TAJUK TAK MUAL TAPI PELAKON PULA RASA NAK MUNTAH

7.4.15 Suria Lekatlekit 19 Comments

Tu dia kalau tajuk tak puaka tu tak berapa lekat lekit sangat kot.. Nak cerita alkisah pasal drama TV. Walaupun fenomena Tajuk drama berkonsepkan laki bini ni belum habis musimnya.. Tapi masih ada drama yang keluar tv tak nak terlibat dalam trend drama dengan tajuk laki bini. Terbaru drama slot akasia TV3 Hati perempuan. Dengar tajuk ok la.. tak rasa mual sangat la sebab takde tajuk berunsur laki bini ni.. Tapi...

Tapi yang sedih tertengok semalam pelakon dalam drama ni macam alahai.. muka dah cun.. dah ensem tapi entah la berlakon macam takde nafsu je pegang watak tu. Yang heroin tu tak tau la pelakon baru ke tak.. memang lakonan dia failed. Tapi muka memang cun.. ada iras2 shila Amzah tapi nampak dia lagi cun dari shila amzah.

Even muka cun pun kalau setakat berlakon dengan reaksi muka macam takde nafsu macam tu putus selera jugak la nak tengok. Jalan cerita pun nampak boring sangat di tambah pelakon yang boring2 belaka maka ber double triple boring jadinya bila terlayan drama macam ni.


Betul la belajar dari pengalaman.. tapi sementara kau nak pandai dengan pengalaman berlakon kau tu, kita yang tengok ni rasa macam nak bertenggelaman jer. Rasanya banyak talent dari Aswara la.. & course2 seni lain tapi yang kayu2 jugak depa nak letak depan camera. Asuh la kayu2 jadi manusia berbakat dulu baru letak depan camera. Takde la jadi bahan kritikkan sangat.

Kesimpulan.. Ingat Drama yang terkecuali dari cerita konsep laki bini kena kawen paksa ni boleh la menjadi bahan tontonan yang best rupanya lagi hampeh. Moral of the story.. kalau dah tak best tu buat tajuk gempak macam mana pun tetap tak best, hokay! hahahaha

p/s : Tak kisah la kau nak pertaruhkan muka baru pun tapi pastikan muka baru tu reti berlakon bukan sekadar jual muka.


Iklan : Yang nak buat Aqiqah atau Qurban boleh melakukannya di equrban. Clik Banner di bawah untuk keterangan lanjut 

19 comments:

  1. sy pn x tgk cete ni sbb xsuka lakonan pmpuan tu dan lakonan laki tu pn x menarik minat utk tgk. xde aura keduanya..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan je takde aura rasa macam watak hero & heroin dalam drama tu gagal

      Delete
  2. Antara cerita yang saya rasa tenang dan tak kelam kabut.. Watak perempuan tu watak lemah lembut, bukan nya kayu.. Muka baru memang rasa janggal, dah lama2 nanti biasa lah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. watak perempuan tu rasanya bukan perempuan lemah lembut tapi tegas & garang tapi sebab dia gagal bawak watak tu memang nampak lemah lembik lemau bagai.. hehehehe

      Delete
    2. Bagi masa lagi mungkin nanti watak daniel idrus muncul baru ada feelingnya

      Delete
  3. Cer letak Zul Ariffin kannnn ... Hihihi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita x taste sangat lakonan Zul Ariffin hahahaha

      Delete
    2. Zul ipin muka jeragat..tak selera sangt nak tengok..

      Delete
    3. Sorry...Kita tak minat Zul Ariffin..Semua drama dia langusng tak tengok..

      Delete
  4. ha ah..muka dia cam shila ..cantik sikit la dari shila..shila muka selekeh sikit..hahahah..

    ReplyDelete
  5. Both are good-looking. Mungkin kurang sesuai untuk mereka berpasangan ataupun memegang watak yg sedemikian. Hehehe at least they give it a try & if it totally fails to attract audience, they can make it better after this. Betul tak?

    ReplyDelete
  6. Dia kekurangan babak sweet kan..pastu tgk heroin dgn hero macam kurang kimia...hahaha

    ReplyDelete
  7. tu la.. feel tak berapa nak ada tgk cite ni

    ReplyDelete
  8. saya tengok sekali je dah rasa bosan..terus tak layan lah

    ReplyDelete
  9. hahaha.. nangis dia kalu baca post Suria

    ReplyDelete
  10. Ayu tgk 1st episod je
    pastu bile tgk pelakon mcm xbest and macam kayu
    xsesuai dgn watak mmg xtgk da
    mcm cerita laki aku playboy dulu ke ape tuhh

    ReplyDelete
  11. Cer letak abam remy ishak ai kan..ekkekekeke

    ReplyDelete
  12. Akak memang tak tengoklah, Suria. Letih melayan kerenah drama Melayu ni. Lagipun akak kan ada darah omputih .0001% dalam badan, haruslah tengok cerita Korea jerk. Eh!

    Pelakon baru tu okeylah cuma yang tak okey, lakonan memang tak boleh blah tapi dok dijadikan hero/heroin sebab muka cun/macho. Itu kalau letak tajuk ohsem gila sekalipun, memang rating terjejas teruklah...macam pelakon tiang letrik dulu tu *_*

    ReplyDelete
  13. Tak tengok lagi.. Malas layan drama melayu..layan drama hongkong atau cina je. Hehehehehe.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!