FENOMENA "MAK KAU HIJAU" MASUK ASTROAWANI

9.6.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

Aku tergelak jugak bila ayat2 gaduh bebudak ni jadi macam fenomena bila masing2 dok troll guna ayat 'Mak kau hijau'. Tak sangka Astroawani pun nak up story pasal 'Mak Kau Hijau' jugak. Jangan Harian metro pun nak story pasal 'Mak Kau Hijau' Jugak sudah la..

 Sumber Google

Terbaca kat astroawani pasal kes pendaki gunung kinabalu yang berbogel di maki dengan 'Mak Kau hijau' buat aku rasa nak nak gelak pun ada. Hahahaha... Tak tau la dari mana datang idea nak maki hamun dengan ayat 'Mak kau hijau' ni tapi buat aku teringat dulu kat sekolah aku ada adik beradik berbangsa India yang kulit dia nak kehijauan sikit. Semua adik beradik dia berkulit macam tu tu. Mak Ayah dia tak sure tapi bukan la nak menghina cuma aku nak bagitau kewujudan orang berkulit hijau ni memang ada.


Apapun.. kita tak tau kenapa budak2 tu cuba menyakiti sesama sendiri masa bergaduh dengan sebut 'Mak kau hijau' bukan kaler lain. Sesapa ada penjelasan boleh la story kat aku asal usul 'Mak kau hijau'.

Ni la video mak kau hijau

Moral of the story.. even perkataan tu tidak membawa maksud mencarut atau memaki tapi bila dia menyakiti hati orang lain tetap kategori mencerca jugak. Hijau tetap warna ketenangan & sihat.

P/S : Hijau ni kalau spesis hantu toyol jer hahahaha


Yang menarik
Yang suka makan kek, kena tengok ni. Jangan nyesal kalau tak tengok >> 14 Pembuat kek yang korang mesti tahu <<

4 comments:

  1. ada satu lagi...
    hijau = incredible hulk...
    hi hi hi...

    ReplyDelete
  2. haha... baru tau apesal fb user malaysia slalu komen mak kau hijau..

    ReplyDelete
  3. Hijau mcm Shrek

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!