KISAH PAK GUARD KENA SAKAT DENGAN HANTU JAMU GENDONG

7.11.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

KISAH PAK GUARD KENA SAKAT DENGAN HANTU JAMU GENDONG. Kembali lagi dalam segmen seram serik lekatlekit. Tu dia.. ayat macam mengacara rancangan realiti tv berkonsepkan paranormal katanya. Manalah tau bakat tenggelam timbul ni tetiba ada producer nampak & dia pun nak produce rancangan realiti seram kat tv, offer aku pulak kan. Siapa tahu rezeki.. Meletop kebabom la blog lekatlekit katanya lepas jadi blogger retis. Hahaha.. ok sudah2 berangan minah jenin. Aku pun tak hadap sangat nak jadi popular.. Cukup la siapa diri aku seadanya sekarang. Senang kemana mana tak ada orang pandang malah orang tak tau pun yang aku la admin blog puaka lekatlekit.com.


Malam ni sebab nak flight ke luar negara memburu hantu katanya kena prepare. jadi kalau nak bercuti tu ni yang benda yang wajib bawa yang selalu orang terlupa atau tak terfikir nak bawa. Tapi bila sampai tempat percutian baru rasa menyesal. Nak tahu apa benda wajib bawa tu meh tengok kat sini >> Emergency Alert! Korang Wajib Ada 7 Mini Superhero Ini Bila Travel <<
Semua dah siap maka mari kita naik flight sampai indonesia je la. Kisahnya pasal seorang security guard @ pengawal keselamatan sebuah bank yang pada malam tu dia bekerja shift malam. Walaupun malam masih muda tapi semua kedai2 & pasaraya kat situ dah tutup sejak pukul 8.00 malam lagi. Cuma ada satu je gerai yang masih buka tu pun tak ada pelanggan. Tengah dia dok buat kopi kat pondok guard tu tiba2 datang seorang penjaja jamu gendong menawarkan jamu dia pada pak guard ni. Kerja malam ni perlukan energy jugak.. maka dia pun minta la segelas jamu kat perempuan yang jual jamu gendong ni. Dia macam pelik dengan penjual jamu tu yang hanya diam langsung tak balas bila dia cuba berbual. Lepas minum jamu tu tetiba seluk poket nak bayar duit tak ada pulak. baru teringat dia tertinggal wallet dalam jaket kat pejabat tempat yang dia parking basikal. Dia pun minta izin nak pergi ambil duit & tinggalkan sekejab penjual jamu tu. Tak sampai berapa minit dia kembali ke pondok pengawal perempuan tu dah tak ada. Dia cuba cari jugak kat kawasan sekeliling sebab kalau perempuan tu berjalan pun mesti tak pergi jauh tapi tetap tak jumpa. Jangan bayang bau dia pun dah tak ada. Pelik jugak.. rasanya tak sampai 5 minit kot dia pergi ambil duit. Sampailah dia terperasan kat tepi pondok pengawal tu ada tumpahan jamu yang dia minum tadi dah bertukar jadi darah yang bau hanyir gila. Apa lagi terus dia pergi toilet muntahkan balik jamu yang dia minum.

Almaklum la indonesia kan terkenal dengan jamu, hantu kat sana pun nak menyamar sebagai orang jual jamu. Tapi kat malaysia tak kurang hebat.. Kita ada hantu pau suri katanya. Jual kuih pau dari tingkap rumah orang malam hari.hahaha

6 comments:

  1. lepas tu apa jadi ngan pak guard tu? mcm pendek jer cetenya.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. kadang orang pun naik hantu hahahaa

    ReplyDelete
  3. ha,ah.. teringat la pulak kisah pau suri tu. seram juga malam2 jual pau.

    ReplyDelete
  4. Pau... Hmm... Lama pula tak makan...

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!