TIPS UBAHSUAI DAPUR PALING SENANG DI DUNIA DARI IKEA

6.10.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

TIPS UBAHSUAI DAPUR PALING SENANG DI DUNIA DARI IKEA. Ha! Kau.. takde alasan dapur tak cantik sebab tak cukup budget nak ubahsuai. Yelah.. kos nak beli barang, nak upah orang bertukang lagi. Tukang sekarang upah nak sama harga dengan barang. Kalau kos barang RM1000 Upah pun kadang2 banyak tu jugak. erkkk.. betul ke? Yang tu korang angguk2 je la sebab tak penting sangat. Apa yang penting anda boleh lakukan pengubahsuaian dapur dengan sendiri semudah ABC.


Aku kalau boleh semua benda pengubahsuaian untuk rumah aku ni aku nak buat sendiri. Aku sebenarnya tak suka sangat orang luar masuk kerumah buat kerja2 bertukang. Dulu pernah jugak rumah aku ni terpaksa di baiki sebab anai anai memusnahkan kayu2 kat bilik air & toilet. Dulu pintu dia kayu ok! Sekarang je dah tukar. Terpaksa berkurung dalam satu rumah dengan tukang2 indonesia tu. Tak selesa & rasa tak secure ok! Tapi tukang tu owner rumah yang cari so tak boleh buat apa la. Tu kisah aku yang tak selesa orang luar ada dalam rumah aku.

Sebab tu la kalau apa je perkara yang boleh buat sendiri untuk tujuan pengubahsuaian, elok la buat sendiri. Bukan je jimat malah tak payah bagi orang asing masuk rumah. Zaman sekarang ni tau je la.. ada jenis tukang rumah ni dia buat kerja dua alam. Siang kerja halal malam kerja haram. Siang bekerja, malam dia mengerjakan rumah orang. Sebab kita bukan ada kuasa yang boleh scan niat orang maka langkah berjaga jaga la kita kena ambil.

Jadi tips2 macam ni kadang membantu kita DIY sendiri dapur mengikut citarasa kita. Siapa kata perempuan tak boleh buat kerja bertukang macam ni. Boleh jer cuma kena tau cara mudah & bersesuaian dengan kudrat & kemampuan seorang wanita. Jadi yang rasa nak buat ubahsuai dapur sendiri kat sini ada tips dari ikea. Cepat tengok kalau tak memang rugi giler >> 4 Langkah Mudah Untuk Cipta Dapur Idaman Anda <<

Lepas ni tak ada alasan la tak ada orang nak tolong ubahsuai dapur mengikut citarasa kita. Lebih senang kita buat sendiri sebab kita lebih tahu apa yang kita mahu, ye dak?? Selamat mengubahsuai dapur masing2 yer Uolls.

1 comment:

  1. Kalau tiba2 rasa macam nak kaji sikit pasal benda seram atau paranormal lepas terbayang hantu keluar dari peti sejuk, boleh lah lawat blog ni .. http://di-alam-lain.blogspot.my

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!