PADAH TERLAMPAU MENUNJUK BILA BERCINTA DENGAN ARTIS

4.11.15 Suria Lekatlekit 6 Comments

PADAH TERLAMPAU MENUNJUK BILA BERCINTA DENGAN ARTIS. Dah nama pun retis.. Bukan je kisah kerjaya dia dalam dunia seni ni orang nak ambil tahu, malah kisah peribadi, keluarga apatah lagi kekasih memang jadi buruan media la. Bukan je yang popular tu artis je orang yang rapat dengan dia juga jadi perhatian terutama pasangan dia la. Yelah.. dunia hiburan sekarang memang lebih suka highlight retis ni couple dengan sapa, nak kawen dengan sapa, bercerai kenapa,sapa kekasih gelap dia.. Memang cerita2 macam tu ada value. Post jer berpusu2 orang clik katanya.


Bila baca satu gosip ni.. kisah makwe pelakon sharnaaz ahmad yang di tuduh syok sendiri sebab dia je rajin upload gambar dengan sharnaaz tapi bagi pihak sharnaaz takde sangat. Biasa la lelaki kan.. Mungkin sebab sharnaaz ni dah banyak kali bercinta tapi tak jadi dia malas nak show off sangat la makwe baru dia yang katanya kakak kepada Neelofa. Tu la kan bercinta dengan orang popular ni. Bila dia tunjuk siapa kekasih dia orang tuduh dia yang lebih2 padahal si retis takde pun nak bagitau orang yang dia tu kekasih si retis padahal depa tahu la apa hubungan yang terjalin antara mereka. Kalau tak nafikan tu maknanya ada la tu.. Kalau takde pun maybe saja nak create gosip untuk naikkan nama dalam industri hiburan.


Jadi perempuan ni macam tu la.. Sebab perempuan dia punya excited pada sesuatu perkara tu lain macam sikit. Apa je dia dapat kalau boleh semua dia nak bagitau orang. Apatah lagi kalau dapat pakwe retis ni, kan? Sebab tu jadi perempuan ni kadang2 kena tunjuk jual mahal sikit.. Tak payah excited sangat. Sebab nanti yang buruk semua perempuan yang kena tanggung. Sebab perempuan ni kita sedia maklum lebih terdedah kepada fitnah. Dah lumrah kehidupan yang kita tak boleh nak ubah. Apa yang boleh kita buat adalah kita je berubah, Insya Allah dengan berubah mampu mengubah persepsi orang terhadap kita.

Sumber Erafm

Moral of the story.. Zaman media sosial ni bukan macam zaman TV hitam putih. Jangankan nak tengok rancangan gosip.. Nak tengok rancangan TV pun kena bersusah payah macam ni >> Kesusahan Orang Dulu Nak tengok TV << Jadi, Sebab teknologi dah memudahkan orang menyebarkan gosip maka kita kena slow down dalam beberapa perkara agar tak menimbulkan fitnah & salah sangka.

6 comments:

  1. harap2 kali ngan bergaduh ngan bapak mentua lagi ... hahahah

    ReplyDelete
  2. Itulah tak payah nak poyo sangat.
    Annoying!!

    ReplyDelete
  3. Pengajaran senang... waktu bercinta jangan show off sangat... waktu kahwin pun tak payah hari2 nak show-off.... senang citer tak payah show off..

    ReplyDelete
  4. hehe...ni sebenarnya memang fakta kelakuan perempuan bila bercinta
    kalau boleh satu dunia dia nak canang
    sayang katanya...hehe
    hopefully sampai ke jinjang pelaminlah jodoh mereka
    kang tak pasal2 dapat malu

    ReplyDelete
  5. eemm.. tak payahlah nak tunjuk sangat.. low profile tu lagi baik.. sekurang-kurangnya mampu mengurangkan risiko dari dikata orang.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!