INILAH KUALA LUMPUR YANG MUNGKIN ADA TIDAK PERNAH LIHAT

27.8.15 Suria Lekatlekit 7 Comments

INILAH KUALA LUMPUR YANG MUNGKIN ADA TIDAK PERNAH LIHAT. Zaman hitam putih aku mana ada kat KL katanya... Almaklum la aku kan orang kedah. Time tu pun Jangankan nak jenjalan kat KL kejadian aku pun tak wujud lagi. Mak bapak aku pun dalam proses di jadikan kot time2 camtu camna la aku nak ada, ye dak??


Kalau nak gambarkan KL zaman hitam putih memang kita tak boleh gambarkan cuma orang yang hidup zaman tu je tahu macam mana KL dulu. Kita hanya boleh membayangkan saja tu pun mustahil keadaan masa tu sama macam yang kita bayangkan dari cerita orang dulu dulu.

Susah sangat je nak bayang bagai.. Dah tu bayangan pun tak tepat apakata kalau korang nak tengok KL yang tak pernah korang tengok selama ni meh tengok kat sini >> 30 Gambar Kuala Lumpur Yang Mungkin Anda Tidak Pernah Lihat <<

Ada yang ketara perubahannya... Ada yang tak banyak sangat la perubahan. Paling Otai restoran A&W la... wah teguh berdiri di tempat yang sama dari tahun 1960 tu. Orang yang hidup masa tu pun maybe dah ramai yang mati.. tapi A&W tetap hidup sampai 2015 katanya. Yang best bentuk bumbung kekal sama tu.. Memang rare la.

Moral of the story.. Kita melihat pembangunan hari ni tapi mungkin kita tidak pernah tahu bagaimana ia sebelum mengalami transformasi.

7 comments:

  1. Beza sgt kl dulu dan skrg. Plg ketara pembesaran jalan tp makin byk kete. Lul.

    ReplyDelete
  2. A&W pun tak lama lagi jer tu hayatnya, Suria. Sekarang ni pun kalau teringin makin rare cawangannya dapat cari.

    Zaman KL masa tu, akak pun tak lahir lagi. Makpak sendiri pun masih kanak-kanak ribena kot. Erk, tahun bila ni yerk perbandingannya?

    ReplyDelete
  3. hmmm tak lama lgi putrajaya pun gitu la gamaknye klu pembangunan terus tak terancang dan byk sgt bagunan ... tak lama lg kami kat sini pun jem jugak gamaknye

    ReplyDelete
  4. dah lama tak pi KL..entah apa kabar kuala lumpur sekarang..heheh..suami akak kalau kita ajak pi kuala lumpur,mesti dia kata, penang ni pun sesak sampai tak boleh kereta bergerak yang kalut nak pi kl tu buat apa...

    ..apa dia ingat KLCC ada kat penang ni ka??

    ReplyDelete
  5. Bukan sahaja KL tempat lain pun macam tu..

    ReplyDelete
  6. Bukan sahaja KL tempat lain pun macam tu..

    ReplyDelete
  7. Dapat gak tengok kolumpo dedulu....jauh dah beza dulu dan kini...teringin nak lepak2 time dulu2....tapi...apakan daya masa tak akan kembaliiii...hancur musnah la semuanyaaaa....eh!! Ternyanyi pulak....hahahaha

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!