RUGI KALAU PEMILIK KERETA YANG TAK TAU PASAL NI

16.11.15 Suria Lekatlekit 1 Comments

RUGI KALAU PEMILIK KERETA YANG TAK TAU PASAL NI. Kat Malaysia ni kereta sekarang bukan satu kehendak tapi satu keperluan. Cuma beza kalau kereta di gunakan untuk keperluan dia akan beli kereta ikut kemampuan dia. Kalau kereta yang kategori kehendak.. Macam biasa la yang beli kereta sport car juta ringgit tapi boleh muat untuk 2 orang je. Tu untuk orang2 yang memang duit banyak sampai melimpah ruah macam banjir kat pantai timur setiap tahun. Bagi kita yang cukup2 untuk hidup ni.. Takde makna nak beli kereta juta2 ringgit tapi boleh naik untuk dua orang je. anak pinak takkan nak ikat atas bumbung pulak kan? hahahaha


Disebabnya ramai rakyat malaysia mampu memiliki sekurang kuranya sebiji kereta dalam satu family aku nak share benda penting ni dengan hangpa. Semua orang mampu beli kereta tapi bukan semua orang tahu pasal kereta & tahu nak jaga kereta sendiri. Nak2 lagi kaum perempuan la.. Yang dia tau lenjan kereta sampai botak tayar tapi jangankan nak repair kerosakkan kecil kat kereta kadang2 nak cuci kereta sendiri pun tak reti. Semua dia campak kat bengkel @ carwash. Tu yang kadang2 bila jadi sesuatu perkara kat tempat2 yang susah nak dapat bantuan dia jadi mati akal. Jangankan nak repair benda2 remeh macam tukar viper bagai.. Kadang2 nak kemas kereta pun dia tak reti. yang dia reti campak semua benda dalam kereta.

Untuk golongan yang hanya reti pulas stereng, tekan padel jer.. Ni yang patut anda tahu & tengok. Penting ok! sekurang kurangnya tak reti benda2 berat pasal kereta at least benda2 simple macam ni dapat jugak anda buat sendiri ye dak?? Selain tu boleh jimat kos... Tak susah mana pun nak buat benda ni. Hangpa akan tau lepas tengok ni >> Ini Yang Patut Anda tahu Untuk Jaga Kereta Anda <<

Moral of the story.. Tips dah bagi terpulang la nak ikut ke tidak kan. Sebab kalau yang jenis pemalas.. Jangankan nak buat benda ni kat kereta dia sendiri nak suap makanan ke mulut pun kadang2 dia harap orang tolong buatkan. Jadi spesis macam ni perkara tu senang macam mana pun tetap dia rasa susah.

1 comment:

  1. ha ha... aida tau yg basic aje.
    yg lain, mr.asben atau ayahanda yg uruskan :)

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!