GELANDANGAN CHOW KIT SELEPAS DI MAKE OVER

18.10.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

GELANDANGAN CHOW KIT SELEPAS DI MAKE OVER. kalau make over orang yang tak cantik jadi cantik.. orang muka sedih jadi muka happy... orang hodoh jadi muka putera puteri.. tu dah biasa. Bersepah boleh tengok aktiviti meng make over orang kat sana sini. Dalam tv.. media sosial.. golongan biasa.. golongan retis tapi jarang kita dengar ada aktiviti meng make over golongan gelandangan. Biasanya orang buat aktiviti kebajikan pada golongan gelandangan ni bagi makan, pakaian & keperluan. Mana ada sangat yang sudi make over gelandangan dari muka comot kepada muka bersih & bergaya.


Terbaca kat post di Fb Projek make over salah seorang pakcik yang hidup gelandangan. Happy la si pakcik bila ada yang sudi meluangkan masa dengan dia membeli pakaian & bawa dia jenjalan round KL naik kereta. katanya dah 15 tahun tak merasa naik kereta. Alahai.. sedih pulak dengar. Aku ni dah lama rasanya tak naik transport awam.. sedih jugak la.

Pakcik Jamil baru tukar baju baru tapi muka belum make over

Pakcik Jamil ni ada masalah pertuturan kurang jelas & pendengaran tapi bukanlah dia kurang siuman. Orang yang pandang tanpa mengenali mungkin la beranggapan dia seperti orang kurang siuman. Dia bergelandangan di sekitar chow kit. Setelah di make over.. dah tak nampak macam orang kurang siuman. Boleh baca kisah penuh Projek Make Over Gelandangan kat sini >>Donate For Ummah <<
 
Inilah wajah pakcik jamil lepas di makeover

Alhamdulillah.. semoga banyak NGO ataupun persatuan2 buat program2 macam ni untuk membantu golongan yang kurang berkemampuan. Aku teringin jugak nak join program2 macam ni tapi keterbatasan yang ada buat takpe aku support melalui penulisan blog. Jangan ingat tulis blog untuk jadi keyboard warrior jer.. Dalam melantang mengkritik kami juga ada perikemanusiaan untuk membuat kebaikan sesama makhluk. Dont Judge aku macam buruk perangai sangat. hahaha


Moral of the story.. Nak buat kerja kebajikan tak semestinya kita perlu keluar & beraktiviti di luar. Melalui media sosial jugak kita boleh menyumbang.

**Yang ada masalah dengan tumit kaki meh tengok sini >> Tak malu lagi pakai kasut nampak tumit <<

4 comments:

  1. Pergi pasar pun berkejar kejar.. apalagi la nak buat aktiviti luar

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah dalam dunia skrg yg kebanyakannya x pedulikan insan makhluk lain dimuka bumi ni masih ada insan berhati mulia macam ni..Semoga kita tergolong dalam golongan sebegini..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah dalam dunia skrg yg kebanyakannya x pedulikan insan makhluk lain dimuka bumi ni masih ada insan berhati mulia macam ni..Semoga kita tergolong dalam golongan sebegini..

    ReplyDelete
  4. Sian ek dgn orang2 yg masih hidup dgn cara begini...dah tua dan sebatang kara pulak tu...mesti dia happy dpt layanan yg gini....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com