KISAH SERAM POCONG PANGSAPURI DI SERDANG

30.4.15 Suria Lekatlekit 9 Comments

Malam jumaat ni orang kata afdal sangat kita up cerita seram. Baru dapat feel seram tu bila baca. Almaklum la kita di besarkan dengan momokkan hantu malam jumaat kan. So, kepercayan tu sebati dalam diri kita hingga bangka. Bagi menyempurnakan Malam Jumaat, aku dengan rasa berbesar hati nak share dengan hangpa cerita pasal pocong kat sebuah pangsapuri di serdang.

Sumber Google

Alkisahnya tentang seorang perempuan yang tinggal sendirian di sebuah rumah pangsapuri di serdang walaupun dia bekerja dia kuala lumpur. Tapi dia rasa ok jer nak berulang alik dari serdang ke kl hari hari. Kat pangsapuri tu ada satu cerita seram yang popular la di kalangan penduduk setempat tapi perempuan ni tak pernah ambil serius cerita2 seram tu. Dia ok je menyewa sorang2 kat situ.

Satu hari kecoh kat pangsapuri tu cerita pasal penghuni di block kat situ terserempak dengan pocong yang melompat lompat di sekitar blok.  Pak guard kat situ pun katanya nampak benda yang sama tapi perempuan ni maybe jiwa penakut dia agak kurang so dia rasa selagi dia tak nampak selagi tu kesahihan cerita tu di ragui. Senang cakap perempuan ni jenis, kalau setakat sembang jer memang tak layan la. Kalau betul meh tunjuk mana pocong tu ada. Wah! memang kerek & kental jugak la perempuan ni, kan?

Dijadikan cerita pada satu malam ni, perempuan ni langsung tak boleh tidur. Puas la dia paksa mata dia pejam tetap tak lena. yelah esok kerja katanya, kalau tak lena camna la nak buat kerja siang hari. Sebab tak mengantuk dia pun cuba la baca buku nak mengundang rasa mengantuk tu. Akhirnya tertidur jugak dia. Tiba2 dia terbangun & rasa macam di perhatikan seseorang. Terkejut dia bila yang sedang memerhatikan dia adalah makhluk yang menjadi bualan penduduk pangsapuri tu. Tergamam & terkedu dia bila nampak makhluk tu berdiri betul2 hujung katil dia. Sebab dia tidur pasang lampu jadi dia boleh nampak dengan jelas makhluk yang berbalut kain putih dengan kesan tanah, muka dia berwarna hijau, dahi berkedut & mata terbeliak. Dia cuma terkaku tak bergerak sambil bertentang mata dengan makhluk tu. Ayat2 al quran yang di baca pun jadi tunggang langgang sebab terlalu takut. Dia macam di paksa bertentang mata dengan makhluk tu selama hampir  3 jam. Akhirnya makhluk yang di gelar pocong tu hilang perlahan lahan selepas azan subuh berkumandang.

Perempuan akui dia pun takut bila berdepan dengan makhluk seram tu tapi pada masa tu memang badan dia jadi kaku tak boleh bergerak so dia takde pilihan selain mengadap pocong tu sehingga dengan sendirinya dia pergi. Tapi perempuan ni agak kental la sebab boleh terus tinggal kat situ tanpa was was kan? Kalau kita gamaknya macam mana lah yer.

Moral of the story.. dalam apa bentuk jelmaan & gelaran ia tetap la jin & syaitan. Makhluk yang memang wujud jadi tak mustahil la dia menjelma dengan rupa macam tu. Taksub sangat pun tak boleh, tak percaya langsung pun tak boleh. Pandai2 la balance kan. Selamat malam Jumaat. Semoga tidur tak di kejutkan pocong tengah2 malam yer.. Peace!

Sumber : Berita harian katanya hahahaha

9 comments:

  1. Boleh pengsan kalau kena ngadap pocong mcm prmpuan tu..

    ReplyDelete
  2. seram sejuk dibuatnya...haha ....

    ReplyDelete
  3. Gulp! Sib baik saya baca siang. Sebenarnya singgah sini tadi sbb ternampak ada citer pasal Julie Dahlan.... camna sampai post yg ni plak....

    ReplyDelete
  4. FYI saya paling takut tengok gambar pocong..

    ReplyDelete
  5. mana nk cari cite hantu best2 ek? yg seram nye lebih kurang nk tertido bile baca?

    ReplyDelete
  6. jadi takut nih, ah ceritanya serem juga...

    ReplyDelete
  7. betul² keras awek tu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!