KEJADIAN MISTIK & SERAM YANG PERNAH BERLAKU DI FACEBOOK

29.10.15 Suria Lekatlekit 0 Comments

KEJADIAN MISTIK & SERAM YANG PERNAH BERLAKU DI FACEBOOK. Untuk segmen seram serik lekatlekit kali ni aku nak share kisah2 misteri yang berunsur mistik & menyeramkan yang pernah berlaku di Facebook. Apa ingat kat alam maya tak boleh berlaku kejadian menyeramkan berunsur mistik ke? Kat Mana2 pun boleh dah sekarang ni.  Jin & syaitan pun berkembang bersama teknologi manusia jugak tau! Ingat depa tak up to date ke? Kalau depa tak up to date confirm la momokkan depa dah tak extreme lagi katanya.


Kalau korang pernah baca tentang kisah seorang lelaki yang menerima mesej dari teman wanitanya yang dah mati dalam kemalangan ngeri mesti korang ingat cerita ni. Sebenarnya aku pun tak pernah baca cerita ni. Katanya pernah jadi berita tergempar & viral jugak la. Kejadian ni bukan di sebabkan hack atau apa2 perbuatan khianat tapi memang mesej tu di hantar oleh individu yang dah mati . Kalau korang nak tahu macam mana cerita tu & macam mana perkara tu boleh berlaku meh baca kat sini >> Bayangkan Anda Menerima Mesej atau Video Call Dari Sesuatu yang Bukan Manusia <<

Adakah kejadian macam ni membuktikan bahawa Jin jugak layari internet? Entahlah.. pernah la aku terdengar atau terbaca dunia jin ni katanya kehidupan lebih kurang macam manusia. Depa ada negara, kaum,pembangunan bagai.. Tak sejauh mana kebenaran dia aku tak pasti la. Kena korang rujuk sendiri pada mereka yang lebih berilmu tentang alam ghaib ni. Kalau hangpa tanya aku cerita atau filem seram boleh la aku share kan? tapi kalau tentang kehidupan alam ghaib.. memang aku takde ilmu tentang tu. Cuma aku percaya & yakin dengan kewujudannya.

Apapun.. kadang2 sebab kurang siasat & terlampau taksub pun buat kita terpedaya dengan helah syaitan untuk menyesatkan manusia. Ada je perkara yang ada tak ada unsur mistik tapi ye ye kita yakin benda tu berkaitan dengan makhluk ghaib padahal apa yang kita yakin tu sebenarnya di pengaruhi dari perasaan yang takut & hati yang terlalu taksub.

Moral of the story.. Memang kita wajib percaya pada alam ghaib tapi bukan taksub atau mengTuhankan makhluk alam ghaib.

0 Komen Melekat:

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!