JANGAN CUBA BENDA NI WALAU TAK SALAH NANTI KETAGIH

13.11.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

JANGAN CUBA BENDA NI WALAU TAK SALAH NANTI KETAGIH. Aku sekarang dah mula rasa ketagih dah ni tapi aku tahan jugak diri aku ni. Dulu aku jarang nak layan sangat benda2 ni tapi bila sekali buat.. Alahai macam best la pulak. Rasa nak & nak lagi.. Tak puas rasanya. Nak2 lagi banyak benda yang dok  menduga nafsu pandangan aku ni. Tapi ku tahan jugak jebat.. aku tak nak nanti aku dah hilang nafsu pada semua benda yang aku nampak secara live. hahaha


tentu hangpa dok tunggu jer apa yang aku mula ketagih ni... Almaklum la. Nak kata kali pertama aku beli online tak jugak. Dulu pernah sekali aku membeli sebuah beg kat avenue86. Lepas tu aku kembali seperti sediakala lebih suka bershopping kat supermarket @ mall. Di sebabkan tupper cabinet yang aku nak beli memang tak jumpa orang jual kat luar memaksa aku terjebak dalam sale online revolution lazada ni. Aku ni suka buat benda alang alang.. Alang2 dah beli satu barang ni.. tengok2 la apa lagi yang boleh sekalikan pembayaran. memandangkan bagpack BUM aku tu tali dia terpelot sikit nak kena hantar repair. Rosak dia sikit jer.. Nak buang sayang. Sebab boleh repair. beli pun bukan murah sangat bagi aku yang tak kaya raya ni usya2 la beg kat lazada tu. Jumpa la satu aku berkenaan. Sebab dia ada semua fungsi yang aku nak.. Boleh bergaya elegant katanya.. boleh di bawa santai.. boleh jugak di galas macam bagpack. Aku sekarang beli beg memang aku pastikan ada semua ciri2 tersebut. Kalau tak ada semua pun aku makesure tali dia panjang boleh galas silang. Aku memang bukan jenis si gadis ayu sangat nak2 lagi dah masuk zon mak mak ni. Kadang2 aku perlu jadi watson nyambek.. so aku pastikan masa aku memecut beg aku tak terlucut. Memang aku kalau keluar beriadah jarang la nak sangkut beg kat lengan ala2 mak datin atau nak sandang tepi bahu macam zaman2 belum beranak pinak. Semua aku galas belakang je.

Barang kedua sampai hari ni dari Lazada. taste aku memang yang tak sarat, simple & flexible. Aku tak minat sangat gaya2 elegant bagai. Cuma warna dia aku rasa macam aku silap pilih hahaha 

Bila dah dapat 2 barang yang aku beli dari lazada.. tinggal 1 item je lagi belum sampai. Mula la rasa ketagih nak membeli lagi. Nak2 lagi 2 barang yang aku beli tu aku puas hati. Tu la orang kata.. tak kenal maka tak cinta. Tak cuba tak tahu.. sekali cuba.. nak lagi. Tapi aku istifar banyak2.. Pesan kat hati manja2.. Cukup tu! ahad kan hari bebas alam maya.. Kang jumpa mall bergetar tulang rusuk dah tak ada budget. hahahaha. Aku tabahkan hati & aku berjanji sepanjang november ni aku takkan tengok apa2 pun kat mana2 website online seller. Aku kena pulihkan rasa ketagih yang mula menghasut diri ni. Semua tu syaiton nirrojim... hahaha

Moral of the story.. Apa pun perkara yang memudaratkan jangan sekali sekali cuba. Bila sekali cuba rasa syok kita akan rasa nak buat dan buat lagi. Contoh macam main game online.. Benda tu pun mampu buat kita rasa ketagih macam dulu candycrush. Tapi tak semua online games tu tak bermanafaat.. Ada yang online games kalau kita main bersungguh2 kita dapat duit macam games ni >> Inilah Online Games Yang Mampu Buat Kita Dapat Duit <<

5 comments:

  1. Hihihi ingat kan ketagih apa lah tadi LL..
    Nasib baik akak tak ada penyakit ni..
    Bila akak punya beg tu nak nyawa-nyawa ikan baru akak ganti LL..
    Ada sekali tu siap jahit lagi tali handbag tu hahahha..
    Punya lah malas nak gi beli..

    ReplyDelete
  2. heheh..betul..pernah rasa dah peringkat ketagih tu..Tapi Alhamdulillah akak dah kembali ke pangkal jalan...sebab la ni suka jamu mata kat kedai emas pulak..hahha..pantang dapat duit terus simpan peram bagi banyak sebab nak singgah kedai emas.

    ReplyDelete
  3. istighfar banyak-banyak...jomlah kembali ke pangkal jalan...hahaha...

    ReplyDelete
  4. Memang ini penyakit sangat berbahaya.
    Penyakit ini akan berterusan lagi sekiranya mendapat support dari RM di bank.

    ReplyDelete
  5. Memang akan ketagih beli online nikan...sebab just click click ja..

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!