AWAS! INILAH KESAN GUNA PRODUK KOSMETIK SELUDUP

26.10.15 Suria Lekatlekit 0 Comments

AWAS! INILAH KESAN GUNA PRODUK KOSMETIK SELUDUP. Hari ni cerita kita berkisahkan barangan seludup jer. Bukan nak bagi promosi free kat kempen #taknakseludup ni tapi sekadar memberi informasi kepada semua. Sebagai blogger kita adalah penyampai.. Jadi marilah kita menyampaikan sepatah dua kata kat blog katanya.

Gambar sekadar hiasan

Semua orang tahu produk seludup ni memang murah tapi tahap keselamatan dia tak terjamin. Lebih2 lagi kalau produk skincare @ kosmetik ni. Aku memang tak guna produk2 seludup nak2 lagi dari thailand atau indonesia atau kawasan2 sewaktu dengannya. Almaklum la dah la kulit tak berapa nak gebus gebas.. Dok guna produk takde kkm bagai ni risau jugak. Dari dok nampak rupa orang terus jadi rupa beruang. Jadi memang aku lebih suka beli produk yang terjamin selamat. Kalau dia tak mampu pulihkan masalah kulit pun at least dia tak merosakkan kulit. So, kalau kita cuba tak sesuai.. boleh tukar produk lain. ye dak??

Tengok satu entri kat Oh!bulan gambar kesan dari penggunaan produk kosmetik seludup ni memang agak ngeri jugak bagi aku. Kalau korang tengok pun mesti ngeri jugak la. Boleh tengok entri tu kat sini >>  AMARAN: Sesiapa pernah atau bakal beli benda-benda ni, korang wajib tahu perkara bahaya ni! << Produk yang masuk secara seludup atau haram dalam pasaran ni kadang2 mula2 pakai memang cantik bagai nak rak.. Lepas tu dia mula bagi kesan sampingan yang menakutkan kat muka. Dulu pernah kontroversi pasal produk collagen plus Vitamin e. Produk ni setahu aku memang takde pengesahan KKM pun. Kat kedai serbaneka pun aku tengok ada jual longgok macam tu je. macam mana la orang boleh yakin nak guna. Aku bukan la kaya even aku banyak guna produk bio essence tapi memang kalau dah longgok macam tu nak tenyeh kat muka.. kalau bedak sejuk yang buat dari tepung maybe aku berani la pakai tapi kalau cream2 muka macam tu.. minta maaf la.

Moral of the story... Kalau tak mampu beli produk yang sah & selamat.. Kita ikut petua tradisional yang murah tapi jangan sesekali ambil risiko memperjudikan wajah anda dengan produk kosmetik yang tiada pengesahan KKM atau pihak2 berwajib. Jangan nak cepat cantik dapat sakit. Alih2 jadi wanita berselubung hitam.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!