WAJIB TAHU JIKA ANDA KE KOREA PADA MUSIM SEJUK

1.11.15 Suria Lekatlekit 2 Comments

WAJIB TAHU JIKA ANDA KE KOREA PADA MUSIM SEJUK. Almaklum la kita kat Malaysia ni masa ada musim sejuk bersajli. Musim sejuk kita ada air hujan je la katanya.. Jadi elok siapa siapa yang merancang nak ke korea waktu musim sejuk ambil tahu perkara ni supaya boleh buat persediaan awal sebab katanya musim sejuk kat korea ni akan berlaku sekitar disember hingga febuari. So, kalau korang dah buat plan ke korea dalam bulan tersebut wajib baca entri ni.


Katanya pada musim sejuk dia korea bukan sejuk sikit sikit memang sejuk giler, berangin & kering. Jadi jangan skip baju panas.. kena pakai banyak lapis sikit. Sarung tangan & penutup telinga pun wajib pakai. Jangan anggap benda tu fesyen pulak. Tak pakai pun tak memudaratkan. Wajib pakai, hokay.

Tu antara persediaan asas yang korang mesti buat sebelum pergi ke korea pada musim sejuk. Jangan nanti orang built snow man korang membeku jadi snow man pulak sebab pakaian tak cukup tebal & tak memakai kelengkapan sepatutnya di musim sejuk.

Almaklum la Malaysia ni takde sajli kan.. Bila pergi ke tempat salji mesti la ramai excited nak main salji, sukan ais bagai.. Setiap negara ada permainan ais dia tersendiri.. Kat korea ni ada satu suka ais tradisional yang unik & kelakar. selain tu setiap tahun ada pertandingan memancing dalam ais. Memang menarik sangat. Semua info tu korang boleh baca kat sini >> Sukan ais tradisional orang korea <<

Jadi kalau korang rasa nak mencuba aktiviti musim sejuk korea boleh la try melancong ke korea selatan pada sekitar bulan disember hinggan febuari. Mesti memberi pengalaman baru yang menarik.

2 comments:

  1. bestnye klu pi korea org kate pi time autumn best sgt ...tak pun spring

    ReplyDelete
  2. Salam. Boleh try pergi ke Pyeongchang trout festival di Pyeongchang. Start pertengahan bulan 12 ke hujung bulan 1. Memancing ikan trout dibawah ais

    ReplyDelete

KOMEN BAIK2.JANGAN MENCARUT NANTI KENA CUBIT. Anda bertanggungjawab pada setiap komen anda, tuan empunya blog tak campur ok!