TENTANG IKEA YANG PERLU ANDA TAHU

18.11.15 Suria Lekatlekit 8 Comments

TENTANG IKEA YANG PERLU ANDA TAHU. Ikea.. memang ramai penggemarnya. Aku dulu selalu juga jenjalan dalam Ikea kat e@curve mutiara damansara. Dari bujang sampai kawen. lepas ada anak je kurang sikit aktiviti dok window shopping kat ikea. seingat aku.. Aku tak pernah beli apa2 barang kat Ikea.. Hahaha.. aku memang pelik sikit kot sebab walaupun aku kerap pergi tempat tu pun belum tentu aku tertarik. Dulu selalu ke e@curve tengok wayang.. Atau malam lepak tengok live band kat restoran asam pedas.


Walau meatball popular nak mampus kat situ.. Tapi aku pernah langsung cuba. Aku setakat makan karipap telur jer. hahaha.. Ikea ni aku suka tengok decoration dia jer. Memang cantik2. Barang2 dia aku rasa tempat lain lebih berbaloi beli. Tapi kalau nak nampak banyak retis, Ikea salah satu tempat pilihan retis jugak. Kira sesapa yang suka shopping ikea boleh fefeelling retis jugak la. hahaha

Tak lama lagi Ikea kat Cheras pulak akan dibuka. makin sesak la orang pergi kesitu. Almaklum la Ikea. Ada orang nun dari utara sana sanggup datang sini semata mata nak shopping ke Ikea. ramai orang suka pergi Ikea tapi tak ramai yang tahu tentang Ikea & kenapa orang suka pergi. tak semua orang pergi tu nak membeli belah walau kadang2 sampai berlaga bontot orang masuk ikea. Nak tahu sebab apa orang suka pergi ikea walau tak membeli apapun, meh tengok kat sini >> Tentang Ikea Yang Perlu Anda Tahu <<

Apapun.. Rasa macam nak try jugak la beli barang kat Ikea. Nak test juga apa rasa galas beg ikea yang macam guni beg jer. Hahahaha... nanti la kalau pergi e@curve nak try beli apa2. Nak rasa pengalaman guna barang ikea. hehehe

8 comments:

  1. saya menjadikan deco di IKEA sebagai 'sample' untuk saya deco rumah sendiri...walaupun suku je barang kat rumah yg dibeli di IKEA, yg lain beli kat kedai yang lebih murah..yg penting ciri moden dan 'minimalist' itu ada :-))

    ReplyDelete
  2. kawan2 sy pon ramai yg nk fefeeling retis, asyik duk sebut iKEA, iKEA..lantak la...haha

    ReplyDelete
  3. Saya suka giler gi ikea..boleh lupa diri kalau masuk situ! tapi sekarang susah dah nak gi, anak-anak sokmo bagi bantahan kalau kata nak ke ikea...haizzz

    ReplyDelete
  4. Hari ni Ikea Cheras dah buka. Can't wait to go!

    Ruqayya has just posted on..... Beli pun dapat pahala. Macamana tu?

    ReplyDelete
  5. hehe..saya tak pernah lagi pergi ikea...murah sangat ke brg kat sana tu? huhu~

    ReplyDelete
  6. percaya tak seumur hidup tak penah sekali pun ke ikea...hehe
    suami saya tanya apa yang best sampai nak sangat ke sana
    tak tahu nak jawab...hehe

    ReplyDelete
  7. aida 2-3 kali dah ke ikea damansara.
    memang menarik. terpikat. just umah lom siap, malas nak beli.
    sok maybe nak ajak mr.asben ke ikea cheras pepagi.
    ikea ni brg nyer praktikal and simple.
    permudahkan.
    kaler menarik.
    ada yg nampak elegan tapi harga murah....

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!