PERKARA YANG ANDA LUPA BUAT MASA PERGI BERCUTI

12.10.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

PERKARA YANG ANDA LUPA BUAT MASA PERGI BERCUTI. Bila dah dekat hujung2 tahun ni keluar la macam2 tips untuk merancang percutian bagi membantu mereka2 yang dah plan nak pergi bercuti untuk memudahkan perjalanan percutian dengan cara berjimat. yelah.. kita bercuti bukan di taja, ye dak? jadi apa boleh di jimatkan nak jimat la. Macam aku dengan asben kalau kita merancang pergi bercuti kita suka jimat duit penginapan. Kita tak pilih penginapan yang mahal atau mewah cukup selesa & bersih je. Korang pergi bercuti nak lepak dalam bilik berapa jam sangat kan? paling2 lama pun malam je time tidur. So, tak perlu la nak cari hotel atau apa2 penginapan yang 5 star sangat kecuali korang memang orang kaya tahap najib yang duit melimpah ruah tak tau nak buat apa.

Sumber Google

Tu salah satu tips dari aku la & kami memang pratikkan benda tu kalau percutian tu tak melibatkan ahli keluarga yang lain. hanya kami 3 beranak je. Sebab kalau melibatkan ahli keluarga lain pendapat depa pun kena jugak ambil kira. Tak boleh nak ikut taste & kepala sendiri je.

Sesetengah orang pulak dia nak berjimat semasa nak pergi bercuti & dia rasa apa dia buat dah cukup berjimat tapi sebenarnya tak pun. Sebabnya dia tak tahu tip & trick berjimat yang betul. Ikut hukum akal sendiri je mana nak menjadi jimatnya. Dia je rasa berjimat tapi orang lain tengok rasa cara dia tu boleh lagi di jimatkan. Benda yang ramai buat sebenarnya sebab dia tak perasaan benda tu menambahkan kos sebab nampak macam kecik sangat perkara tu tapi tetap memberi kesan pada kos yang terpaksa di keluarkan.

Jadi kalau korang nak tahu tips & trick penjimatan anda buat bila merancang pergi bercuti betul ke tidak selama ni meh baca kat sini >> Mungkin Ini Perkara Yang Anda Lupa Nak buat Untuk Jimatkan Kos Percutian <<

Bagi orang yang mementingkan gaya tapi pada masa yang sama tak nak keluar budget yang banyak elok la follow seperti trick yang di cadangkan ni. Orang nampak percutian kita macam keluar budget banyak padahal tak pun. So takde la orang pandang rendah sangat dengan kita, kan? Almaklum la zaman yang semua orang  berlumba lumba nak show off apa dia buat,makan & kemana dia pergi ni semua nak jadi paling nampak trendy, mewah,versatile bagai. Tu yang ada biar papa asal bergaya

3 comments:

  1. Kami sentiasa berjimat masa bercuti..maklumlah angkut satu family..hehehe

    ReplyDelete
  2. Kami kalau bercuti main terjah je... Kalau rancang selalu tak menjadi..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!