AHLI SIHIR JUAL MINYAK ANGIN BUAT MAGIC SHOW

7.10.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

AHLI SIHIR JUAL MINYAK ANGIN BUAT MAGIC SHOW. Masa aku kecik kecik dulu kat kampung ada pasar malam. Masa baru buka memang meriah la dengan macam2 benda orang jual kat situ. Dari makanan sehinggalah keperluan harian,baju,barang. Kira panjang jugak la gerai2 peniaga dari serata daerah masa tu. Masa tu arwah ayah aku ada lagi. Dia pun ambil kesempatan jugak meniaga bihun sup ayam versi utara yang tiada tandingannya kesedapan dia waktu tu. Jarang sangat la tak habis. Manjang habis. Tapi tak lama arwah ayah aku meniaga. Sebab dia tak dapat nak curi masa antara kerja tetap dengan kerja sambilan dia meniaga seminggu sekali tu jadi dia dah tak meniaga.


Kat pasar malam kampung aku tu kadang2 ada la penjual minyak angin akan datang buat magic show. Memang berkerumun la orang tengok. Almaklum orang kampung bukan selalu dapat tengok live magic show macam tu. Terpegun jugak la. Letak orang dalam kotak tetiba hilang. Tak tau celah mana dia di sorokkan. Sampai dulu aku anggap penjual minyak angin ni ahli sihir sebab boleh buat magic macam tu kan. Masa kecik mana aku paham pasal trick magician ni. Sekarang ni lain la pendedahan demi pendedahan orang bongkar trick magician ni jadi kita tau la macam mana benda2 yang magic kita tengok tu boleh berlaku.

Tapi tak tau la kan.. Ada magician yang gunakan ritual yang berkaitan sihir ni. Jangan rasa mustahil memang ada. Bayangkan orang jual minyak angin tu letak satu kotak tengah2 orang ramai yang mengelilingi dia. Bukan kat pentas dia buat show cuma satu sudut kat pasar malam jer. Dia ambil seorang masuk dalam tu kemudian suruh orang lain tengok memang tak ada sesapa. Mungkin dia guna teknik kaburkan pandangan orang lain la kot. Hahahaha.

Tapi sekarang tak perlu nak belajar ilmu hitam bagai nak jadi magician. Kat online sekarang pun korang boleh belajar trick mudah buat magic. Nak main2 dengan anak buat magic macam ni pun ok jugak. Korang nak belajar meh tengok sini >> Video! Juara Ahli Silap Mata Dunia Ajar Cara Paling Mudah Buat Magic <<

Moral of the story.. Tak salah nak jadi magician & nak buat magic untuk hiburkan orang lain tapi berhati hati jangan obses sehingga kita termelakukan perkara khurafat & syirik untuk menjadi orang yang hebat buat silap mata. Kalau dah guna perantaraan tu tak di namakan magician tu di namakan bomoh. hahahaha

2 comments:

  1. Malas nak tengok cerita magician sebab macam kena tipu pun ada, paling seram yang guna jin toncet tu lagi lah.. ngeri,,,

    ReplyDelete
  2. ada banyak alat-alat di pasaran untuk kita guna buat magic..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!

Kongsi Kisah Seram Anda Disini

Name

Email *

Message *