PENGGEMAR UDANG GALAH & KETAM BACA NI SEBELUM MENYESAL

27.11.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

PENGGEMAR UDANG GALAH & KETAM BACA NI SEBELUM MENYESAL. Ni antara makan yang mahal jugak la nak2 lagi zaman GST semakin mahal jadinya tapi tetap tak kurang pemakan udang galah & ketam ni. Gila kau! Sedap kot.. Tapi aku ni nak kata suka sangat tak jugak. Lagi2 ketam.. Kadang2 aku masak je tapi tak makan sebab malas. Jenis seafood yang  susah nak makan ni kadang2 spoil selera aku. Tapi asben aku memang penggemar tegar dua haiwan air ni.


Udang galah kalau liar punya lebih sedap dari yang bela dalam sangkar. Tapi tu la bukan senang nak tangkap udang galah. Sebab tu dia mahal kot.. Ketam pun aku tak sure jugak susah kena senang nak tangkap sebab harga dia pun boleh tahan la. Nak makan hari2 tu mungkin tak la dua ekor haiwan ni. Sekali sekala boleh la. Tapi ada ke orang hari2 makan udang galah & ketam.. Kalau ada aku kagum. Mungkin dia pembekal dua jenis seafood ni kot..

Tapi yang aku nak cerita ni mungkin akan menggugat sikit keimanan penggemar udang Galah & ketam. Minta maaf la kalau tak bagitau kang rasa bersalah pulak. Yelah sharing is caring. Dengan berat hati terpaksa jugak aku membongkarkan sesuatu tentang Udang Galah & Ketam kat malaysia ni >> Penggemar Udang Galah & Ketam Wajib Tahu <<

Lepas tengok tu hope takde mana2 penggemar ketam & udang Galah jadi histeria ke hapa. Bawak2 bersabar yer.  Sebagai seorang Muslim jangan gelojoh. Bertindak mengikut akal yang waras. Jangan sebab ketam & udang galah korang jadi hilang arah & menyusahkan pihak lain.

2 comments:

  1. Dah lama tak makan..sebab alergik seafood...

    ReplyDelete
  2. Patut ke akak buka link tu? Akak ni peminat tegar dua haiwan berkaitan. Kalau serve akak hari-hari (bukan masak sendiri ek) 5 kali sehari pun akak sanggup muntahkedarah udang galah dan ketam ni. Sedap weyh.. nikmat yang tak terhingga. Tapi suami akak tak makan sebab mazhab Hanafinya tak makan seafood ni semua. Akak ni memang syok sendirilah kalau memasak dua haiwan ni di rumah! Akak seorang aje yang melapah!

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!