8 PERKARA KECEMASAN YANG ORANG SELESAIKAN DI STESEN MINYAK

19.10.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

8 PERKARA KECEMASAN YANG ORANG SELESAIKAN DI STESEN MINYAK. Hari ni hari kita cerita pasal stesen minyak je. Sebab hari ni mungkin hari stesen minyak kat blog lekatlekit.com. Takpe apapun yang kita cerita ni sekadar perkongsian santai. Takde la mengumpat ngumpit sapa2 kan. Mengumpat stesen minyak je pun.. hahahaha


Stesen minyak sekarang dah pelbagai fungsi. Sebab tu banyak perkara kecemasan yang kita boleh selesaikan hanya di stesen minyak tak perlu nak cari kat tempat lain. Singgah isi minyak jer boleh selesaikan banyak perkara. bagus la kan.. At least jimat minyak. Pergi satu tempat boleh buat banyak perkara. Tu salah satu kelebihan. Mungkin bukan je boleh jimat minyak malah boleh jimat tol & jimat tenaga. Al maklum la sekarang tol pun dah naik kemudian dengar gosip2 liar mengatakan BR1M pun nak di kurangkan. Barang naik, bantuan di kurangkan. Alahai.. pakcik Najib tak berperikementerian sungguh. tak kesian ke kat kami orang2 semekin lagi hina ni.

Jadi bila dah semua naik pilihan yang rakyat semekin ada adalah berjimat je la. Jadi nak jimat segala benda dari segi masa,tenaga & kos ni lah perkara kecemasan yang selalu orang selesaikan kat stesen minyak. Nak tau apa yang perkara tu meh baca kat sini >> 8 Perkara kecemasan Yang Rakyat malaysia boleh selesaikan Di Stesen Minyak <<

Ok la tu.. Stesen minyak mungkin tak lama lagi boleh jadi centre kalau dah semuanya ada. Tak mustahil tetiba stesen minyak pun boleh jadi macam mall. Bukan setakat orang isi minyak, siap bershopping lagi. Wah.. memang meriah la stesen minyak. tak cukup parking jadinya. hahahaha

Moral of the story.. Sebagai rakyat malaysia jangan ambil kesempatan atas kemudahan yang di sediakan di stesen minyak. Gunakan dengan cara yang betul. Sebab spesis yang suka ambil kesempatan ni yang menyusahkan orang2 yang benar2 terdesak nak ke stesen minyak.

4 comments:

  1. Tak boleh nak baca la kak suria... Link error...

    ReplyDelete
  2. oh kasihannya jadi miskin hina...tak baik tau!

    ReplyDelete
  3. tapi sekarang ni nak singgah stesyen minyak pon rasa cuak lepas baca banyak kes jenayah jadi kat stesyen minyak..haihhh..penyangak ni ada di merata-rata..

    ReplyDelete
  4. stesen minyak kita mmg banyak kegunaan. saya teringat masa pi menunaikan umrah 20 tahun lalu, stesen minyaknya hanya semata2 untuk isi minyak, kalau nature calls tu memang takboleh membantu langsung stesen minyak diorg. malaysia masih terbaik

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!