RAMAI YANG TAK TAHU CARA NI BOLEH BUAT DUIT SECARA ONLINE

6.11.15 Suria Lekatlekit 4 Comments

RAMAI YANG TAK TAHU CARA NI BOLEH BUAT DUIT SECARA ONLINE. Orang kata zaman tak ada apa yang turun kecuali hujan yang lain 2 semua naik.. Maka kos hidup pun semakin tinggi. Zaman dah berubah kalau dulu sesuatu tu dalam kategori kehendak.. era sekarang dah jadi satu keperluan. Macam kereta. Kereta bukan lagi kehendak.. Nak2 lagi yang dah bekeluarga & ada anak. Jadi satu keperluan untuk bergerak. Bila dah ada kereta nak kena isi minyak.. Bukan isi minyak je.. setiap tahun nak fikir bayar roadtax bagai. Bukan Roadtax jer.. nak kena stanby jugak kalau2 kereta meragam. Mustahil la sepanjang hidup guna kereta tak pernah rosak kan. Jadi semua tu perlukan duit. Tu baru kereta.. tak masuk lagi keperluan lain. Jadi kadang2 kita perlu pendapatan tambahan. Kalau pun tak boleh cover nak bayar hutang kereta setiap bulan at least boleh tampung duit minyak kereta pun dah ok.


Zaman hujung jari ni.. Serius bagi aku orang malas je yang kata tak reti nak cari duit secara atas talian ni. Walhal banyak sangat peluang untuk kita cari pendapatan sampingan sambil2 online. Malas ni ada 2 kategori.. Malas belajar & malas usaha. Jadi kalau malas memang sesapa tak boleh tolong. Untuk yang rajin jer meh sini aku nak tunjuk cara paling mudah korang boleh dapat side income secara online. Tak payah nak study teruk2 sangat.. Step dia sangat simple. Kalau korang betul2 rasa minat nak tahu korang boleh tengok kat sini >> 7 cara Paling Mudah Untuk Dapat Pendapatan Tambahan Secara Online <<

Benda ni kita boleh buat sambil santai santai je. Kalau yang tahap profesional punya aku pun tak berani share sebab aku pun bukan antara salah seorang yang dapat income banyak secara online. Boleh la setakat nak menampung belanja shopping tu. Benda2 macam ni setakat nak cover duit makan sebulan atau duit transport sebulan tu lepas la. Tapi kalau di buat secara serius & consistent benda ni tak mustahil boleh dapat banyak.

Moral of the story.. Perumpamaan Ulat dalam batu pun dapat makan bukan nak gambarkan kita tak buat apa2 pun boleh hidup tapi sebenarnya nak gambarkan kat mana2 sahaja kita boleh usaha untuk dapat duit. Kata kunci dia tetap kau kena rajin & kreatif untuk hidup.

4 comments:

  1. Yang penting kesungguhan..in sya Allah boleh..

    ReplyDelete
  2. Berusaha itu yg penting.. dimana ada kemahuan disitu ada jalan.

    ReplyDelete
  3. kita yang kena tentukan camne kite nk cr duit lebih dlm syok2 blogging cam ni pun boleh cr duit lebih kan

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!