amran Fans akan melangsungkan perkahwinan troll nya bersama Yana Samsuddin 31 dec di KLIA.. katanya nak tayang kat pilot Air Asia tu biar terliur tak dapat makan nasik minyak ron97 kenduri kawen dia. Sampai cenggitu dendam ko yer meran... Hahahahaha


 Keknis hanya mampu mengintai dari belakang hahahaha

Apapun tahniah atas perkahwinan Troll meran & yana... moga bahagia hingga ke troll yang terakhir & dapat ramai anak2 troll yang bakat mewarisi troll2 meran nanti. Hahahahaha

P/S : Ini ada troll semata mata yer... Jangan ambik serius sangat. Sesaja buat entri santai di hari rabu katanya. Hidup kena ada masa bersantai jugak mana boleh manjang serius keras kejung macam tu jugak tulis blog, kan? kekekeke

** Yana Samsuddin rilex jer layan troll meran, pelik jugak kalau ada yang rasa sampai nak menyaman. Meran je kot.. Meran & mereng adalah sinonim. hahahahaha

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

INILAH AKIBAT TERUS GUNA PRODUK GLAMOSKIN

31.12.14 Suria Lekatlekit 4 Comments

Masa baru dapat produk ni wah kemain excited sangat aku. Nak2 baca testimoni dia yang memang menggugat jiwa seorang perempuan ni. Al maklum orang pompuan ni mudah sangat terpengaruh dengan produk.. Tak kira produk kecantikan atau kesihatan. Tak menyempat nak tenyeh kat muka. Dapat tu.. saat tu jugak nak try.


Nak2 pulak kulit aku ni jadi bermasalah teruk sikit.. Maybe guna foundation yang tak sesuai dengan kulit even bila pakai foundation tu.. memang nampak sekata & cantik.  tapi Jadi berjerawat kemudian bila kecut jadi berparut. Memang seram jugak la tengok muka sendiri dalam cermin. Lebih seram dari tengok filem Long Khong tau. hahahaha So, aku harap sangat la glamoskin ni menjadi wonderpets datang membantu.

Lebih kurang camni la jenis parut bekas jerawat yang berlaku tapi ni gambar aku google jer. Sekadar contoh

Tanpa fikir panjang dapat je terus guna even sebelum ni aku guna produk lain. Akibatnya kulit terima kejutan.. naik pulak jerawat pasir yang macam ruam2 tu. Hambik kau! tak menyempat sangat katanya nak cantik. Maka aku stop sekejab guna semua produk selama lebih kurang seminggu lebih baru aku mula try balik Glamoskin. Alhamdulillah tak ada sebarang effect jahat. Aritu maybe depa bergaduh sikit kot kat kulit aku, tetiba je kau tenyeh warga baru tak bagi salam kan, kekekeke. Salah sendiri jugak terus campur produk.. sepatutnya sebelum bertukar produk memang kena stop sekejab seminggu dua. sesetengah orang ok boleh je tukar secara drastik, sesetengah orang kulit sensitif ni memang jadi krisis identiti sikit la kalau tukar secara mengejut camtu.


Setakat ni.. Kulit semakin pulih, parut jerawat akibat salah pakai foundation tu dah semakin pudar. Yang best produk Glamoskin ni.. Pencuci muka dia memang lepas pakai kita rasa rasa muka jadi licin.. & bau dia wangi. Dia menghalang jerawat dari tumbuh jugak. Collagen gel dia.. selain dari penggunaan berterusan dapat mengembalikan keremajaan kulit anda.. dia mampu mencerahkan kulit seawal seminggu selepas penggunaannya. Selain merawat masalah jerawat & memulihkan kesan penuaan pada wajah dengan penggunaan berterusan. Yang best collagen gel ni langsung tak berminyak.. kita sapu terus meresap dalam kulit. Kulit muka sensitif memang tak sesuai guna jenis cream yang berminyak ni jadi collagen gel sesuai untuk kulit berjerawat & berminyak. Dan tak mengeringkan kulit jugak jadi yang berkulit normal pun boleh pakai. Collagen gel ni pun tak perlu sapu banyak2.. sikit jer. Ambil hujung jari & ratakan ke seluruh muka. Boleh pakai setiap pagi & malam atau sebelum makeup. Tang guna sikit tu.. bagus. Kiranya boleh tahan lebih dari sebulan. Jimat kan?

Even aku guna tak sampai 4 minggu lagi.. Alhamdulillah masalah jerawat & parut jerawat nampak berkurangan. Bila jerawat tak tumbuh maka takde la parut baru. Kekekekke. So, aku akan teruskan dulu.. Insya Allah penggunaan secara consistent dapat membantu memulihkan kulit yang rosak & penuaan di wajah. kalau lepas ni tetiba orang tegur aku guna bahasa korea memang salah Glamoskin la buat aku jadi cantik & gebu macam orang korea (ok.. Ini berangan tahap melampaui batasan kemanusiaan)  hahahahaha
Boleh refer kat entri ni kalau nak tau kelebihan produk ni >> GLAMOSKIN <<

Kalau berminat boleh order kat sini
Fanpage :  https://www.facebook.com/GlamoSkin
Atau nak baca & tengok gambar testimoni2 yang lebih menghasut hangpa nak cuba boleh tengok kat sini>. Testimoni Produk & Video testimoni <<

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

MAYAT MAYAT TERAPUNG DI TEMUI SEKITAR KAWASAN KALI TERAKHIR PESAWAT AIR ASIA DI LIHAT

30.12.14 Suria Lekatlekit 6 Comments

Sedih sangat.. Biarpun yang berada didalam pesawat tu mungkin tak ada seorang pun aku kenal tapi tetap sedih bila baca berita dah ada mayat mayat ditemui terapung di sekitar kawasan di mana di katakan kali terakhir pesawat tu di lihat.


Penutup tahun 2014.. Banjir yang amat teruk sehingga menyebabkan nyawa terkorban.. & trajedi pesawat penumpang Air Asia yang mungkin terhempas di laut. Manakala MH370 masih misteri hingga ke hari ni...

 Sumber Beautifulnara

Teguran Allah kepada manusia semakin keras.. Kita pula semakin degil..Takziah kepada seluruh ahli keluarga mangsa.

*Terkini*

P/S : terus doakan yang terbaik untuk semua mangsa2 banjir.. Doakan kekuatan buat mereka

6 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

APA SALAH CAKAP AKU KAU DENGAN MAK BAPAK, DENGAN ALLAH OK JE

30.12.14 Suria Lekatlekit 5 Comments

Kita bercakap dengan Allah pun aku kau, kenapa dengan mak bapak tak boleh. Depa pun sama je macam kita. Bawak najis dalam perut jugak. Kenapa mesti nak kena guna bahasa ganti diri yang lain.. Yang konon lebih mulia & sopan. Aku kau sudah la. Tak payah nak kasta2.. level2 sangat sesama manusia ni even siapapun dia.

Tu dia statement anak derhaka mana ni?? Tu sindiran yer pada geng KHK yang konon pandai sangat katanya. Semua nak di pertikai. Benda yang tak memudaratkan pun nak jadi pertikaian.. Selalu troll orang meh kita pulak viralkan depa kat blog. hahahahaha


Terbaca status kat Page KHK yang konon mempertikaikan kenapa kita perlu berprotokol sangat cakap dengan raja/sultan sedangkan dia manusia biasa macam kita jugak. Tu apa aku paham di sebalik ayat2 biadap dia yang penuh sarcasm tu. Bengong tahap KHK statement tu tau! Kalau kau kata raja/sultan pun bawak najis dalam perut.. mak bapak kau bawak emas ke dalam perut? Kenapa dengan mak bapak kau.. kau guna bahasa ganti diri yang sopan bila bercakap? Kenapa kau tak cakap aku kau je dengan mak bapak kau? Kenapa? cuba kau jawab? (ini tak termasuk orang sabah yer.. Orang sabah memang tak bunyi kurang ajar bahasakan diri aku kau dengan mak bapak. Tu dah dah sinonim dalam kehidupan mereka seharian tapi kita orang semenangjung ni kalau cakap macam tu.. Kurang ajar jugak la sebab tu bukan adat & adab kita)


Dalam agama kita pun ajar kita beradap bukan dalam adat jer.. Gunakan bahasa yang baik bila bercakap. Dalam hidup kita ni ada adat & adap. Tak semua adat tu merosakkan. Adab bercakap dengan orang tua, ada caranya.. cakap dengan guru.. ada caranya.. cakap dengan mak bapak ada cara & bercakap dengan Raja/Sultan pun macam tu jugak ada caranya. Ia Melambangkan bangsa.. Kalau dah jenis bangsa kurang ajar tak boleh buat apa la kan? benda2 macam ni pun dia nak pertikaikan. Bukan mati pun kalau kau panggil sultan Tuanku atau bahasakan diri kau patik bila bercakap. Kalau tetiba guna bahasa macam tu.. mulut kau terus jadi berulat bagai.. maybe la boleh kau pertikaikan.

Yer kita bercakap dengan Allah hanya ber aku kau.. Tapi tak dengar macam biadap sebab itu bahasa ganti diri yang kita guna dari sejak dulu lagi. Kalau sejak dulu lagi kau panggil sultan KAU jer.. tetiba zaman sekarang nak kena tukar jadi Tuanku.. aku accept la bila kau pertikai. Kedengaran janggal tapi sekarang kau nak panggil Sultan KAU jer.. kedengaran kurang ajar. Bukan sebab perkataan KAU tu yang kurang ajar tapi bila di gunakan pada orang & situasi yang salah ia jadi tak sopan. Kena ikut situasi, keadaan & individu jugak nak guna bahasa ganti diri macam mana. Dalam hidup ni bukan Keluarga di raja je ada protokol bila orang awam nak berinteraksi.. kehidupan kita seharian pun ada protokol jugak. Yang tua atau berpangkat atas dalam keluarga kita ada gelaran2 & panggilan2 tertentu.. cara bercakap pun bukan macam kawan2 lepak simpang jalan. Tu dah kita amalkan sejak dulu kala.. So,Kena jugak paham... Lagipun bahasa kau guna pun memang dengan niat berkurang ajar jugak.

KHK.. aku nasihatkan jangan la kau merosakkan orang dengan ajaran2 sesat macam ni. Secara tak langsung kau ajar generasi muda jadi kurang ajar. So, hati hati nak pertikai sesuatu. Guna akal untuk berfikir jangan hanya guna otak. Haiwan pun guna otak.. sebab tu tak sama macam manusia berfikir. Manusia di beri kelebihan akal maka gunakan sebaik mungkin jangan guna kelebihan haiwan yang hanya ada otak & nafsu. faham??

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

SEWA TAPAK BANNER IKLAN RM10 SEBULAN

30.12.14 Suria Lekatlekit 3 Comments

Tu dia promosi sempena musim banjir katanya.. Tak boleh mahal2. Kang ada pulak yang tuduh ambil kesempatan atas musibah banjir yang melanda beberapa buah negeri. Bukan macam tu.. Kebetulan offer ni time musim banjir, bukan ambil kesempatan. Takde pun aku tulis sewa tapak banner iklan untuk mangsa banjir kan?? So jangan la negatif manjang.


Aku tak pernah la buat offer sewa tapak iklan.. Tapi aku pernah juga sewakan tapak iklan untuk beberapa produk atas permintaan mereka bukan dari offer aku la. Tapi rasanya dah boleh kot buka tawaran macam ni.. Murah jer.. Harga pengenalan katanya even sebelum ni harga orang sewa tu bukan harga yang aku tawarkan la. Harga dia mahal sikit la. Tapi takpe.. Sempena musim banjir ni aku offer banner size 200x170 RM10 je untuk sebulan.

Sapa2 berminat boleh PM kat FB. slot yang kosong korang boleh tengok kata atas & side bar tu yer.. Pilih je nak pacak kat side mana. kalau ada yang minat boleh jugak risik2. Semua PM jer kat FB.

P/S : Mesti ada kata.. blogger dah mula gila duit. Bukan gila duit.. manafaatkan blog dengan benda sampingan yang mendatangkan hasil. Bukan salah pun.. kan??harga pun bukan cekik darah sangat.. ye dak?? sekadar manafaat ruang kosong di blog jer

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

KANDUNGAN ISTERI CHEF RIZ, SHIKIN MAEMBONG DI PERTIKAI

29.12.14 Suria Lekatlekit 14 Comments

 Sebelum ni fasha sandha & diana danielle pernah mencetuskan kontroversi bila announce kat umum depa dah mengandung walhal kawen tak sampai sebulan. paling rare fasha sandha 2 minggu kawen, umum mengandung 2 minggu. Orang pun rasa pelik.. 2 minggu kawen, 2 minggu mengandung. Macam tu jugak nasib menimpa chef Riz yang kategori tak menyempat sangat nak umum yang bini dia dah mengandung. tak ramai yang tahu berapa lama tempoh persenyawaan boleh berlaku selepas bersama pasangan Kat entri ni nanti aku bagitau yer..

 Sumber Media Hiburan

Biasa la.. Bila retis yang baru kawen. Tak retis pun orang yang baru kawen tup tp bagitau dah mengandung mula la mulut2 muncung macam cencorot memainkan peranannya.. Soalan.. Rasanya baru kawen takkan dah boleh detect dah mengandung. Aku dulu.. sebulan baru dapat kesan.. Iskk.. ni mesti dah terrrrrrrrrrrrrrrr.... Tu dia spekulasi paling jahat. Bila terbaca kat post media hiburan pasal cerita bini chef Riz dah mengandung banyak jugak komen2 berunsur pertikaian tentang kandungan bini chef riz ni.

Pertikaian kebanyakkan datang dari orang perempuan sendiri

Takde apa yang mustahil boleh kesan kandungan seawal 2 minggu. Teknologi semakin canggih dah.. Tak payah cempeqa sangat la. Orang tak sampai sebulan kawen pun dah boleh lekat kalau memang itu dah rezeki dia. Tak payah nak tuduh dia buat seks luar nikah bagai. Tu namanya bunting pelamin yer adik adik..

Bagi cencorot2 bermulut muncung ni maybe dia tak tahu tempoh paling awal kesan kehamilan & tempoh persenyawaan boleh berlaku.

sebenarnya boleh mengesan kehamilan selepas beberapa ketika iaitu selepas lekat/pengimplanan (implantation), lebih kurang pada awal 6-8 hari selepas persenyawaan (Boleh rujuk DISINI untuk lebih info tentang kehamilan).
Persenyawaan boleh berlaku dalam tempoh 12 hingga 24 jam selepas waktu tersebut sekiranya hubungan kelamin dilangsungkan.Bila ejakulasi berlaku pada suami semasa hubungan kelamin, sperma boleh hidup sehingga tiga hari untuk tujuan persenyawaan dengan benih dari ovari. (Rujukan DISINI). Tak mustahil la kita boleh mengesan kehamilan seawal seminggu selepas persenyawaan berlaku.

 Aku dah pernah buat entri pasal ni masa kecoh fasha sandha mengandung dulu (boleh rujuk entri STATUS KANDUNGAN FASHA SANDHA ).. Aku buat lagi entri baru sebab takpe la.. nak share ilmu bagi mereka2 yang terlepas entri lama tu. Hope.. bila orang yang baru kawen tetiba mengandung tak payah la kita nak buat spekulasi jahat.. Apa dia buat tu antara dia dengan Allah.. Kita berbaik sangka sudah. Jadi pengajaran juga pada pasangan pengantin baru.. Kalau bunting pelamin tu elok la sorok2 dulu dari pengetahuan umum.. bagitau mereka2 yang sepatutnya sudah.. Tak payah teruja sangat nanti kesan buruk tu balik pada diri sendiri.

 yang menarik untuk di baca :
Badan penyiasatan Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu mendapati bahawa berjuta-juta pendapatan daripada perdagangan rokok seludup telah disalurkan kepada al-Qaeda, Taliban dan pertubuhan pengganas yang lain di dunia. Selebihnya baca kat link bawah ni

Tahukah Anda Perdagangan Rokok Seludup Ada Kaitan Dengan Jenayah Terancang Dunia?


14 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

HUKUM PAKAI PRODUK DARI LENDIRAN SIPUT BABI

29.12.14 Suria Lekatlekit 8 Comments

Aku selalu nampak satu produk yang berasaskan lendir siput babi suka muncul kat news feed Fb aku. Nampak macam best je produk tu. parut jerawat berlubang pun boleh hilang.. Tapi aku rasa was was sebab siput babi ni bukan sejenis siput yang halal di makan. Bukan sebab nama dia siput babi tapi memang haram di makan.

Sumber FB

Yang ni memang aku dah lama musykil.. Cuba cari jawapan sebelum ni tak jumpa. Bila jumpa satu info berkenaan perkara ni excited la aku nak share dengan orang lain. Bukan apa kan.. Tak mustahil ada orang yang macam aku was was dengan produk menggunakan lendir siput babi ni. Aku terjumpa satu penerangan yang agak panjang penjelasannya. So bagus jugak la untuk kita sama2 faham hukum menggunakan produk berasaskan lendir siput babi ni.

Sumber & artikel penuh baca kat Islam.gov.my

yelah.. kita je panggil dia siput babi tapi dia bukan babi tetap sejenis siput kan? haram di makan tapi di bolehkan untuk guna lendir dia sebagai bahan kosmetik selagi ianya tak memudaratkan. Jadi terlerailah syak wasangka aku selama ni, Alhamdulillah.

Apapun ini sekadar perkongsian ilmu yang sedikit dengan semua yang sudi baca blog lekatlekit ni. Bukan tunjuk pandai atau terer.. tapi sekadar share sahaja. Selebihnya rujuklah dengan mereka yang lebih arif.

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

PRODUK PENJAGAAN KULIT BERASASKAN URI @ PLACENTA

28.12.14 Suria Lekatlekit 3 Comments

Benda ni bukan perkara baru tapi cuma semakin berleluasa pulak produk yang berasaskan Uri tapi depa tak tulis URI Skin care bagai.. Depa guna nama saintifik sikit Placenta Skin care bagai gitu la. Kadang2 ada orang tak paham apa tu Placenta.. ingat jenama produk je. Yelah, kita biasa sebut Uri kan.. Sesetengah orang tak tahu Placenta tu adalah uri.

Sekadar hiasan

Semalam terserempak kat News Feed aku produk korea kalau tak silap berasaskan Placenta @ Uri @ tembuni ni.. Aku tak siasat sangat la Uri makhluk apa dia guna untuk hasilkan produk tu.. Haiwan atau manusia tapi dari apa yang aku baca kalau berasaskan Uri manusia ni memang haram untuk kita pakai manakala haiwan pulak Harus tu pun kalau haiwan tu di sembelih. Tak sembelih jadi haram jugak. Tapi kalau produk buatan luar oleh orang bukan Islam.. hangpa tak was was ka status haiwan tu? Sembelih ka atau main pancung kepala jer..

Sumber Islam.gov.my

Ada juga aku search kat Fb yang di jual nampak macam orang melayu Islam sebab bertudung bagai.. berasaskan Marine Placenta.. Mungkin placenta haiwan laut. Yang haiwan laut ni aku sendiri pun tak sure... Tapi kalau jenis2 macam ikan takde kena sembelih kan. Jadi haiwan laut rasanya bukan kategori haram la kot selagi ikan2 tu halal di makan. Selebihnya korang rujuk sendiri la guru agama masing2.

Apapun berhati hanti dengan apa2 produk yang yang berasaskan placenta ni.. Kalau tak paham better selidik dulu. Jangan main serbu je nak cantik. Sebab memang ada produk berasaskan placenta @ uri manusia & haiwan. Hope pengedar2 produk kecantikkan tak fikir keuntungan sangat la.. Periksa dulu kehalalan sesuatu produk sebelum di jual. Make sure ramuan dalam produk tu selamat & halal.. Ia berkaitan dengan keberkatan rezeki yang kita dapat jugak.

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

PESAWAT AIR ASIA DARI SURABAYA KE SINGAPURA PULA HILANG

28.12.14 Suria Lekatlekit 3 Comments

Ya Allah.. gigil rasa baca berita ni.. Sekali lagi pesawat penumpang hilang dari radar. Dah muncul pun macam macam spekulasi menakutkan tapi aku tak nak sebutkan kat entri ni cuma aku berharap semoga pesawat air asia tu selamat di temui.


Sama sama lah kita doa yang terbaik. Mungkin ada sesuatu Allah nak tunjukkan kepada manusia yang semakin lupa.

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

MESEJ MESEJ PENTING & RAYUAN MANGSA BANJIR

27.12.14 Suria Lekatlekit 0 Comments

Kat news feed FB aku penuh dengan orang share macam2 mesej pasal banjir. Ada yang minta tolong sebab terperangkap dalam banjir.. ada yang minta sumbangan.. & macam2 mesej sampai aku sendiri tak tau mana satu nak share dulu. Bukan share ni nak menunjuk baik atau prihatin.. Tapi itulah pertolongan kecik yang aku mampu buat. Maka.. kemudahan yang ada aku gunakan sebaik mungkin.

Sebab terlampau banyak sangat mesej2 banjir.. Jadi aku ambil sebahagian aku kumpul kan kat entri. Memang la siapalah blog aku kan.. Ingat dengan canang dalam entri aku ni orang alert sangat ke? Aku tahu blog aku feedback tak kebabom sangat tapi kita tak tahu siapa yang baca blog kita jadi sekadar mencuba. Manalah tahu ada orang yang berdekatan, berkemampuan atau berkuasa dalam bidang berkaitan baca & mampu salurkan maklumat tu kepada pihak sepatutnya.


Ni yang termampu aku share setakat ni.

Pada semua yang terlibat dalam banjir hope banyakkan bersabar & berdoa bersungguh sungguh agar Allah lindungi semua dari sebarang bahaya. Semoga rezeki anda melimpah ruah selepas banjir ni, Insya Allah.

P/S : yang suka sangat share info tak sahih berkenaan mangsa banjir ni yang boleh mengundang panik & jadi kontroversi hope bercuti la sekajab dari menyebarkan fitnah & gosip. Kalau tak sure tak payah share benda2 yang sensitif nak lagi melibatkan nyawa ni.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

GADUH BOLEH MENYEBABKAN BANJIR SURUT

26.12.14 Suria Lekatlekit 5 Comments

Bila jadi isu2 bencana alam macam ni akan muncul orang bijak pandai, orang terlebih pandai, orang buat2 pandai dan jugak orang yang memandai mandai. Tu perkara biasa la sejak wujudnya laman sosial.. Ramai orang jadi peramah, lantang & berani. Tak salah.. hak memasing nak jadi macam mana pun kat Laman sosial..

memang tak salah nak lantang ikut sedap jari menaip tapi jangan sampai jadi masalah time tu baru nampak apa yang salah. Isu banjir.. sana sini banjir nak2 lagi kawasan pantai timur. banjir yang di akui lebih teruk dari tahun tahun sebelumnya.. Akan muncul statement2 cari pasal atau statement2 pertikaian yang boleh mengundang pergaduhan atau perbalahan. Tak kurang statement yang rasa orang lain tak prihatin bila terus je beraktiviti dengan rutin harian biasa.


 Kat sini ada beberapa individu yang boleh anda lakukan sumbangan. Boleh Pm mereka kat FB

Bagi pendapat aku la.. Bukan masanya mempertikai tapi mencari penyelesaian. hangpa gaduh sampai tercabut jari pun kat laman sosial, air banjir tak surut on the spot pun. Yang dok jadi attention seekers dengan statement cari pasal & cari nahas tu.. Sudah2 la. Rasa nak popular sangat pi la Audition rancangan realiti TV.. buat perangai bodoh sikit nanti glemer la even tak terpilih pun. Yang mana mempertikaikan orang dok tayang makanan la hapa katanya tak sensitif dengan penderitaan orang.. kena tengok jugak la tujuan dia menayang. Kalau tu sumber rezeki dia.. takkan dia nak kena bercuti kot dari buat semua tu bagi menunjukkan rasa simpati & keprihatinan dia terhadap bencana yang menimpa orang lain. Hidup tetap kena terus.. kerja tetap kena kerja. Kita boleh salurkan keprihatinan kita dengan macam2 cara. Tak semestinya kita buat, kita tak prihatin. Jadi jangan kita menghakimi orang tanpa usul periksa. Tengok keperluan jugak untuk berbuat sesuatu tu. Kalau sesaja nak tunjuk semalam pi makan meatball kat Ikea sempena krismas tu.. lain la cerita. Dia dia blogger masakan.. sumber pendapatan dari blog. takkan nak suruh dia tayang gambar banjir dia je sepanjang Timelines kan? ataupun dia pengusaha produk apa2.. so promosi tetap kena terus. Mungkin dapat rezeki lebih dia boleh sedekah kat mangsa banjir.


Ramai yang berdukacita atas apa yang berlaku segelintir je yang takde rasa apa - apa. Tapi tak perlu jadi perbalahan hanya sebab perkara perkara bodoh yang jadi pertikaian. bantulah apa yang kita mampu walau dengan hanya menadah tangan berdoa kepada Allah untuk semua mereka yang sedang di uji sekarang ni. Berhenti berpedang jari di laman sosial. Tak payah tunjuk sapa lebih prihatin.. Yang penting lakukan tanda anda prihatin. Banyak atau sikit sumbangan bukan tajuk utama.. Point lebih penting adalah apa yang anda sumbang. Simple kan? Kalau nak buat jer.. tak nak takde sapa paksa cuma anda perlu diam.

P/S : tajuk entri adalah sarcasm semata mata.. bukan fakta. Kekekekke

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

MISTERI JERITAN DI DARUSSYIFA

25.12.14 Suria Lekatlekit 5 Comments

Tu dia.. apa yang menjerit kat darussyifa pulak dah. Hang ni ada ada ja setazah lekit. Tetiba jadi setazah pulak. hahahahaha.. Apa yang menjerit kat darussyifa tu?? Hang jangan dok buat kontroversi sangat Aaih... Cuba story bebetoi apa yang menjerit & siapa yang menjerit.

Sumber google

Ok.. ok.. memang la nak story. Alkisahnya siang tadi sempat jenguk pusat rawatan Islam darussyifa. Alahai takdak sapa la antara kami kena sihir ke, gangguan jin syaitan ka. Pi buat rawatan sakit2 biasa ja. yalah.. bila cuba rawatan moden macam tak berhasil.. try pulak rawatan islam. Esok lusa try pulak rawatan tradisional. Alah.. sakit2 biasa ja. Bukan cheq tau.. Yang tu tak payah kepoh sangat sebab tak berapa penting yang penting nak cerita pasal misteri sapa yang menjerit.

Nama pun pusat rawatan Islam Darussyifa yang datang kebanyakkan ada masalah gangguan, sihir bagai. Jadi apa nak pelik kalau dengaq suara orang menjerit, meracau.. ye dak?? Memang la dalam proses rawatan akan berlaku benda2 camtu. Cuma cheq ja la macam teruja sikit. Sebab sebelum ni cheq pernah pi sana.. tu dia orang punya la ramai. Takdan nak dengaq suara2 misteri bagai masa proses rawatan. Mungkin takdak peluang lagi masa tu Hari ni cheq pi tak ramai jadi boleh bersantai kat tempat yang tak jauh dari bilik rawatan. Ada seorang makcik tu tak tau apa masalah tapi rasanya masalah gangguan jin cuma tak tau saka ka, sihir ka apa ka? dia menjerit2.. meracau2 macam - macam la. Dalam hati ni rasa macam nak sangat tengok tapi yelah.. masih sedar ni bukan cerita hantu kat dvd suka2 hang nak pi tengok. Dalam hati ni memang teruja nak tau apa berlaku dalam bilik rawatan tu bila dengar suara jeritan tu. Buatkan cheq rasa misteri sangat bila tak dapat jawapan. Memberontak jugak hati sebab keinginan nak tahu apa berlaku pada makcik tu sebab anak dia pun tengok buat rawatan jugak cuma anak dia tak dak la seteruk dia sampai macam tak sedar diri. Perangai pun jadi macam tak berapa normal sebab dia sempat jugak keluar dari bilik rawatan jadi sempat la tertengok. Sampai kami abis rawatan makcik tu masih dalam bilik rawatan dalam keadan separa sedar.

sekadar hiasan. takdak keja nak pi snap gambaq orang tengah buat rawatan. Ni cari kat google ja na..

Boleh tera tu?? Sampai macam tu sekali cheq teruja nak tengok rawatan orang yang kena penyakit2 mistik ni. Tu dia.. minat tentang dunia mistik nampak semakin up ke satu lagi level. Jangan terkejut kalau tetiba tengok muka cheq dalam rancangan seekers nanti. Hahahahaha

Sebarang info tentang pusat rawatan darussyifa ni boleh rujuk kat DARUSSYIFA ONLINE

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

AIR KECIL JADI KAWAN BILA BESAR JADI LAWAN

24.12.14 Suria Lekatlekit 2 Comments

Biasanya kita dengar perumpamaan api kecil jadi kawan bila besar jadi lawan tapi ni kira perumpamaan baru dari Cikgu Lekit.. Air kecil jadi kawan tapi bila besar jadi lawan. Cikgu yang takde kelulusan dari mana2 maktab perguruan atau Universiti. Cikgu lepasan pertapaan gunung gondol katanya... kekekekeke

Apa kes Air sampai jadi lawan bagai ni.. Air kan sifatnya lembut & sejuk kalau tak di panaskan la. Yelah..  Kalau setakat air paip memang la jadi kawan, kalau stop sekejab pun kita bagai kehilangan punca & arah tuju. Sebab alirannya masih kita boleh kawal tapi bila dah jadi banjir macam ni.. Kita pun tak rasa nak berkawan sangat dengan air kan?? Sebab tu aku buat perumpamaan macam tajuk entri tu.

 Kita hanya berkawan dengan air yang mengalir dari sini.. Sumber google

sana sini orang update pasal banjir. terkesima.. terkedu.. tergamam.. tersedih.. terduka.. terlara bila tengok ada rumah yang hanyut di bawa air. Hujan pulak masih menangis tan henti2.. Takde siapa mampu memujuk hujan agar tidak bersedih & menumpahkan airmatanya pada bumi.. Betapa sedihnya hujan... Tu dia keluar puitis dah.

Kalau macam ni nak kawan pun rasa was was dah dengan air.. Sumber FB

Bukan setakat harta benda musnah.. ada nyawa juga terkorban. Ya Allah besar Ujian Mu.. Rata2 mengatakan banjir kali ni lebih teruk berbanding tahun2 yang sebelumnya. Tahun lepas pun aku dengar statement.. banjir lebih teruk dari tahun sebelumnya, bermakna banjir setiap tahun memang semakin teruk la kan? Even aku tak terlibat dalam banjir.. family aku kat kampung pun Alhamdulillah tak kena banjir. Tapi tak bermakna aku duduk sambil urut dada, bergoyang kat kerusi malas jer..

Mungkin kita tak berkemampuan nak menyumbang dari segi material atau tenaga.. Maka marilah kita sama sama berdoa agar banjir cepat surut. Moga2 doa kita menjadi doa yang termakbul, Insya Allah. Setiap bencana yang berlaku atas muka bumi ni atas kesilapan & kesalahan makhluk bernama manusia. Dan manusia jugaklah kena betulkan apa yang di rosakkan tu.

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

CHECK EMAIL SEKARANG TNB NAK BAGI RM150K PADA EMAIL BERTUAH

24.12.14 Suria Lekatlekit 7 Comments

tetiba je nak bagi kita duit dengan alasan aku antara 7 email yang terpilih. Tak pepasal pulak email aku yang terpilih. Rajin sungguh pihak Tenaga Nasional Berhad dok cari email aku. Gamaknya staff2 TNB atau pemegang Account dengan TNB ni dah abis dah kot di beri hadiah sempena krismas.

Sumber google

Aduhai.. email2 menjerat macam ni rasanya orang baru kenal email maybe terpedaya la kot. Tak pepasal kau nak bagi aku duit, lepas tu katanya di bayar melalui bank antarabangsa. Dah tu suruh jangan rujuk TNB pasal email di hantar sehingga proses duit tu di buat. katanya protokol supaya nombor bertuah kita tu tak di salahgunakan oleh orang lain.


hahahaha.. lawak sangat kan? Kalau betul hadiah ni memang TNB ikhlas nak bagi kenapa tak boleh dedahkan email ni kepada TNB. Kalau betul mesti la orang nak sahkan dengan TNB dulu kan? yelah.. tetiba je email aku yang kau pilih, kau dah kenapa? hahahahaha Nak suruh kita hantar butir2 peribadi. Sudah - sudah la buang masa buat kerja tak berfaedah tu. Tapi tak mustahil ada yang mungkin terpedaya cuma nasihat aku, sebelum buat apa2 keputusan memberi data peribadi hangpa kat sapa2 atau apa2.. check dulu betul2 kesahihannya. Jangan dengar TNB dia rasa confident sangat dah.. Sebab yelah.. dia fikir, TNB takkan nak menipu. TNB memang tak menipu tapi orang nak menipu bukan setakat nama TNB dia boleh guna.. nama PM, nama sultan pun orang boleh jual tau tak??

Moral of the story.. takde sesenang dalam dunia ni nak dapat duit even singgit. So, jangan otak terus berhenti berfungsi bila tetiba orang kata nak bagi duit. Teliti dulu kesahihannya sebelum bertindak. Takut sebab RM150K.. anda kehilangan puluh puluh ribu atau kehilangan sesuatu yang lebih bernilai dari duit, siapa tahu. Zaman sekarang jenayah boleh berlaku di mana mana saja even depan pc,laptop,smartphone bagai. Berhati hati yer..

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

KISAH SERAM ROH IBU YANG MASIH MENJAGA ANAKNYA

23.12.14 Suria Lekatlekit 8 Comments

Kasihnya seorang ibu.. Tiada tandingan. Yang bernama seorang ibu ni kasih sayang dia takkan berakhir hingga nafas terakhir. Tapi kisah yang aku nak share ni kisah kasih seorang ibu yang sampai mati pun dia masih nak sentiasa ada di samping anak dia. Nak gambarkan macam mana sayangnya seorang ibu kepada anak.. memang tak mampu di zahirkan dengan kata - kata maka mai la kita baca kisah ni supaya kita tahu betapa besarnya kasih seorang ibu tu.

Sumber google

Alkisah seorang peniaga kedai runcit jugak seorang ibu kepada seorang kanak kanak perempuan bernama Mobile yang mati di bunuh seorang perompak di depan anak dia sendiri. Sebab kasih sayang seorang ibu.. dia masih mahu bersama anaknya biar dalam keadaan yang tak sama lagi. Dia sentiasa melindungi anak dia dari sesiapa sahaja yang cuba menyakiti anaknya. Dia jugak sempat membalas dendam pada perompak yang membunuhnya. Sebab budak ni takde penjaga dia di tempatkan di tempat perlindungan kanak kanak.. macam rumah kebajikan @ rumah anak yatim. Bila ada budak yang cuba buli Mobile.. Ibunya akan muncul dengan wajah menyeramkan untuk menakutkan budak2 yang cuba buli anaknya. Satu kejadian bila ada salah seorang penjaga di tempat tu cuba berkasar dengan anaknya pun di bunuh dengan kejam dengan cara yang mistik la. Kira memang bukan perbuatan manusia.. Terang2 perbuatan dari makhluk yang orang tak nampak. 

Kemudian mobile dia ambil sebagai anak angkat oleh seorang perempuan bernama Emmy. emmy ni pulak macam mobile la.. anak kesayangan mak tapi mak dia pun dah meninggal. Emmy pun macam tak boleh terima hakikat pemergian mak dia. membuatkan roh mak emmy ni pun selalu berdamping dengan dia even dia tak tahu. Lepas dia mengambil mobile jadi anak angkat banyak perkara2 ngeri berlaku. Bekas kekasih Emmy yang pernah mengugurkan kandungan emmy secara paksa dengan cara bagi dia minum susu bercampur ubat tidur kemudian hantar ke klinik pengguguran haram & gugurkan kandungan emmy secara paksa & selepas tu emmy di tinggalkan. Roh ibu emmy yang macam mak mobile yang sangat overproctective ni membalas dendam untuk emmy. bekas kekasih emmy di cederakan alat sulitnya sehinggan kena potong.. doktor & pembantu doktor yang gugurkan kandungan emmy jugak di bunuh sebab nak balas dendam atas apa yang depa dah buat kat anak dia. Emmy tahu pembunuhan ni di lakukan oleh mak dia lepas tengok rakaman cctv yang polis tu masa kejadian bunuh doktor klinik pengguguran haram tu. Dia nampak sosok tubuh yang memang roh mak dia.

Tu la secara ringkas filem seram terbaru Thailand bertajuk The Parallel. Cerita starting dah ada babak ngeri & ganas. Aku seram boleh tahan tapi ganas2 ni kadang2 tak tahan jugak. Tengok cara pembunuhan tu berlaku kepala kena hentak kat paku berkali kali.. muka terjatuh tercocok cermin bagai.. Bagi aku cerita ni best cuma jalan cerita dia slow sikit. Ending dia kira tak tergantung. Dendam hantu2 ni kira semua di balas pada orang yang sepatutnya even hantu terus menemani anak2 mereka sampai ending.

Sumber google

Cerita seram tu ok ok jer tapi filem ni ada part kelakar untuk menstabilkan mood takut bagi yang penakut la.Cerita ni tak sesuai di tonton seisi keluarga nak2 lagi yang ada anak kecik2 @ tengah membesar. Ada unsur sex, ganas, ngeri.. Aku bercakap sebagai seorang ibu, hope takde yang komen alah.. aku tengok takde apa sangat pun filem ni. Kau tengok dengan kawan2 bujang ko yang dah besar panjang so aksi2 camtu selagi tak tunjuk bogel romen sampai patah katil memang ko kata biasa jer. Tengok dari sudut pandangan budak kecik kang takde jawapan ko nak bagi kot. Lagi cerita memang di klasifikasi 18 tahun ke atas. Nak tengok make sure jangan dengan budak2 sangat la. Malu jugak kita sebab budak2 sekarang dah ramai faham pasal sex. hahahaha. 

P/S : ni filem baru tayang bulan lepas yer.. bukan filem arkib yang aku beli untuk buat koleksi.
 ** pada adik adik yang baca entri akak ni.. atau baca entri untie.. Ingat yer.. ini cuma filem. Dalam kehidupan kita seharian, agama kita dah ajar orang yang mati roh dia tak boleh jadi hantu,pontianak bagai yer.. Roh orang dah mati tak boleh kembali ke dunia dalam apa cara sekalipun. Jadi yang hantu bagai tu.. tak lain tak bukan hanya jin & syaitan yang nak menyesatkan manusia. So, jangan percaya dengan ajaran2 dalam filem. Semua ni menyesatkan. Tengok sekadar hiburan sudah**

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

CASHIER SILAP SCAN HARGA,PAKSA PELANGGAN MEMBELI

23.12.14 Suria Lekatlekit 13 Comments

Minggu ni weekend kami jadi hari isnin maka baru semalam la kami 3 beranak baru sempat beraktiviti mingguan bawak si kecik jenjalan area KL jer.. Bawak dia gi petrosains.. suka dia. Even mula2 macam dah mengantuk masuk je kat dalam, terus bagai di charge energy. Balik dari KLCC tu singgah la selayang. Macam perkara wajib pulak kan.. lepas Pergi selayang Mall... dan berlaku lah peristiwa ini...

Lepas jelajah selayang Mall & sembat rembat satu dvd seram Thailand.. Maka keluar la kami 3 beranak dari tempat berpuaka itu. Hahahaha.. Puaka untuk aku je sebenarnya. Sebelum ke parking sempat singgah kedai serbaneka depan selayang Mall tu. Ada barang nak cari.. Yelah kalau masuk motif satu barang, keluar dua tiga barang. Almaklum la tuntutan nafsu serakah katanya. Hahahahaha.. masa berbaris nak bayar ni datang satu akak tengah membebel kat cashier si gadis cantik manis ni.

Memang jelas la aku dengar bebelan akak ni.. Dia beli barang kat situ tapi budak cashier ni terlebih scan RM10 kot kalau tak silap jadi dia pun jadi terlebih bayar. Bila dah check ada yang terlebih bayar dia datang tuntut balik la. Yang si cashier mula2 memang taknak refund balik la dengan alasan dia dah scan.. kalau refund memang masalah kat dia.. tak tally la account depa nanti. Pi mai Pi mai dia yang kena ganti. Dia suruh akak tu beli apa2 barang yang harga RM10 jugak. dia kata nak tak nak akak tu kena jugak buat camtu sebab dia tak boleh refund.

Akak tu bebel la.. mana boleh. Salah dia bukan salah akak tu dia yang kena bertanggungjawab kenapa akak tu pulak yang nak kena tanggung. Bila customer ramai.. dia jadi segan kot, dia cakap dengan akak tu cara tak puas hati dia nak ganti kejab lagi. Dia sound balik akak tu hal kecik pun katanya bising2.. Akak tu bidas dia.. hak dia, dia kena pertahankan, Budak tu jawab balik.. semua orang pun ada hak. Akak tu terus bebel2.. bla.. bla..

Aku yang dok dengar sampai cashier tu refund satu je aku nampak.. Budak tu dari awal langsung tak minta maaf. Tak tunjuk rasa bersalah. Dok suruh orang pulak betulkan salah dia buat. Macam mana akak tu nak simpati & ambil langkah bertimbang rasa pada dia kalau dia sendiri yang tunjuk kerek. Try minta maaf & cakap baik2 minta tolong akak tu beli apa2 barangan yang harga sama dengan barang tu,maybe dengan rayuan tu buat orang simpati. Ni tak, dok paksa akak tu beli lepas tu marah pulak akak tu membebel. Kau tak nak refund duit dia.. bebel la dia. Lepas ko refund senang je dia blah.

Sekadar hiasan. Sumber google

Moral of the story.. Kalau dah salah tu minta maaf jer la. Dok bising2 pun terang2 salah kau. RM1 pun duit orang kalau kau salah scan tetap kau kena ganti.

13 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

ALASAN PIHAK HAMLEYS ISU ANAK ROSYAM NOR KENA BUKA TUDUNG

21.12.14 Suria Lekatlekit 12 Comments

Kecoh semalam pasal tweet dari Dato Rosyam Nor, pelakon popular yang menghentam polisi pihak hamleys yang mengenakan syarat tidak boleh bertudung untuk bekerja dengan syarikat depa. Abis jadi viral seantero alam maya. Mengelabah Hamleys keluar statement minta maagf bagai. Hari ni satu lagi statement di post di Fanpage Rasmi pihak Hamleys.. Tapi lawak pulak rasanya alasan yang di beri.

Isu semalam boleh jugak rujuk entri ni ANAK ROSYAM NOR DI MINTA BUKA TUDUNG

Katanya orang yang temuduga anak rosyam nor tu tidak berkelayakkan & tak punya kuasa & tak tahu polisi syarikat depa. Kiranya Hamleys nak tuduh staff dia tu pandai2 ja la buat syarat sendiri & pandai2 dok pi interview orang minta kerja. Senang ja alasan kan? Kita yang baca rasa macam tak logik ja tapi tu la tak tau sejauh mana kebenaran nak tuduh pun susah. Nak tau kena pi siasat tengok staff2 hamleys semua ada yang berhijab ka dak?? Kalau takdak sorang pun berhijab.. Alasan ni rasa macam mengkambing hitamkan staff yang menemuduga anak rosyam nor tu je la.

Kat komen statement ni ramai dah mengistiharkan boikot Hamleys. Cuma tak tau sejauh mana boikot tu akan memberi kesan pada hamleys

Sekarang ni zaman laman sosial bukan zaman surat khabar & berita tv jer.. Apa benda pun yang kontroversi, hanya dengan satu post boleh menggugat pihak yang di tuju tu. Polisi2 macam ni memang tak boleh di guna pakai kat Malaysia tak kira la majikan tu non muslim sekalipun. Ambil pengajaran apa yang berlaku pada Mc Donald.. Cadbury & lain2 bila di boikot.. Even kesan maybe sementara tapi kalau dah orang boikot ni nak meraih kepercayaan bukan sesuatu yang mudah.

Apapun good luck pada Hamleys.. Hope penjelasan tu mampu di terima even aku sendiri pun rasa sedih sangat dengan statement asal ada alasan jer. Bagi pendapat aku, alasan ni alasan level budak2 nak lepas diri dari kesalahan yang di buat, sekian terima kasih. Peace!

12 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

ANAK ROSYAM NOR DI SURUH BUKA TUDUNG SYARAT DI TERIMA BEKERJA

20.12.14 Suria Lekatlekit 7 Comments

Tu dia abislah kau. Memang silap langkah la sebab yang pergi minta kerja tu anak Rosyam Nor. Kat Malaysia sapa yang tak kenal Rosyam Nor. Pelakon popular tu. Ni bukan Rosyam Nor Zaman Gila Gila Remaja kot orang tak kenal.. Ni Zaman Castello sebut je Rosyam Nor Bukan nama asing dalam industri seni malaysia ni.

Sumber Google

Mula menjadi Viral Tweet dari Pelakon terkenal ni berkenaan sebuah kedai yang terdapat di One Utama yang mengenakan syarat harus buka tudung kalau nak bekerja di premis perniagaan mereka. Kena pulak anak Rosyam Nor yang baru lepas SPM yang minta kerja & di minta buka tudung kalau berminat nak kerja. Balik dia report bapak dia.. bapak dia tweet pulak pasal tu.. Tunggu la je la apa akibatnya. Siap nama kedai tu.. HAMLEY'S

Sumber FB

Kadang2 yang non muslim memang mengenakan syarat macam tu. Ini Malaysia kot bukan negara  Amerika. Bangsa lain bekerja di Syarikat milik orang Islam takde pun di wajibkan pakai tudung.. kenapa pulak kalau perempuan muslim yang nak bekerja di premis perniagaan Non Muslim tak boleh pakai tudung? Kau nak jual barang ke kau nak jual peha atau kepala salesgirl @ staff??

Jadikan pengajaran yer pada yang lain2. Maybe dia tak kenal anak rosyam nor tapi sayangnya kat Malaysia ni ramai orang kenal Rosyam Nor. Dia berpengaruh & ramai peminat.. Kalau dah keluar tweet macam tu sapa tahu maybe premis tu di kenakan tindakkan atau di boikot. Nasib kau lah labu...

Katanya nak siasat. Gamaknya kalau bukan anak Rosyam Nor.. ada ke siasatan akan di lakukan?? peace!

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

AKHIRNYA TERBONGKAR RAHSIA BEDAK RONASUTRA

20.12.14 Suria Lekatlekit 8 Comments

Baru - baru ni aku ada beli bedak Ronasutra sebab aku survey ramai yang kata bedak tu bagus, elok & cantik di samping bedak tu sangat baik untuk kulit sebab berasaskan mineral. Sesuai la bagi yang berkulit sensitif & bermasalah. Maka sebab survey aku lebih ramai recommend bedak Rona sutra maka aku tak teragak2 la nak bayar RM40 untuk sekotak bedak ni.

Sumber Google

Bedak Ronasutra bagi yang tak tahu bukan jenis compact.. yang biasa kita pakai beku seketul kemudian kita tenyeh2 dengan span sebelum sapu kat muka. Dia jenis serbuk (powder) macam tepung tu.. Almaklum la biasa pakai jenis compact kan... tenyeh & sapu je. sekali beli yang serbuk dia jadi bodoh sekejab la. Katanya boleh guna span.. tenyeh2 dengan span.. nampak hasil tak memuaskan. Sekali dua pakai.. macam tak best dah. Ingat nak tukar jer compact powder jenama farmasi pulak sebab ada orang kat selain ronasutra bedak compact farmasi pun bagus.

Tapi tu la.. baru je beli. Tak luak pun lagi. So, try la google cara pemakaian bedak Ronasutra ni. Jumpa la kat satu blog ni.. Dia bagi tutorial guna berus. Apa lagi berus memang dok ada.. try la tenyeh dengan berus pulak. Sememangnya bukan salah bedak Ronasutra yang tak cantik tapi salah orang yang pakai tak reti. Bedak jenis powder memang tak sesuai sangat guna span.. kena guna berus baru hasilnya malatop kebabom. Baru nampak sekata & cantik.

Antara berus yang ramai kata elok.tapi aku tak guna jenis ni la.Nanti baru nak pi cari

Bila dah tahu rahsia kecantikkan yang tersembunyi ni.. Niat nak campak dalam arkib bedak ronasutra tak jadi la pulak. Tapi tu la.. guna berus ni ambil masa sikit dari pakai bedak guna span tapi apa nak heran aku kalau bersiap memang ambil masa lama pun even guna bedak myami jer pun. aku punya bersiap konon2 hasilnya macam retis.. walhal macam hantu kak limah je pun. hahahaha. Aip.. nak dapat effect macam muka hantu kak limah pun bukan senang yer.. pendek kata nak nampak cantik pun tak mudah, nak nampak buruk pun bukan senang sangat. hahahaha

Apapun.. ini sekadar perkongsian sebab ada jugak yang tak reti guna bedak ronasutra terus buang. Jadi kalau yang tak tahu hope entri ni dapat membantu. Guna berus untuk menyapu bedak Ronasutra ke muka ada yer.. Insya Allah.. Tak jadi panda. bertompok2.

P/S : Pengedar bedak ronasutra pleas suggest pada pengguna yang baru cuba bedak ni supaya guna berus yer.. Kalau tak bagitau kami pun tak tau. Span sememangnya tak berapa effective sangat.

**Aku survey harga bedak ni kebanyakkan RM40++ tapi aku beli dengan sorang akak ni RM40 jer include postage. hari ni buat payment esok tu dah sampai tapi makesure buat payment hari bekerja la. Kalau sabtu ahad posmen cuti... Kalau nak order dengan dia pun boleh... Whatsapp jer 0193769190

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

MAYAT GHAIB JADI KELIBAT MENYERAMKAN

19.12.14 Suria Lekatlekit 12 Comments

Betul la kata orang seorang lelaki di uji ketika dia tak punya apa apa.. Nak lihat kesetiaan seorang isteri & kasih sayang seorang anak pada ayah tu boleh nampak ketika seorang lelaki tu hilang segala galanya. Berubah atau tak kasih mereka.. Itu yang membuktikan sayang mereka dari sudut apa. Material atau ia memang lahir dari dalam hati.

Macam tu jugak kisah ni.. Kisah sebuah keluarga kaya yang tetiba terpaksa hidup susah setelah si suami juga merangkap seorang Ayah yang jatuh bankrup. Terpaksa la berpindah ke rumah yang jauh dari orang sebab mungkin sewanya lebih murah & rumahnya agak selesa. Tapi si isteri & anak2 pulak macam memberontak.. tak sanggup hidup susah. Yang si anak tak sanggup tinggal di tempat jauh dari bandar. Tak boleh terima kenyataan kehidupan mereka tak seperti dulu.


Bila si lelaki di uji kesusahan macam tu.. si bini mula minta cerai & nak ambil semua anak anak dia. Yang si suami yang di timpa masalah.. bagai jatuh di timpa tangga la. Dah la jatuh bankrup.. bini minta cerai & nak pisahkan dari anak anak. akal semakin jadi tak waras bila fikir dia akan hidup sorang diri mula la syaitan menghasut. Dari di tinggalkan baik semua pun mati. Maka di bunuh sorang demi sorang..  Dan akhirnya dia pun terbunuh akibat di bunuh isteri yang cedera parah di tikam sebelum mati. Maka matilah kesemuanya mereka.

Itulah sinopsis filem Kelibat. Filem ni bagi aku sepatutnya dah best tapi jadi tak best sebabnya terlampau simple & cerita tergantung. Dalam cerita ni selepas semuanya dibunuh & terbunuh.. kononnya masing2 tak tahu diri masing2 dah mati.. Masa tu kita pun tak jangka depa sebenarnya dah mati sebab babak bunuh & mati tu depa hold sekejab part tu terus tunjuk lepas isteri minta cerai, anak- anak memberontak.. bangun pagi tu semua jadi baik & bahagia. Kat situ kita akan jadi pelik so kita akan tengok jugak nak tau apa cerita. Masa tu la muncul kelibat2 yang menyeramkan menganggu mereka..  Yang sebenarnya kelibat tu adalah kelibat dari roh mereka sendiri yang dah mati. Itu apa yang aku paham la. sebab cerita ni tak jelas sangat & babak2 seram tu terlalu sekejab. Dekat ending cerita ni baru kita tahu sebenarnya malam si isteri minta cerai.. si suami jadi tak waras bunuh semua ahli keluarganya sebelum dia terbunuh. Ending cerita ni.. tetiba owner kemas rumah tu sebab ada penyewa lain nak masuk.. &  mayat mayat mereka tu ghaib macam tu je.. Masa penyewa baru sampai & depa bergambar depan rumah tu muncul kelibat satu keluarga ni lepas tu habis.

Sumber google

Apapun filem ni tak cukup mantap la. Cuma babak2 terkejut tu boleh la tahan. Untuk filem ni rasanya MiG belum berjaya & masih gagal. Rasa macam filem asal siap je. Yang paling tak tahan pelakon tiang letrik yang jadi heroin drama pukul 7 kat tv3 tu berlakon. Rupanya tiang letrik tu berlakon filem dah sebelum drama. Tapi tak pelik tu memang dah identiti MiG.. bakat nombor 10 yang penting muka cantik & hensem. kekekekekekeke. Tapi boring2 boleh la layan. Kalau kata nak beli tiket tengok wayang filem camni, rasanya tak berbaloi kot. Tapi sekarang dah abis tayangan la. Aku tengok dvd je.

12 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

KAWEN WAKTU SEKOLAH NAMPAK SANGAT SUKA BERSOSIAL

18.12.14 Suria Lekatlekit 21 Comments

Tu dia.. Ada kang bawak sepanduk berkampung kat komen blog aku ni. Yelah.. tajuk entri tahap statement minta selipar cium muka ni.. Seperti biasa, sabar tu sangat penting. Jadi sabar.. Teruskan membaca tanpa menoleh kiri & kanan..

Aku terbaca pasal kisah remaja lelaki umur 15 tahun kawen dengan remaja perempuan 17 tahun. Kedua dua ni masih sekolah tapi yang laki katanya tahun depan tak mau sekolah dah. Nak kerja sara bini dia... Hurmm. tang tu jadi tak berapa bagus jugak bila kawen terlampau muda & belum habis sekolah. Maybe dia tak berbakat dalam pelajaran kot. so dia pilih  untuk bekerja selain alasan sebab dia dah kawen. So,kita cuba ambil yang positif je la yer

Sumber : Blog Sensasi

Kawen muda.. Tak salah. Sapa kata salah tapi kalau terlalu muda cuma tak sesuai. Macam pasangan adik adik ku ni. Satu sebab masih sekolah.. kedua sebab umur macam tu zaman sekarang tahap kematangan tak sampai level satu lagi pun. Dan benda yang tak relevan nak compare, orang dulu2 ok je kawen dalam umur camni. Dulu2 lain.. Kehidupan depa tak terdedah dengan banyak anasir2 jahat & nakal. Cara hidup dulu dengan sekarang jauh beza. Dulu umur macam tu dah pandai berdikari, belajar kemahiran hidup & urus rumahtangga.. Budak2 sekarang, kadang spender pun mak cuci lagi, jangan di suruh la buat kerja rumah. Seriously aku kalau kena kawen dalam usia depa maybe meraung 7 hari 7 malam. Gila.. time tu dok syok lepak2 dengan kawan kawan.. makan nasi lemak kat kantin. Nak kena kawen... mau protes 5 tahun. hahahahaha

Umur2 macam tu kebanyakkan keputusan lebih kepada emosi bukan akal.. Nak2 lagi yang pilih nak kawen. Kalau akal dia akan fikir panjang, rasanya dia tak pilih untuk kawen dulu kot.. Kawen bukan sekadar nak lalui malam pertama.. Bukan sekadar nak halalkan hubungan.. Bukan sekadar boleh dating mak bapak tak marah malah tanggungjawab lebih besar dari apa yang tergambar. Tengok pasangan pengantin budak 12 tahun dulu.. even asben dia lebih berusia (tapi belasan tahun jugak) tapi tak sampai kemana pun perkahwinan depa. Sebab masing2 tak boleh nak control emosi.. Bila kehendak & tuntutan perasaan tu masih muda & mentah.. depa tetap masih ada rasa untuk bersosial macam budak2 seusia depa. Susah untuk depa ubah kehendak perasaan untuk jadi seorang isteri @ suami yang bersedia dengan kehidupan rumahtangga.

Bukan aku tuduh budak2 ni jahat @ nakal.. tapi kalau yang kawen muda macam ni kebanyakkan yang jenis suka bersosial. Bersosial yang aku maksudkan.. depa ni belajaq tu sikit sangat tapi lebih kepada terlibat dalam aktiviti sosial yang tak berapa sihat, macam bercinta, melepak, dating bagai.. tak banyak sikit pun mesti ada camtu. Tapi aku bukan tuduh depa ni camtu yer.. aku cakap kebanyakkan. Sebab yang pengantin budak 12 tahun dulu tu, memang agak suka bersosial cara tak sihat. Kalau yang skema cermin mata bulat, butang baju sampai abis, peluk buku 12 jam sehari ni.. Memang takde perasaan nak kawen time2 umur camtu, ye dak?? Jangankan kawen, boipren gepren pun depa tak terniat nak ada..  Itu realiti yang susah kita nak nafikan. Kenyataan yang agak pedas tapi memang berlaku.

Bila budak2 macam ni pilih untuk berumahtangga di usia mentah, perjalanan perkahwinan mereka agak berisiko. Ye betul, kahwinkan mereka boleh elak dari mereka terjebak dalam maksiat tapi bukan pilihan yang terbaik la dalam usia mereka tu. Tapi bila cakap soal jodoh.. Bukan kuasa kita dah. Semua tu urusan Allah.. cuma jadi renungan pada adik adik ku.. Kawen bukan untuk seronok satu malam saja tapi untuk berkongsi kehidupan kalau boleh sepanjang hayat bersama pasangan. Perlu persediaan dari segi mental,fizikal jugak spiritual. Pikiaq baik baik na.. tak mau nanti title J & D tu dapat dalam usia yang sangat muda. Rugi kat situ nanti.. Apapun kita doakan pasangan adik adik ku ini berjaya harungi suka duka dalam rumahtangga mereka. Kekal hingga akhir hayat, Insya Allah. Apapun semoga tak jadi ikutan sangat la pada budak2 sekolah yang lain.. kang haru pulak mak bapak depa. Baru tingkatan 3 semua pakat dok suruh mak bapak depa minang anak dara orang.

P/S : Aku masa sekolah kategori noty jugak tapi aku jenis bergaul dengan semua dari golongan skema, gud gud, noty & yang agak over nakal.. Jadi aku tahu la jugak kalau jenis skema & gud gud ni.. lebih fokus belajar even yang tak pandai sangat pun depa tetap la sentiasa siap kerja sekolah.. berbanding yang noty even agak pandai tapi tang bersosial tu tetap ada.

P/S : pendapat ni tak merujuk kepada mereka yang berkahwin semasa masih belajar di peringkat universiti yer.. Di universiti tu tahap kebijaksanaan depa dah up level, ramai yang berjaya dalam pelajaran & rumahtangga even berkahwin semasa masih belajar di universiti.

21 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

ROH MAYAT YANG TAK RELA JASADNYA DI JADIKAN BAHAN PENGAJIAN

17.12.14 Suria Lekatlekit 11 Comments

Kita biasa dengar atau sedia tahu ada mayat yang di dermakan @ di jual dengan tujuan untuk di jadikan bahan pengajian di universiti. Aku pun tak tahu sangat la.. Aku belajar sampai U-turn katanya.. Jadi tak sempat sampai Universiti. Mungkin pelajar2 bidang perubatan ni lebih tahu tentang tu. Yang pasti mayat2 yang di dermakan untuk tujuan pengajian ni takde yang dari kalangan orang islam. Tapi dengan syarat harus di persetujui dengan si empunya badan sebelum jadi mayat. Makna kata dia dah wasiat mayat dia untuk di jadikan bahan pengajian. Tapi macam mana pulak mayat yang tak rela atau tak izinkan jasad dia di jadikan bahan pengajian tapi di ambil secara paksa setelah dia mati?? apa yang berlaku??

Sumber google sekadar hiasan

Yang ni yang aku nak share satu story seram.. Kisah roh yang marah bila jasad dia di ambil & di jadikan bahan untuk pengajian di sebuah universiti tanpa kerelaan dia. Alkisahnya pasal seorang pelajar perubatan bernama Mai.. yang di ganggu dengan kejadian2 seram & misteri selepas membuat eksperimen keatas satu mayat semasa sesi kuliah di universiti dia belajar.  Dia di hantui oleh hantu seorang wanita yang selalu muncul di depan dia dalam keadaan yang menakutkan tapi seolah olah meminta tolong. Akibat dari kejadian tu.. Mai susah untuk menumpukan pelajaran semasa di kuliah & sering ketakutan buat pensyarahnya terpaksa membantu dia dalam mengatasi ketakutannya berdepan dengan mayat ketika sesi pembelajaran. Sehinggalah terbongkar hantu yang menganggu dia selama ini adalah salah satu jasad yang bakal di jadikan bahan pengajian tapi tanpa kerelaan tuan empunya jasad tu.

Di pendekkan cerita kematian hantu tu sebenarnya berkaitan dengan pensyarah Mai.. Pensyarah Mai yang membunuh gadis yang jadi hantu tu untuk tujuan mengambil jasad dia dan di jadikan bahan untuk pengajian. Hantu tu sebenarnya salah seorang penuntut universiti kat situ dulu. Bila terbongkar rahsia tu.. Mai pun cuba di bunuh, tapi malangnya yang terbunuh adalah pensyarah yang jahat tu. Akibat kejadian yang berlaku Mai mengalami tekanan perasaan & di tempatkan di rumah sakit jiwa.

Sumber google

Tu la review secara ringkas filem cadaver, Filem seram thailand yang tak silap di tayangkan pada 2006 kot @ 2007 camtu la. Tak berapa sure. Filem ni banyak babak2 suspend tapi tak banyak sangat babak yang hantu muncul. Kira kalau jantung tak berapa sihat, tak di galakkan tengok sebab dia banyak jugak part terkejut2. Filem ni memang perjalanan cerita dia kita tak dapat teka apa sebenarnya berlaku cuma bagi aku cerita dia slow sikit. Kena tunggu sampai ending. Jadi takde la bosan sangat tengok sebab kita nak tahu apa sebenarnya yang buat hantu2 tu kacau dia. Tahap seram cerita ni.. Senang cakap kalau penakut, dah cukup seram. Kalau macam aku.. Aku dah hilang deria seram jadi susah nak rasa seram. Kesimpulannya boleh layan cerita ni. Not Bad.

P/S : Cerita lama tapi aku baru tengok.. kira cerita baru jugak bagi aku.

11 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

HOBI SERAM

16.12.14 Suria Lekatlekit 9 Comments

Amboi hobi apa yang seram sangat katanya.. Hobi memburu hantu macam geng seekers ka? Ke hobi mengangkung panggil hantu? Atau hobi jadi hantu? Ke hobi kerat2 mayat? ataupun kerja kat rumah hantu.. erkk.. tu bukan hobi tu kerja. Apa yang seram sangat hobi kau pontilekit Ooi.. tu dia tetiba tukar nama jadi pontilekit. hahahahaha

Sumber Google

Tahun 2014 tahun yang banyak koleksi seram aku kumpul. Yelah.. tahun ni je baru kumpul dvd seram. Tahun2 yang lepas aktiviti tengok cerita seram ni ter stop sebab bagi ruang untuk urusan rumahtangga. Sebelum ni anak kecik sangat.. Sekarang pun tak besar lagi tapi besar la sikit & dan boleh la aku tengok cerita seram. Kalau dulu tengok kat pawagam.. sekarang belum boleh pergi pawagam jadi kita buat hobi kumpul koleksi dvd seram kat rumah je la.

Semua ni Dvd yang aku beli tahun 2014 even bukan semua filem yang keluar tahun 2014. Sebab aku rasa hobi ni mampu beri kepuasan & keseronokkan.. Bila tengok dvd semua bergenre seram ni.. Fuh! kepuasan yang tak boleh nak cerita katanya. Semakin hari semakin bersemangat nak kumpul lebih banyak even bukan semua filem seram yang aku beli tu betul2 seram & best tapi takpe.. Bila rasa seronok buat sesuatu tu tak rasa rugi pun beli. Semua kebanyakkan aku beli kat Selayang Mall sebab kat situ je murah & kualiti gambar dia cantik. Yelah.. ada sticker original & perakuan B. Kalau singgah selayang Mall rasa macam bersalah pulak kalau tak beli dvd seram hahahaha

Tak sabar nak tunggu jadi banyak ni. Sisa2 2014, Insya Allah akan di tambah lagi koleksi. hahaha

Biarpun hobi aku ni hobi seram tapi tak menyeramkan sangat pun. Hobi tengok & kumpul dvd seram je. Kalau sapa2 ada koleksi dvd seram nak bagi kat aku pun boleh.. Nak2 lagi filem yang takde jual kat Malaysia ni. hahahahaha

Moral Of the story even pergerakkan kita terbatas tapi tak bermakna kita tak boleh buat apa yang kita suka & enjoy. Cuma kita perlu tahu kemampuan kita untuk melakukan sesuatu & jangan compare dengan hidup orang lain, sebab kat situ punca kadang2 kita rasa bangga diri atau kita rasa rendah diri. Sebab kemampuan setiap orang berbeza tapi keseronokkan melakukan perkara yang kita suka, sama je. So, pada surirumahtangga sekalian.. Kita juga boleh berhobi cuma pilihlah hobi yang ikut kemampuan kita. Bukan kemampuan dari wang ringgit je tapi kemampuan masa & tenaga untuk melakukannya. Yang paling penting restu suami & kita enjoy.

P/S : Entri ni untuk kawan aku, jijah yang suka stress, suka rasa kekurangan & suka compare.. Apa kata hang cari hobi baru tak stress. hahahaha (#prayforjijah #weloveyoujijah) Kawan yang paling complicated & paling menghiburkan dengan perangai dia yang kelam kabut.

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

SALESGIRL PASARAYA HARI HARI BERUNIFORM SEKOLAH

15.12.14 Suria Lekatlekit 7 Comments

Tu dia.. Save budget ka hapa pasaraya hari hari ni? ke sebab, baju sekolah depa juai tak laku maka di jadikan sebagai uniform untuk pekerja depa.. Amboi Cik Lekit melahar tak ingat nampak?? Main serkap jarang ja tuduh baju sekolah depa juai tak laku.. Apa cerita sebenarnya ni??

Sumber google

Kisahnya semalam ke selayang. Biasa la.. singgah katanya memburu dvd seram kat selayang Mall tu. Sempat la lalu depan pasaraya hari2 yang berdepan dengan selayang Mall tu... tetiba asben cakap, tengok tu salesgirl dia pakai baju sekolah. Aku pun tengok la.. Ye lah.. depa pakai baju sekolah. Alahai.. sweetnya promosi kembali ke sekolah. Rasa macam best pulak tengok depa pakai baju sekolah.

Sumber Google
Almaklumlah di pertengahan cuti sekolah ni.. Time ni la rakyat promosi pakaian & barang2 kembali ke sekolah. Tak tau la samada aku yang cempeqa tak pernah tengok, sebab baru tahun ni aku nampak salesgirl pakai baju sekolah sebagai uniform sempena mempromosikan pakaian sekolah.

Bagi aku satu strategi yang menarik dari pihak pengurusan Hari hari... Memang attract orang la dengan salesgirl berbaju sekolah. Aku nasib baik la takde anak nak masuk sekolah.. Kalau tak rasa nak masuk jugak usya2 salesgirl berbaju sekolah sesambil membelek baju sekolah untuk anak katanya.. hahahahahha

Tapi... Macam comel la pulak aku tengok bila cik2 salesgirl hari hari ni beruniform sekolah. Rasa macam nak pergi minta kerja kat situ pulak.. yelah.. dah lama tak pakai baju sekolah. Sekali sekala rasa teringin nak pakai baju sekolah even dah kertu.

Kesimpulannya.. Aku rasa promosi depa sangat comel. hahahaha..

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com