BLOGGER MALAIKAT MAUT ASYIK MATIKAN ARTIS DALAM ENTRI

16.11.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

BLOGGER MALAIKAT MAUT ASYIK MATIKAN ARTIS DALAM ENTRI. Tulis blog sapa yang taknak ramai orang clik & baca blog aku. Itulah tujuan aku tulis blog supaya orang baca apa yang aku tulis. Aku bukan jenis blogger yang konon tulis blog macam diari harian untuk tatapan masa depan. tak kisah la orang baca ke tidak.. Aku memang suka menulis. Aku nak tulis diari bukan dalam blog. Jadi bila aku tulis blog memang aku tulis cerita untuk di baca & dari hari pertama aku tulis blog memang aku harap ada orang baca apa yang aku tulis.


Tapi tak sampai la nak sebarkan perkara yang terang2 tak betul. Dulu aku pernah jugak terpost khabar2 angin ni tapi bukan niat nak sebarkan fitnah atau gosip. Mungkin masa tu dalam proses memahami dunia maya so mudah terpedaya dengan post2 yang tanpa usul periksa. Bila dah semakin lama terjebak dalam media sosial ni aku semakin faham fenomenanya so aku semakin memilih apa yang aku nak post.. Tak kira la berita, cerita, gosip & sebagainya. Aku pastikan berita yang aku nak tulis tu ada bukti dari sumber boleh di percayai.

Tapi ada jugak blogger tema blog dia asyik dok matikan retis jer dalam entri dia. terang2 nampak tujuan dia sekadar nak dapatkan rating & traffic blog jer. Dia ni blogger cari makan biasa la. Ada saja retis dia nak sebarkan fitnah konon dah meninggal dunia. Aku ada perasan tapi aku baca tajuk jer.. Dah tau. dia ni Gimik melampau lampau sangat. Dah macam blogger malaikat maut je.. Yelah kalau dah asyik tulis cerita tak betul pasal orang yang hidup.

Hope dia cuba cari cara lain yang lebih berhemah la nak cari traffic blog pun. Aku pun bukan baik.. Tapi rasanya masih tak tergamak la nak tulis cerita2 macam tu. Dah terang2 memang tak betul. Dari baca blog yang asyik buat entri yang matikan artis yang masih hidup baik korang layan filem tamil lagi bagus. Walau ada babak2 yang tak masuk akal macam ni >> Ni la adegan yang mesti ada dalam Filem Tamil Paling Tak Masuk Akal << At Least cerita dia lagi real dari entri blogger malaikat maut macam tu. Takde la sakit hati sangat sebab kita tahu cuma filem. Ni tulis entri macam ye ye je betul padahal fitnah semata mata.

Moral of the story.. Aku pun blogger yang suka juga up cerita pasal retis.. Tak payah hipokrit kata kita memang tak pernah ambil tahu dunia hiburan. Konon tak tulis pasal retis.. tup2 upload gambar pi event yang melibatkan retis untuk promosikan retis tu. tetap jugak kau layan retis2 ni kan.. Cuma konon kau banyak tulis pasal personal life kau anggap orang tulis cerita retis macam blogger murahan sangat. Tapi.. berpada pada la. Jangan manjang asyik up fitnah tak berasaskan je. Tu bukan kategori tak sengaja dah.. Tu memang konsep blog dia gamaknya.

6 comments:

  1. Assalamualaikum wbt !
    siapalah kan yang dok pulun jaja kematian retissss ni?? berapa dosa nak pikul tu?? tak berkat setiap sen dia dapat hasil cerita fitnah cenggitu....

    ReplyDelete
  2. aku mmg jarang tulis pasal artis sbb aku mmg tak minat ... tp klu nampak mcm boleh up rating lelaju aku tulis kah kahkah
    klu agak2 mcm siput aku mls ...
    gitu la aku ...

    ReplyDelete
  3. kes nak PV naik lah tu
    tapi tergamak ye buat gitu atas alasan nak PV naik

    ReplyDelete
  4. panas.... tolong.... tolong...... hahahah... meraih trafic apa pon dorg sanggup...

    ReplyDelete
  5. betul tu. banyak sangat yang bagi tajuk kontroversi melibatkan artis artis ni. letih melayan. kalau cerita betul takpe la.

    ReplyDelete
  6. aida tulis blog utk org baca (kalau nak baca ler) but mostly pasal diri sendiri je.
    ha ha ha memang utk rujukan masa depan diri sendiri :) mengaku nih!
    jarang kot tulis pasal org lain, retis ke, pemain bola sepak ke.
    sebab takut silap tulis, menjawab nanti kat atas nun...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT.
Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda. Admin blog tidak bertanggungjawab atas setiap komen yang anda tuliskan di sini

BERMINAT UNTUK KOLABRASI DENGAN BLOG LEKATLEKIT

Blog lekatlekit.com menerima sebarang kolabrasi untuk review produk atau servis. Syarat sangat mudah

* Ada bayaran di kenakan. Harga masih boleh di runding
* Sekiranya produk kosmetik/supplement/ubat pastikan berdaftar dengan KKM & tidak boleh overclaim
* Kalau produk makanan/minuman tidak boleh overclaim
* Andaikata produk/servis di masa akan datang mempunyai kes seperti di kesan mengandungi bahan terlarang atau servis anda mempunyai unsur penipuan, admin berhak memadam serta merta artikel review di blog
* Kalau produk atau servis anda bersih dari sebarang masalah, Artikel kekal selagi blog wujud.

Syarat ini Berkuatkuasa serta merta dari tarikh 21 Oct 2017

Sekiranya berminat berkolabrasi dengan blog lekatlekit.com email ke lekatlekitgurl@yahoo.com