FACEBOOK POLIS DIRAJA MALAYSIA KENA HACK

13.7.15 Suria Lekatlekit 0 Comments

Aku perasan jugak tadi.. tetiba profile pic lain macam jer kat FB page Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police ). Dah tu status macam pelik jer... Rupanya kena hack. tengah dok panas isu lowyat, tetiba PDRM FB page kena hack.. Tapi takde kaitan dengan isu lowyat pun.


FB Polis Diraja Malaysia di percayai di hack oleh kumpulan ISIS sebab dari profile pic & timelines header tu memberi petunjuk dia di godam oleh kumpulan tu.


 Sumber :Harian Metro

Facebook PDRM digodam
Facebook PDRM digodam
Katanya dah berjaya di rampas kembali FB page PDRM tu sekarang. Elok la tu perkemaskan sistem keselamatan FB Rasmi PDRM tu. Hacker sekarang semua expert2 belaka. Tak handal tak namanya hacker ye dak??

Moral of the story.. FB PDRM pun boleh kena hack apa lagi FB kita ni. So, ambil langkah keselamatan dari awal. Jangan simpan gambar bukan2 dalam album FB even private pun. Takut kena hack abis semua tersebar.

Yang menarik
Hujung hujung ramadan ni KFC offer berbuka percuma pulak. Jangan gegaduh meh kita semua gi terjah kat sini untuk berbuka dengan free kfc >> Teringin nak buka puasa dengan KFC PERCUMA Ramadan ini? Senang je, tengok ni! <<

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com