107 MAUT & 238 CEDERA DALAM KEJADIAN KREN JATUH DI MAKKAH

12.9.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

107 MAUT & 238 CEDERA DALAM KEJADIAN KREN JATUH DI MAKKAH. Innalillahiwainnalillahirojiun.. Salam takziah kepada seluruh ahli keluarga mangsa yang terlibat dalam kejadian kren jatuh di Makkah. Semoga roh mereka2 yang terkorban di tempatkan di kalangan orang orang yang beriman. Terkejut bila on FB je terbaca kat news feed kejadian kren jatuh di Makkah. Berderau darah walaupun aku tak ada ahli keluarga yang menunaikan haji tahun ni.

Sumber Berita Harian
Terbaca kat berita harian mangsa terkorban setakat ni 107 orang & 238 orang tercedera kesemuanya di bawa ke hospital. Kemalangan kren jatuh tu adalah di sebabkan angin kencang & hujan lebat menyebabkan kren menghempap di kawasan jemaah melakukan tawaf di Kaabah. Kejadian berlaku pukul 4.30 petang waktu Makkah. Setakat ni 6 Jemaah Malaysia di kenalpasti tercedera.

Pasti risau ahli keluarga jemaah haji yang berada di tanah air. Apapun kita hanya mampu berdoa semoga semua jemaah di lindungi dari sebarang benca & kemalangan & dapat melakukan ibadah haji dengan selamat & sempurna.

Moral of the story... Segala yang berlaku adalah ketentuan Allah  mungkin dari kesilapan manusia secara sengaja atau tak

1 comment:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!