DISINI LAHIRNYA SEBUAH MAKSIAT DAN ZINA ?

31.8.14 Suria Lekatlekit 2 Comments

Tu dia tajuk entri terbeliak orang baca. Yang dok tengah minum kopi confirm la tersembur.. Mesti ada yang mula nak mengecam entri ni & ada yang masih sabar clik & baca dulu sebelum menghambur kata kata kesat. Sebelum tu nak ucapkan selamat hari kemerdekaan yang ke 57 buat Malaysia. Bagi yang rasa geli nak meraikan kemerdekaan yang 57 ni... Elok la tukar tema hari kemerdekaan korang kepada di sini lahirnya sebuah kebencian.

Sumber Google

Setiap tahun fenomena memperlekehkan.. menghina atau mengejek tema hari kemerdekaan pasti berlaku di laman2 sosial. Kau letak la apapun temanya pasti ada individu yang cuba menjadikan dia bahan ketawa yang paling sedih bahan hinaan. Apa salah tema? Tema sekadar untuk menyemarakkan semangat kemerdekaan & cintakan negara. Yer betul setiap kali menjelang sambutan hari macam ni akan berlaku banyak masalah sosial tapi bukan salah tema tu. Salahnya kita sendiri kot... Tahun ni biasa la seperti tahun2 lepas tema hari kemerdekaan akan di olah untuk jadi bahan ejek & lawak dengan di kaitkan dengan masalah sosial yang berlaku. Konon dengan tema di sini lahirnya sebuah cinta.. di kaitkan dengan perilaku seks bebas, zina & maksiat dengan alasan sebab disini lahirnya sebuah cinta.

Sedihnya hangpa semua... Dah takde semangat patriotik. Semua ni ketaksuban politik. Tema pun boleh jadi salah. Tak tau la apa yang betul bagi mereka. Cuba satu hari keluar dari perbezaan fahaman politik & nikmati sambutan kemerdekaan sebagai rakyat Malaysia bukan sebagai penyokong parti BN,PKR,DAP,PAS & sebagainya.

Kita boleh berbeza pandangan & fahaman politik tapi jangan jadi manusia yang menghina bumi yang di pijak & langit yang di junjung. Seburuk, sekotor & sejijik manapun Malaysia pada pandangan mata hangpa.. Tapi tak siapa boleh nafikan dalam kehidupan kita.. DISINILAH BERMULA SEBUAH CINTA, Di Malaysia... melainkan la hangpa lahir & besar di luar negara & baru tahun ni balik Malaysia, kan????

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

AMBOI MEDIA HIBURAN BAIK PUNYA PERLI ALYAH & RAMLI MS

30.8.14 Suria Lekatlekit 3 Comments

Aku baca jer isu pasal penyanyi alyah & komposer Ramli Ms yang dah kantoi nikah senyap2. Dari awal kontroversi depa di katakan sudah kawen pun aku macam dah boleh agak.. kalau takde apa2 masakan.. depa taknak bagi kenyataan yang jelas pasal status tu. Nak jawab senang jer.. Kalau betul takde apa2.. just cakap memang takde apa2.. tak pernah kawen & mereka bukan suami isteri.. Yang jadi rumit & berbelit bila orang cuba sorokkan status sebenar je. Tapi masa tu just baca malas nak kupas kupis dalam blog sebab bagi aku kalau depa kawen ke tak kawen ker macam bukan satu isu yang best pulak nak tulis.


Tapi semalam terbaca update kat Fanpage Media Hiburan macam tertarik pulak.. Amboi kemain perli nampak media hiburan. Tu la kan.. nak jadi retis gitu la. Kau kena bagitau semua.. kalau sorok2 camtu siap sedia la kalau kantoi confirm la meletup kebabom. Kalau setakat ucapan baik2 takpe gak.. tapi macam biasa la. Ada yang positif & negatif

Kes media hiburan perli tu macam lawak sikit. Ayat takde la kasar tapi kategori perli jugak la kan.. hahahahahaha


Selamat pengantin baru (tahu)... Takpe la baru tahu ke dah lama tahu at least tahu jugak kan? Tak perlu kot nak kutuk depa lelebih pada peminat & pembenci di luar sana. Sorok kawen jer bukan sorok dadah ke. hapa. Tapi tu la kan.. Islam sendiri suruh war war (hebahkan) kan perkahwinan untuk tidak menimbulkan fitnah. Setiap apa yang Allah suruh tu takde yang sia sia.. buktinya macam apa yang kita boleh tengok sekarang. Bila sesuatu perkahwinan tu di sorok.. bila orang tahu dah jadi satu isu yang tak elok. Macam - macam tanggapan negatif yang muncul. Apapun bersangka baik je la.. mungkin mereka ada alasan sendiri kenapa buat macam tu. Alasan yang mereka tak boleh cerita, kalau cerita jadi mengaibkan pulak.. sapa tahu, kan??

Apapun yang baik kita jadikan pengjaran yang buruk jadikan sempadan.

P/S : Pada Datuk Ramli Ms & Datin Alyah.. buat cool sudah. Nanti lama2 senyap la tu. kekekeke

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

IBADAT DAN KHURAFAT DALAM SOLAT ISTIKHARAH

29.8.14 Suria Lekatlekit 1 Comments

Sejak dua menjak ni asyik cerita mimpi jer sampai la di tegur kak diana kat entri mimpi aku beranak anak lelaki tu. Kata kak diana dia pernah terbaca, larangan kita bercerita tentang mimpi bimbang ada yang mentafsir. Aku pun tak pernah tahu pasal tu so aku pun try la  google. Nak cari info macam kak diana cakap tu.

Sumber gambar google

Ada larangan dalam Islam cerita pasal mimpi ni... (boleh rujuk kat sini larangan cerita pasal mimpi ) Jadi setiap apa yang di larang tu bukan perkara sia sia. Betul jugak la macam kak diana cakap, takut nanti ada yang mentafsir dah macam meramal pulak kan. Dalam Islam hukum meramal mimpi sama jer macam menilik nasib.. khurafat. Jadi kalau kita bercerita dengan orang yang kononnya pandai meramal mimpi ni secara tak langsung macam kita menggalakkan perbuatan khurafat pulak la kan sedangkan tak semua mimpi tu adalah petunjuk dari Allah..


Satu perkara lagi yang memang ramai orang salah faham termasuk la aku pasal mimpi selepas Istikarah bila kita meminta Allah memberi sebarang pentunjuk kepada kemusykilan kita lebih2 lagi soal Jodoh. Memang ramai yang suka buat solat Istikarah untuk minta petunjuk dalam soal jodoh ni.. Kita perlu berhati hati jangan yakin & terlalu percaya petunjuk tu akan datang dalam mimpi nak2 lagi soal jodoh. Istikarah bukan peramal jodoh tau...


 Sumber rujukan & artikel penuh sila baca kat Info Islam

Aku ni bukanlah alim ulamak apatah lagi orang yang bijak pandai dalam ilmu Islam. Masih belajar & apa aku belajar aku share dengan orang lain. Kalau aku salah info mohon betulkan dengan ilmu bukan setakat mempertikaikan tapi tanpa bukti. Aku pun jadi confuse juga.. Kalau aku salah mohon la beri penjelasan yang sahih & aku boleh faham yer...

P/S : Thanks kak diana sebab sudi kongsi pasal larangan cerita pasal mimpi tu. Peace!

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

HAMIL SAMA SETAN

28.8.14 Suria Lekatlekit 4 Comments

 Amboi cerita seram lagi ke malam2 ni? Ke cerita mimpi mengarut lagi. Dok aih... tak cerita dah mimpi2 pelik. Ikut nasihat kak Diana gitu. Yang terlepas tu biar lah kita jadikan pengajaran. Kali ni bukan cerita pasal mimpi seram atau mimpi pelik lagi tapi pasal..... Sila baca yer

Tadi siang sempat merayap sekejab. Singgah satu kedai serbaneka kat sg buloh. Tengah dok pilih - pilih clip rambut anak aku tetiba dengar lagu dangdut indonesia ni. Start jer lagu tu lirik dia aku dah rasa lain macam sangat. Nak gelak ada.. pelik pun ada. Dalam hati macam ni pun boleh jadi cerita dalam lagu ke? Apa ke pelik sangat lagu dangdut indonesia ni??

Ni la rupa penyanyi lagu dangdut tu.. imej pun tak berapa senonoh sangat kan? hahaha. Sumber gambar google

Mesti semua nak tau lagu apa kan?? Lirik dia macam mana?? Tadi sempat aku google dari lirik yang aku ingat jadi aku dapat la tajuk lagu dengan lirik penuh lagu tu. Penyanyi dia pun kalau aku sebut majoriti orang tak kenal.. Mungkin kat indonesia depa ni di kenali. Ni maybe kategori penyanyi cerok2 ja kot. Lagu pun pelik2...

Tajuk lagu tu HAMIL SAMA SETAN. Lirik lagu dia kalau korang baca tak rasa pelik atau lawak tak tau la tapi aku dengar lagu tu memang pelik & lawak.

Sumber kat SINI

confuse mengandung anak sapa pun jadi lagu.. ni hamil luar nikah ke dalam nikah pun tak tau la kan?? hahahahahaha. Aduhai.. sapa la compose lagu pelik ni kan?? Gamaknya ada tak orang nyanyi lagu ni kat karaoke???

Ni video lagu dia kalau korang nak dengar

Hope retis Malaysia @ composer Malaysia jangan la buat lagu pelik2 camni. Dengar tak senonoh pun ada jugak.

P/S : Kalau korang dah biasa dengar lagu ni maybe korang tak rasa pelik tapi bagi aku yang baru first time dengar memang pelik. Asben aku pun kata pelik Tapi kami gelak2 je lepas keluar dari kedai tu. hahahaha

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

SEMINGGU 3 KALI BERSALIN ANAK LELAKI

27.8.14 Suria Lekatlekit 7 Comments

Kisah apa pulak ni? Kisah seram ke? kisah pelik ke? kisah dogeng? Dalam seminggu 3 kali bersalin anak lelaki.. kau hado? Bukan kembar & bukan jugak dalam hari yang sama. Tapi berbeza hari dalam minggu yang sama. naik pening aku fikir kejadian ni tau.. Pening bukan pasal bersalin 3 kali anak lelaki dalam 1 minggu yang sama tapi... Meh baca dulu.

Alkisahnya selepas aku mimpi pelik pasal Saka sikat rambut dalam minggu tu jer aku sentiasa mimpi yang pelik2. Aku tak berani nak kaitkan dengan perkara mistik ke hapa.. Kang asyik fikir benda ghaib2 ni terkhurafat pulak. So aku fikirkan cuma mimpi tapi tu la kenapa mimpi tu pelik2 sangat. Aku ada jugak baca tafsiran mimpi berkenaan kalau mimpi beranak & baby ni.. ada yang positif & ada yang negatif tak berani aku nak percaya takut jatuh syirik.


Mimpi pelik aku dalam minggu tu adalah memula aku mimpi dapat anak lelaki dalam keadaan aku sebenarnya tak sedia lagi nak tambah anak tapi dah dapat aku terima jugak. Dalam mimpi tu anak aku tak nak terus BF terpaksa aku kena pam susu. Masa aku pam susu memang banyak. Mimpi kedua aku beranak lagi anak lelaki... Pun dalam mimpi tu aku tak ready untuk ada anak lagi. Kesian kat lala kononnya masih perlu banyak perhatian tapi tetap la aku terima . Mimpi ketika aku mimpi siap rasa sakit bersalin tu. Pun anak lelaki jugak.. kisah mimpi tu aku tak berapa ingat dah sebab aku simpan lama sangat baru cerita. Tapi dalam minggu tu pada tidur malam yang tak sama hari & tarikh 3 kali aku mimpi beranak anak lelaki.

Agak ganggu fikiran aku jugak la dengan mimpi2 tu sebab aku terfikir kenapa aku mimpi kisah yang seakan akan sama sampai 3 kali dalam minggu yang sama? Tapi setakat ni aku tak rasa apa2 pelik berlaku kat diri aku. Mungkin aku selalu tidur lepas tengok cerita rancangan The Unbelieveable kat NTV7 kot sebab tu suka mimpi mengarut. Tapi nak tanya pendapat semua yang baca entri ni.. kalau korang rasa pelik tak mimpi aku??

P/s : Nak kata mengidam anak lelaki sangat tu takde la pulak even nak jugak ada anak lelaki untuk akan datang.

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

MISTERINYA SEORANG BLOGGER

26.8.14 Suria Lekatlekit 7 Comments

Kisah seram lagi ke ni? Amboi asal ada perkataan misteri je mesti kisah seram.. Yang seram tu memang misteri2 je ke?? Selalunya macam tu la kan.. sesuatu yang seram ni sangat misteri sebab sulit untuk kita ketahui dari mana asal usul & siapa dia yang sebenar. Tapi kisah misterinya seorang blogger ni kalau korang nak tahu apa kes & kesahnya.. sila la baca yer..

Gambar sekadar hiasan.Sumber google

Semalam aku ada join satu topik perbincangan kat kelab blogger (satu group yang admin dia Ben Ashaari). Tu la salah satu kelebihan kita join group2 yang aktif ber isu sebab boleh jadi sumber inspirasi untuk update blog jugak. Aku pulak memang suka sangat la join kalau berkaitan isu2 semasa ni tak kira la berkisahkan dunia blog ke hapa. Janji bukan isu kekanak sekolah yang baru kenal cinta monyet sangat. hahahaha

Isunya blogger yang sorokkan identiti, wayar atau tak wajar. Macam biasa bila ramai bagi pendapat ada yang kata ok, ada yang kata sebaliknya. Aku tertarik jugak sebab aku pun dah semakin nak jadi blogger yang misteri ni. Kalau dulu aku memang tak hide sangat la identiti terutama wajah aku ni.. Tapi kalau kengkawan yang dah lama ikuti blog aku akan semakin perasaan aku semakin tak tunjuk lagi gambar2 aku atau tak banyak cerita pasal kehidupan aku dah. Ada yang pertikai.. Perlu ke buat macam tu sedangkan bila kita berkawan kita nak jugak kenal siapa kawan kita. Wujud atau tak orang yang kita kawan tu?

Ni pendapat peribadi aku la yer.. Kadang2 bukan tak nak tapi tak boleh. Dunia maya ni memang akan wujud insan - insan misteri tapi tak semuanya negatif & tak semuanya positif. Apa saja kita pilih untuk menonjol atau menyembunyikan diri.. ia bergantung pada niat & perbuatan kita. Kalau betul.. maka jadi betul. Kalau salah, tetap salah. Yer ada orang sorokkan identiti sebab ada niat jahat dia nak buat tu tak nafikan. Aku tak boleh cakap bagi pihak orang lain kenapa dia nak memisterikan diri tapi aku hanya boleh cakap bagi pihak aku kenapa aku semakin privacy kan diri aku. Yup.. sebab status & sebab suami jugak. Aku perlu utamakan orang yang sepatutnya aku utamakan. Jangan kata aku anti sosial.. sebab sebelum berkahwin aku bergaul macam orang lain jugak. Aku pun ada join aktiviti dengan kawan2 alam maya kat luar sana. Aku tak misteri.. aku boleh tunjuk diri aku tapi bila dah kawen.. first & last aku berpeluang join aktiviti blogger ni cuma masa menang ticket wayang dari nuffnang je.

Terus terang aku semakin tak selesa untuk jadi seorang yang di kenali. Tak suka jadi perhatian & aku nak keluar tanpa ada yang memerhati aku dari jauh tak bermakna aku ada niat jahat. Sebab semakin dewasa aku semakin sukakan privacy mungkin sebab terbiasa hidup sebagai seorang isteri yang ada guidelines pada setiap pergerakkan & perbuatan. Tapi aku tetap masih ada cita2 tinggi dalam berblog yang nak blog & penulisan aku di kenali ramai. Mungkin nak capai tu susah la sikit berbanding blogger yang aktif join aktiviti luar dengan blogger2 lain tapi tak mustahil pun. Yang penting selagi ada usaha, peluang tetap ada.

Apapun even ada yang baru kenal dengan blog aku ni tak pernah tengok gambar aku.. Jangan risau kadang2 ada benda aku terpaksa gunakan muka aku, aku guna jugak. Tapi sipi2 jer la. Tu membuktikan aku wujud seperti mana yang korang tahu aku seorang perempuan, isteri & ibu jugak seorang blogger. Takde la misteri sangat sebab kewujudan aku masih jelas biar ada sesetengah tu agak samar samar sebab aku susah nak upload pic muka aku jer. Muka tak comel.. sorok pun takpe ye dak?? hahahahaha

P/S : Kat FB aku pun bersepah kawan2 sekolah.. kawan2 lama & cikgu2 sekolah yang aku kenal sebelum aku kenal internet lagi so tak payah takut aku bukan penyamar. aku adalah aku yang orang kenal aku kat alam maya atau realiti. Cuma mungkin dalam dunia blog aku sekarang agak memisterikan diri.. tapi dulu aku suka jugak share gambar2 aku kat blog. hahaha
 Dalam hidup.. adakala pilihan yang kita ada tak sama tapi tak bermakna tak bahagia. Bahagia bukan kita perlu buat apa yang orang lain buat tapi kita rasa bahagia dengan apa yang kita buat sebab bahagia mungkin tak sama cara tapi tetap sama rasa. Pada blogger yang macam aku bukan tak nak beraktiviti dengan blogger lain kat luar tapi keterbatasan pergerakkan buat kita tak boleh join tu jangan down sebab aku pun tak down pasal semua tu. Aku menikmati apa yang aku boleh buat, so aku tetap happy.Happy tu kita yang bentuk bukan dia datang secara semulajadi. Jangan psyko diri anda macam kekurangan sangat bila anda tak dapat apa orang lain dapat sebab tu la punca terbentuknya kesedihan dalam diri.  Peace!
** Tunggu nanti aku nak review satu benda ni beserta dengan muka aku sekali terlibat. hahaha**

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

CARA NAK ELAK BACA STATUS KAWAN YANG KITA TAK SUKA KAT FACEBOOK

26.8.14 Suria Lekatlekit 7 Comments

Kadang2 bukan benci cuma rasa Annoying je dengan sesetengah kawan kat friendlist kita kat FB. Bukan la nak putus kawan tapi rasa kalau kita dok baca status dia hari2.. mungkin boleh berlaku @ terjadinya putus kawan jugak. Nak unfriend atau block tu memang nampak sangat nak putus kawan. Pening sangat... tak tau dah ni nak buat lagu mana.. Serba salah. Nak tegoq satgi terasa.. tak tegoq kita yang macam sakit jiwa dok baca post2 dia.


Jangan risau.. setiap button yang tercipta kat Facebook ni ada fungsinya. Cuma kadang2 kita takde info & kita tak tau fungsi yang ada pasa setiap button tu buat kita hidup dalam dilema pulak. Di luah mati mak, di telan mati bapak. Jadi luah pun tak payah... telan pun jangan. Kalau kita berdepan dengan kawan yang kalau kat luar ok jer dia.. tak la meroyan sangat macam kat FB kita cuma perlu unfollow jer dia kat FB.

Masih ada yang tak tahu fungsi button unfollow ni sebab tu aku buat entri. Yang dah tau tak payah la nak mencebik sangat yer... Kecil bagi kita tak semestinya remeh jugak bagi orang yang tak tau. Jadi info yang kecil ni kadang2 boleh bantu ramai orang.

Tutorial bergambar ni aku buat khas bagi mereka yang tak tahu macam mana nak unfollow friends kat FB. Ikhlas dari hati katanya... kekekeke

Button unfollow fungsi dia bila kita tak nak tengok apa2 update dari kawan dalam friendlist FB kita tu tapi jangan risau kalau kita unfollow takde sapa akan tau selagi kita tak bagitau & kita masih kekal dalam friendlist kawan kita tu.. so dia pun tak syak apa2 la sebab selagi dia follow & friend dengan kita dia still boleh nampak update kita. Unfollow ni cuma kita tak ikuti lagi la apa2 update atau perkembangan dia kat FB jadi selamat la mata kita dari lihat cerita2 yang merimaskan, menjengkelkan atau memualkan.. maka terselamat jugak jari kita dari taip komen2 yang mungkin menyebabkan terjadinya pergaduhan atau perbalahan.

Bila kita tak mampu control kata2.. maka control lah apa yang kita lihat sebab banyak dari kita ni akan berkata kata tentang apa yang kita lihat & rasa,kan?? So selamat mencuba.. moga jiwa anda tak sakit lagi dengan post2 merepek kengkawan anda kat FB. Peace!

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

CARA MENGESAN PRODUK HARUM MALAM ORIGINAL ATAU TIRUAN

25.8.14 Suria Lekatlekit 7 Comments

Rasanya ramai yang dah terbaca pasal kontroversi isu produk harum malam yang di katakan tidak selamat di ambil sebab ada kandungan racun. Itu apa yang aku pernah terbaca tapi aku tak berani pun tak sebarkan sebab takde bukti pengesahan. Tapi bila dah ada bukti macam ni baru aku berani share dengan semua orang. Jadi pada pengguna harum malam korang wajib baca entri ni..


Yer betul ada Produk harum malam tidak ada jaminan selamat di ambil oleh pengguna sekiranya produk tu adalah produk tiruan. Memang dah ada produk harum malam tiruan sekarang ni jadi pada pengguna produk harum malam sebelum membeli jom kita check dulu samada produk tu tiruan atau tulen. Nak kenalpasti produk harum malam yang original meh tengok aku nak tunjuk..



Secara kasar untuk periksa produk harum malam yang original atau tiruan boleh refer gambar di atas.

pertama sekali sila tengok tanda hologram kat botol.. serongkan sikit & akan nampak tulisan 'LS'' . contoh macam dalam gambar ni



langkah kedua, boleh periksa hologram tu melalui sentuhan sebab dia punya tulisan tu agak timbul & boleh rasa dengan jari.. Kalau yang rasa rata & licin dengan kertas tu mungkin palsu. Kalau rasa timbul & kasar tu Insya Allah original.. boleh tengok contoh bergambar di bawah ni



Cara ketiga kalau korang ada wechat korang boleh scan guna QR wechat jer kat sticker kod yang hitam putih bawah sticker hologram tu.. Lepas scan akan keluar info produk. Kat situ korang boleh detect samada palsu atau tulen. Lagi senang kan?? Tapi kena ingat scan melalui QR wechat ni tak boleh lebih dari 5 kali.. kalau lebih dari 5 kali korang scan code tu dia akan keluar contact number Legacy secret (Pengeluar produk harum malam) untuk korang call & merujuk dengan mereka.




Ataupun korang boleh tengok video rujukan ni kat youtube untuk korang faham & tahu bagaimana nak kenalpasti produk harum malam yang original atau palsu.


Produk harum malam keluaran syarikat Legacy secret adalah salah satu produk yang agak popular sekarang ni sebab keberkesanan dia dari segi kesihatan dalaman wanita. Fungsi dia bukan setakat untuk memperbaiki alat sulit wanita yang dah berkahwin & beranak.. Ia juga berfungsi mengharumkan tubuh bagi mereka yang ada masalah bau badan. Jugak membantu gadis2 atau wanita yang mempunyai masalah haid tak teratur. Banyak lagi kebaikkan harum malam ni..


Produk yang bagus ni kadang2 memang ramai yang cuba ambil kesempatan. Produk harum malam ni bukan saja mempunyai banyak kebaikkan.. tapi harga dia pun harga yang semua mampu milik. Bagi yang belum tahu khasiat harum malam ni meh den intro sikit

Meningkatkan keinginan serta mempercepatkan ransangan seksual -bertenaga dan mengatasi masalah vagina kering

• Membantu mengetatkan dan menganjalkan vagina

• Membantu membunuh bacteria dalam saluran kencing serta mengatasi masalah kerap kencing

• Meningkatkan system tahan tubuh serta menstabilkan hormon

• Mengurangkan tekanan dan tension

• Membantu menganjalkan kulit serta tubuh badan dan mengurangkan kedutan


kalau korang berminat nak tau lebih detail pasal produk ni korang boleh tengok kat  page ni :

www.facebook.com/masalahwanita
www.harummalam.com
www.legacysecret.com
www.facebook.com/WanitaPerfect
www.facebook.com/HarumMalamHQ
• https://www.facebook.com/LegacySecretTrading

Pastikan ori baru beli.. Kalau yang jual online tu lagi kena hati2.. sebab berurusan secara online ni kita dapat barang baru boleh check samada ori atau tak jadi di nasihatkan belilah pada pengedar2 sah harum malam seperti kat page2 di atas tu. So, ada jaminan kurang risiko terbeli produk tiruan.

7 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

PERKARA YANG TAK PATUT CAKAP BILA JUMPA SEMULA KAWAN LAMA

23.8.14 Suria Lekatlekit 4 Comments

Era laman sosial sekarang ni memang memudahkan urusan jejak kasih, jejak kekasih & segala macam jejak la. Dari aku sendiri pun laman sosial memang banyak menemukan aku dengan kawan2 lama yang ada berpuluh tahun tak pernah jumpa apatah lagi dengar khabar, nak2 lagi kawan sekolah tak kira sekolah rendah atau sekolah menengah. Pertemuan paling aku tak sangka adalah dengan cikgu kelas aku masa darjah dua, cikgu Fauzilah. Sampai sekarang cikgu fauzilah masih sama macam aku pernah kenal. Cikgu yang cukup penyayang & sentiasa buat anak murid rasa nak bermanja dengan dia.

Berbalik pada isu yang di bangkitkan.. Isu soalan atau kenyataan yang tak patut kita cakap bila bertemu semula dengan kawan lama nak2 lagi yang dah makan puluh tahun tak pernah jumpa sebab mungkin sekarang depa dah jadi orang yang berbeza jadi kena hati hati dengan percakapan atau persoalan kita nak tanya.

1. Bila jumpa kawan lama jangan sesekali cakap tentang fizikal kalau benda tu tak kearah pujian sangat. Tak perlu puji palsu cukup jangan sentuh bab tu lagi. Contoh kita tengok dia dah gemuk.. Ambil masa berbual isu lain dulu macam tanya khabar bagai dulu untuk kenali perangai kawan kita samada dia masih macam dulu atau dah berubah sebelum kita ajukan soalan yang sensitif tentang bentuk fizikal

2. Tak perlu baru je jumpa balik tak sampai sejam nak cerita semua kebahagian.. kekayaan atau kejayaan kita miliki. Kadang2 ada jenis kawan camtu. Tak menyempat nak menunjuk ni sampai orang tak tanya pun dia sendiri cerita. Akan buat orang rasa tak berapa nak rapatkan hubungan dengan kita dah kalau dah perangai macam tu. Rasa bangga diri yang melampau2 sesungguhnya tak ramai orang suka. kekekeke

3. Tak payah soal siasat rumahtangga orang sangat. Ni baru je jumpa balik.. sembang baru 5 minit dah tanya laki kau keja apa.. kau pakai kereta apa.. duduk rumah berapa tingkat. Tak semua orang selesa nak cerita hal peribadi macam tu even di suatu ketika puluhan tahun yang lalu kita pernah rapat dengan dia. Masing2 dah terpisah lama.. mungkin ada kejanggalan untuk berkongsi cerita peribadi bila jumpa balik.

4. Soalan biasa yang kadang2 jadi sensitif kadang2 tak bergantung pada individu.. iatu status perkahwinan. Seeloknya jangan jumpa terus tanya. Tukarkan soalan dah kawen ke belum tu dengan soalan.. sekarang buat apa? Kadang2 dari soalan tu kita boleh dapat jawapan status dia. contoh.. aku sekarang surirumah jer.. jaga anak. laki tak bagi kerja. Kan?? tak perlu tanya kita dah tau status dia. Atau yang single akan menjawab.. kerja pejabat gomen jer.. tak kerja pun nak buat apa. Laki takde.. anak apatah lagi. Pun kita boleh detect jugak status dia.

5. Jangan terus ungkit kisah lama yang menyakitkan hati kawan kita. Mungkin lucu bagi kita.. tapi mengaibkan bagi dia. So, nak mengulit kenangan pun kita kena kenali perwatakkan & perangai kawan kita sekarang. Masa boleh mengubah seseorang jadi tak seperti apa yang pernah kita kenal jadi perlu berhati hati dalam pertemuan semula sebab kita umpama berkenalan semula dengan orang yang kita pernah kenal satu ketika dulu.

Sekadar hiasan sumber dari google

Ni survey takde rujukan dari mana2.. aku tulis sendiri berdasarkan apa yang aku rasa & aku lihat jugak dengar dari orang2 sekeliling. kalau ada penambahan boleh tambah kat kotak komen. Apapun setiap patah kata kita kena jaga bila kita berhadapan dengan orang yang dah lama kita tak jumpa apatah lagi dengan orang yang baru kita kenal sebab kita kena tahu tahap sensitiviti orang tu untuk terima apa yang kita tanya atau cakap jangan kita main sondol tak pakai helmet takut nanti tak pasal pasal kepala benjol. Yang paling penting nak bergurau jangan over.. Slow2 dulu jangan nak buat lawak tak tengok traffic light kaler apa dah. kekekekeke

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

MH17 SUDAH TIBA DI DESTINASI YANG DI TUJU SEBELUM DI TEMBAK

22.8.14 Suria Lekatlekit 5 Comments

Salam Takziah.. pada semua ahli keluarga mangsa MH17. Seperti semua tahu hari ini hari kepulangan 20 jenazah mangsa trajedi MH17 ke tanah air. Ramai yang melahirkan rasa sedih & simpati. Ternyata umat manusia masih ramai yang punya hati. Biar sekadar ikutan tapi sekurang kurangnya ada rasa hormat pada perasaan orang yang tengah bersedih. Tak perlu kita jadi luar biasa mempertikaikan segalanya.. Hanya perlu jadi manusia seminit dua untuk diam dari berkata kata sebab kita di jadikan dari unsur yang sama, tak salah kita sama2 cuba merasa apa yang orang lain rasakan saat ni.

Jangan hanya menaip Al Fatihah tapi tidak membaca.

Dari pihak saya sendiri.. sememangnya hati seorang manusia biasa akan tersentuh walau hanya melihat upacara menyambut kepulangan jenazah2 MH17. Akhirnya kini mereka sudah sampai ke destinasi mereka sebelum pesawat MH17 di tembak. Biar mengambil masa yang agak lama & mereka pulang tak seperti mereka pergi.. Namun pulang juga akhirnya walau di sambut berjuta air mata.... Tabahlah ayah,ibu,suami,isteri,anak,cucu... Yang belum kembali Insya Allah mereka jugak akan kembali nanti. Ujian Allah pada hamba yang terpilih & berkemampuan untuk memikulnya.. ternyata anda yang di uji semua hebat di mata Allah.

Nukilan dari hati.. Semoga bertabah pada semua mereka yang terlibat. Mereka pergi bukan kerana benci.

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

NUFFNANG DEDAH KRITERIA BLOG YANG DI PILIH UNTUK IKLAN CPUV (BE)

22.8.14 Suria Lekatlekit 9 Comments

Bunyi tajuk macam pendedahan berani mati je kan?? Tak de la berani mati sangat pendedahan ni.. Kira berani dedah je bukan berani mati sangat. hahahaha.. Ramai blogger baru yang turut memasang banner iklan nuffnang kat blog. Kalau blogger lama depa dah tak heran dah bab2 tips nak dapat BE atau iklan CPUV. Tapi bagi blogger baru mungkin ni dapat bantu anda memahami bagaimana sesuatu blog tu di pilih untuk dapat iklan CPUV (BE) sebab iklan kempen ni la yang membantu meningkatkan earning dengan lebih cepat berbanding Iklan CPC.

Sumber google

Bagi yang tak tau apa kelebihan kalau dapat kempen Iklan CPUV kat banner nuffnang di blog kita.. Kalau iklan biasa tu (CPC) tu kalau orang clik baru la dapat earning tapi kalau dapat kempen iklan CPUV (BE) ni.. earning di kira dari berapa orang yang masuk blog kita semasa iklan CPUV sedang di siarkan. Tak perlu clik kita dah dapat duit dari pengunjung yang datang ke blog kita semasa iklan tu sedang di mainkan. Ok.. faham..

Aku sesaja la nak beramah mesra dengan nuffnang sebab kot2 dia terlepas pandang blog aku sebab dekat 2 bulan dah takde pun iklan CPUV. Buat2 la tanya soalan apa kriteria blog untuk dapat iklan kempen CPUV ni. Jawapan ni mungkin boleh di jadikan panduan buat semua yang baru sign up dengan Nuffnang. Yang otai2 tu tak payah dah nak bagitau.. depa lagi expert katanya...


Apapun jangan down even traffic blog kita dah mantap.. tapi tetap tak terpilih untuk iklan kempen CPUV ni. Mungkin kriteria blog kita tak memenuhi kehendak pengiklan & paling penting kita kena percaya pada rezeki Allah. Ada rezeki Insya Allah tak kemana yang penting usaha jer. Takde kat situ.. maybe ada kat sana, kan?? Semoga korang happy berblog tanpa ada rasa down sebab tak dapat BE. kekekekeke

9 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

KISAH SERAM DI GANGGU SAKA SIKAT RAMBUT

21.8.14 Suria Lekatlekit 12 Comments

Saka sikat rambut? ni cerita seram ke cerita kelakar. Serius ada saka sikat rambut, kalau takde aku tak cerita la. Nak tahu kisah saka sikat rambut ni kena sabar & teruskan membaca entri aku ni sampai habis. Kalau setakat baca tajuk, harap maaf anda takkan tahu apa cerita sebenar berlaku dengan saka sikat rambut.Sebab ni kisah aku bukan kisah orang lain, ok!

Ceritanya aku pergi ziarah salah sebuah keluarga yang aku tak pasti ada pertalian sedara ke tak tapi memang family aku nampak macam kenal sangat dengan family kami ziarah tu. dalam rumah tu ada seorang wanita yang dah tua.. Orangnya pun dah separa nyanyuk. Sekejab ok.. sekejab merapu entah apa - apa. Dalam dalam nyanyuk tak nyanyuk rupanya dia ada bela sekor saka. Masa aku ziarah umah depa tu.. tetiba ada ahli keluarga depa nampak atas kepala aku ada lembaga hitam sedang bertenggek. Time tu memang aku dah rasa kepala aku macam berat semacam. Family tu sebenarnya tau pasal saka yang nenek separa nyanyuk tu bela tapi takkan orang datang rumah depa nak bagitau pulak. Mesti la orang takut kan. Tapi bila saka tu mula ganggu tetamu terpaksa jugak depa pecah rahsia cerita hal sebenar.

Sebenarnya saka tu nenek tu boleh buang & halau tapi bila di pujuk nenek tu tetap tak nak buang. Dia kata kawan dia. Selalu teman dia siang malam. Sebab saka tu dah ganggu aku tak mau turun dari kepala aku terpaksa la aku fight dengan dengan dia. Dah macam bomoh aku fight dengan saka tu tau. Akhirnya saka tu berjaya aku bunuh dengan ayat kursi & aku dapat tahu saka tu menumpang pada satu sikat rambut warna biru so aku patahkan sikat tu saka tu pun akhirnya mati. Bila saka tu mati.. nenek tu pun turut sama meninggal dunia. Tak tau la selama ni yang hidup tu nenek tu ke saka tu dalam badan dia sebab bila saka tu kena bunuh nenek tu pun mati jugak tak sempat nak tau sebab nya aku dah terbangun dari tidur.

kekekekeke... Jangan marah! Aku mimpi rupanya. Maybe dia la pengaruh sebab suka sangat tengok cerita seram. Serius aku rasa seronok pulak mimpi semalam tu. Dalam mimpi tu serius aku tak rasa takut boleh pulak aku fight dengan saka. Rupa saka tu memang tak nampak cuma dalam bayangan hitam saja. Yang kelakar aku rasa saka tu menumpang pada sikat rambut plastik warna biru. Apsal tak duduk kat barang antik sikit.. hahahaha...

Sebiji rupa sikat ni dalam mimpi aku. Tapi ni sikat rambut aku kat rumah so aku mula was was nak gunakan.Perlu ke aku patahkan untuk bunuh saka tu sekali lagi. hahahahaha

Moral of the story.. sebelum tidur pastikan badan semua bersih yer. Tidur dalam keadaan tak bersih pun salah satu punca kita mimpi bukan2. Jangan lupa baca ayat kursi jugak sebelum tidur. Tengok dalam mimpi pun aku boleh kalahkan saka dengan ayat kursi. Banyak kebaikkan mengamalkan ayat kursi ni.

12 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

INILAH HASIL SAKIT 3 TAHUN LALU

20.8.14 Suria Lekatlekit 5 Comments

Mesti ramai yang terkejut 3 tahun lalu aku pernah sakit. Pada tarikh ni la aku mula rasa sakit.. Masa tu dalam pukul 8 pagi kot. Mula2 sikit.. lama2.. semakin sakit. Masa perjalanan ke hospital time tu dah sangat - sangat sakit. Sampai hospital tak payah cakap memang sakit. Nak tunggu dapat tempat untuk di periksa pun rasa macam lama sangat dah. Sebab sakit sangat.. sakit yang tak pernah aku rasa sebelum ni.

Dalam pukul 9.20.. sakit tu dah takde. Macam hilang semua penyakit dalam badan. Rasa macam tak percaya tadi sakit macam nakmati.. sekejab jer dah hilang. Itulah pengalaman sakit aku masa nak bersalin anak aku, shahila. Even tak lama aku tanggung kesakitan tu.. tapi sakit nak bersalin ni sakit yang semua ibu2 akan rasa. Memang sakit beza cuma sakit tu lama atau sekejab. Tapi aku bertuah sebab Allah permudahkan segalanya.. sakit pun tak lama, bersalin pun tak susah sangat even kena sedut jugak sikit.

Sumber google. sekadar hiasan

Tu kisah 3 tahun lalu.. 3 tahun sekarang. Ni la hasilnya. Dah besar panjang budaknya. Lasak tak ingat. Sihat jer.. Hari ni tepat jam 9.20am genaplah umur budak ni 3 tahun. Ya Allah dah 3 tahun aku jadi mak orang rupanya. Kalau 3 tahun lepas 20 Ogos jatuh pada 20 ramadan.. tahun ni 20 ogos jatuh dalam bulan syawal pulak.

recycle gambar raya aritu

Apapun tiada yang lebih yang seorang ibu harapkan dari melihat anaknya membesar sihat, cemerlang dunia & akhirat & menjadi anak yang solehah.. penyejuk mata & jiwa kedua ibu bapanya. Itulah doa ku setiap hari untuk dia, bukan hanya doa setahun sekali yer. Kalau suruh mami susun kata2 indah untuk gambarkan kasih sayang mami pada shahila sememangnya tiada kata paling indah dalam dunia ni untuk memperlihatkan betapa indahnya kasih sayang mami pada shahila.. Cukuplah sekadar kau tahu wahai anak.. Ia terlalu dalam hanya mampu kau rasa tapi tak mampu di luahkan dengan kata kata.

Selamat hari jadi shahila...

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

DJ ERA BUAT TROLL MAKEUP TRANSFORMASI JADI AZWAN ALI

19.8.14 Suria Lekatlekit 3 Comments

Sapa tak kenal Azwan Ali memang kategori tak tengok tv la kot. Even tak minat pun sebut nama Azwan Ali sapa tak kenal.. Raja kontroversi. Ada je kontroversi pasal dia. Yang terbaru ni pasal Isu MB selangor.. Aku baca tajuk jer sebab penuh kat news feed aku. Apa cerita malas pun nak amik tau.


Tadi jenjalan kat news feed FB terserempak pulak dengan page Era Fm & Era Tv yang share gambar troll make up transformation yang tengah hot sekarang. Yang jadi troll biasa la retis & publick figure la termasuk Datin Rosmah pun kena jugak. Ada jugak orang buat make up transformasi jadi dia. Tapi yang Dj Era ni buat agak berani mati.. Kau make up transformation jadi Azwan Ali. tak takut kena lahar dengan AA ker?? Hahahahahahaha

Sumber Fanpage Era Fm & Era Tv

Hope Azwan Ali tak touching & boleh gelak je tengok. Kalau dia touching siap la korang dia hambur secukup rasa. Tak cukup dia tweet.. dia sambut melahar dalam melodi. Tapi rasanya takkan kot Azwan Ali nak kesah usik2 camni... Hope dia tak kesah la yer..

Benda2 camni kalau sikit2 mungkin la jadi lawak kalau over sangat sampai macam mengaibkan, mengejek & menjatuhkan maruah orang tu dah tak berapa nak lawak. Nasihat aku simple.. Buat apa pun biar berpada sebab penerimaan setiap orang tak sama. Ada yang tak kisah, ada yang resah & tak kurang ada yang marah.

3 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

ALASAN DARI SUDUT AGAMA MUNGKIN BUAT NAMA ANAK SCHA & AWAL JADI KONTROVERSI

18.8.14 Suria Lekatlekit 4 Comments

Kecoh bila Awal Ashaari & Scha Al Yahya umumkan nak Letak nama anak depa Lara. Ramai peminat depa tak setuju dengan alasan yang logik la jugak kan. Tapi ada jugak la yang sokong katanya Nama tak membentuk atau mempengaruhi keperibadian, perwatakkan atau perangai dia bila besar nanti. Erkk... Betul ke nama tak mainkan peranan penting dalam kehidupan hanya sekadar untuk jadi panggilan & identiti je? Siapa kata.. meh kita study sikit..

Kenapa Islam menuntut kita meletakkan nama anak yang membawa maksud yang baik? Islam tak menyuruh umatnya berbuat sesuatu yang sia sia, ok! Jadi sama kita belajar kenapa dalam Islam di tuntut meletakkan nama yang baik kepada anak..

Info penuh & Sumber rujukan sila clik Shafiqolbu

Aku ada kawan masa belajar kat kolej dulu. Nama dia ni mak bapak dia tersilap letak.. Nama dia tu tak silap aku salah satu nama neraka. Aku tak tau la dia dah tukar ke tak nama tu sekarang tapi masa belajar dulu dalam IC dia still nama yang tu cuma tak di panggil dengan nama yang di beri masa lahir. Nama panggilan dia lain.. Dalam kes tu nak salahkan mak bapak dia tak boleh.. mungkin kurang info & pengetahuan dalam memilih nama buat mereka tersilap bagi nama.

Kesimpulan.. lara nama kepada anak pasangan selebriti scha al yahya & awal ashaari tu kita biasa dengar perkataan tu mengambarkan derita kan, jadi mungkin peminat depa rasa namakan anak dengan nama Lara seolah2 mendoakan kehidupan anak tu nanti derita la kot walau kat barat nama Lara tu dah biasa orang guna. Aku pun tak sure maksud nama lara ni cuma mungkin peminat depa rasa nama Lara tu membawa maksud tak baik even lara tu perkataan bahasa melayu & aku sendiri tak sure samada perkataan tu ada dalam bahasa arab atau tak.

Jadi jangan yang anggap nama tu tak mainkan peranan dalam kehidupan seorang manusia. Yer betul.. didikan yang baik tu memainkan peranan penting untuk membentuk seorang manusia menjadi baik tapi nama yang baik juga umpama satu doa yang baik setiap kali orang menyebutnya. Sebab tu penting pilih nama yang baik & ringkas senang orang sebut nama penuh, kan? kekekeke

P/S : tapi kita dah biasa suka pendekkan nama even dah ringkas. Bunyi manja sikit katanya.

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

ADAKAH SELAMAT WARNA RAMBUT SEMASA HAMIL?

18.8.14 Suria Lekatlekit 1 Comments

Kat FB aku ni aku ada la friend dengan sorang retis yang pernah menjadi juara rancangan Malaysian Idol. Mungkin ramai yang tahu retis ni sekarang tengah mengandung anak ketiga.. Tak sure la berapa bulan tapi dari gambar yang terbaru dia upload tu dah nampak la perut dia. Maybe 4 ke 5 bulan kot.. agak aku la. Aku pun tak sure sangat sebab aku bukan la peminat fanatik dia sangat pun. Tak tau camna boleh ter add.

Baru2 ni dia upload gambar dia pergi warna rambut.. Dalam hati aku terdetik. Erkk.. bukan ke dia tengah mengandung & kandungan dia pun rasa baru lagi. Tak effect ke baby yang tengah baru nak membentuk sifat kalau pergi warna rambut? Aku sendiri pun tak sure sebenarnya kesan kesihatan bayi dalam perut bila si ibu mewarna rambut jadi aku google. Info yang aku dapat dari page baby center adalah...


Walau info ni menyatakan risiko bayi mendapat effect dari pewarna rambut yang di gunakan ibunya semasa hamil adalah sangat tipis tapi masih ada kesan yang boleh menyebabkan masalah kesihatan & kecacatan pada bayi yang di sebabkan pewarna rambut walau peratusannya kecil. Jadi.. Rasanya even kecil risikonya tetap ada risiko jugak kan?? Jadi tepuk dada tanya selera... Peace!

Sekadar info tambahan..

 ** Tak kira la mewarna atau meluruskan rambut tapi bahan2 yang di gunakan memang bau kimia dia sangat kuat. Tak mengandung pun kadang2 tak boleh tahan.. inikan mengandung. Jadi cegah sebelum terjadi sesuatu yang bakal kita kesal nanti**

P/S : Sumber info dari Babycenter

1 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

SUSU NI SESUAI UNTUK YANG TAK TAHAN MINUM SUSU KAMBING

17.8.14 Suria Lekatlekit 2 Comments

Sepanjang bulan puasa lepas aku try susu kambing. Mula2 cuak jugak sebab aku daging kambing pun tak makan sebab tak tahan bau hamis kambing tu, susu kambing apatah lagi kan. Kebanyakkan susu kambing di pasaran memang ada bau hamis kambing yang agak kuat. Nak lepas seteguk kat tekak pun susah apatah lagi secawan.. Tapi apapun kita kena cuba dulu. Jangan menilai semua susu kambing itu berbau hamis sebelum mencuba. Orang yang takut mencuba selalunya akan gagal.. Ok aku cuba la.

Sekadar hiasa. Carian google

Susu kambing Nutri Goat Miracle 8 ni jual dalam bentuk susu tepung dan di bungkus scahet (paket kecik2 dalam 30gram setiap paket). Just masukkan dalam cawan & tambah air suam jer. Lepas tu boleh minum. First time cuba.. Susu sedap, lemak yang best takde bau hamis kambing. Sebab aku ada asben yang mempunya tahap sensitif bau & rasa yang boleh di banggakan.. kena suruh dia cuba. Kalau dia boleh minum bermakna kita yang takde sensitif rasa & bau yang teruk pun boleh minum. Ternyata dia boleh minum & minum lebih dari sekali la. So, kat situ membuktikan.. susu ni memang sesuai untuk orang yang tak tahan bau hamis kambing kerana campuran 8 makanan sunah lain yang terdapat dalam susu ni mungkin dah nyahkan bau hamis kambing tu.

Tengok muka aku minum penuh ghairah membuktikan susu ni sedap Ok! hahaha

Yang best susu ni dia memberi energy tambahan kat kita. Masa aku ambil bulan puasa.. so, boleh buat rutin harian even berpuasa pun tanpa ada rasa letih & lemau sangat.  Takat nak mop lantai time tengahari tu ok jer bagi aku. Yang best minum susu ni buat kita rasa kenyang sesuai jugak yang nak diet sebab boleh control makan. Lain lain khasiat dia.. bagi yang ada masalah sembelit, Insya Allah melawaskan pembuangan korang. Yang ada masalah susah nak tidur malam pun boleh membantu. Sesuai dari umur 6 bulan sampai la bangka. baik untuk kesihatan fizikal & mental jugak. Ada juga aku baca yang migrain boleh kurangkan migrain. Sebab aku takde migrain aku tak tau la sejauh mana keberkesanan dia tapi tak salah korang try dulu.

Entri ni bukan entri berbayar ok. Aku share sebab aku dah cuba & rasa khasiatnya. So.. aku rasa ada baik aku kongsi dengan orang lain sebab ia produk yang bagus. Kalau korang nak order boleh contact dmieliabeauty 0193497868. Sebab setakat ni hanya di pasarkan secara online jer.

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

MASIH INGAT VIDEO KISAH CINTA BUDAK TAN HONG MING & UMI QAZRINA

16.8.14 Suria Lekatlekit 2 Comments

Dah masuk bulan Ogos ni kita sedia maklum bulan apa kan? Ye betul jugak bulan kelahiran aku tapi bukan hari ni tau... Yang aku nak cerita ni bukan pasal date of birth aku. Aku nak cerita pasal lain. Bulan Ogos ni semua rakyat Malaysia sedia maklum bulan kemerdekaan.. Apa kena mengena dengan bulan kemerdekaan dengan kisah cinta kanak2 yang bernama Tan Hong Ming & Umi Qazrina ni??

Mesti ada yang dah lupa tapi ramai yang masih ingat satu video iklan petronas sempenda kemerdekaan yang ke berapa aku tak berapa ingat yang di hasilkan hasil wawancara seorang kanak kanak sekolah rendah tak sure pulak aku depa umur berapa. Bermula dengan interview Tan Hong Ming & tanya pasal budak perempuan yang dia suka. Tapi dia ingat budak perempuan tu tak suka dia.. Tapi bila interview Umi Qazrina baru dia tahu Umi Qazrina ni anggap dia boyfriend. Sweet sangat cinta monyet dua budak ni... lebih senang korang tengok video kat bawah ni lah... refresh balik.



Tu wajah masa budak.. tapi sekarang dah pakat2 jadi anak teruna & anak dara dah. Masing2 ensem & lawa budaknya tapi tak tau la cinta monyet depa ni masih wujud lagi ke tak? kekekekekee

Sumber FB

Apapun video iklan ni antara karya terbaik arwah Yasmin Ahmad. Aku antara pengemar kebanyakkan karya karya arwah ni. Jarang mengecewakan iklan atau filem hasil air tangan Yasmin Ahmad. Sarat dengan mesej & jalan cerita yang sangat menarik. Apapun moga roh beliau tenang & aman di sana. Sedekahkan Al Fatihah untuk arwah...

2 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

CARA MUDAH HALANG ENTRI DARI KENA COPY PASTE

16.8.14 Suria Lekatlekit 5 Comments

Tak habis habis isu copy paste lagi kan aku ni? Sebab kejadian2 ni la buat aku banyak belajar dari sesuatu yang aku tak pernah nak ambil tahu buat aku berminat untuk ambil tahu. Sebab tu la orang kata belajar dari pengamalan. Biasa la aku pun spesis sudah terhantuk baru terngadah.

Walau aku tahu blog Sesawang Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris akan setia mencuri setiap entri yang aku update dengan cara auto copy paste. Kalau aku keji dia pun tetap dia post entri tu sebab dia setting auto copy paste. tapi demi kelangsungan blog katanya aku tetap kena update blog aku kalau ada benda2 best yang aku nak share.

maybe ada spesis blogger macam aku yang selama ni tak terfikir pun nak lock entri sampai orang tak boleh copy walau 1 perkataan kat entri dia. Sebab nya dulu aku fikir.. setakat copy paste satu dua entri yang membantu orang lain apa salahnya.. tapi memandangkan blog aku semakin menjadi sasaran blog2 copy paste maka aku kena la jugak buat sesuatu sebab takut nanti kesan buruk tu berbalik pada blog aku, kan.

Tutorial ni sekurang kurangnya boleh la protect dari newbie blogger copypaste.  kalau cara biasa copy paste tu memang tak boleh even guna ctrl c pun. Dia lock terus entri kita. Caranya senang jer... memula clik dashboard blog..

1. cari layout & clik.. 
2. lepas tu dalam layout tu cari kotak add gadget kemudian clik. 
3. Selepas tu cari pulak HTML/Javascript & clik
4. Akan keluar satu kotak. Sila copy paste code dari blog ni masuk ke dalam kotak tu>>Trik terbaik halang entri atau artikel dari di copy (plagiat)
5. Dah copy masuk code tu sila clik save. Insya Allah entri anda dah kena lock.


 Ni tutorial bergambar untuk memudahkan sesiapa saja yang memerlukan.

Senang tak? Senang kan? Jadi.. anda boleh buatkan untuk blog anda kalau anda sekiranya anda bukan blogger copypaste. Apapun selamat mencuba semua. Peace!

P/S : Yang membaca entri ni dari blog Sesawang Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris meh singgah ke blog yang menjadi pemilik asal entri ni APA YANG MELEKAT LEKIT HARI NI

P/S : aku boleh copy terus coding tu kat entri ni tapi sebab aku dapat info dari blog dia so aku rasa lebih mulia korang masuk jugak blog dia untuk ambil coding tu. Sama2 merasa traffic. ye dak?? Bukan hanya reti curi artikel orang jer macam blog Sesawang Belohog Kata Kunci Ayat Sebaris

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

SALAHKAH KIKI MASUK PERKASA?

15.8.14 Suria Lekatlekit 5 Comments

Bermula la episod kena maki lagi buat si Kiki yang di kenali sebab stereng lock nya. Alahai kesian pulak aku dengan si Kiki ni tau. Sekali buat salah.. dia buat apapun semua jadi salah dah. Macam dah takde kemaafan buat si Kiki dari segelintir rakyat Malaysia ni.

Hari ni terbaca satu artikel yang menulis artikel pasal kiki join PERKASA ni. Sebelum tu dok sebut PERKASA kang ada orang tak tau apa tu PERKASA. PERKASA ni sebuah pertubuhan bukan kerajaan yang memperjuangkan hak hak orang melayu di Malaysia. Nak lebih info korang boleh google yer.


Balik pada Isu kiki Join PERKASA bagi aku tak salah pun dia nak join even dia pernah buat salah pun. Tapi tu la pandangan masyarakat anggap Malaysia ni macam mengangkat sangat seorang pesalah sebagai Bintang. Dia nak masuk.. tu takde hal.. Yang media dok highlight sangat cerita dia tu apahal?? Tu yang mengundang tanggapan buruk & mengundang komen2 tak elok manusia pada dia. Yang Kiki tu.. kau tak boleh ke minta media jangan isukan benda - benda camtu? Suka ke kena maki?? Tak boleh ke buat secara tertutup? Lagipun takde isu penting sangat pun yang perlu di war war kan setakat kau masuk PERKASA.


 Antara komen2 yang sokong kiki join perkasa

Tapi mungkin juga media ambil kesempatan ke atas kiki. Yelah, orang ramai kenal maka cerita dia boleh jual maka ada la orang nak tulis so tak boleh nak buat apa la bisnes strategi katanya. Mungkin jugak PERKASA tu sendiri yang nak tumpang populariti si Kiki even popular dengan kecaman dari orang. Isu dia nak masuk PERKASA tu bagi aku takde salahnya tapi tak perlu jadi berita sangat la. Dari orang dah boleh maafkan dia.. orang jadi meluat pulak. Tapi bukan aku la.. Aku ok je dengan Kiki, kalau jumpa aku boleh ajak selfie lagi. hahahahaha...( takde keja aku aih.. nak berselfie dengan kiki).

Buat masa sekarang kalau mana2 produk nak gunakan kiki sebagai duta @ pelaris hope fikir dulu.. Jangan jadi macam carlist.my.. even tak guna kiki sebagai model tapi guna staff dorang yang muka ada iras2 kiki pun kena hentam kaw kaw punya. Bukan nak tutup periuk nasi kiki tapi kesian jugak kalau asyik kena maki kan? tapi kalau tuan punya badan tahan kena sumpah seranah.. tu terpulang la. Peace. Boleh rujuk entri pasal carlist.my kena hentam gara2 model muka macam kiki kat Model Carlist.my kena Maki sebab muka macam kiki

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

SUAMI MENGANDUNG SEBAB BERPERWATAKKAN SONGSANG

14.8.14 Suria Lekatlekit 5 Comments

Orang baca tajuk entri pun pening nak paham. Aku nak buat tajuk entri tu pening jugak. Hahahahaha.. Yelah, apa ke maksud suami mengandung sebab berperwatakan songsang ni?? Takpe.. takpe.. jangan panik bagai dunia nak kiamat even tu salah satu tanda kiamat, kejab lagi aku jelaskan kat korang yer...

Sumber google

tengah malam semalam terbaca post dari page Harian Metro pasal 1 pasangan konon pelik tapi sebenarnya aku tak rasa pelik pun. Tak rasa unik atau Wow pun dengan kejadian tu. Rasa geli tu maybe ada jugak. hahahaha.. Sepasang suami isteri.. yang si suami mengandung anak hasil hubungan mereka. Suami mengandung?? Sebab caption dia Bapa tu yang buat orang pelik. Bapa adalah gelaran pada lelaki yang bakal atau dah ada anak.. Lelaki mana boleh mengandung. Dia takde fungsi @ organ yang membolehkan dia mengandung even dia tukar jantina sekalipun.

Sumber Harian Metro

Apa yang berlaku pada pasangan ni hanya kerana mereka berpewatakan songsang bukan mereka melakukan hubungan songsang yer... Bagi aku hubungan dorang tak songsang.. sebab lelaki berkahwin dengan perempuan. Cuma perwatakkan mereka jer yang songsang. Yang patut jadi bini berpewatakkan suami, yang patut jadi suami berpewatakkan isteri tu yang nampak macam songsang. Bila yang berlagak macam lelaki kemudian mengandung.. semua orang nampak pelik la macam si suami yang mengandung padahal yang mengandung tu sebenarnya perempuan tapi berpewatakkan lelaki jer.

Itu apa yang aku agak dalam kisah dorang ni sebab harian metro blur artikel tu. Biasa la.. taknak artikel dorang di plagiat sebelum surat khabar di jual. Tapi dari tajuk berita tu rasanya 90% kisahnya camtu la. Mustahil la kalau di lahirkan dengan organ2 lelaki boleh mengandung. lelaki mana ada rahim.. ye dak?? Kalau lelaki bernama Rahim ada la, kan??

Moral Of The Story.. jadilah seperti apa yang Allah jadikan jangan nak mengubah ciptaan Allah sehingga merosakkan sesuatu yang dah cukup sempurna.

5 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

PELAWAK VETERAN MAIDIN MENINGGAL DUNIA.

13.8.14 Suria Lekatlekit 6 Comments

Berita sedih ni aku baca kat Berita Harian Online yang mengesahkan Pak Maidin yang telah kembali kepangkuan penciptanya jam 2 petang tadi di rumah akibat serangan Jantung.

Pak Maidin antara pelawak yang terkenal kat Malaysia.. Lawak dia sememangnya berjaya mencuit hati penonton. Kini hanya tinggal nama & kenangan. Doakan kesejahteraan rohnya disana. Moga beliau di tempatkan di kalangan orang - orang yang beriman.

Antara filem lakonan beliau adalah mami jarum & banyak lagi. Berlakon dari zaman 80an kalau tak silap.

Takziah untuk seluruh ahli keluarga Pak Maidin.. semoga tabah menghadapi Ujian dari Allah. Dan sedekahkah la Al Fatihah buat arwah..

6 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

INILAH DUA SAUDARA KEMBAR SULTAN MELAKA

13.8.14 Suria Lekatlekit 4 Comments

Mesti ramai yang terkejut kan? Tak sangka Seorang Insan yang tiba2 popular mengaku dirinya Sultan Melaka dimana negeri melaka dah lama tak bersultan ada kembar seiras. Bukan sorang tapi dua orang sedara kembar dia. Kembar tiga Uolls...

Sumber google

 Mesti yang nak tengok siapa kembar2 Sultan Melaka ni kan?? Jeng jeng jeng....
 


Abang Ensem : Seorang blogger & pakar bidang hartanah.. & popular jugak orangnya
Abang Senyum : Dulu popular dengan video senyuman menggoda dia
Sultan Melaka : Semua pun tahu siapa dia kan?

Mereka kembar lain mak bapak. Hahahaha... dua dari Malaysia & lagi sorang dari Philiphina kalau tak salah info. Mungkin ni la yang orang cakap kita ada 7 orang dalam dunia ni yang muka nak sama.. Sultan Melaka, Abang Ensem & Abang Senyum dah jumpa dua.. kena cari lagi 5 lah. kekekekeke

Hahahaha.. Jangan marah Uolls.. Hari Rabu kena buat entri santai santai even tak berapa wordless sangat. Blog melekit tak boleh nak wordless sangat nanti tuan punya blog rasa macam cacat. Paling tak dia kena jugak membebel sepatah dua kata...

P/S : Muka depa memang ada iras2 jugak kan selain style misai tu. Hahahahaha. Jangan marah yer semua. sekadar mengusik manja

4 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

AWAS BAHAYA UPLOAD GAMBAR MAKAN DI MC DONALD

12.8.14 Suria Lekatlekit 8 Comments

Ni satu peringatan yang serius untuk semua yang baca blog melekat lekit ni. Bukan tajuk ni sesaja bagi gempak untuk buat korang baca entri tapi memang ia berkaitan dengan maruah & nama baik anda. Isu boikot sekarang ni bukan takat yang berkempen boikot yang luar sana je jadi ganas sampai ada yang pecahkan cermin kereta orang yang ada sticker Mc Donald drive thru tapi online pun ada jugak yang jenis extreme camtu untuk di malukan kalau tak boikot Mc D

Entri sebelum ni aku pernah isukan pada Page Gua Tv Dot Com yang mengaibkan seorang gadis sedang makan Mc D (Boleh baca kat sini entri sebelum ni KESIAN GADIS NI DI AIBKAN GUA Tv Dot Com SEBAB MAKAN MC D). Aku ingat ramai yang dah sound admin page tu dia ada sedikit rasa insaf & tak ulangi perbuatan mengaibkan gadis melayu bertudung makan Mc D tapi rupanya ada lagi dia buat. Kali ni 2 orang anak dara melayu bertudung menjadi mangsa di aibkan di page tu.

Macam biasa gambar mangsa ni aku yang kena tutup dengan cat merah atas perikemanusiaan.

Jenis tak faham & tak hormat hak peribadi orang memang susah nak sekolahkan. Sebab bagi admin page Gua Tv Dot Com ni boikot tu satu kemestian kot. Sapa tak buat kena hukum di malukan. Orang camni tak guna dah kita bagi teguran cuma apa yang kita perlu buat adalah protect diri sendiri. Mana2 yang dulu pernah upload gambar makan kat Mc D tu mohon delete terutama kaum wanita melayu sebab admin Gua Tv Dot Com memang target Budak perempuan Melayu jer sebagai mangsa. Dah tu dia bukan blur muka mangsa2 yang nak di malukan tu. Sebijik2 muka tu dia tayang. Takde sensor langsung. Page mereka mempunyai 284K++ likers, memang kalau sapa jadi mangsa boleh menjatuhkan maruah & air muka juga. Bukan macam Page Kelab Peminat cerita seram yang like tak sampai 200 orang tau. hahahahaha

Entri ni sekadar peringatan untuk semua terutama gadis2. Even gambar lama tak mustahil admin Page Gua Tv Dot Com boleh jadi modal untuk membuat isu kat page dorang demi dapat rating yang tinggi. Jadi sila pastikan bukan anda mangsa seterusnya.

 Admin page ni mengaibkan gadis2 melayu yang makan mekdi ni dengan alasan sebab katanya menyumbangkan dana kepada Israel. Mungkin sebab tu dia jatuhkan hukuman malu pada mereka.

P/S : yang tak nak boikot tu takpe la nak buat macam mana benda ni tak boleh paksa tapi sudi sudikanlah mendoakan sedara seislam kita di Gaza yang sedang di zalimi. Mana tau doa2 anda menjadi doa yang termakbul & mampu menyelamatkan penduduk palestine dari terus di zalimi puak zionis.

8 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com