DENGAN SAMSUNG GALAXY S6 EDGE TAK PERLU LAGI MONOPOD

29.11.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

DENGAN SAMSUNG GALAXY S6 EDGE TAK PERLU LAGI MONOPOD. Kat sini sapa suka travel? Suka backpackers? Bila kita travel tak kira la backpackers atau tidak semestinya nak packing tu seboleh2 nya nak jimat ruang. Kalau boleh nak bawa 1 beg je. Kadang2 nak usung dslr pun dah jadi 2 beg la kan. Pergi bercuti tak bawa camera memang rugi la. Kalau blogger mungkin nak share percutian mereka di blog so gambar sangat2 penting. Kalau bukan blogger pun gambar tu nak simpan untuk kenang kenangan.


Jadi sebab camera salah satu perkara penting ketika bercuti ataupun mengembara. Aku ni antara orang yang kadang2 malas sangat nak usung DSLR. Camera dia pepaham je la. Sebab DSLR aku banyak habiskan masa kat rumah je. Kalau bercuti tempat jauh je aku bawak.

Jadi sebab masalah2 tu Samsung Galaxy S6 edge keluar dengan fungsi camera yang di perlukan manusia zaman sekarang nak2 lagi kaki selfie. Dengan Samsung Galaxy S6 edge ni korang dah tak perlu nak usung monopod. Sebabnya boleh baca kat sini >> 10 Sebab Anda Tidak Perlu Membawa Camera Lagi Ketika Bercuti Jika Memiliki Samsung galaxy S6 edge << Ni kalau azwan ali tahu confirm terus dia tukar smartphone. Yelah.. kat malaysia Azwan Ali terkenal dengan selebriti yang suka sangat usung monopod ke hulu hilir. Sampai dalam rancangan Lari pun monopod dia pun terlibat. amboi mengalahkan bebudak dia obses berselfie.

Selain tu korang yang suka sangat buat video collage tu.. Dengan samsung galaxy S6 Edge, 4 video boleh di mainkan berturut turut dalam pada masa yang sama. Yang paling best sekarang samsung dah membuat perjanjian kerjasama dengan youtube jadi pengguna Samsung boleh buat live streaming dari telefon cuma perlu ada akaun google. Jadi anda boleh update video2 terkini anda untuk di kongsikan dengan mereka2 yang ada nak kongsikan dalam senarai kawan kawan anda.

Jadi yang rasa tengah survey smartphone baru tu cuba usya2 Samsung Galaxy S6 Egde. Mungkin menepati keperluan korang.

5 comments:

  1. Ngidam tapi takpe,guna dulu la lenovo. Hehehe.

    ReplyDelete
  2. Salam singgah sini....menarik teringin juga nak memiliki hp samsung galaxy S6 edge ni...hihi

    ReplyDelete
  3. dapat sembat satu memang best sangat la tu..

    ReplyDelete
  4. Minat Samsung ni tapi setakat ni belum termengidam lagi nak S6 Edge. Lain kalilah bila smartphone yang ada ni terjahanam, bolehlah difikirkan kalau-kalau budget mencukupi untuk memiliki Samsung S6 Edge ni. Eh, berapa harga yang nak kena ikut budget ni? Hihihi....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!