8 FUNGSI MAGIC SMARTPHONE YANG DIPERLUKAN MANUSIA

30.9.15 Suria Lekatlekit 0 Comments

8 FUNGSI MAGIC SMARTPHONE YANG DIPERLUKAN MANUSIA. Manusia sekarang dah jadikan telefon @ smartphone sebagai otak & nyawa kedua. Semua bergantung dengan smartphone. Kalau boleh depa nak hidup depan smartphone je tak payah guna kudrat untuk kemana mana atau buat apa apa. Walaupun teknologi smartphone semakin canggih namun tidak mampu memenuhi kehendak nafsu serakah manusia.


Kalau boleh manusia ni nak clik atau touch jer dari skrin keluar benda yang depa nak. Atau nak smartphone tu detect sendiri anasir2 jahat atau orang yang berniat tak baik atau menyusahkan tanpa perlu depa setting block bagai individu tertentu. Senang cakap smartphone tu boleh scan sendiri niat orang. Atau boleh sentiasa ingatkan mereka perkara perkara yang depa selalu lupa atau kena buat setiap hari.

Sebab Ramai manusia sekarang ada penyakit cepat lupa. Baru kejab tadi dia pegang telefon tak sampai 5 minit dia dah lupa letak kat mana.tu benda yang baru dia pegang kalau orang yang jarang jumpa lagilah susah nak ingat.Ada orang kadang2 punya la ramah dia bersembang padahal dalam rancak dia dok gebang otak dia ligat dok fikir sapalah orang yang dia tengah sembang.

Spesis macam ni kalau bontot dia boleh buka & pasang balik mesti bontot dia pun hilang sebab cepat lupa. Kalau la ada gadget yang mampu menjadi otak kedua untuk orang mudah lupa ni kan best. Masalahnya ada ke?

Walaupun tak semua ciri mustahil yang diperlukan manusia tu ada dalam satu jenama smartphone ni tapi sebahagian ciri mustahil yang di perlukan manusia tu ada direalisasikan fungsinya dalam smartphone ni. Nak tahu smartphone apa meh tengok kat sini >> 8 Perkara Yang Kita Harap Ada Dalam Fungsi Smartphone Kita Guna Sekarang <<
Nak tau apa ciri yang mustahil ada dalam smartphone lain tapi ada dalam jenama smartphone rajin2 la baca yer.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!