TAHUKAH ANDA DI MALAYSIA ADA TEMPAT BERNAMA SAN FRANSINTOK

16.9.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

TAHUKAH ANDA DI MALAYSIA ADA TEMPAT BERNAMA SAN FRANSINTOK. San fransintok?? Macam familiar je kan nama tu. Macam san Francisco je namanya. Sejak bila kat Malaysia ni ada nama tempat san fransintok pulak. Negeri baru ke? atau daerah baru di teroka kat mana2 hutan belantara. Ke nama kampung orang bunian?


Asal pelik je kampung bunian.. Kampung bunian pun kadang2 kongsi kampung dengan manusia jugak. Kadang2 bukan kongsi kampung je kongsi rumah jugak. Spesis jin gitu la.. mentang2 la orang tak nampak dia ambil kesempatan la menginap tak bayar sewa kan. Lepas tu mula la dia main guli la.. buat decoration sampai bunyi serek perabot bagai. syok la dia buat bising tapi orang tak nampak. Takpe la.. kadang2 apa yang berlaku adalah dari kesilapan kita jugak ye dak. Habis segala hutan, bukit kena ceroboh untuk pembangunan habis kampung jin bagai kena roboh mana dia tak menempek kat penempatan manusia.

Erkk.. apa kaitan penempatan dengan San fransintok pulak kan? Besa la aku kalau mula menaip memang banyak simpang siur jalan cerita sebelum tiba ke topik perbincangan. Mesti korang nak tahu kan.. tang mana la tempat nama San Fransintok ni?? Kata kat Malaysia.. cari dalam peta pun tak jumpa. Search kat GPS pun tak dapat. Kalau hangpa nak tau kat mana San Fransintok & macam mana tempat tu tetiba ada kat malaysia & mendapat nama meh tengok kat sini >>Nak tau kat mana tempat bernama San Fransintok Meh baca <<

tak payah pergi oversea dah lepas ni katanya semua ada kat Malaysia ye dak?? Jom pergi Paris. hahaha. So, kenapa perlu menghabiskan duit ke luar negara sedangkan semuanya ada kat Malaysia. Nak2 lagi time Ringgit Malaysia dah takde harga diri di luar negara, time ni kita cuti cuti malaysia menghirup udara jerebu.

Moral of the story.. Malaysia juga punya keunikkan & keistimewaannya tersendiri yang boleh kita banggakan setanding negara luar cuma tu la kita kadang2 terlalu usya kuman seberang laut sampai gajah depan hidung pun tak nampak.

1 comment:

  1. Malaysia pun byk tempat menarik nak teroka... saya selalu kalau nak teroka satu2 twmpat kena tunggu jemputan kawin.. hahahha sbb masa th baru la boleh jalan2 negeri org... kalau saja2 nak bercuti susah jugak..sbb encik hubby saya keje tak tentu offnya...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!