PONTIANAK BERPAKAIAN PENGANTIN DI JALAN KOTA SARANG SEMUT KEDAH

3.6.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

Kembali menyeram di segmen seram serik lekat lekit. Even cerita seram pasal hantu dah tak rare tapi tetap masih menjadi pilihan pembaca katanya. Orang sekarang memang jenis suka cabar keberanian kot. Takut pun tetap nak baca even tengok hujung mata sekalipun. Tetap nak tau apa cerita.

Sumber Google

Malam ni nak share kisah seorang mamat yang naik motor dari penang nak balik ke rumah dia di Jitra. Ni spesis yang suka pilih time2 hantu beriadah nak mulakan perjalanan. Walau katanya pernah di sakat hantu.. tetap jugak tengah malam jadi pilihan dia nak jadi riding. Alkisah pada satu malam yang sepi..pi..pi.. (effect gema katanya baru seram sikit starting tu.hikhikhik) sampai je kat daerah kota sarang semut. Jalan tu katanya gelap sebab ada dua tiga jer lampu jalan. Jalan pun lenggang takde kenderaan lalu lalang. Time tu dah melepasi jam 1 pagi...

Masa melalui jalan tu.. dalam dok mengantuk bawak motor tiba tiba dia terpandang satu lembaga berpakaian pengantin serba putih bertenggek kat sebatang ranting pokok yang rendah sebelah kiri jalan dia. Kaki pun boleh cecah tanah sebab pokok tu memang rendah sangat. Yang pelik kaki dia mengadap jalan tapi kepala mengadap ke belakang. Tapi dia tak sure sangat sebab rambut lembaga tu panjang ke paras dada menutupi muka dia tapi apa yang dia nampak lembaga tu memang seolah2 kepalanya kebelakang. Aku syak pontianak. Sebab pontianak jer sangat di kenali dengan pakaian pengantin & bertenggek atas pokok selain langsuir. Kalau uniform serba putih maybe langsuir tapi dah kata pakai baju pengantin aku kategorikan dia sebagai jelmaan pontianak.

Bila dah nampak makhluk macam tu tengah malam.. harus jantung laju macam LRT. Nak2 lagi masa melintasi lembaga tu. Rasanya kalau jantung macam enjin motor, confirm terbarai atas jalan. Takut tak payah cakap katanya tapi gagah jugak meneruskan perjalanan. Patut la katanya kat jalan tu banyak signboard bagi amaran kawasan kemalangan. Maybe ni la salah satu punca kemalangan berlaku. Tak sempat nak fikir benda lain yang dia ingat cuma nak baca ayatul Qursi sebagai pendinding agar lembaga tu tak ikut dia sampai rumah.

Lebih kurang pukul 2 pagi dia sampai kerumah. Akibat terlampau mengantuk dia takde nak cuci muka ke cuci kaki. Terus terlentang tidur.  Tengah2 tidur dalam pukul 3.30 pagi dia bangun nak minum air tiba2 dengar orang ketuk pintu tapi dia buat tak tau terus sambung tidur. Tengah nyenyak2 tidur lagi sekali dia terbangun dengar ketukkan pintu. Tiba2 bulu roma dia meremang bila teringat lembaga berpakaian pengantin tadi.. Maybe ayat qursi dia baca tadi tunggang langgang buat lembaga tu ikut dia balik.. maka terus dia bangun buka laptop pasang ayat2 Al quran baru lah dia boleh tidur nyenyak sampai ke pagi.

Moral of the story.. dah kau tau tengah malam tu time untuk hantu2 maka pilih la perjalanan waktu siang kecuali emergency. Tapi kalau kau memang tahap keberanian yang hantu pun takut silakan pilih waktu hantu sebab tak jem dengan manusia cuma maybe jantung la boleh jam kalau tetiba dia muncul dengan muka tak semegah. hahahaha

Sumber : Cari


Yang Menarik
yang paling menyampah kat Whatsapp bila orang add masuk ke group tanpa keizinan, hantar mesej2 spam jualan/produk mereka atau suka sangat copypaste khabar2 angin & berita tak sahih.. Ada cara anda membalas mesej mereka menggunakan emoji. Meh tengok sini
These 8 Emoji Coponmebacks Will Leave Your Annoying WhatsApp Opents Speechless!

2 comments:

  1. Seram nyer la.. Ha,lepas tu klu xserik jgk bawa moto malam²,memang nak kena la..

    ReplyDelete
  2. Hantu ada dimana2 saja... makhluk Tuhan jugak... tapi bila manusia tak nampak benda yang tak logic, tu yang jadi takut... (pernah ternampak hantu tepi tingkap bilik aku dulu)... aku slumber sound, "JANGAN GANGGU AKU TIDO, BOLEH?" ... baca ayatul kursi then hantu tu blah.. hihi

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!