KAMPUNG MISTERI MUNCUL WAKTU MAGHRIB DI JALAN PENGKALAN HULU

14.11.15 Suria Lekatlekit 3 Comments

KAMPUNG MISTERI MUNCUL WAKTU MAGHRIB DI JALAN PENGKALAN HULU. Rasa macam lama pulak segmen seram serik tak muncul kat blog lekatlekit.com ni. Bukan apa kalau hari2 pun cerita seram.. dah takde sumber nak korek. So, kena ada cuti jugak kan. Malam2 minggu ni elok la kita santai2 baca cerita seram. Sebab esok cuti.. so, kalau malam ni takut sampai tak boleh tidur pun ok la boleh cover siang esok katanya. hehehe


Cerita aku nak share ni kisah seorang pemandu yang melalui jalan tu. Katanya jalan dari baling ke pengkalan hulu untuk ke Gerik ni memang bahaya sikit. Sebab jalan dia agak berbukit & banyak kona tajam. So kalau lalu jalan tu tak payah nak buat konar baring sangat la.. Takut terbaring tak bangun bangun pulak. Lain di tuju lain pulak destinasi yang sampai. Menurut cerita dia.. Sebelum sampai ke pekan pengkalan hulu dari gerik akan melalui satu kawasan berbukit yang suasana dia redup sebab banyak pokok2 kat kasawan situ. Normally kalau lalu jalan tu memang signal segala alat telekomunikasi akan hilang dalam 10-15 saat. Kiranya memang takde coverage. Nak di jadikan cerita mamat ni lalu kat jalan tu dah petang.. hampir2 nak maghrib. Sampai satu kawasan kona tu.. dia perasan ada satu perkampungan kecil. Rumah pun dalam 4-5 buah jer. Dia nampak la ada budak2 main tepi jalan & sekumpulan nenek2 lepak kat pangkin (beranda) rumah. Dia takde rasa apa2 pun sebab biasa la kampung. apa nak pelik dengan permandangan macam tu ye dak?

Tapi yang menjadi cerita seramnya esoknya dia lalu balik jalan yang takde coverage apa2 alat telekomunikasi. Dia tengok lain macam jer pokok2 kat situ. tetiba ada pokok tinggi seolah2 macam payung kawasan jalan tu & buat jalan jadi sedikit redup. Tapi kat tepi jalan lain semua pokok menegak. Time tu dia bawak kereta slow sebab ada sepupu dia sekali. So,kena cover la perangai tak semegah masa bawa kereta. Sekali lagi dia jadi pelik.. tempat yang dia nampak ada perkampung semalam, tup tup hari ni dah tak ada. Dia pun tanya sepupu dia yang memang orang situ untuk lebih kepastian..Jawapan sepupu dia bagi cuma 'jangan tegur'. Jadi pepaham je la apa yang dia nampak semalam. -sumber Jalan Berhantu Seluruh Malaysia-

Biasa la dalam hutan.. Memang la ada kampung 'Orang'. Apa nak pelik cuma yang bertuah je dapat nampak. Kalau dia dah tunjuk tu Insya Allah ada moral of the story. Tak paham lagi ke.. Lalu jalan kampung orang tak reti nak bawak slow slow. Kang terlanggar anak pinak 'orang yang tak nampak' tu kena sakit misteri kau nak salahkan depa. hahaha..

kalau tak nak kena sakat dengan 'orang' tu meh pergi kat 7 tempat best kat Asia ni. Confirm tak guna jalan pengkalan hulu ke gerik tu. rasanya tak semua orang tentang 7 tempat ni >> 7 Tempat Best Kat Asia Yang Mungkin Korang Tak Tahu << Insya Allah.. dengan niat yang baik perjalanan anda tu di lindungi Allah dari sebarang kejadian misteri & mistik.

3 comments:

  1. Eeiiii...seram.
    Cer lalu lagi kat situ...mesti teringat ingat.

    ReplyDelete
  2. Nasib dia tunjuk setakat camtu je...setakat nenek2 lepak bebudak main2 kire hokey le lagi...kalau di pamer muka ngeri sambil kirai2 rambut lagi ngeri....mesti tekejut gile demam panas bagaikan....takutnyeeee

    ReplyDelete
  3. JALAN GRIK KROH MMG MCM TU SY DARI JB KLU SAMPAI KE KROH MESTI DLM PKL 130 PG MMG PELIK DAH 3 KALI BALIK KG DKT TMN AMAN KROH SAMPAI MESTI TIME TU

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!