PANAS! DUIT DALAM ACCOUNT DATO ALIFF SYUKRI TERLAJAK LARIS LESAP

20.10.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

PANAS! DUIT DALAM ACCOUNT DATO ALIFF SYUKRI TERLAJAK LARIS LESAP. Terbaca post terbaru di FB Dato Aliff Syukri pengasas produk D'herbs yang terkenal dengan tagline terlajak laris. Dalam post tu katanya.. duit dalam account Al-Rajhi Bank dia lesap di curi oleh seorang individu yang di gambarkan macam orang yang rapat & di percayai selama ni. Tak tak di nyatakan apa pertalian dia dengan orang tersebut.


Dalam laporan polis yang di buat.. katanya dia memamsukkan sejumlah wang dalam account Al Rajhi bagi tujuan untuk membuat pinjaman nak beli kereta ferrari & bayaran bulanan di buat melalui account bank tersebut tapi malangnya dia dapat call dari bank kata baki dalam account dia tidak mencukupi. Setelah siasatan di buat katanya ada individu yang membuat pengeluaran melalui ATM mesin sejak 2013 lagi. Mak Aii.. dah bertahun duit kena curi baru perasan sekarang. Almaklum la orang kaya.. account banyak tu pasal kot tak perasan. Tak macam kita account banyak pun dalam account tu tak semua angka banyak. hehehe


Tu la kan.. Dalam hidup ni kita tak jangka orang yang bakal tipu kita tu siapa. Sebab tu la sepercaya macam mana pun kita dengan sesama manusia kita kena ada rasa was was walau sedikit. Tu sebagai langkah keselamatan awal. Manusia boleh berubah nak2 lagi bila berkaitan duit. Kadang2 dia lupa duit tak boleh beli kepercayaan kali kedua.

Moral of the story.. Dengan siapapun kita berurusan sentiasa berwaspada. Orang jujur dalam dunia ni dah semakin pupus.

**yang menarik : MASIH SELAMATKAH BUAT PERKARA NI KAT STESEN MINYAK

3 comments:

  1. bab lain blh kot percaya tp bab duit jgn lah bg kepercayaan 100%.. haih..kesian dia

    ReplyDelete
  2. jangan bagi kepercayaan 100% kat sesiapa kecuali diri sndr..

    ReplyDelete
  3. adoi.. banyak tu RM80K.. boleh beli lelong tu

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!