HANTU YANG MENGHUNI TANDAS DI JEPUN

24.4.15 Suria Lekatlekit 8 Comments

Tandas antara tempat yang agak popular dengan kisah2 seram ni kan? Almaklum la sebersih manapun tandas tu tetap di kategorikan tempat kotor sebab tempat tu la kita nak membuang segala sisa kan? Dan tempat tu memang di sukai syaitan. Sebab tempat tu menjadi pilihan jin & syaitan.. meh kita kita tengok lagenda kisah seram yang popular di jepun pasal hantu tandas ni.


Hantu Ako Manto
Ako manto adalah hantu tandas paling popular & menjadi lagenda cerita seram di jepun. Katanya hantu ni akan datang pada seseorang & meminta orang tu memilih kertas merah atau biru. Selalunya yang guna tandas paling hujung paling di sukai hantu ni. Sekiranya pilih kertas merah, katanya serta merta badan mangsa bagai di hiris & bertukar menjadi darah. Dan sekiranya memilih kertas biru, hantu tadi akak mencekik anda sehingga sehingga rupa bertukar menjadi biru. Kedua2 pilihan itu berakhir dengan kematian. Jangan cuba2 buat lawak pilih warna lain katanya.. hantu ni tak reti nak berlawak sangat. Kalau buat macam tu katanya kepala mangsa akan di tolak masuk dalam mangkuk tandas. Kesimpulannya kalau jumpa hantu ni memang takde pilihan selamat la..


hantu Hanako San
Hantu ni pun tak kurang popular jugak macam hantu ako manto. Kira tahap populariti depa ni berada di level seram yang sama la. Tapi hantu ni menghantui tandas sekolah. sebab dia hantu tandas sekolah dia di katakan menyerupai kanak kanak perempuan. Akan muncul kalau namanya di seru. Katanya kalau nak tengok hantu ni, pergi tandas paling hujung, ketuk 3 kali & tanya "Hanako San awak ada kat dalamkah? " dia akan menjawab "Saya disini". Bila masuk ke dalam tandas tu, katanya akan nampak seorang budak perempuan be skirt merah . Katanya hantu ni lebih kurang hantu mat saleh bloody mary la. Katanya hantu ni boleh menyerupainya macam macam tapi selalunya budak perempuan berskrit merah la. Dia boleh jadi nakal, dengki ataupun mesra. Almaklum la budak la katakan...


Cukup 2 spesis hantu busuk yang suka duduk dalam tandas ni. Hantu Malaysia demand tinggi duduk banglo2 mewah, hantu jepun tandas je pilihannya. Yelah.. hantu jepun pun macam orang jepun jugak kot low profile. hantu malaysia macam orang Malaysia, high taste katanya. Untuk next episod memburu hantu tunggu je kita flight kemana pulak.

8 comments:

  1. ala 2 aje ke? hantu yang pertama tu memang menakutkan

    ReplyDelete
  2. Alamak... amik toilet yang tengah2 la kalau camni...
    Tapi kalau gi Jepun je la kan

    ReplyDelete
  3. Terus taakut nak masuk toilet..acaner ni..

    ReplyDelete
  4. Ntah knp suka masuk tandas hujung2 hantu ni.. hahaha

    ReplyDelete
  5. Takut nak ke toilet jadinya... Hehehehhe..

    ReplyDelete
  6. Amboi, dah memburu hantu sampai ke Jepun ni! Tapi awat setakat tandas je, ni kira beginning of the more seram sejuk stories dari Jepunlah yerk!

    Eh, kalau kita tanya dalam BM, hantu Jepun ni faham ke? Dia belajar BM dengan siapa ek? Siapa cikgunya?

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!