ALFAGENIUS UNTUK ANAK LAMBAT BERCAKAP,HYPERACTIVE,DISLEKSIA & AUTISME

29.4.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

Setiap perkembangan kanak kanak ni tak sama & anak2 jugak di lahirkan dengan kelebihan & kekurangan yang berbeza. Ada budak, Alhamdulillah.. lahir sempurna berkembang mengikut umur yang sepatutnya, bijak & baik jer. Ada budak mungkin di lahirkan dengan sedikit kekurangan, mungkin ada masalah speech delay, hyperactive, tantrum, kurang fokus, autisme, disleksia & sebagainya.

Gambar hasil snap sendiri yer sebab tu ada watermark.

Anak aku ni ada masalah kurang fokus & speech delay. Dia belajar pun style dia.. Tup2 tetiba dia tahu jer sesuatu tu. Dia lebih suka belajar sambil main & tak suka fokus sesuatu benda tu lama lama. So, kena terapi untuk tingkatkan fokus tu sebab tahun depan dah nak hantar sekolah kan & dia jugak speech delay. Kata therapist dia.. perkembangan dia tu ikut step yang betul cuma terlambat. Kiranya, perkembangan dia tak selari dengan budak2 seusia dengan dia. Sekarang ni dia macam budak2 baru nak belajar cakap la. Sebab dia ada words pun masa umur 3 tahun.

Tablet dia rasa manis, putih2 macam dalam gambar ni.kecik jer sesuai untuk kanak2 mengunyah. Tak semestinya anak korang kena ada masalah dalam perkembangan baru boleh ambil, produk ni boleh di jadikan supplement untuk merangsangkan perkembangan otak anak dari awal.

Sebagai mak.. selain terapi moden & rawatan Islam aku memang bagi dia supplement jugak la. Selain omega guard yang banyak bantu masalah speech anak aku ni, baru2 ni aku beli satu vitamin berasaskan pati bunga, Alfagenius. seminggu aku bagi vitamin ni, Alhamdulillah..  Sebagai seorang mak yang jaga sepenuhnya anak aku, aku nampak ada progress yang baik jugak la. Fokus tu maybe kena improve tapi ada la perubahan jugak bila dia boleh stay & buat sesuatu tu dengan masa yang boleh lama sikit berbanding dulu tapi dari segi perkembangan otak dia nampak ada kemajuan. Speech pun semakin improve. Dah banyak ayat keluar dari mulut dia. Yang paling special.. bila dia kerap sebut Ya Allah even masih pelat. Memang part tu aku paling terharu la. Anak aku maybe ada kelebihan menghafal & mengingat walau kurang dari segi speech. Lebih dengar kata & aku perasaan dia dah pandai ejek aku cakap. Sebelum ni memang dah pandai meniru perkataan yang dia dengar tak kira dari tv atau orang sekeliling tapi takde la mengejek dengan tujuan mengusik kan. aku panggil dia dari dapur sebab dia tengah main dalam bilik, lepas tu dia berlari terkedek2 kat aku sambil gelak2 ejek aku panggil nama dia. Even dia pelat sebut nama dia tapi cara dia sebut konon macam tone aku panggil nama dia. Tu dia.. kesan pati bunga alfagenius. dah pandai menyakat aku dah. Tingkahlaku pun nampak ada perbezaan. Selain tu dia suka menyanyi walau lirik yang sama tak berapa betul tu diulang2.

Kelebihan produk ni jugak dapat membantu masalah lain seperti austisme, desleksia, degil, malas,tantrum, slow leaner. Korang boleh tengok testimoni produk ni kat sini Alfagenius. Atau kalau nak beli atau dapatkan penjelasan lebih detail boleh whatsaap nombor ni : 017 2292176 harga dia sebotol RM35 (tidak termasuk pos) Tapi aku beli 3 botol RM85 include postage. Cara makan dia, anak aku yang 3 tahun setengah lebih ni aku bagi 2 bijik sehari. Pagi & malam. Sebotol 40 biji. 3 botol ni tahan la 2 bulan kot.

Kat sini aku ingatkan la.. Setiap produk cuma mempunyai khasiat membantu masalah yang mungkin manusia hadapi tapi bukan mempunyai kuasa menyembuh atau memulihkan kekurangan atau penyakit. Kita berusaha selebihnya rajin2 la tadah tangan berdoa memohon pertolongan Allah sebab yang menyembuhkan adalah Allah SWT.

Moral of the story memang kesembuhan tu dari Allah tapi kalau ko dok melenggang perut jer tak usaha apa2, jangan nak salahkan takdir Allah kalau penyakit atau kekurangan tu tak dapat di pulihkan atau di sembuhkan. Kejayaan hanya milik orang yang sabar & rajin.

5 comments:

  1. Yup..yang penting kena usaha dulu maaa.. tak usaha memang susah la jawabnya..

    ReplyDelete
  2. Rasa ingin mencuba supplement ini. Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) boleh cuba x?

    ReplyDelete
  3. hmm.. bagus jugak produk ni sis..

    ReplyDelete
  4. Rasanya tak pernah dengar nama produk ni. Kalau bagus apa salahnya mencuba. Kalau dok rileks, rileks je lepas tu berharap keajaiban berlaku, memanglah susah.

    Ni kiranya anak Suria dah boleh bercakap jugalah ya cuma lambat. Takpalah, sekarang ni dia belajar mengajuk dulu. Nanti-nanti kenalah emaknya ni, bila dia dah start membebel. Tahan telinga ajelah nanti yerk :)

    ReplyDelete
  5. ibupailatifwanisJune 1, 2015 at 2:37 PM

    TQ for the info.Memang tengah mencari bantuan alternatif untuk anak saya yg berumur 4 tahun lebih masalah speech delay.Telah di rujuk ke pakar pertuturan dan ade peningkatan cuma kita perlu usaha untuk maju.Insya Allah dalam proses beli produk ini.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!