DEMI NAK CANTIK, BERSARANG BURUNG DI MUKA

26.4.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Tu dia.. nak cantik punya pasal sanggup tenyeh apa saja. Yelah.. keinginan nak cantik tu semua orang ada cuma belum capai tahap kecantikkan yang di ingini je lagi. Perempuan mana tak nak nampak cantik tak kira la untuk siapa atau apa tujuannya. Tak semestinya untuk orang lain,kadang2 untuk kepuasan diri. Bila kita tengok cermin muka licin, gebu,berseri.. Rasa nak tidur depan cermin je. Tapi bila asal tengok cermin je mesti meremang bulu roma macam tengok pontianak dah tentu la sedih.

Tengok muka sendiri dalam cermin pun rasa seram apatah lagi kalau orang lain tengok. Jadi jangan biarkan wajah anda di selubungi misteri... kekeke

Ok produk kita kali ni kembali kepangkuan Bio essence selepas tercurang dalam episod review lepas cerita terbeli night cream Nour Ain tu. Kalau dah jodoh tak kemana. Bercerai pun rujuk balik apatah lagi terpisah seminggu dia ni. Lepas beberapa halangan berlaku nak beli Bird nest collagen & whitening cream Bio Essence.. pada petang selasa minggu lepas, habis speech terapi anak aku jodoh kami bersatu di guardian seri damansara katanya.


Kadang2 tak tau nak cerita apa.. sebab setiap siri produk bio essence ni setakat ni satu pun tak mengecewakan, Tukar la yang jenis mana sekalipun. Tetap memberi kepuasan tahap maksima kat aku. Jadi aku bagitau kelebihan produk ni je lah yer..

Bio essence bird nest Nutri collagen & Whitening cream ni macam tajuk dia.. berasaskan pati sarang burung. Tujuan dia untuk melindungi, memperbaiki & mencerahkan kulit. diperkaya dengan pati sarang burung, Asid Amino Kulit Complex, ekstrak Ginseng, ekstrak Angelica, asid amino, unsur-unsur mineral dan bahan-bahan herba semula jadi. cream dia tak melekit, berminyak & bila sapu terus meresap dalam kulit.  Fungsi selain melindungi, memperbaiki & mencerahkan kulit ia juga menghalang kesan2 penuaan & garis2 halus di wajah. Remaja lanjut usia macam aku ni kira sedang elok la pakai dari sekarang kan agar muka kekal sweet seventeen katanya. hehehehe

Seminggu korang boleh rasa kesan dia. Kulit jadi anjal, cerah, bersih, licin & yang mana kulit kering tu dia melembabkan kulit tapi tak sampai berminyak la. Setakat ni aku belum jumpa feedback negatif pasal produk bio essence. So, yang mempunyai kulit sensitif macam aku boleh la survey2 produk bio essence Insya Allah tak memberi kesan buruk.

4 comments:

  1. Sis memang pencinta bio essence..boleh jadi duta dah ni.

    ReplyDelete
  2. Sleeping mask tu pun bestkan rasa bila tidur macam ala-ala bebi jerk. Hah!

    La, kalau dah tak berapa nak awet muda tak dapatlah nak merasa sweet 17 gini yerk! Takpalah, janji cute macam koala pun dah kira comel gak tu :)

    ReplyDelete
  3. sy mmg guna cleanser die dh 2x.. mmg serasi ngn kulit.. lps ni nk try whitening cream ni pulak klau budget lbh nk beli whitening advancer sekali..huhu..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!