SALE LAZADA MENIPU?

12.11.15 Suria Lekatlekit 5 Comments

SALE LAZADA MENIPU? Mula nampak ada beberapa individu mula mempertikaikan harga barang yang di jual dalam sale online revolution lazada. Katanya tak masuk akal..  Aku pun ada la beli 3 barang walau asalnya nak beli 1 jer barang. Aku memang survey semua barang yang aku beli dari sebelum sale lagi.. Memang masa sale aku tak nampak apa2 yang menipu sebab memang harga sekarang lebih murah dari sebelum sales. Cuma tu la.. rupanya ada yang jual lagi murah dari lazada.


Tapi barang2 lain katanya.. sebelum ni harga lagi murah tetiba sales harga asal lebih mahal & harga sale pun mahal dari harga sebelum sale. Aku nak tuduh sangat sebab aku tak berapa nak survey barang2 lain. Aku survey barang aku nak je. Sebab benda tu memang tak ada jual kat luar. Aku memang ada jugak survey beberapa online shop.. cuma aku tak confident je. Sebab jarang2 dengar & aku ni bukan jenis online shopper. Sebab lazada ni je selalu dengar orang beli & selalu dapat review dari blogger jadi aku rasa confident sikit nak membelinya.



Memang tak nafikan bukan je online.. kat luar pun banyak jenis menipu harga masa jualan murah.Depa nak sale tu markup dah harga lebih mahal dari harga biasa. Tetiba sales jer terus 90% 50% bagai... Kalau ikutkan takde apa yang murah cuma di kaburi dengan perkataan sales& diskaun.

Apapun barang aku beli dengan lazada semalam hari ni dah sampai1 item.. Memang agak cepat jugak la. Lagi 2 barang tak tau la esok ke minggu depan. Apapun aku tak rasa tertipu sangat dengan lazada sebab harga dia memang aku survey sebelum sale cuma mungkin lazada lebih mahal berbanding beli kat tempat lain.Tu tak nafikan.. cuma barang yang aku beli ada 1 barang tu memang aku dah survey kat luar lebih mahal dari harga sale yang aku beli kat lazada semalam. Kalau kat online shop lain ada lebih murah cuma aku rugi tak survey jer.. tapi untuk rasa tertipu sangat tu tidak la.

Ni la Tuppercabinet 4 cubes yang aku beli semalam. Tak budget besar cenggini. Alih2 sampai besar. Ok la tu dari nampak besar sampai kecik. Barang dia aku puas hati sebab cantik berbanding dalam gambar display kat lazada. Ni aku beli RM86.. Tapi tadi ada blogger cakap kat groupon lagi murah 5 cubes baru RM69++ macam tu la. Takpe la.. rezeki lazada hahaha

Moral of the story.. Meniaga ni kalau menipu untung sekejab jer. Bila taktik macam tu selalu di pratikkan akan buat pelanggan hilang kepercayaan.. Nak buat sale buat betul2.. Jangan nak guna trick sangat. Zaman viral ni sekejab je boleh tersebar. Bila dah jadi viral dah tentu orang tak percaya lagi. Tak ada jalan mudah nak berjaya.. Ingat tu online seller.. Contohi mereka ni.. mereka pernah di tertawakan & di pandang rendah tapi akhirnya berjaya sebab mereka buat perkara ni >> Hanya Buat Langkah Mudah ni mereka boleh berjaya <<

5 comments:

  1. Tak pernah try lagi shopping kat groupon ni.

    ReplyDelete
  2. Ada juga barang yang memang mahal jual kat lazada kan suria?

    ReplyDelete
  3. klu tuk dunia menipu perkara biasa sis....

    ReplyDelete
  4. Suria, jue bnyak beli brg kat groupon.. even holiday hotel pun beli.. so far ok.. lazada jue bnyak bsli pampers murah.. sekotak terus..

    ReplyDelete
  5. Pd saya lazada x menipu harga. Cuma mereka ada taktik. Sebab yg iklankan produk di lazada ada byk company. Cth jual rak kasut. Mgkn ada 10 company jual benda yg sama dan iklankan di lazada. Harga pulak lain2. Ada jual murah sgt ada mahal sgt. Pastu yg jual mahal tu ada masa2 harga akan turun banyak tp esoknya naik semula ke harga asal. Sy dh byk kali beli di lazada dan x pernah tertipu lg selama ni. Pernah beli door bell dan x berfungsi pun dpt semula yg baru.

    Pernah ssya nk beli blander baby food. Harga dia rm270++. Tp satu malam tu harganya jd rm140. Ingatkan nk bayar esok pg tp tgk esok harga dh blk rm200++ tu. Tp seminggu lps tu nmpk lg harga dia turun semula. Terus bayar cepat2. Lps 12am harga tu naik blk rm200++. Rasa mcm nk beli tiket air asia plak kena rajin survey sbb dorg akn turunkn harga. Mcm tupper set ni kdg harga yg 25 cube sampai rm1800. Tp skrg jd rm500++.

    Apapun sy puas hati je brg lazada.

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!