KALAU BUKAN LAVENDER MUMMY KENAPA TERASA?

11.5.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

 Aku senyap dia pulak minta aku bercakap. Meminta sangat aku mengupas kupis & kopek isu ni, Jadi bagi tak menghampakan harapan seorang insan istimewa ni aku dengan ikhlas hati menulisnya di blog aku.

Sebab dia kata aku sekarang termalu sendiri sebab tak dapat kaitkan dia dengan lavender mummy sebab tu aku tak up apa2 cerita atau berita pasal lavender mummy. Masalahnya kenapa aku mesti rasa malu dengan dia? Kenapa aku perlu cakap benda yang sama hari2? Kenapa mesti dia terasa tiap kali aku cakap pasal lavender mummy?

 Sebab statement dia ni la buat aku rasa ber mood nak tulis pasal ni hahaha. Tu katanya gambar dia. Yelah.. yelah.. kau bukan lavender mummy cuma aku tak cakap pasal kau tapi cakap pasal lavender mummy hope kau faham. hahahaha

Banyak sungguh soalan tapi dia tak nak jawab kenapa dia terasa bila aku cakap pasal lavender mummy? Dimana bukti yang dia kata aku kaitkan dia dengan lavender mummy sedangkan status aku kat FB pasal lavender mummy sikit pun tak cuit pasal sipolan yang bernama Ayuni Rafilah tu. Kenapa dia mesti terasa? Korang tak pelik ke?

Yang dia printscreen kat status dia tu merujuk pada entri aku Awas jangan tertipu dengan contest/GA di blog yang tak sebut pun pasal dia cuma aku gunakan lavender mummy sebab icon penipu online paling licik. Tu pun dia macam terasa jugak. Yang pelik kalau dia tak pernah tahu atau kenal lavender mummy boleh pulak dia tacing bila aku sebut pasal lavender mummy. Sangat berbelit nak di fahami. hahahahaha. Siap fitnah lagi katanya ramai yang terkena tuduhan sebagai lavender mummy dengan aku sebelum ni. Siap kata aku gila & siap katanya student dia gelakkan aku beramai ramai. Susah nak faham kehidupan orang bunian ni, sekadar dengar cerita tapi tak nampak bukti yang di ceritakan. Lecturer sangat kau kan? Haritu tak silap kau upload gambar anak murid, gamaknya dah resign jadi cikgu kot. hahahaha.

sebab dia macam meminta sangat la aku cakap pasal dia kat blog puaka ni.. Maka marilah kita sama2 mengenali siapa Ayuni Rafilah yang selalu terasa bila aku cakap pasal Lavender mummy. Aku pun tak tau dari mana dia muncul tup2 ada je dalam hidup aku di laman sosial & create satu group atas nama aku sekarang ni dah tukar nama group tu kepada nama blogger lain. Yang pelik dia pun blogger kenapa tak guna nama sendiri kalau dah nak create group kat FB? Asyik guna nama blogger lain je. Tu pun satu persoalan jugak. hehehehe

Pasal entri aku Penipu contest/GA tu pun dia macam tacing sebab aku attach gambar lavender mummy. Asal cuit pasal lavender mummy je mesti dia terasa. Kau ni kembar sepusat sepusing lavender mummy ke asyik nak tacing jer? hahahahaha

Sekarang dia tuduh katanya sebelum ni ramai friends aku kat FB yang jadi mangsa di tuduh sebagai lavender mummy? Cuma aku nak minta senarai nama insan2 teraniya tu jer kat dia kalau ada. Kalau takde maka jatuh hukum fitnah la. Yang ramai dia sebut tu aku sendiri pun tak tau sebab dalam beribu friends aku FB rasanya takde pulak yang terasa bila aku up status pasal lavender mummy melainkan dia sorang je.

Aku sungguh pelik dengan si Ayuni Rafilah kalau dia bukan lavender mummy apsal la tiap kali aku sebut pasal lavender mummy dia mesti terasa on the spot. Misteri nusantara sungguh hahahahhaa.

Moral of the story.. kalau dah kau bukan Lavender Mummy tak perlu la terasa melainkan aku mention sebijik2 nama kau. Perbuatan kau tu mendatangkan syak wasangka orang pada kau sendiri bukan dari status yang aku buat. Sampai orang PM aku bagitau kau dok Up benda ni kat wall kau. Kalau tak aku pun tak tau sebab kau dah unfriend aku. Aduhai.. ada jugak spesis lecturer kurang cerdik macam ni. Kau betul lecturer ke? tanya jer. Kalau betul apa kata kau ajak semua student kau ramai2 meriahkan wall kau untuk buktikan kau memang lecturer. hahahahaha

Moral of the story kedua.. Jangan cabar aku, kan aku dah tulis tanpa hide nama kau kat sini.hahahahaha

P/S : kalau nak lebih memahami kes ni boleh baca entri sebelum ni pasal minah ni Rupanya Blogger puaka ni Lavender Mummy

* Jangan nak judge aku negatif sangat sebab aku senyap kau buka cerita maka aku sambung mengulas la. hahahaha *
 

4 comments:

  1. Kathy antara blogger yg kurang kawan alam maya sis.. Kawan kathy yg itu² jugak. Ramai blogger kathy tak kenal,diorg pun tak kenal kathy jugak. Hehehehhehe.

    ReplyDelete
  2. adui..sapa makan cili dia terasa pedas.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Alahai, senang sangat cerita kalau nak solve misteri nusantara ni. Suruh ajelah si Ayuni keluar gambar tunjuk muka, bergambar dengan anak-anak muridnya yang katanya belajar kat universiti mana tu... Ambil gambar depan universiti tu dengan 2,3 kerat anak murid sambil pin point mana satu lecturer nama Ayuni ni. Gambar yang dia bagi tu macam dah pernah nampaklah tapi terlupa pulak kat mana....

    Aduhai...dialah lecturer, dialah tolong mak berjualan, dialah yang sedang belajar pendekata memang hebat si Ayuni ni sehebat namanya. Eh, akak dah masuk blog dialah...memang kosong melainkan kisah GA dan entah apa-apa. Cubalah masukkan bahan berilmiah sama level dengan tahap pemikiran sebagai seorang lecturer.

    Suria, dia saja tuang minyak tanah kasi bakar hati supaya Suria tulis lagi dan lagi. Nanti ramailah yang nak ushar blog dia... Rasanya dia yang terdesak nak trafik nih...

    Eh, apahal akak pulak yang over nih!

    Malas ler nak layan cerita ni!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!